Recomandari pentru vacanta in lume

Started by SB76UFO, January 02, 2018, 02:22:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SB76UFO

Am nevoie de ajutorul vostru.
In apr-mai o sa merg in SUA pentru 17 zile .
Aterizez la Miami unde vreau sa stau 4-5 zile dupa care cu o masina inchiriata vreau sa plec la NY tot pentru 4-5 zile.
Intrebare : ce trebuie sa nu ratez in: Miami, pe traseu pana la NY si bineinteles in NY?
Unde ar merita sa ma mai opresc pentru 1-2 nopti?
Ce am de vizitat pe tot acest traseu?
Multumesc!
@Ionut , daca crezi ca trebuie mutata postarea in alta parte , te rog.
"Prostia este eternă și invincibilă"

Harry

@SB76UFO -  Ai ales un traseu f interesant. Recomand sa urmezi coasta combinand I95 cu 17, .NY, Washington si Miami au la obiective de vazut cat 5 Romanii la un loc. Cateva idei

MIAMI: south beach e o zona istorico-turistica cu super baruri, restaurante si arhitectura art deco, vizcanya museum, seaquarium, coral castle, freedom tower, bass museum of art, muzeu stiintei, muzeul de arta contemporana, doar cateva obiective.

ORLANDO: Disney World, Epcot Fun Park, Universal Studios Resort

DAYTONA: daytona speedway, JFK Space Center

JACKSONVILLE: zoo, beraria Aardwolf

CHARLESTON: iti recomand turul orasului istoric cu "tramvaiul" tras de cai, fort sumter, middleton place, city market, galeria de arta meyer vogl, si daca ai timp si dispozitie turul cimitirelor istorice

North Myrtle Beach: parcul cu aligatori, parcul cu tigrii, big M Casino

Wilmington: colectia de serpi, acvariul USS North Carolina, muzeul cailor ferate, cape fear museum

Jacksonville NC: padurea Croatan si de aici pe 70 pana in I95

Richmond: casa lui Edgar Allan Poe, muzeul razboiului civil,

Fredericksburg: casa mamei lui George Washington, muzeul sclaviei

Washington: casa alba, national mall, capitoliul, lincoln memorial, washington monument, jefferson memorial, muzeul de istorie naturala, muzeul aviatiei, smithsonian, galeria nationala de arta, us marine corps memorial, muzeul de istorie, arhivele nationale, roosevelt memorial, cimitirul arlington, pentagonul, muzeul spionajului, catedrala nationala

Baltimore: acvariul, fort mchenry, port discovery, american visionary art museum, uss constellation, muzeul marinei, muzeul de arta Baltimore (vezi ca mai este unul walters museum sa nu le incurci)

Philadelphia: liberty bell, muzeul de arta, independence hall, inchisoarea eastern state, "Rocky" steps, primaria, muzeul Rodin,

Trenton: Sesame theme park, roebling museum

Princeton: university art museum, morven, muzeul papusilor, princeton battlefield

Edison: Thomas Edison Tower, bowcraft park

New York:  central park, moma, muzeul de arta, muzeul de istorie, "pierde-te" pe stradutele din zona 15th avenue, soho, chinatown, chrysler buiding, empire state, ground zero, grand central, world financial center, statue of liberty, flatiron building, brooklyn bridge, rockefeller, waldorf astoria hotel, battery park, guggenheim, washington square park, catedrala st patrick, little italy, madison square garden, radio city, biblioteca centrala, Plaza Hotel, sediul ONU, primaria, hard rock cafe, tyffany, broadway, lincoln center, columbus circle, athletics club,  harlem, sugar hill e senzational ca arhitectura, yankee stadium si Brooklyn - ai ce vedea in brooklyn.

SB76UFO

#2
Multumesc mult Harry!
Ce poate am uitat sa mentionez, este faptul ca voi calatorii cu sotia si cu mama (71 ani), si probabil ca nu o sa fiu interesat  foarte tare de parcuri temetice pentru distractii, in afara de Disney World.
Nu stiu cum voi impaca muzeele de arta cu cele tehnice (avand atestat de sculptor), dar totodata pasionat de tehnica si stiinta (rachete, avioane elicoptere, masini, tehnica militara) si nu in ultimul rand foarte pasionat de infrastructura. Imi va fi foarte greu sa si conduc, si totodata sa nu imi scape nimic din infrastructura americana.

PS1. Probabil o zi va fi si Boston.
PS2. Astept si alte pareri @ Bogdymol si care ati mai ajuns pe acolo.
"Prostia este eternă și invincibilă"

AdrianB1

In Washington DC iti trebuie cateva zile bune, eu am stat o iarna intreaga si tot nu am apucat sa vizitez tot. In Baltimore si Philadelphia cate o zi sau doua, in New York vreo saptamana, deja ai epuizat cele 12 zile disponibile dupa Miami. Va trebui sa fii mai selectiv, cu pasiunile de care zici nu trebuie sa ratezi grupul de muzee Smithsonian din DC (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Smithsonian_museums) si in rest vezi cat timp iti mai ramane.

bogdymol

Quote from: SB76UFO on January 03, 2018, 12:47:04 PM
PS2. Astept si alte pareri @ Bogdymol si care ati mai ajuns pe acolo.

Miami ca oras nu m-a impresionat prea mult. Sunt multe cladiri inalte inconjurate de bulevarde late pentru masini. Nu am stat prea mult acolo.

In jurul orasului sunt cateva atractii, cum ar fi parcul natural Everglades (eu am fost mai exact la Billie Swamp Safari (rezervatie de crocodili si alte animale pe care le poti vedea direct in habitatul lor natural)), sau, daca ai chef de condus spre sud, un drum pana la Key West e interesant (treci pe cateva poduri peste mare, peisaje interesante, plaje libere cu palmieri, caldura mare si iguane in libertate).



Dupa ce pleci din Miami spre nord, daca ai chef de o pauza scurta iti recomand sa te opresti in West Palm Beach. Drumul prin localitate spre plaja e exact ca in filme (vezi aici pe Street View). Poti sa te si plimbi putin pe plaja daca ai chef, ca este destula acolo.

Quote from: SB76UFO on January 03, 2018, 12:47:04 PMpasionat de tehnica si stiinta (rachete, avioane elicoptere, masini, tehnica militara)

Daca e un lucru sa iti recomand din toata Florida, aia e Kennedy Space Center. Am fost acolo in 2009 cu parintii si mi-a placut. In 2016 am revenit, de data asta cu sotia, si mi-a placut din nou, dar surpriza a fost cat de impresionata a ramas sotia dupa vizita asta (ea nu e pe domeniu tehnic). Ne-am propus sa revenim candva acolo, ca nu am apucat sa vedem chiar tot (ultima data am stat cam jumatate de zi). Cateva poze facute de mine in timpul vizitei:









Quote from: SB76UFO on January 03, 2018, 12:47:04 PMsi nu in ultimul rand foarte pasionat de infrastructura

O sa vezi multe drumuri de genul in calatoria ta:



Din pacate nu am foarte multe informatii despre zona la nord de Florida si pana la New York, ca nu am ajuns pe acolo (inca :D). In schimb pot sa recomand zona de vest a Statelor Unite (California, zona Marelui Canion etc) unde cu siguranta m-as reintoarce. Trebuie sa isi faca timp sotia sa scrie pe blog mai multe despre calatoriile noastre in SUA...

Un sfat: daca inchiriezi masina in Florida si intentionezi sa o dai inapoi la New York, sa verifici sa nu ti se adauge ceva taxa suplimentara (one-way fee). Avand in vedere distanta, s-ar putea sa fie piperat pretul.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Harry

#5
@bogdymol pt pasionatii de arhitectura Art Deco District din Miami e un must see.
@ SB76UFO la capitolul infrastructura in NY ai niste minuni atat ingineresti cat si arhitecturale: WTC Transit Hub al lui Calatrava, Grand Central al  Warren & Wetmore si JFK TWA Terminal de la aeroportul JFK, o bijuterie realizata de Eero Saarinen in 1962. Tot in New York un must see fascinant din perspectiva reconversiei unei "constructii" de infrastructura este High Lane - 2.33 km de elevated rail transformati in parc.

Si daca ai timp sa dai o fuga de la Washington la Dulles - 40 si cv km distanta de Washington, poti vedea Dulles Washington Terminal - o alta aerogara superba realizata tot de Eero Saarinen in 1958.

cristi5

Multumim pt recomandarile de arhitectura si stil!

Interesant este ca si Mumbai-ul are un cartier "litoral" art deco dupa modelul Miami. Sunt foarte mandri de asta chiar daca in apropiere se afla un cartier de spalatori, care spala haine manual, gen "rufele la rau"

Harry

^^Nu e chiar dupa model Miami, stilul a aparut dupa expo mondiala a artelor decorative si industriale din Paris si s-a extins in intreaga lume in special pe filiera britanica. Pe langa influentele de baza: marile sudului, pachebotul, egipt, azteci, persani, zeitati greco/romane reinterpretate etc stilul s-a adaptat locului. In USA gasim art deco de tip New York, Miami si LA cu mici variatii. In India decoratiunile preiau elemente din mitologia hindusa, la fel Shanghai are un patrimoniu impresionant si cu decoratiuni influentate de mitologia locala.

In Anglia si Franta gasim cladiri spectaculoase in stil art deco, si prin tarile nordice mai sunt cateva, in Germania a evoluat catre Bauhaus. In schimb in Europa Central Estica si in Romania cu precadere in lipsa unei culturi antice majore si cu arhitectii scoliti in afara s-a impus un art deco si mai tarziu art deco streamline specific american. Bucurestiul si Constanta au un patrimoniu de sute de cladiri art deco si streamline , din pacate majoritatea extrem de degradate si/sau mutilate de proprietari. Patrimoniul art deco/streamline/bauhaus din cele 2 orase este absolut fascinant, spre exemplu in Constanta pe bulevardul Ferdinand - tronsonul istoric, 95% dintre cladiri sunt art deco. In Bucuresti Magheru e absolut fascinant, daca s-ar restaura intreg frontul de cladiri ar fi un mega punct de atractie pentru capitala.

Bucuresti


Constanta


Dar asta nu era doar un stil arhitectural , s-a manifestat in design, autoturisme, trenuri, avioane, moda, mobilier, electrocasnice, arta. E practic un stil de viata care s-a impus si a evoluat de la  1924 pana pe la mijlocul anilor 70.

cam asa arata o tricicleta in anii '30



scuze daca m-am dus prea mult in off topic :D


ciprebbe

Hai bagati si despre NYC, ajung in martie acolo :) sa stiu peundemerg
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

bogdymol

#9
Buna poanta :lol:

E in plan, numai timp si bilete bune sa fie... Daca stateam in Scandinavia...
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Allex

Intrebare pentru cei putin mai "plimbati" prin afara tarii, mai exact spre vestul Europei:

Urmeaza sa fac un drum din Bacau pana in Leipzig (via Budapesta-Bratislava-Brno-Praga). Fiind singurul sofer voi avea nevoie de un popas pentru odihna (nani), undeva intre Budapesta si Bratislava. Stiti voi vreun loc de poposit, ceva ieftin, bun si elegant prin acele zone? In mare singura pretentie este sa fie curat, igienic.

Multumesc.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare A7 Autostrada Moldova

yetiman

#11
Daca mergi pe M1 si apoi pe M15 (Ungaria) iti recomand Hotel Baroque Hegyeshalom.



Am stat acolo de mai multe ori. :) Si e super OK.

Mai sunt cateva in zona (Paprika, Autohof) dar sunt putin mai incolo, spre Austria.
Hotel Baroque e fix aproape de M15 spre Bratislava.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

Io

Eu opresc sa maninc la Paprika Csarda. https://www.m1hotel.hu/
E linga granita cu Austria si de la colegii schiori stiu ca e ok si sa stai peste noapte. Ai si outlet-ul Parndorf imediat mai incolo, la vreo 20km.

Vezi ca ai cam 1000 km pina acolo. Mare grija pe autostrada la ei, e plata si teribil de plicticoasa, adormitoare chiar! In plus vei parcurge autostrada seara cu Soarele-n fata, asta poate fi timpit si obositor. Ai deci grija sa faci pauze de condus macar 15 minute la doua ore si fa citeva miscari sa te dezmortesti. Drum bun!
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

Allex

Multumesc pentru recomandari. Drumul l-am parcurs de mai multe ori dar de fiecare data 2 (chiar 3) soferi, deci il cunosc destul de bine. Doar ca pana acum nu am innoptat nicaieri, doar pauze prin parcari.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare A7 Autostrada Moldova