[CJ] Rivus

Started by ijwtsh, October 03, 2024, 09:57:15 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nicolaem

e ok, ma astept ca in viitor sa apara discutii desprea faptul ca nu au fost alesi arborii potriviti sau culoarea cladirii nu e buna.

nu orice sopron are valoare arhitecturala doar pt ca e vechi. daca o sa ajungi vreodata sa iti cumperi o casa in ceva sat langa cj  veche din 1950, daca nu e ceva conac boieresc sa merite restaurare probabil si tu vei prefera sa o darami.

iar despre platforma tractorul nu stiu daca ai nimerit-o. ba din contra as zice :)

uite ce mall s-a facut fix acolo pe o parte din ea, sunt curios daca iti place:

ce zici are coresi 30% spatii verzi? era ok sa fie parcare subterana si aici ca la Cluj?

realitatea bate stirile protv.

Tot acest mall e construit pe o suprafata dubla, sunt 25 hectare in poza de mai sus, din care mare parte parcari / asfalt.
Toata platforma Carbochim e doar jumate din ce vezi mai sus.

O alta observatier, intreaga platforma Tractorul are 120 hectare. acum vadca se propune parc pe 11ha, adica 10%.

repet 10%.
E usor sa dai o stire de promovare la protv. is convins ca au destule de bine si cu Carbochim daca cautam.

StefanCelMare

Am remarcat și eu că parcelele de lângă Rulmentul, au devenit ultra intens construite.

Pe de altă parte, și parcela Rulmentul putea continua tendința.

Ce i-a oprit să facă acolo 10 blocuri înalte, dacă în jur era deja mega mall? Nu prea multe.

resad23

Parcela din Brasov este proprietate publica, nu privata ca la Cluj.

StefanCelMare

ANL, ce nu era nevoie de apartamente la Brașov?
Zonă bună.

nicolaem

si totusi cum ti se pare mal ul de mai sus din BV fata de "al nostru"?
ca tot ai deschis subiectul.

apropo de lupta ca ziceai dincolo de luptat

chiar ma gandeam ieri la voi, si la cei care striga "clujenii vor bla bla" uitandu-ma la niste statistici in oras.
cel mai verde cartier, Grigorescu.
cel mai ieftin cartier Grigorescu (exceptand zonele industriale sau rau famate, zic cartiere mari de blocuri)
cea mai aglomerata zona Iulius
cea mai cautata zona de tineri - Iulius- buna ziua.
cele mai scumpe apartamente si chirii - gheorgheni iulius
cumva pare ca oamenii vor apreciaza fix malul si aglomeratia. ala e punctul de interesel in ziua de azi ca ne place ca nu.

am prins clujul spre deosebire de tine si cand nu era mallul acolo. era un capat de lume plin de noroaie

ijwtsh

Fara a lua nicio parte in argumentul asta, Nicolae, trebuie sa te contrazic, totusi, putin.

Stiu destula lume care sta in zona Iulius, dar toti ar aprecia mai mult spatiu verde. In weekend e plin pontonul din parcul de la Iulius, e inghesuiala. Lumea sta acolo pentru Iulius, pentru ca au facultati aproape (FSEGA), pentru ca au joburi aproape si o conexiune mai buna cu alte parti ale orasului prin transportul in comun. Daca Grigorescu ar avea aceleasi facilitati, eu cred ca majoritatea s-ar muta acolo.

Deci nu e vorba ca oamenii nu apreciaza spatiul verde, ci ca sunt mai multe beneficii in cealalta parte.

nicolaem

pai mi ai si dat dreptate de fapt. facilitati!
Pe care Grigo nu le are. Cu alte cuvinte pt marea majoritate lumea vrea acolo la inghesuiala pt cinema, kaufland etc.
ca scoli, gradinite, banci, piata, clinici medicale sunt si aici.

evident lucrurile sunt mai complexe de atat ai dreptate nu e alb/negru.

Dar lucurile de munca de acolo au aparut tot datorita Iulius si malullui.

Acum multi ani cei mai vechi sigur stiti ( imi cautam chirii si apartament) Grigorescu si Gheorgheni erau 2 cartiere similare si preturile la imobiliare erau la fel. Stiu ca am cautat mult timp in astea 2 cartiere. pt mine motivul erau spatii verzi. Asta cautam eu (chiar daca aici nu pare).
Am fugit apoi de gheorgheni fix din cauza ca mallul ca a adus cu el aglomeratia. Dar asta e doar dovada ca oamenii nu is toti la fel ca noi. Personal am pus spatiile verzi pe locul 1 si am abandonat cautarea in acel cartier, dar altii nu o fac. Daca ar face-o s-ar vedea in imobiliare.

FSEGA e acolo cu mult inaintea mallului. cartierul "s-a scumpit" tarziu, abia dupa 2010.

StefanCelMare

Am prins și eu zona Iulius înainte de mall, relax.

On topic, sunt două aspecte diferite:
1. Ce vrea lumea și
2. Ce e OK pentru acei oameni.

Lumea vrea să stea aproape de job in general.
Grigorescu este mai puțin căutat pentru că pe parte de business, e relativ departe de zonele de birouri.

Iar referitor la ce vor oamenii, să știi că dacă mulți aleg prost, nu înseamnă că alegerea aia e bună, ci doar că ea este populară.
E tot alegere proastă.
Obiectiv adică, sunt studii care corelează nivelul de zgomot din casă cu bolile cardiovasculare de exemplu.

Dar cine citește studii, oamenii sunt simpli.
Și nu aș zice că vor neapărat lângă mall, sau că ei caută aglomerație... Majoritatea vor casă relativ aproape de job.

nicolaem

deacord, dar deaia nu mai e comunism nu? si nu ideologia ne spune ce vor oamenii. daca ei vor langa mol lasa-i sa fie fericiti langa mall.
gandeste-te ca daca nu se facea iulius acolo si se facea la Cora, atunci si UBC si restul cladirilor de birouri erau in grigorescu nu in gheorgheni. cred ca aici esti deacord, nu?
si atunci langa job era alt cartier

rolul administratiei e sa faca si parcuri dar sa permita si malurile. nu sa ne impuna la toti ce e bine si ce nu.