News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

[CT] Cazino Constanta

Started by Harry, November 13, 2014, 02:40:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

Sincer nu mai stiu care e stadiul cu muzeul, erau pe la a 7-a sau a 8-a licitatie anulata....

kitsune

Să continuăm foiletonul, cu mențiunea că pozele nu îmi aparțin, nici măcar nu știu cine le-a făcut, le-am primit pe WhatsApp de la o cunoștință. Dar am întrebat și mi s-a spus că le pot da mai departe (watermark-ul era default in programul cu care editez pozele, l-am scos acum).

Powered by API/PUM imgur uploader
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

kitsune

kitsune

Nu știu părerea voastră, dar mie mi se pare că a ieșit superb. Și meritul este al întregii echipe, mai ales a domnului arhitect Radu Cornescu, care a pus foarte mult suflet în restaurarea aceasta (vorbesc din cele spuse de oamenii care au fost implicați în proiect, nu din cele auzite de prin ziare). Bineînțeles că și meseriașii sunt zeiss, nu alde' nea Vasile și Babaiu' care mi-au uitat o grindă de la scară "că nu era în planul de ansamblu" (dar era în cel de detaliu)  :lolz:  :offtopic:

Ionut

Vitraliile mi se par absolut excepționale. Nu mă așteptam să iasă așa spectaculoase.

kitsune

Stai să vezi pardoselile

Powered by API/PUM imgur uploader

Harry

reed

Multi comenteaza inca ca nu sunt ba culorile, ba candelabrele, ba iluminatul ok. Nu stiu cine poate multumi romanii vreodata

kitsune

Noi ăștia mai vechi care știm cum arăta Cazinoul înainte nu comentăm. Este impecabil și efortul a fost uriaș. Am văzut comentarii de genul "de ce Comunal? sună urât, mie nu-mi place".
Țin minte un videoclip filmat in interior acum 10-15 ani. Era deprimant. Îl caut și îl postez, dacă îmi amintesc artistul  :D . Nu de alta, dar eu am prins Cazinoul când era restaurant, 3000 years ago, se mai duc neuronii.

LE: am găsit alte filmări, de acum 10 și 6 ani. Destul de bune ca să vă faceți o idee:

dumbravaandrei

Abia astept sa-l vizitez si sa beau o cafea la interior... a iesit superb. restul - ce a fost, cum a fost, sa il trecem in capitolul istoriei.
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

BIGRED1984

Arata superb dar mai departe ce va fi ? cazino, muzeu, restaurant ... exista ceva planuri de a scoate bani, exista bilet de vizitare ?

TibiV

După cinci ani de muncă asiduă, constructorii au finalizat lucrările la Cazinoul din Constanța.
autor: Yvette Mîrza

Peste două zile, clădirea simbol a litoralului românesc urmează să fie dată în administrarea primăriei care ar vrea să o deschidă publicului de ziua orașului, pe 21 mai. Vă invităm să îl vizităm împreună și să vedem cum eleganța trecutului a fost readusă la viață.

Intrăm în fosta sală-restaurant a cazinoului din Constanța. Prin geamurile mari se vede marea.

Cinci ani s-a lucrat aici. Fiecare ornament de pe tavan și de pe pereți a fost refăcut cu grijă. S-au montat candelabre, comandate special unei fabrici de lângă București.

Yvette Mârza, corespondent PROTV: ,,Aici vor fi organizate spectacole, evenimente culturale și artistice. Are două ferestre imense tip scoică. Cea dinspre mare a fost acoperită și a fost readusă la viață de către constructori, iar dinspre faleză, practic dinspre acvariu, are lumină naturală."

Vladimir Voinea, restaurator de monumente istorice: ,,Decorația a fost minuțios gândită, dar complicată în perioada construcției în 1910, și noi a trebuit, practic fiecare centimetru să îl restaurăm, să îl consolidăm și apoi să punem culoare."

Așa arată acum holul principal de la intrarea în cazino.

Yvette Mârza: ,,Fereastra grandioasă din holul de intrare a prins viață după ce a fost distrusă la bombardamentul din 1941. Acum a fost refăcută în totalitate și a primit sticlă de Murano. Și aceste scări majestuoase au fost refăcute din temelii, începând de la paviment și până la balustradă."

Hârtie japoneză și foiță de aur
Pereții din spatele scării, acoperiți cu var în perioada comunistă, au fost curăţaţi și acoperiți cu hârtie japoneză și un strat de ceară. Coloanele distruse au fost completate cu mulaje ale unor păsări și ornate apoi cu o foaie subțire de aur. În total, pentru decorațiuni s-au folosit cinci kilograme din acest material scump.

Milena Buiciulescu, artist vizual: ,,Am încercat să păstrăm spiritul desenelor pe care le-am găsit, să păstrăm linia, să păstrăm tușele, desigur, gama cromatică a fost un pic modificată. Au fost multe teste, pentru că au fost multe straturi de culoare, de vopsea."

Ce nu a putut fi reparat a fost înlocuit cu replici. Aşa s-a întâmplat - de pildă - cu caloriferele comandate în Italia.

Gabriel Puchiu, șef de lucrări: ,,Aceste litere erau pe fațada vest, ele luminau cazinoul, trebuia să le ducem la fiare vechi. Eu din pasiunea pentru vechi, nu am vrut să le dau, domnul architect a venit, le-a luat, le-a găsit un rost."

În exteriorul clădirii a fost restaurată fațada și a fost schimbată tabla de pe acoperiș. Doar refacerea celor patru turnuri a durat un an de zile. Lucrările de reabilitare au costat peste 200 de milioane de lei. După ce va fi inaugurată oficial, clădirea Cazinoului va găzdui piese de teatru, expoziții, două muzee și o cafenea.

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cum-arata-interioarele-cazinoului-din-constanta-proaspat-renovat-cu-200-de-milioane-de-lei-farmecul-istoric-s-a-pastrat.html

Este si video in link, dar nu am cum sa il postez...

Si alte imagini superbe gasiti aici: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/video-cazinoul-din-constanta-tur-virtual-in-interiorul-superb-renovat-al-cladirii-de-patrimoniu.html
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

kitsune