Discutii despre obtinerea autorizatiilor in infrastructura

Started by dumbravaandrei, November 22, 2016, 11:05:23 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tom_sawyer

#45
^
30.06.2023
Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță de Guvern pentru dezvoltarea mai rapidă a rețelei transeuropene de transport (TEN-T) care prevede:

- urgentarea procedurii de autorizare a proiectelor privind infrastructura de transport, conform reglementărilor europene în vigoare;

- atribuții suplimentare pentru Ministerul Transporturilor și Infrastructurii inclusiv în ceea ce privește demersuri pentru reducerea duratei obținerii certificatelor de urbanism și a altor documente eliberate de autoritățile administrației publice locale competente;

- reducerea termenelor de emitere a certificatelor de urbanism, avizelor, acordurilor, altor acte emise de instituțiile avizatoare, la 5 zile, cu excepția actelor de reglementare în domeniul protecției mediului, pentru care propunerile în cadrul proiectului de lege sunt distincte;

- transpunerea prevederilor Directivei privind coordonarea procedurilor de autorizare și achizițiile publice în cadrul proiectelor transfrontaliere.

Actul normativ va contribui (în cadrul Planului Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe perioada 2020-2030) la creșterea capacității administrative a beneficiarilor proiectelor de infrastructură de transport în România și la eliminarea blocajelor care apar în etapele de pregătire a proiectelor.

facebook.com/grindeanusorin


Konter

Fix de asta era nevoie, o noua agentie.

"O nouă agenție guvernamentală va fi înființată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP) va fi finanțată de la bugetul de stat și din venituri proprii.
Scopul său este de a asigura gestionarea unitară a procedurilor de obținere a avizelor în domeniul mediului, precum și pentru o bună administrare a ariilor naturale protejate, potrivit proiectului de OUG.
Astfel, noua ANMAP preia atribuțiile Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, ale Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și ale instituțiilor din subordinea acesteia.
Conducerea Agenției Naționale pentru Mediu și Arii Protejate este asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat, ajutat de doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat și un secretar general, numiți prin decizie a primului ministru."

Sursa

pasadia

Nu e bine nici daca din 2 agentii fac una singura?

GIV

si chiar am vazut o stire mai devreme ca nu stiu cate posturi au desfiintat la stat :lol:

JohannDB

    :D  :D  ""...din 2 agentii fac una singura""  Într-adevăr, numai "UNA", dar ce să vezi cu "posturi noi" în conducere (cel puțin și nu pe minim pe economie, sau ridică-n rang șfuleții "vechilor " instituți ??): ........ "" Conducerea Agenției Naționale pentru Mediu și Arii Protejate este asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat, ajutat de doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat și un secretar general, numiți prin decizie a primului ministru." "" Colegul de mai jos bine a remarcat că s-au desființat "niște" posturi la stat.... , că la "mers"...... :o

AdrianRO

E foarte buna miscarea cu unirea celor doua agentii. Dar ne place sa fim carcotasi, 50% din posturile de pe forum sunt ironii ieftine de romanasi facute gratuit, chiar si atunci cand se face ceva bun.