News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

Noduri noi pe autostrăzile din România

Started by NGC, June 09, 2015, 11:21:54 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hercule

@FMFM daca te uitai pe harta intelegeai rostul nodului.
A3 trece tangent la orasul Ludus, in schimb nodul e destul de departe vorbind strict prin prisma legaturii Ludus - Nod Chetani. Chiar daca pe autostrada intre nodul Chetani si nodul nou sunt doar 2 km, accesul ludusenilor la A3 se face prin +7km. Ulterior constructiei nodului intrarea pe A3 va fi practic lipita de oras. Macar un acces decent sa primeasca ludusenii, ca zgomot de la A3 au destul.
Amplasarea nodului e foarte buna, chiar daca in trecut se vorbea doar de legarea parcarilor la DJ.

Deșteaptă-te române!

FMFM

Chiar am verificat harta inainte sa postez, dar o distanta de 7 km pana la urcarea pe autostrada nu este aboslut deloc o distanta mare (nici nu urca uleiul la masina si deja esti sus) , dar daca consideram Ludusul o metropola atat de insemnata incat sa aiba 2 noduri rutiere , let's spend money on it.

Autostrada este drum de tranzit, nicidecum centura ocolitoare ca sa facem noduri la fiecare capat de "sat".

Clujenii ce ar avea de spus in privinta accesului la autostrada?

horatiu.cosma

E foarte bun acel nod pentru Luduș și mai ales pentru comunitățile de la sud de Luduș, care în prezent au de făcut un ocol serios prin Luduș ca să ajungă la A3. Plus că vorbim doar despre 4 bretele simple (terasament și asfalt), ca denivelarea dintre A3 și acel DJ e deja făcută. Tot la câteva luni trebuie reluată ca la clasa I-a explicația că autostrăzile se fac pentru oameni, nu pentru extratereștri. A3 în momentul de față (și mulți ani de acum înainte) are un trafic mult sub capacitatea ei. Fiecare nouă conexiune care face viața mai bună unor comunități cu un cost redus e un win win win. Iar comparația cu alte localități e din seria "să moară și capra vecinului", nici nu mai are sens să fie reluată.

FMFM

Orice comunitate isi doreste si merita un acces cat mai facil la o infrastructura de transport cu grad ridicat de siguranta, dar avem si niste reglementari si standarde in vigoare care spun ca "Distanta recomandata intre nodurile rutiere este de 10-30Km. Ca exceptie, in apropierea marilor localitati, sau in regiuni cu localitati numeroase, se poate reduce distanta, dar nu se poate cobori sub un minim de 2km".

Restul e istorie.

Kitz

#934
Un alt motiv al nodului rutier de la Luduș este și fabrica de zahăr (+alte câteva fabrici pe lângă ea din zona industrială). Coada de la camioanele care așteaptă pe loc în timpul sezonului sfeclei se întinde pe ~2 km câteodată. Toate acele sute de camioane care trec prin mijlocul orașului și-l zguduie non-stop timp de vreo 3 luni pe an. Da, coada se va muta în partea cealaltă, către nodul rutier, dar măcar nu vor mai traversa orașul. Un alt plus la acest nod e că leagă la autostradă alte câteva mii de persoane din satele și comunele alăturate. După părerea mea, acest nod ar fi trebuit construit în deteimentul celui de la Chețani. Măcar nu e așa de scump.

LE: Orașului i s-a promis de 2-3 decenii un pod peste râul Mureș care să lege DN-ul de zona industrială și în opinia mea, cred că nodul acesta era mai ieftin, mai ușor și mai rapid de construit decât un pod de la zero. Deci cred că a venit cam la schimb acest nod în locul acelui pod.

M_Z

@Kitz daca lungimea cozii e de 2km si distanta pana la nod e cca 1km s-ar putea sa fie probleme pe viitor la acest nod.

pasadia

Nu o sa ai niciodata acel trafic care sa genereze acele cozi.


nicolaem

Cele de pe A1 vest (erau 2-3, Cugir zona Deva) sunt prinse în buget macar?
Pot fi licitate?

resad23

#939
Noduri Ionesti DB si Gruiu IF, se poate semna cu Bog'Art

QuoteCNAIR va semna cu antreprenorul român BogArt contractul pentru construirea nodurilor de la Ionești și Gruiu pe Autostrăzile A1 București – Pitești și A3 București – Ploiești, după ce Curtea de Apel București a ,,întors" o decizie a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, conform verificărilor Economedia. Practic, Instanța a admis apelul CNAIR, la decizia CNSC favorabilă constructorului bucureștean Dual General, situațiile în care deciziile Consiliului nu sunt menținute și în faza de apel fiind destul de rare.

Astfel, după decizia CAB, contractele pentru nodul de la Ionești, la km. 73, județul Dâmbovița, pe Autostrada A1 București – Pitești și Gruiu, km. 36, județul Ilfov, pe A3 București – Ploiești pot fi semnate cu BogArt pentru aproximativ 100 milioane lei.

...




https://economedia.ro/rasturnare-de-situatie-la-contractul-pentru-nodurile-de-la-ionesti-si-gruiu-pe-autostrazile-spre-pitesti-si-ploiesti-curtea-de-apel-bucuresti-intoarce-decizia-cnsc-si-permite-cnair.html?uord=kV-%3DVem9gzZgJ85FPIcxLSVPRLkuxK70lD9IxGihUrjfgjFiHnWPPF2KUSVSW2A-tIZ6tAFvkHy1QZ2Fkkh1ODePRItiNyhPRLouycF8xjyZkW2%3DHui7gzopIqCSPFg3NlJRQLk3