Forum PeUndeMerg.ro

România => Rutier => Nivel național => Drumuri Expres (DEx) => Topic started by: rota on February 13, 2019, 09:17:13 AM

Title: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on February 13, 2019, 09:17:13 AM
Elaborare Studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Suceava-Siret

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și  depus in data de 8 februarie 2019 Aplicația de Finanțare pentru proiectul "Elaborare Studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Suceava-Siret"  în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 1-Îmbunătpțirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a metroului, Componenta 1, Obiectiv Specific 1.1 -Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea- Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T centrală.

Obiectivul general al proiectului, ca parte din rețeaua TEN-T CORE, este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în Uniunea Europeană, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condiții pentru creșterea volumului investitorilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt :
-  realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului tehnic.

Valoarea totală a  proiectului este de 16.039.287,25 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-11.519.358,18 lei, 15% contribuția proprie-2.032.827,92lei, restul de 2.487.101,15 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului: 27 luni Cod proiect 126715
CNADNR (http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/elaborare-studiu-de-fezabilitate-%C8%99i-proiect-tehnic-8)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on February 13, 2019, 09:31:27 AM
Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Pașcani-Suceava

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și  depus in data de 8 februarie 2019 Aplicația de Finanțare pentru proiectul "Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Pașcani-Suceava"  în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 1-Îmbunătpțirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a metroului, Componenta 1, Obiectiv Specific 1.1 -Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea- Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T centrală.

Obiectivul general al proiectului, ca parte din rețeaua TEN-T CORE, este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în Uniunea Europeană, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condiții pentru creșterea volumului investitorilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt :

-  realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului tehnic.

Valoarea totală a  proiectului este de 18.763.737,21 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-13.490.223,76lei, 15% contribuția proprie-2.380.627,72 lei, restul de 2.892.885,73 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului: 27 luni, Cod proiect 126714

Proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională  prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

CNADNR (http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/elaborare-studiu-de-fezabilitate-%C8%99i-proiect-tehnic-7)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: ovideatza on February 14, 2019, 09:42:31 AM
Deci merg pe "FIDIC rosu", e ok din punctul meu de vedere la un astfel de proiect. Proiectare si executie ar trebui sa avem pe lucrari cu grad ridicat de dificultate tehnica.
Ar trebui sa nu mai vedem cazuri de 45% valoare licitata, cu plusurile si minusurile acestei situatii.

Asteptam cu interes efectiv licitatia de proiectare SF+PT, probabil va mai dura 1 an pana acolo.

Totodata ar fi ok daca variantele de traseu s-ar discuta public la momentul elaborarii SF, sa avem o perioada de minim 1-2 luni in care sa fie publicate online variantele de traseu si sa se primeasca sugestii. Da, ar creste semnificativ volumul de munca in trierea acestor sugestii, dar ar limita si riscurile de a avea trasee imposibile din diverse motive (harti google neactualizate... >:( >:( )
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on July 24, 2019, 03:46:10 PM
Am adresat 2 intrebari la CNAIR :
1.    Care este stadiul proiectului "Elaborare Studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Suceava-Siret"
2.    Care este stadiul proiectului "Elaborare Studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Pascani-Suceava"
Raspuns:

Urmare a petiţiei dumneavoastră înregistrată la CNAIR S.A. cu nr. 92/45118/28.06.2019 privind stadiul proiectelor  Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivele Drum Expres Suceava -Siret și Drum Expres Pașcani Suceava, în baza prevederilor OG 27/2002, art. 8, alin. 1, vă comunicăm următoarele:

Documentația de atribuire aferentă obiectivelor de investiții menționate mai sus este în curs de elaborare.
După validarea documentației, aceasta va fi încărcată pe S.E.A.P.

Cu stimă,
Biroul Relaţii Publice/C.N.A.I.R. S.A.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: ovideatza on July 24, 2019, 10:50:09 PM
In ce an se cred astia de vor incarca pe SEAP? Avem in vedere ca de ceva vreme e vorba de SICAP.

Nu as crede ce zic astia...par vorbe goale.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on September 13, 2019, 03:21:02 PM
Legat de DX Pascani-Suceava-Siret, am adresat o intrebare la CNAIR, raspunsul din iulie:

"Urmare a petiţiei dumneavoastră înregistrată la CNAIR S.A. cu nr. 92/45118/28.06.2019 privind stadiul proiectelor  Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivele Drum Expres Suceava -Siret și Drum Expres Pașcani Suceava, în baza prevederilor OG 27/2002, art. 8, alin. 1, vă comunicăm următoarele:

Documentația de atribuire aferentă obiectivelor de investiții menționate mai sus este în curs de elaborare.
După validarea documentației, aceasta va fi încărcată pe S.E.A.P. Cu stimă,Biroul Relaţii Publice/C.N.A.I.R. S.A."

Eu am revenit, sa-mi trimita calendarul exact..astept raspunsul >:(
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on October 11, 2019, 12:32:12 PM
au revenit cu un raspuns  :lol: :lol:

"Urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată la CNAIR S.A. cu nr. 92/65414/17.09.2019, privind procedurile de achizitie publică având ca obiect: "Elaborarea Studiului de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie  pentru obiectivul Drum  Expres Suceava- Siret"  si  "Elaborarea Studiului de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie  pentru obiectivul Drum Expres  Pascani -Suceava", în baza prevederilor OG 27/2002, art. 8, alin. 1, vă comunicăm următoarele:

Autoritatea Contractanta, a transmis prin intermediul SICAP mai multe documentații de atribuire pentru inițierea  procedurilor de achiziție publică având ca obiect contractarea unor servicii de elaborare a unor studii de fezabilitate și proiecte tehnice aferente mai multor obiective de investiții.

Urmare exercitării controlului ex-ante și verificării documentației de atribuire pentru unele proceduri ANAP a emis avizul conform condiționat, în cadrul căruia au fost formulate mai multe recomandări privind modificarea anumitor documente din cadrul documentației de atribuire și, după caz, înscrierea unor justificări suplimentare.

Având în vedere că documentațiile de atribuire au fost întocmite în mod similar pentru toate procedurile (atât în ceea ce privește conținutul caietului de sarcini și a modelului de contract, cât și în ceea ce privește conținutul instrucțiunilor către ofertanți și a formularelor), în vederea asigurării unei abordări unitare la nivelul CNAIR S.A. și a eliminării riscului aplicării unor eventuale corecții financiare în cadrul unor verificări ex-post a documentațiilor de atribuire (sau a altor sancțiuni aplicate de organele de verificare ex-post), s-a considerat că se impune efectuarea mai multor modificări la nivelul documentației de atribuire (în conformitate cu recomandările emise de ANAP în cadrul avizului conform condiționat .

În prezent, CNAIR S.A prin Direcția Achiziții Publice și Unitatea de Urmărire Realizare Studii de Fezabilitate se află în stadiul de revizuire și implementare a recomandărilor formulate de către ANAP și  revizuirea Documentației de atribuire, urmând ca aceasta să fie transmise în SICAP în vederea validării de către ANAP."
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on December 10, 2019, 05:24:43 PM
Dupa ce am facut 3 "petitii" la bajeti, vine si Flutur cu promisiuni:

,,Studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Siret – Suceava, de 41 de kilometri și Suceava – Pașcani, de 60 de kilometri vor fi scoase la licitație până la sfârșitul acestei luni. Valorile estimative pentru Siret -Suceava sunt de 893 milioane lei, iar pentru Suceava – Pașcani de 1,3 miliarde lei",

Sursa (https://www.svnews.ro/gheorghe-flutur-a-anuntat-inceperea-investitiei-in-constructia-autostrazii-siret-suceava-ploiesti/196853/?fbclid=IwAR3a-b4lQkw2C6BD9sEhZ49sJ_wNBQeWYPjyPsM5GeJ2cWDwKz6-28eCtAc)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Senerslav on February 03, 2020, 01:40:55 PM
Nimic nou ? Despre licitatii ?
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: NGC on February 11, 2020, 09:12:16 PM
Vine Pascani - Suceava.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: NGC on February 27, 2020, 07:10:37 AM
Astazi a fost lansata licitatia [CN1019229] (http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100090217) "ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE SI PROIECT TEHNIC DE EXECUTIE pentru DRUM EXPRES PAȘCANI – SUCEAVA".

Valoare estimata: 15.185.714,34 RON fara TVA

Durata contractului: 24 luni

Fonduri: POIM

Termen depunere oferte: 23.04.2020
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: NGC on February 27, 2020, 07:10:52 AM
Astazi a fost lansata licitatia [CN1019230] (http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100090209) "ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE SI PROIECT TEHNIC DE EXECUTIE pentru Drum Expres SUCEAVA-SIRET".

Valoare estimata: 13.050.006,04 RON fara TVA

Durata contractului: 24 luni

Fonduri: POIM

Termen depunere oferte: 23.04.2020
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on April 24, 2020, 12:48:32 PM
Câte 4 oferte depuse pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic necesare realizării sectoarelor de drum expres Pașcani – Suceava și Suceava – Siret

Joi, 23 aprilie 2020, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedurile de atribuire a contractelor "ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC DE EXECUȚIE  PENTRU DRUM EXPRES PAȘCANI - SUCEAVA" și "ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC DE EXECUȚIE  PENTRU DRUM EXPRES SUCEAVA – SIRET".

Până la termenul limită de depunere au depus oferte pentru ambele proceduri, următorii ofertanți:

SC ADURO IMPEX SRL
SC EXPLAN SRL
SC SEARCH CORPORATION SRL
VIAPONTE PROJETOS E CONSULTORIA DE ENGENHARIA
Valoarea estimată a contractului "ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC DE EXECUȚIE  PENTRU DRUM EXPRES PAȘCANI - SUCEAVA"  este de 15.185.741,34 lei fără TVA.

Lungimea estimată a traseului este de 61 km.

Durata contractului este de 24 luni, din care 14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție și 4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.

Valoarea estimată a contractului "ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC DE EXECUȚIE  PENTRU DRUM EXPRES SUCEAVA – SIRET" este de 13.050.006,04 lei fără TVA.

Lungimea estimată a traseului este de 41 km.

Durata contractului este de 24 luni, din care 14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție și 4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.

Comisiile de Evaluare vor analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Sursa (http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/c%C3%A2te-4-oferte-depuse-pentru-elaborarea-studiului-de)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: tom_sawyer on April 24, 2020, 03:19:08 PM
Cum de aici nu au fost amanari pentru clarificari???
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on August 06, 2020, 03:58:02 PM
CNAIR a desemnat câștigătorul licitațiilor pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și ale proiectelor tehnice necesare construcției drumurilor expres Pașcani – Suceava și Suceava - Siret
06 Aug 2020 Interes generalFacebook Twitter
Joi, 06.08.2020, CNAIR a transmis adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului  având ca obiect ,,ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC DE EXECUȚIE PENTRU DRUM EXPRES PAȘCANI – SUCEAVA".

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SEARCH CORPORATION SRL - EGIS INTERNATIONAL SAS - EGIS     ROMANIA S.A., cu preţul de 11.721.430,96 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 24 luni, din care:

14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate,
6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție,
4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.
Lungimea estimată a traseului este de 61 km.

Astăzi, 06.08.2020, au fost transmise și adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului  având ca obiect ,,ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC DE EXECUȚIE PENTRU DRUM EXPRES SUCEAVA - SIRET".

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SEARCH CORPORATION SRL - EGIS INTERNATIONAL SAS - EGIS     ROMANIA S.A., cu preţul de 10.092.839,13 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 24 luni, din care:

14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate,
6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție,
4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.
Lungimea estimată a traseului este de 41 km.

Semnarea contractelor de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.
sursa (http://cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/cnair-desemnat-c%C3%A2%C8%99tig%C4%83torul-licita%C8%9Biilor-pentru?fbclid=IwAR1heyzbmHkmbAzMm0v5PoZp7nHknKJuGLP9zlLcGDHnDJEtRTyyM5y-29U)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: KnX on August 07, 2020, 02:47:30 PM
A apărut și în Monitorul de Suceava un articol despre stadiul proiectului.
https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2020-08-07/S-a-mai-facut-un-pas-pentru-proiectul-de-drum-expres-Pascani-Suceava-Siret

Din ceea ce se vede în imaginea cu harta traseului dintre Pașcani și Suceava, rezultă că Fălticeniul va ieși cam dezavantajat, iar cel mai bine va fi pentru Dolhasca și Verești.
Un traseu între Fălticeni  și Dolhasca, Verești ar fi fost poate mai benefic.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: TibiV on August 07, 2020, 03:07:55 PM
Lasa harta din "presa". Asa iti desenez si eu vacanta mea perfecta in Polinezia...

Este "Elaborare SF si PTE"...

Pana vei vedea traseul "batut in cuie" pe harta, te vei insura.
Pana se termina contestatiile, vei ajunge la al doilea botez.
Pana se da ordinul de incepre a lucrarilor, vei ajunge poate socru....
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: naivu on August 07, 2020, 03:24:28 PM
Daca s-a licitat SF+PTE  pt drum express, inseamna ca e deja batut in cuie ca Pascani-Siret este DX5 iar A7 se termina la Pascani? Sau exista sansa ca dupa analiza multicriteriala sa decida sa faca totusi proiect pt autostrada?
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on August 07, 2020, 03:33:06 PM
nu cred ca exista trafic de autostrada pt Pascani Siret, cel putin pe Suceava-Siret avem un mza de 3,5-8k
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: naivu on August 08, 2020, 12:54:26 PM
Strict pe cifrele ACTUALE de trafic, probabil un 1+1 sau un 2+1 alternativ in afara localitatilor ar fi suficient, dar, in cazul Moldovei cel putin, ar fi mai bine sa dimensioneze reteaua rutiera de viteza pe cifrele POSIBILE de trafic.
Oricum, alegerea DX vs A nu ar trebui luata pe criterii de trafic; un DX cu 2 benzi pe sens are cam aceeasi capacitate de trafic ca o autostrada cu 2 benzi pe sens! Dupa cum sublinia @vancouver, facilitatile oferite in plus de autostrada (in primul rand banda ceva mai lata) permit parcurgerea de distante lungi cu mai putina oboseala psihica, DX-urile sunt potrivite pt sectiuni de pana la cateva zeci de km (sectiuni pana la care sa se ajunga pe o autostrada). Celor tentati sa spuna ca, daca va fi A7 pana la Pascani, ultima 100 km pana la Siret se poate face si pe DX, tin sa le reamintesc ca mapamondul nu se termina la granita de NE a Romaniei; chiar daca o fi Ucraina cam la fel de moldova ca Moldova noastra sau Moldova lor, simpla existenta a unei A/DX pana la Siret va atrage trafic suplimentar din Ucraina si va genera dezvoltare in regiunile mai apropiate (si implicit si mai mult trafic dinspre Ucraina); iar daca A7 va fi continuat de UE pana la Lvov si Lublin va prelua si traficul din Polonia catre Balcani si Turcia.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: ovideatza on August 08, 2020, 01:04:01 PM
Daca o iei asa probabil toate DX-urile "ar trebui" sa fie A.

Hai totusi sa intelegem ca nu aram tara cu autostrazi si sa nu exageram. Pana una alta, daca peste 30-40 ani DX-ul spre Ukr va fi sufocat de trafic se va extinde. Pana atunci hai sa avem intai acest DX pentru noi. Sunt din zona si un DX corect ar fi extrem de benefic pt zona.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: naivu on August 08, 2020, 01:56:45 PM
Ei nu chiar toate DX-urile.
Problema cu extinderea DX la A este ca nu este f simpla si trebuie facuta sub trafic pt ca nu se va permite inchiderea unui DX si asa sufocat de trafic; odata terminat un DX cu greu se va mai lua decizia unui upgrade la A. Plus ca DX-ul va fi sufocat de trafic doar cand va fi trafic cat pt A cu 3 benzi pe sens; pana atunci DX va asigura cam aceeasi fluenta ca o A cu 2 benzi, dar cu mai multe accidente cauzate de oboseala!
Undeva pe forum am citit ca in tarile occidentale unde au facut multe DX-uri regreta ca nu au facut A-uri de la bun inceput!
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: tom_sawyer on August 08, 2020, 03:15:49 PM
extras din caietul de sarcini
(https://i.imgur.com/JcEQeme.png)


Powered by API/PUM imgur uploader (http://proinfrastructura.ro/poze.html)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: KnX on August 08, 2020, 03:21:19 PM
Cred că problema ar trebui abordată nu doar prin prisma traficului actual pe porțiunea dintre Suceava și Pașcani, ci cu ceva viziune în viitor, având în vedere faptul că se va construi și Autostrada Nordului.
Așadar acest tronson va atrage cu siguranță mai mult trafic și din sudul Sucevei, care vor dori să aleagă acea rută spre Ucraina - Ungaria, Cehia sau Slovacia, preferând-o rutei spre Târgu-Mureș.

Iar de la Suceava la Siret să se construiască în primă fază un drum expres.
Dar vom vedea la ce concluzii se va ajunge în SF după ce va fi finalizat, sperând să nu apară contestații și să se apuce de el cât mai grabnic.

Oricum ar fi, să zicem un Doamne ajută!
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: naivu on August 08, 2020, 08:54:45 PM
Si eu zic Doamne ajuta! sa inainteze cu proiectul chiar si asa cum e! Tot voi spera, pana la lansarea licitatiei de executie, ca poate il vor face A, dar chiar si DX ar fi OK si mult mai bine ca acum!
Cat despre Autostrada Nordului (de fapt pe lista de proiecte e trecut ca DX Suceava-BaiaMare), proiectul se prezinta cam la fel de dificil ca si CoBra, intr-o zona de mult mai putin interes si mult prea aproape si paralel cu A8; in 20 ani il vad cel mult inceput; ma indoiesc ca cine lucreaza in urmatorii 2 ani la SF va avea atata viziune (ca sa nu mai vorbesc ca la S de Suceava pana la A8-Pascani nu ai decat Falticenii ca sa sustina argumentul).
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: TEO73H11 on August 08, 2020, 09:58:18 PM
Este clar că la traficul actual un drum expres este mai mult decât necesar dar privind spre viitor  și potențialul zonei un drum expres bine făcut cu posibilitatea extinderii peste ani ar fi o oportunitate pentru dezvoltarea zonei.Traseul la care se va fi lucra la elaborarea studiului de fezabilitate este acela în proximitatea căi ferate existente adică de la Pașcani la Suceava via Liteni Dolhasca cu nod rutier în zona apoi se continua până la DN 29 cu nod rutier undeva la Salcea apoi ocolirea Sucevei prin partea de est cu traseu dificil prin pădurea Burdujeni apoi se ajunge la DN 2 și nod rutier cu actuala centura, după un tronson lejer până la intersecția cu DN 2
H spre Rădăuți la Slobozia Grănicești și aici avem o problema cu nodul rutier pentru că avem trecere de cale ferată la nivel la nici 500 m și aici ar fi oportun un drum de legătură cu centura viitoare Rădăuți pentru a ocoli orașul Milișăuți unde se produc aproape zilnic accidente,ar fi un drum important dar cu un pasaj peste cale ferată și un nou pod peste Suceava,apoi drumul expres continua de la Slobozia Grănicești spre Dornești  și aici avem un deal cu probleme între Tibeni și Grănicești,se ajunge la DN 17 A cu un nou nod rutier apoi traseul continua spre frontiera cu Ucraina cu punct de trecere la Viscani și posibil drum de legătură cu actualul punct de trecere de la Siret.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: GeorgeS on August 12, 2020, 07:53:37 PM
IMHO cred ca societatea civila ar trebui sa faca orice ca Pascani-SV (cel putin) sa fie A si nu DX. Cred ca API a gresit prin crearea unui thread separat pentru Pascani-Siret. Asta inseamna o acceptare tacita a faptului ca este ok sa fie DX si nu A. No offence.

Probabil Rota are dreptate cand spune ca nu este trafic. Sau Ovideatza cand indeamna la echilibru A vs DX. De altfel extrasul din caietul de sarcini arata foarte clar directia de urmat. Solutie de bun simt intr-un stat obisnuit.
Numai ca... noi sintem mai diferiti de cat altii... Cam cati ani a luat pana s-a decis sa se faca ceva spre Moldova? Cam in cati ani dupa construirea drumului Pascani-Suceava credeti ca se va lua o decizie de upgrade? Vor fi studii care vor arata ca nu este necesar.
Nu sunt impotriva studiilor, numai ca se pare ca inca in Romania studiile sunt facute sa demonstreze decizii deja luate or sunt facute ca sa fie facute. Era pe forum un PDF cu o simulare a MZA in viitor luand in calcul diferite situatii cu A7, A8 etc. Multe din hartile alea de trafic m-au bagat in ceata. Cum poate MZA-ul unui drum sa scada dupa ce acesta va fi legat la o viitoare atostrada, in condittile in care este singurul drum de legatura din zona? Daca studiile sunt cele cale dicteaza directia de construire a Dx/A de ce nu avem Dx/A intre Iasi si Targu Frumos?

Nici daca incepem sa ne jucam cu numerele (chiar orientative cum sunt) nu prea face sens sa faci DX pe directiile importante (Craiova era o directie importanta de asemenea, dar e tardiv). In teorie noi platim 15% din drum (in realitate mai mult!), iar diferenta de pret Dx vs A este de vreo 30%. Eu zic ca merita pt sa zicem 5% extracost sa ai A in loc de Dx pe directii prioritare.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: mirceaeliade on August 14, 2020, 12:04:56 AM
Harta din Monitorul de Suceava arata ca numarul e DX5.  E oficial numarul asta?
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dr4qul4 on August 14, 2020, 01:00:13 PM
Eu nu inteleg numaratoarea asta. Ar trebui sa pastreze numarul autostrazii pe care o prelungeste. Adica DX7.
Iar DX-urile care nu prelungesc nici o autostrada ar trebui sa aiba cate 2 cifre (cum e DX12), prima provenita de la numarul autostrazii la care se leaga.

DX5 ar trebui sa ramana drumul (expres sau autostrada) care va merge spre Giurgiu.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: alin2pas on August 15, 2020, 09:09:34 AM
Așa ar fi logic, dar CNAIR și logica sunt necoplanare.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: tom_sawyer on September 02, 2020, 08:37:31 PM
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, că săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al celei mai mari investiţii în infrastructura rutieră mare a judeţului Suceava, Autostrada A7 Siret - Suceava - Dolhasca - Paşcani - Bucureşti.
agerpres.ro (https://www.agerpres.ro/administratie/2020/09/02/flutur-contractul-pentru-autostrada-siret-suceava-dolhasca-pascani-bucuresti-va-fi-semnat-saptamana-viitoare--566423)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Feri on September 02, 2020, 11:17:28 PM
Stie cineva daca profilul de DX pentru Pascani - Suceava e batut in cuie sau mai sunt sanse ca in baza sf-ul sa reiasa ca merge facut la profil de autostrada cum s-a intamplat cu A7?
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: ovicor on September 03, 2020, 05:23:55 PM
Poate se va lua in calcul realizarea SF si PT la nivel de A si construirea, in prima faza, half - profile 2+1 alternativ. Problema multor DN-uri e trecerea prin localitati + intersectiile la nivel.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: VictorC on September 04, 2020, 11:32:59 AM
Nu e bătut în cuie profilul DX, în Caietul de Sarcini este precizat că antreprenorul va analiza încă din acest stadiu ,,opțiunea de a dezvolta drumul expres cu 2x2 benzi de circulație în drum expres cu 2x3 benzi de circulație pe sens sau aducerea la profil de autostradă".

Informal vorbind, o pot scoate A ,,din condei"  ;)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: vancouver on September 04, 2020, 05:00:32 PM
Cum am mai aratat si cu alte ocazii, DX nu este bun pentru drum lung. Se preteaza langa orase mari, cand exista constrangerea spatiului (exproprieri scumpe sau chiar spatie imposibil de expropiat / demolat). Dar in camp e absurd sa nu faci un profil generos, creand astfel ceva sigur si confortabil. DX pe distante lungi este nesigur si obositor. DX in Germania si Austria sunt numai pe lungimi de 20-30-40 km (cu f. mici exceptii, cel mai lung DX in Austria de vreo 140km)! Ori fi asa de prosti aia de fac numai autostrazi pentru tranzit de lung parcurs?
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: LauR on September 07, 2020, 12:21:32 PM
QuoteLuni, 07.09.2020, CNAIR a semnat contractele  de servicii ,,Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres PAȘCANI– SUCEAVA" și "Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres SUCEAVA - SIRET".

Operatorul economic care va realiza prestarea serviciilor este SEARCH CORPORATION SRL - EGIS ROMANIA S.A - EGIS INTERNATIONAL SAS.

Drum Expres PAȘCANI– SUCEAVA

Valoarea contractului este de 11.721.430,96 Lei fără TVA.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului este de 24 luni.

Lungimea estimată a traseului este de 61 km.

Drum Expres SUCEAVA - SIRET

Valoarea contractului este de 10.092.839,13 lei fără TVA.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului este de 24 luni.

Lungimea estimată a traseului este de 41 km.

Ambele proiecte sunt prevăzute în Master Planul General de Transport al Romaniei (MPGT) si este inclus in Programul Operational Infraastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.


Sursa: CNAIR
http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/cnair-semnat-contractele-pentru-elaborarea-studiilor#/0
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: RaduG on September 07, 2020, 12:55:16 PM
Și video:

Semnare contracte pentru elaborarea SF și PT necesare construcției drumurilor expres Pașcani – Suceava și Suceava - Siret

https://www.facebook.com/watch/?v=332746027781964&extid=YWzhpyC45vJbB6JI
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on October 30, 2020, 10:45:54 AM
Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Drum Expres Pascani – Suceava

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar și Ministerul Transporturtilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au semnat în data de 27.10.2020, Actul Adițional nr.1, la Contractul de Finanțare nr. 45/25.09.2019, pentru proiectul: ,,Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Drum Expres Pascani – Suceava".

Prin semnarea Actului Aditional nr.1 se modifica:

Art.2 – Durata contractului si perioada de implementarea proiectului, alin (2) care va avea urmatorul cuprins:

,,(2) Perioada de implementare a Proiectului este de 29 de luni, respectiv intre data de 31.10.2020 si 28.02.2023, la care se adauga, daca este cazul , i perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor".

Art. I-Conditii generale:

Art. 3- Valoarea contractului, alin (1) si (2) se va modifica si va avea urmatorul cuprins:

Valoarea totala a Contractului de Finantare este de 14.606.597,16 lei;

Valoarea eligibila nerambursabila din Fondul de Coeziune, este în sumă de 10.516.136,48 lei, echivalenta cu 85% din valoarea totala eligibila.

Valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului este în sumă de 1.855.788,79 lei, echivalenta cu 15% din valoarea totala eligibila.

Toate celelalte prevederi importante ale Contractului si ale anexelor acestuia raman neschimbate.Sursa (http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/elaborare-studiu-de-fezabilitate-si-proiect-tehnic-34)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on December 15, 2020, 12:46:37 PM
Nu stiu daca am voie sa postez declaratiile unui om politic, dar sunt variantele de traseu:
https://www.youtube.com/watch?v=6vNeeqUPenk
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on December 15, 2020, 12:53:46 PM
Primele variante ale autostrăzii A 7 au intrat în dezbatere. Gheorghe Flutur: Trebuie să ne grăbim cu documentația tehnică pentru scoaterea la licitație a lucrării

Astfel, între Suceava și Siret au fost prezentate cinci variante de traseu, din care trei prin estul municipiului Suceava, iar două prin vestul municipiului în timp ce traseul Pașcani-Dolhasca-Suceava are șase variante de traseu pe Valea Siretului, variante care sunt în paralel cu calea ferată, dar și variante dinspre Dolhasca spre Fălticeni care ocolesc acest municipiu prin vest sau est.

,,Se ține seama de rețelele de înaltă tensiune, se ține seama de căile ferate și intersecția autostrăzii cu căile ferate, se ține seama de intersecția cu drumuri naționale, județene și comunale, se ține seama de rezervații naturale și restricțiile în aceste rezervații și mă refer la Pădurea Zamostea, fiind una din variante spre Siret"

El a menționat că a fost o primă punere în temă a autorităților și că între cei 25 de participanți la videoconferință au fost și primari de la Siret, Suceava, reprezentanți ai APM, ai Apele Române.

,,Am convenit cu CNAIR și proiectanții să venim cu observații după 10 ianuarie față de aceste propuneri de trasee", a spus președintele CJ Suceava.

El a subliniat că această autostradă este prinsă în Programul de Recuperare și Reziliență cu finanțare din fonduri europene.

,,Toată lumea este interesată să grăbim documentația tehnică pentru a fi pusă la dispoziția beneficiarului ca să se poată scoate la licitație lucrările"
Sursa (https://www.newsbucovina.ro/actualitate/306648/primele-variante-ale-autostrazii-a-7-au-intrat-in-dezbatere-gheorghe-flutur-trebuie-sa-ne-grabim-cu-documentatia-tehnica-pentru-scoaterea-la-licitatie-a-lucrarii-video)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: mateisn on December 15, 2020, 01:13:08 PM
Variantele de traseu sunt publice? Sunt disponibile peundeva?
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on December 16, 2020, 01:43:37 PM
Harta A7
(https://i.imgur.com/RgKibpk.png)
Powered by API/PUM imgur uploader (http://proinfrastructura.ro/poze.html)

,,Numai între Pașcani și Suceava sunt șase variante. Firmele lucrează la așa ceva. De la Suceava la Siret sunt cinci variante, trei prin est și două prin vest"
,,Până în data de 10 ianuarie trebuie să facem observații la trasee. S-a avut în vedere tot ce înseamnă obstacole. Avem linii de mare tensiune, avem poduri peste Suceava, peste Siret și trebuie să le eviți ca să nu avem cheltuieli foarte mari"

El a mai spus că între variantele de traseu sunt și cele care trec pe lângă municipiul Fălticeni și că este posibil ca centura ocolitoare a acestui municipiu să fie această autostradă.
Sursa (https://www.newsbucovina.ro/featured/306783/gheorghe-flutur-este-optimist-ca-autostrada-a7-se-va-face-e-si-interesul-ue-pentri-ca-este-autostrada-pe-granita-de-est-a-uniunii-europene-la-autostrada-nordului-facem-noi-sosele-de-centura?fbclid=IwAR2-YN-BDQ7jBVB9E9QbQMYADYLoBWgJYNeWrEeq_-3AKcqp_PJpDAyzz-Y)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: naivu on December 16, 2020, 02:36:29 PM
Quotea cerut ca centurile ocolitoare la de Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei să fie scoase ca să fie realizate, tot pe bani europeni, dar de autoritățile locale.
Dacă apucă să facă variantele de ocolire (și se termină și A8 până atunci) poate descoperim că restul nu mai este la fel de necesar.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on December 16, 2020, 02:44:38 PM
@naivum asta e pe topicul utopic Autostrada Nordului, acilea vorbim de A/DX7 unde nu are treaba C.Moldovenesc si V.Dornei
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: danpandrea on December 16, 2020, 03:00:00 PM
Bună ziua! Aveți 2 minute pentru a vorbi despre Domnul nostru, Sf. Fotoșopie?

(https://i.imgur.com/mOiOfTO.jpg)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: AlexxC on December 16, 2020, 03:24:14 PM
Variantele la vest de Suceava au continuare spre sud pe langa Falticeni est sau vest apoi cotesc spre punctul comun al tuturor variantelor de la Dolhasca.
Toate variantele de vest traverseaza un relief dificil constituit din deluri si vai, in schimb variantele estice urmeaza valea siretului care este mult mai propice constructiei de drumuri...de aici putem deduce care ar fi mai ieftina si facil de construit.
Daca ar fi sa ghicesc ,variantele vestice sunt pe harta doar pentru a face pe plac cuiva sau pentru a pune in contrast cat de potrivite sunt variantele estice.
Eu vad mai utila varianta prin est din doua motive : este mai ieftina si are o conectivitate mai buna cu orasele Botosani si Dorohoi
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Bachus01 on December 16, 2020, 03:34:07 PM
Daca se merge pe varianta estica trebuie gandita o solutie pentru un update la SV la Salcea . Mai tot timpul este aglomerat . Cand va fii gata DX-ul se va muta destul de trafic pe acolo . Oricum mai dureaza pana vedem licitatii de executie . Nu ar fii rau nici un DX SV-BT . Asa ar avea mai mare utilitate zi MZA de la SV la Pascani
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: vancouver on December 16, 2020, 03:46:04 PM
Personal prefer varianta care serpuieste aproape de DN2. Unde va fi noul punct de frontiera nu conteaza (din punctul meu de vedere). Dar e util sa mearga aproape de DN2, astfel daca un tronson e gata sa poata fi folosit imediat, iar daca nu e gata sa nu fie o problema.

Daca se face la est de Suceava, sa zicem ca va fi gata de la Suceava la Siret, dar va lipsi tronsonul mai departe spre sud si nici acea centura de legatura prin nord nu e gata. Atunci toate masinile - o perioada - ar trebui sa treaca prin oras. Sau sa mearga tot pe DN2.

Deci prin est merita numai daca e mult mai ieftin si daca se prioritizeaza acea centura Suceava nord.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 16, 2020, 08:37:09 PM
n-am mai postat de multa vreme, dar... vad ca in continuare lipsa de informare despre constant ignorata regiune moldoveneasca (incluzand si Bucovina). O abordare ca a ta vancouver, poate conduce pe multi de pe aici la conturarea unei opinii necorelata cu realitatea si cine stie cu ce monstri ne trezim
Asa ca...
Avantaje variante prin ESTUL Sucevei:
1) Conectarea Municipiului Botosani, municipiu cu 115.000 locuitori + comunele din jur urca la 150.000. La o conectare prin estul Sucevei, municipiul Botosani va fi la sub 30 km departare de autostrada. Din punct de vedere economic, municipiile Botosani si Suceava sunt foarte apropiate ca PIB / volum economic, bineinteles fiecare cu tipul lui de industrie (agricola, zootehnica, textila si productie de utilaje la Botosani, vs logistica, prelucrare a lemnului, producere materiale constructii la SV). Cel putin din 2001 incoace, nu tin minte ca diferenta economica neta dintre cele doua municipii sa fi fost mai mare de 10%, fiecare din ele impartindu-si anii de "glorie" in mod egal.
2) O varianta prin est favorizeaza accesul la orasul Bucecea, si asta un orasel cu vreo 12.000 de suflete. Bucecea, impreuna cu comunele Ipotesti, Vladeni, Leorda, Varfu Campului si Braesti constituie unul din principalii poli agricoli din regiune. Pe partea Suceveana, tot pe malul Siretului, o importanta zona de productie se afla si in comunele Adancata, Dumbraveni si Veresti. Toate comunele astea + Bucecea, iarasi sunt pe la 30.000 de suflete. Va recomand o vizita prin aceste zone, sa vedeti ce inseamna agricultura practicata la cel mai inalt nivel (ferme >2500ha)
3)O varianta prin est asigura conectivitate si Municipiului Dorohoi (care in cazul unei variante aproape de padurea Zamostea ar veni la 20 km de autostrada). Si asta un municipiu de vre-o 30.000 locuitori, dar imprejurat de multe comune cu peste 5000 de locuitori. Si in zona Dorohoiului sunt foarte multe ferme de productie agricola si zootehnica.
4) Geografia permite o mai mare agregare a traficului din zonele adiacente Mun. Dorohoi (practic toata jumatatea de nord a judetului) si a Mun. Botosani (cealalta jumatate de judet). Aceste zone, si la ora actuala, tot spre DN2 converg, fie pe relatia Dorohoi-Dersca-Siret, fie pe relatia Botosani-Suceava, fie pe relatia Botosani-Tg. Frumos.
5) Pe de alta parte, zona populata de pe teritoriul jud. Suceava, cu exceptia axei de trafic Suceava-Bistrita, este semnificativ redusa, zona fiind grav depopulata si slab industrializata. Minele s-au inchis, paduri nu prea mai sunt de carat de pe acolo, de agricultura nu prea au spatiu.... Accesul actual al comunelor din aliniamentul Vicov-Radauti-Sucevita-Frumosu-Brosteni, va ramane acelasi pentru multi ani de acum incolo in primul rand datorita geografiei. Apropierea A7/DX7 fata de ele, prin vestul Sucevei nu produce niciun avantaj pentru bazinul potential al lui ADX7. Dar aceste comune, cu un DN2 mult degrevat de trafic si cu niste dj-uri consolidate (DJ178,178A,178E, cat si DJ 209C) vor asigura o conectivitate cu ADX7 deosebit de buna pentru foarte multi ani de acum incolo
6) Conectarea aeroportului Salcea. Nu stiu cum sa zic, dar deosebit de multa lume depinde de aeroportul asta si se vede pe cresterea de trafic din ultimii 5 ani. Or fi ele curse low-cost, dar pentru un aeroport la naiba-n praznic, are cifre bune.
7) In relatia cu A8, ar fi traseul care ar avantaja si justifica in mod direct A8, cu acces maximizat catre doua judete care, impreuna , in zona extra-montana se apropie de 1 mil. de suflete. Daca am trage ADX7 prin vestul Sucevei, limitam povestea la maxim jumatate.
8) @Bachus01 ar fi frumos si un DX Suceava, Botosani, dar mai eficient cred ca ar fi consolidarea podului de la Varfu-Campului -- Zvoristea si crearea unui pod nou pe la Hantesti si a unuia pe la Stamate-Poiana. Astea pot fi facute cu usurinta de CJ-uri, (sunt pe DJ-uri) si ar degreva de foarte mult trafic Suceava-Botosani.
9) E mult mai usor sa continui centura Sucevei spre Est, decat sa o dublezi spre vest. ADX7 prin vestul sucevei va fi distractie mare, comparabil cu Turda-Gilau ca dificultate (diferenta fiind ca pe la Suceava dealurile sunt mai... sugubete).
10) Ucraina daca vrea sa aiba totusi o granita functionala cu noi, va veni unde vrem noi. Oricum ai pune vama, tot intr-o zona delicata dpdv etnic va ajunge. Defapt problema asta trebuie rezolvata acolo, nu unde va fi vama.
11) Ar fi frumos daca CNAIR ar invita si conducerea judetului Botosani la discutiile astea, nu doar pe cei din SV. Spun asta din surse foarte sigure. E frumos ca CNAIR trimite informari, stiu ca e alta coloratura politica pe acolo, dar in discutiile astea, orgoliile, oricare ar fi ele, trebuie limitate astfel incat sa nu prevaleze ratiunii.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: vancouver on December 16, 2020, 09:55:33 PM
@dumbravaandrei, apreciez orice parere / postare serioasa si bine argumentata. Sunt dispus sa-mi schimb imediat parerea, daca argumentele sunt clare. Si par sa fie clare. De aceea probabil sunt trasate mai multe variante prin est. Deci est sa fie.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: TEO73H11 on December 16, 2020, 11:31:38 PM
Desigur este bine că se analizează mai multe variante de traseu cu toate că unele sunt absurde tip varianta Zamostea care ar exclude din start Radautiul sau alte trasee care ar transversa văi și dealuri doar pentru a apropia  drumul de viteza înspre Fălticeni. Varianta in grosso modo și cea mai fezabilă și cea mai puțin costisitoare și din punctul meu de vedere cea mai adecvată la realitățile actuale este varianta care flanchează calea ferată adică  Pașcani Dolhasca Verești cu nod la DN 29 la Salcea ,apoi ocolirea Sucevei prin partea de est traversand pădurea Burdujeni până în nord la Ițcani și aici un nou nod și conexiunea cu DN 2 și cu centura Suceava apoi continuarea spre Dărmănești și un nou nod la Milișăuți gara la intersecția DN 2 cu DN 2 H și apoi continuarea spre Dornești și posibil un nou nod la Dn17 A și apoi continuarea spre Siret ,undeva la Vicsani un nou punct vamal sau in apropiere.Eu sunt convins că în linie mare acesta va fi traseul  ales . Sa speram că vom trăi și vom vedea!
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: mirceaeliade on December 17, 2020, 12:08:04 AM
nu stiu de ce vorbim de conectarea unor orase ca Dorohoi si Botosani cand sunt mari orase de genul Bv, Gl, Br, Tl, BM care inca asteapta sa se inceapa vreao constructie reala sa fie conectate la reteaua de mare viteza
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Rodeo on December 17, 2020, 02:10:17 AM
Pentru ca aici discutam despre zona Sucevei. Ca sa nu mai spun ca argumentul e cam copilaros: pe cand "mari orase de genul Bv, Gl, Br, Tl, BM" nu au autostrada uite ca se construieste la Simleul Silvaniei!
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rocklee on December 17, 2020, 09:24:26 AM
Mirceaeliade ...daca inacelasi SF se pate prinde undrum de legatura catre un oras adiacent ...de cesa nu se faca...daca traseul drumului expres merge pe parta dreapte a sucevei ar fi usorde conectat si botosaniul...

Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 17, 2020, 09:32:50 AM
@mirceaeliade

pe principiul asta, A1 ori trebuia sa mearga strict pe Valea Muresului, ori trebuia sa iasa pe la Cenad. Cu toate astea s-a facut S-ul Lugoj-Timisoara-Arad-Pecica-Nadlac. O autostrada are si rolul de a colecta optim traficul din bazinul ei, nu doar de a inlesni deplasarea vehiculelor intre capetele acesteia. Ca si in cazul A1/A3, aici vorbim de un coridor de trafic ce tranziteaza tara nostra.


Sper ca nu te supara ca a aparut Dorohoiul in discutie. Dar strict gandindu-ma la cazul Aradului am expus si cele de mai sus. Aradul este cu foarte putin mai mare decat Botosaniul (daca nu ma insel, la ultimul recensamant, Aradul avea cam 160.000 locuitori si cu tot cu zona metropolitana nu trecea de 180.000), Pecica si Nadlac sunt cam de marimea orasului Bucecea.  Uite ca acolo s-a putut face un ocol pe A1 de cel putin 60km, iar aici nu putem sa tragem un drum 15 km mai la dreapta dupa Suceava. Basca, mai si salvam niste km de A/DX7
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 17, 2020, 09:45:27 AM
@Teo


In oricare dintre variante, Radauti-ul va avea nod la Siret. Cu siguranta nu va avea nod dedicat. La fel ca si Dorohoi, va fi la 20 de minute de ADX7 (eu o sa ii spun in continuare ADX7 pentru ca am o presimtire ca va iesi A, nu DX. Si imi spune asta fix niste cifre de trafic din bazinul acestui drum, fiind un caz distinct de CraPi). Pentru conexiunea cu SV, un DN2 liber este mai mult decat suficient. Ca populatie, Radautiul nu e un oras asa de mare, fiind foarte apropiat de Dorohoi. Ce e drept, este un nod comercial important pentru comunele din zona (incluzand aici si comunele botosanene Dersca si Mihaileni), dar potentialul de trafic poate fi administrat cu succes de VO2P (Centura Suceava) + DN2 sau DN2h pentru cei care vor sa se dea jos de pe A la nodul "Suceava Sud" (desi nu vad justificarea sa mergi pe aproape 50km de DN) dar mai ales pe relatia Siret-Radauti prin DN2+DN17A.


Problema cu padurea Burdujeni e defapt padurea Dragomirnei - Padure seculara si daca nu ma insel e si ceva rezervatie pe acolo. Zamostea din cate stiu nu e sit protejat, problema pe acolo ar fi zona de protectie hidrologica fata de Siret (in zona e barajul de la Rogojesti) si terenul.


L.E: Padurea Zamostea-Lunca este arie protejata (ROSCI0184 / 2.727). La fel si padurea Dragomirna (Fagetul Dragomirna) - 2.726. Ambele constituite prin L5/2000. Acum, ce mi se pare ciudat, e ca niciuna din aceste zone nu au un Plan de management, probabil ca acum se va intocmi unul. In acest caz, varianta optima este incadrarea ADX7 printre localitatile Nicani si Zamostea, e cam singura varianta sa nu ne blocam multi ani in AM.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: mateisn on December 17, 2020, 11:00:53 AM
Pare destul de clar ca e de preferat o varianta prin estul Sucevei, insa cu o continuare undeva spre Siret, pentru a putea fi mai accesibila si celor din zona Radautiului, sau trebuie continuata actuala centura a Sucevei spre est pentru a face legatura cu acest DX/A, in caz contrar majoritatea traficului care intra/iese pe drumul rapid va intra prin oras.

P.S.
@dumbravaandrei tin sa te contrazic la punctul 5 din ce ai scris mai sus, mai mult din cauza ca tu insuti ai pomenit de lipsa de informare.
Zona Radautiului (cu comunele si orasele alaturate) reprezinta un bazin mult mai mare de 50k ca populatie. Asta nu inseamna ca trebuie sa treaca drumul rapid pe acolo, fiindca e clar ca traficul de tranzit spre Suceava va ramane pe actualul E85 iar cei care doresc sa mearga mai departe vor intra pe DX pe oriunde va fi mai aproape.
Cat despre industrie, exista in zona doua mari fabrici langa Radauti care atrag foarte multi muncitori plus fabricile de incaltaminte din zona Vicovului, se face si putina agricultura in partea de N (spre Fratauti, dar nu la nivelul celei din Botosani), iar la suprafete impadurite jud. Suceava ramane totusi primul ca nr. de ha (recunosc ca are avantajul de a fi unul din cele mai intinse judete din tara).
In rest sunt de acord cu argumentele tale
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 17, 2020, 11:27:14 AM
@mateisn
daca faci vre-un apropo despre dezinformarea mea, chiar daca locuiesc in Brasov, tin sa mentionez ca de loc sunt din Dersca. Stiu zona deosebit de bine, am batut-o la picior de multe ori, inca o mai bat. Daca stii si tu zona, stii unde e Dersca si de unde isi fac derscanii cumparaturile.
Nu stiu de unde ai scos 50k sau cu ce scop l-ai pus acolo, eu cand am spus limitarea bazinului ADX7 la maxim jumatate, ma refeream o cifra de 10 ori mai mare decat ce ai mentionat tu si prin prisma faptului ca ADX7 va fi la o distanta mult mai mare de toata zona judetului Botosani la vest de aliniamentul Darabani-Dorohoi-Botosani, in cazul in care traseul va fi paralel/pe langa DN2.
Acum, cu siguranta ADX7 nu are ca scop principal satisfacerea traficului local Radauti-Suceava in detrimentul unui trafic de mediu si lung parcurs spre Motca/Pascani (intersectie de autostrazi), Racaciuni/Bacau (intersectie de autostrazi) sau Focsani (posibil DX spre Galati / Constanta). Practic ar fi o varianta complet nefezabila atat pentru radauteni datorita distantei aditionale impusa de accesul spre si dinspre ADX cat si pentru ceilalti potentiali beneficiari prin limitarea accesului la ADX7 doar prin Siret si Suceava a celor din judetul Botosani, lucru care nu aduce nici cea mai mica valoare adaugata acestui drum.
Oricum cei din jurul Radautiului tot rin Dornesti/Milisauti/Paltinoasa vor avea iesirile, se pune problema cati km in plus pe DN mai fac pana la ADX7. Un acces sub 20 km cred ca este complet neglijabil si avem exemple suficiente prin tara. Nici A4 nu trece prin Constanta, Nici Medgidia nu e pe autostrada. Si la Deva avem ceva distanta de oras, nu mai zic de Lugoj sau Timisoara. Pana la urma urmei, Negostina / Padureni sunt la 15, respectiv 18km de Radauti. Pentru Radautenii care vor sa mearga mai departe de Suceava, e fix nimic.


Ca si un capat posibil, nu vad pe unde ar putea sa faca un nou punct vamal, pe ADX, decat prin dreapta celui actual (Spre Mihaileni). Prin stanga nu ii ajuta Siretul pe ucraineni si traverseaza multe localitati pe partea ucraineana in eventualitatea continuarii spre Cernauti.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Bachus01 on December 17, 2020, 11:59:07 AM
M19 (UA) din vama pana la Cernauti este o cazatura de drum , praf , echivalentul unui DJ/DC de la noi  . Ultima oara am fost acum 2 ani .

Nu cred ca are importanta unde se va face punctul vamal . Ucraina oricum nu cred ca va misca un deget sa faca drum nou . Nu sunt in stare sa peticeasca gropile . 
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: vancouver on December 17, 2020, 12:10:59 PM
Cred ca solutia pentru a impaca toate caprele si verzele este un drum national 1+1 fara trecere prin localitati Radauti - Dorohoi:

(https://i.imgur.com/j5bkmvz.png)

Cu intersectie cu A7, indiferent pe unde va trece A7.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 17, 2020, 12:56:25 PM
Mi-e ca cei 20 km de drum nou 1+1, redistribuiti putin pot rezolva mult mai multe probleme.


Mai jos o propunere de traseu, (plecat de la ajutorul lui Sf. Fotosopie - @danpandrea) asa cum o vad eu (traseul e aproximativ, facut in 10 min, nu m-am uitat prin toate curtile prin care trece, daca vrea careva kmz, sa-mi spuna, ca il trimit, dar important e amplasamentul nodurilor si drumurilor de legatura)


De la Nord spre sud:


1)  Nod intre Negostina/Gropeni/Gramesti. Nod care sa deserveasca orasul Siret, Radauti-Bucovina si un trafic local din judetul Botosani. Necesita DN 1+1 de aproximativ 11km (Balcauti - Vitcani BT), inclusiv traversarea canalului de fuga de la Rogojesti. Relief relativ usor, (spre Balcauti e mai complicat, dar nimic sa nu fie rezolvabil prin terasemente si podete) traseu prin camp, destul de ieftin de facut. Siretul ar avea iesire prin Negostina, Radauti isi mentine accesul prin DN17A. In oricare din variantele de pe fituica lui Flutur, ADX7 trece pe la vest de Balcauti, asa ca am mai impins 3 km traseul spre est.


2) Nod la Stanca (Zvoristea) care asigura conexiunea cu DN 29A - Racord Dorohoi. Necesita un drum nou 1+1 de 3km pana in Zvoristea. Si refacerea podului peste Siret, ca are suta de ani...


3) Nod mic/simplu la Hantesti (DJ 208D) - Legatura cu Adancata-Hantesti-Bucecea. Nu necesita drum nou.


4) Nod in interiorul triunghiului Salcea-Salageni-Dumbraveni: Intersectie cu DN29 si conectare aeroport Salcea. Daca se face chiar la intersectia cu DN29, nu necesita drum nou. Probabil aici sa mai apara 3-4 km de drum nou, spre Aeroport.


5) Nod intre Rotunda si Corni (SV), cu drum de acces spre Falticeni. Necesita un drum nou 1+1 de 7km. Astfel, punem si Falticeniul la 20km de ADX7. Altfel, e la naiba in praznic.


6) In paralel cu acest traseu, Municipiul Suceava trebuie sa-si reconsidera strategia de centuri. Actuala intrare pe DN 29 nu poate fi extinsa din cauza dezvoltarilor imobiliare din ultimii 10 ani. Pentru a potenta si dezvoltarea imobiliara din zona Cumparatura/Bosanci/Ipotest-SV, autoritatile de acolo vor trebui sa faca o centura noua intre Cumparatura si Dumbraveni. De facto, la ora actuala, Suceava este ocolita pe o centura virtuala constituita din DJ-uri pe traseul Cumparatura-Bosanci-Udesti-Veresti-Dumbraveni (https://www.google.com/maps/dir/Boto%C8%99ani/F%C4%83lticeni/@47.5909228,26.334215,11z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x4734ebd7d24fab11:0xfc093f7416c4f8ab!2m2!1d26.6658127!2d47.7406537!1m5!1m1!1s0x4735109bcbd59147:0x5e98de9d88f35ac8!2m2!1d26.3015288!2d47.4615626!3e0) . Bineinteles, zona metropolitana trebuie sa-si maximizeze intrarile/iesirile din aceasta centura. Aceasta centura poate fi gandita si ca parte din DX Suceava-Dej, actuala centura devenind un bulevard, deja se umple zona de case.


Varianta de mai jos, are aproximativ 70km de traseu.


(https://i.imgur.com/J82jvee.jpeg)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Bachus01 on December 17, 2020, 01:06:35 PM
Solutia desenata este de bun simt si foarte utila pentru toata zona . Mai trebuie regandita directia SV-Salcea
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 17, 2020, 03:04:54 PM
Pe intrararile in Suceava, trebuie sa se alinieze primariile ce aberatii de autorziatii de constructii dau sau ce constructii autorizeaza. La ora actuala e un haos total pe acolo... si in comunele limitrofe, si in Suceava.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: usus on December 17, 2020, 03:06:38 PM
Din perspectiva așezării localităților este echilibrată dar doar atât. Pe zona aceea malurile Siretului ai doar câteva drumuri majoritatea cred că comunale și spre est unul 2 poduri peste râul Siret deci nu prea este util nimănui.
Mai ai nevoie și de o mulțime de drumuri de legătura pe direcția E-V care vor dubla valoarea investiției sau va fi un drum muzeu! Trebuie sa mai ținem cont și de faptul că pe albia Siretului nu este balast! Balastul este pe albia Sucevei.

Deci overall cred că de la Pașcani e mut mai fezabil sa urce pe albia râului Suceava.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: vancouver on December 17, 2020, 03:18:48 PM
@dumbravaandrei, n-ai vrea sa lungesti un pic drumul de legatura spre Radauti cu o centura la Dornesti. Ai avea atunci legatura fara trecere prin nici o localitate intre autostrada si centura Radauti. Adica super-super ideal sa folosesti aceasta centura Radauti pentru spatii logistice si zone industriale. Cu camioanele obligate sa treaca prin Dornesti nu va fi chiar acelasi lucru, avantajul se reduce mult.

De asemenea gandeste-te ca centrul de interes major al celor din Radauti nu e spre nord, ci spre sud: Suceava, Bucuresti. Asa ca poate e mai bine sa trasezi drumul de legatura mai pe la sud (la sud de Dornesti), ca sa mai scurtezi distanta asta si lumea din Radauti chiar sa foloseasca autostrada. Altfel vor merge tot pe DN actual.

Inclusiv turistii spre Putna ar putea sa-i scoata navigatia mai devreme de pe autostrada, daca ocolul e prea mare si tot se trece prin localitati.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Bachus01 on December 17, 2020, 03:35:19 PM
Eu am o intuite , daca tot vorbim A/DX12 . Zona judetului Suceava atrage destui turisti inclusiv si acum prin statiunile montate si manastiri . Iar DN2E + DN17A mi se pare o zona basm si nu exagerez . Am mers in concediu de cateva ori . Daca CJ Suceava chiar doreste sa faca ceva dupa cum tot vedem in articolele de presa , ar putea forta un DX Gura Humoralui - Suceava (sud , exact cum apare pe harta Cestrin) .  Cu putina organizare si marketing pot atrage destui turisti care acum prefera statiunile de pe Valea Prahovei  . Inclusiv din Bucuresti se va ajunge relativ repede (evident cu A7 complet)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 17, 2020, 03:41:15 PM
@vancouver nu vad ce treaba are ocolirea Dornestiului cu ADX7. Din cate stiu, localitatea a avut si are primar, e tranzitata de un DN, CJ-ul in ultimii 52 de ani a avut sef, daca atatia falnici conducatori au considerat ca acolo nu e nevoie de o ocolire care sa intre in centura Radautiului, probabil ca nu e nevoie.


Eu pe de alta parte am o dificultate in a intelege perceperea voastra asupra Radautiului ca mare centru industrial. E alt tip de industrie acolo, dar nu e cu nimic mai presus decat industria existenta pe o raza de 70-80km. Nu ca volum transportat si nici ca valoare monetara.
Da, pe langa consatenii mei din Radauti care vor sa le treaca a/dx pe sub geam, mai avem niste 400.000 de oameni in judetul Botosani, care ar avea un acces direct la autostrada daca o tragem 15 km mai la est. Ca sa fiu mai direct, cam 70% din aia 400k vor avea acces la autostrada in 50km (o ora de mers). Altfel, vor avea acces la 80-90km. In timpul asta, Radautiul va trebui doar sa mearga 3km in plus.


La fel, ADX7 nu cred ca trebuie sa suplineasca lipsa de activitate a primarilor si CJ-urilor. Poate sa o complementeze, dar nu sa o suplineasca.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 17, 2020, 03:50:54 PM
@Bachus pentru DX-ul ala trebuie pusa si mintea la contributie, nu numai osul la treaba :D. Acolo trebuie o strategie coerenta de dezvoltare durabila, ca si turismul asta daca nu e facut cu cap, cum apare tot asa de repede si dispare (uita-te prin Neamt ce seceta este in comparatie cu acum 20-25 ani) Plus ca urmatoarea zona turistica in dezvoltare pe acolo e valea Malinilor. Dar pentru asta poate trebuie un thread separat.


Cat despre turismul catre Putna, nu stiu ce sa zic mai mult decat multi vizitatori, putini turisti, acolo trebuie dezvoltat alt tip de infrastructura incat afluirea sa ajunga sa puna probleme de acces.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: hvm on December 20, 2020, 05:22:58 AM
^
nu cumva problema la Neamt a fost chiar lipsa unei infrastructuri adecvate? pe langa altele?
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dimitrie on December 21, 2020, 12:14:01 AM
Eu îmi imaginam desenul asta un pic mai spre vest. Mai aproape de Suceava/Salcea... dar acolo dacă vă uitați pe Google Maps e foarte complicat în zona Mitocul Dragomirnei.
Nu cred că o să fie chiar așa direct în orașul Siret... parcă am citit acum ceva timp că o legătură posibilă/punct vamal să fie între Siret și Frătăuți...
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on December 21, 2020, 09:10:24 AM
@dimitrie ..mai in vest e si mai trist, ca dai in lunca Siretului  :(
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 21, 2020, 12:13:20 PM
@dimitire
Problema traversarii padurii va fi acordul de mediu. Nu stiu sa se fi autorizat pe undeva, in ultimii 20 de ani, traversarea unei paduri peste 10km (exceptie A1, dar vedeti numarul viaductelor si tunelelor). Iar multitudinea de ecoducte, tunele si alte lucrari necesare protectiei mediului vor face constructia foarte scumpa.
Punctul vamal de care ai auzit tu, am inteles ca se va face pentru mic trafic (cum este si la Racovat - Botosani), continuarea unui traseul la nivel de A/DX fiind imposibil pe acel palier, in partea ucraineana fiind o zona foarte populata. Plus si geologia nu prea te ajuta acolo (una e sa construiesti pe bancuri de balast, alta e sa construiesti pe masivi de sare sau argilosi). Iar mai sus de Vascauti, Siretul e foarte meandrat.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: tudor on December 22, 2020, 11:04:34 PM
Ma uit la ultima propunere (a lui dumbravaandrei) si vad un nod la Salcea si unul la nord de Dolhasca cu drum de legatura spre Dolhesti). Acolo lipseste cel putin un nod la Veresti ( si unul la Liteni?).
Inteteg ca e deja acceptat faptul ca drumul expres o sa ocoleasca Falticeni (pentru ca e mai ieftina contructia pe valea Siretului decat traversarea a mai multor afluenti). Cumva tind sa accept asta.
Cat despre dumul ala de legatura la Dolhesti e un non-sens: Acceptam ca Falticeni e izolat (sau conectat doar cu A8 via E85/DN15C spre sud) sau accepntam ca trebuie un drumul de legatura cu DX7 insa nu un drum de legatura pana la jumatatea distantei. Drumul de la Falticeni la Dolhesti/Dolhasca e foarte bun pentru ce e el acum: un drum judetean cu trafic local insa nu poate deveni un drum de tranzit. Nu se poate face din acest durm dumul principal de iesire din Falticeni!
In plus, asa cum e figurat acum pe harta dumul ala nu poate fi decat un tunel.
Pareri?
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 23, 2020, 10:36:42 AM
@tudor acolo spre Falticeni vorbeam de un drum nou, tocmai pentru conectivitatea orasului. Bineinteles ca se poate ajusta traseul incat sa se obtina un drum cu panta de 4-8%, pentru un DN nu e o problema asta. Plus ca se mai pot face si niste deblee pe acolo, asa ca ia traseele astea ca ceva orientativ, ca inca nu mi-am trimis forezele si lidarul in teren :D


Bineinteles ca primariile pot dezvolta noduri simple pe autostrazi, creand si drumuri de legatura pentru acestea, dar, daca te uiti putin pe A-urile noastre ce traverseaza un teren similar, nodurile sunt plasate cam la 15km unele de altele. Pentru Veresti nu vad care e problema daca este accesat prin Dumbraveni, asa cum este accesat si acum.
Bineinteles, daca cineva gandeste si un DX Botosani-Suceava-Bistrita/Dej se poate gandi un nod mai complex chiar la Veresti, dar pentru asta....
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: liviu92 on December 23, 2020, 11:09:54 AM
Varianta propusa de dumbravaandrei nu prea ajuta judetului suceava si nici Botosani. Daca nu e cat mai aproape de e85 ADx7 va fi folosit doar cand mergem spre Iasi, Bacau si mai la sud. Chiar daca e putin mai scump e totusi mai de folos sa urmeze e85 daca nu vrem sa fie drum muzeu.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 23, 2020, 11:46:18 AM
@liviu92 poti sa aduci niste argumente mai... solide? Ca asa doar arunci cu bardita...
Nici A3 de la Bucuresti la Ploiesti nu e pe langa DN1 si n-a mai stat muzeu...


Si da, ideea este ca toata lumea sa ajunga mai usor si la Bacau, si la Iasi, si la Cluj, si la Bucuresti... oriunde au oamenii nevoie.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: naivu on December 23, 2020, 01:10:48 PM
@liviu92, A/DX sunt gândite în primul rând pt traficul de mare distanță, mai puțin pt traficul intrajudetean. Nu știu cât e acum traficul de Ucraina, dar (într-un viitor luminos) A7 ar putea fi continuat de o A Cernăuți-Lvov-Polonia și nu cred că vom dori tot traficul acela "cât mai aproape de E85"! Ca să nu mai vorbesc de oportunitățile de dezvoltare de pe un traseu nou.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: tudor on December 23, 2020, 01:40:28 PM
^^increrc  sa explic din nou problema mea fara sa ma repet: 
De la DX7 la Falticeni trebuie ori:
1. sa fie un drum nou de legatura (dublarea DJ208 sau dublarea DJ208C), ori
2. nici un drum de legatura
Varianta 1.5 o jumatate de drum nou de legatura (pana la jumatatea distantei) nu rezolva o jumatate de problema ci creaza o problema  in plus pentru infrastructura existenta si anume partea care va trebui sa devina drum de tranzit.
La Dolhasca va exista cu singuranta un nod. Nodul ala nu va atrage trafic din Falticeni: atat pe directia Nord (Suceava) cat si pe directia Sud (Bucuresti) se va folosi E85 existent pana la DX/A si nu un drum judetean
Solutia de a atrage trafic de la Falticeni nu ar trebui sa se bazeze pe infrastrucrutra DJ208  existent. Falticeni nu are resuresle financiare dar mai ales legale sa faca exproprieri suplimentare in comunene din jur ca sa lege orasul la DX.
E mai clar asa?




Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 23, 2020, 03:05:43 PM
da, mai clar si total de acord cu tine.
Dar la un drum nou asa de lung, cu siguranta va fi un proiect separat.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: usus on December 23, 2020, 07:09:30 PM
@dumbravaandrei
După cum zice și @liviu92 și am explicat și eu mai sus un drum pe abia Siretului nu ajuta pe nimeni pentru că nu este populație în acea zonă și nici drumuri. Pentru cei din judetul Botoșani nu prezintă nici un avantaj pentru că sunt 4 poduri de toate peste râul Siret din care 3 grupate pe nord și unul pe la mijlocul distantei rămase(care e pe drum comunal). Podul (drumul) între SV și BT este deja full și nu mai are  nevoie de trafic suplimentar și oricum nu as merge în direcția aia că să stau in coloană cu 20-30 km/h.
Pe partea de judetul Suceava nu sunt drumuri de legătura și pentru 65-70 km cat vor fi până în nodul de legătura A7 din zona Moțca-Pascani ar fi culmea sa mai faci încă 25 km in plus.( Adică în direcția Botoșani probabil pe E58 cu viteza de 30 km/h.

@naivu ai dreptate cu extinderea prin Ucraina până în Polonia dar nu are nici o importanță traseul poate fi lipit de E85, cred că aici mai bine discutam de A sau DX.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: naivu on December 23, 2020, 08:53:25 PM
^Daca podul si drumul BT-SV este deja full, solutia nu e sa conectezi BT la viitoarea A7 abia la Pascani-Sabaoani, solutia ar trebui sa fie upgradarea drumului si podului; podul si drumul pana la A7 ar putea fi incluse in proiectul A7; apoi Consiliul Judetean va avea tot interesul sa se ocupe de drumul intre pod si Botosani (la fel si pt celelalte 3-4poduri cu DJ/DC-uri).
Daca A7 va fi "lipita" de E85, va fi aproape de Suceava si, inevitabil, o buna parte din traficul local va prefera sa foloseasca A7 si se va amesteca cu traficul de tranzit (plus ca va fi un plus de zgomot si poluare langa Suceava; plus ca se pot ciocni si de ceva interese imobiliare); nu ar fi un capat de lume, dar e un argument pt mutarea A7 mai spre valea Siretului!
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 24, 2020, 10:08:12 AM
@usus autostrazile nu se fac prin zone populate ci adiacent cu acestea. Exemple avem si la noi, destule (vezi A2 care nu trece nici prin Cernavoda, nici prin Medgidia, A1 care nu trece nici prin Sibiu, nici prin Deva, nici prin Timisoara). Tot timpul se lasa o zona "de potentiala dezvoltare". Ca si exemplu te poti uita si la A3, care atat in partea Bucuresti-Ploiesti, dar mai ales in partea Transilvaneana, trece la o distanta considerabila de zone populate, acestea ramanand accesibile prin dezvoltarea infrastructurii locale.
Dar nu o sa tin aici o prelegere despre cum se traseaza traseul unei autostrazi (exista deja suficienta literatura atat pe forum cat si din surse publice) ci vreau sa zic ca un drum expres (A/DX) trebuie inteles si ca o sursa de poluare (de aici si necesitatea unui aviz de mediu) cat si ca un element de infrastructura mare, influentat de geografia mediului ce-l inconjoara. Sau crezi ca Simleul Silvaniei si Suplacu de Barcau sunt mari metropole si de aia le trece autostrada prin zona si nu coboara la Alesd?



Drumuri de legatura de 15-20km se fac oricand si cel mai usor le pot realiza chiar autoritatile locale, ei stiind cel mai bine cum se dezvolta urbea lor. Bineinteles, ei au nevoie de un punct de racordare la drumul expres, dar nu le foloseste la nimic sa le dai tu un traseu de racordare.


Asa ca, tocmai depopularea de pe traseul propus, adicacenta acestuia cu zone populate (~=400.000 pe partea stanga cum mergi la Siret si ~= 340.000 pe partea dreapta la o distanta de 50km), o geografie mai permisiva (dealuri de lunca, cu panta lina, nu dealuri sub-carpatice si masivi de sare) si un numar redus de arii protejate (de mediu sau Unesco) fac acest traseu propus un candidat veritabil la conectarea Ucrainei, Nordului Moldovei dar si a Basarabiei la infrastructura noastra de autostrazi (si cand zic a noastra, o sa ma refer direct la UE).

Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Gendan on December 24, 2020, 05:16:25 PM
Hai sa zic si eu ce cred despre Pascani-Suceava. De la inceput:

- sunt din Falticeni (m-am mutat in capitala acum 8 ani)
- cunosc zona destul de bine (sunt geograf la baza, m-am plimbat destul de mult prin toata tara, ar fi culmea sa nu imi stiu fix zona de langa casa)
- si eu cred ca cel mai economic, usor de construit si util traseu ar fi cel pe la Dolhasca.

Acum, ca am dat astea la o parte, hai sa vedem care ar fi variantele de conexiune Pascani - Suceava via Falticeni.

Am spus si pe topicul de centura Falticeniului, va iesi un traseu pe la Falticeni doar pentru a putea justifica varianta pe valea Siretului, via Dolhasca. Uite ca m-am inselat si au iesit doua. Hai sa ne uitam la ele pe rand si sa vedem de ce eu cred ca au fost puse la misto, doar pentru a avea variante.

>inb4, da, voi da cu carioca pe google maps (#Rus si altii ca el) dar atat ma pricep. Incerc sa explic totusi cat de bine pot.

Plecand de la Pascani spre Falticeni, vad cam o singura varianta posibila pana aproape de Falticeni, indiferent daca mergem prin vestul sau estul orasului si chiar si asa sunt probleme cu ea.
Mai exact: de la Pascani spre Tatarusi (#micabucovina) si apoi pana la Mesteceni pe langa DJ208F. Si acum incep problemele.

- daca de la Pascani la Tatarusi gasesti loc de autostrada (ca e relativ drept terenul) ca sa poti trece spre Iorcani ai doua variante:
    - fie taie comuna Tatarusi in doua;
    - fie tai padurea.

(https://i.imgur.com/cgBFhdm.png)

E prost oricum dar sa spunem ca se gaseste o varianta diplomatica de a nu supara nici romanul si nici fratele codru. Mai departe ne strecuram pe langa aliniamentul DJ208F care e foarte convenabil construit pe interfluviu, pe cumpana de ape dintre afluentii Moldovei spre sud-vest (paraul Haitii, Mediasca etc.) si cei ai Siretului si Somzului spre nord-est. DJ208F #DrumulMare asa cum e cunoscut in zona, trece pe la catarg (intersectia cu DC10A) si continua spre Mesteceni de unde incep problemele cu adevarat mari si incepem si noi se separam traseele.

1. Pe la Vest.

Mesteceni - Dumbravita e o suita de vai. (https://www.google.com/maps/@47.408352,26.3508251,3a,36.2y,258.8h,81.14t/data=!3m6!1e1!3m4!1sk4DHN739hU2-yKIN4nbNSA!2e0!7i13312!8i6656) Nu foarte adanci, dar oricum.
Ajungem la DN2 (sau E85, nu judecam pe nimeni) si ne indreptam spre Spataresti fara mari provocari (teren drept din nou). Ajunsi acolo, singura optiune e pe DN2E (#DrumulMiresii) pana... greu de spus.

- Fie incercam sa trecem intre Radaseni si Falticeni.
     - dar Gendan, pe unde mai trece ocolitoarea Falticeniului atunci?
     - de asemnea, daca faci A7 ocolitoarea Falticeniului, nu va fi aglomerata cu traficul local? Ca sa nu mai zicem de necesitatea a doua noduri.

La care va raspund ca sunt intrebari foarte bune, la care eu personal nu am raspuns.

- Fie incercam sa ne strecuram undeva intre Lamaseni si Radaseni pentru a ajunge in final undeva pe la Cumparatura.

Si acum, hai sa va povestesc cele mai mari doua probleme cu traseul asta.

a. Toata valea Somuzului e plina de lacuri. Foarte frumos, as mai copilari doua vieti acolo si e o splendoare sa vezi toate pasarile migratoare cum opresc in zona, mai ales iarna, dar e caz de Viaductul Suplacu de Barcau 2.0. Viaduct de sute de metri (minim) ce poate fi evitat, si:

b. Asta se aplica la ambele trasee. Mare parte din podisul Sucevei are cueste. Pentru cei care nu mai tin minte de vaile consecvente, subsecvente, obsecvente si alti verisori de gradul doi, permiteti-mi sa explic: basically, din cauza orientarii straturilor petrografice (sunt inclinate, that's all) se erodeaza terenul in asa fel incat apar dealuri asimetrice. O spinare cu o inclinare redusa, numai buna de agricultura si intemeiat asezari si o frunte de cuesta, cu inclinare puternica unde daca nu mentii superimpadurita zona, o ia la vale. Va las sa ghiciti care e situatia in Suceava (glumesc, e jale. Sunt o gramada de probleme legate de alunecarile de teren pentru ca nu sunt impadurite fruntile de cuesta) si o poza.

(https://i.imgur.com/7pv2wWN.png)

Oricum am incerca, e cu probleme. Poate avem mai mult noroc prin Est.

2. Varianta prin Est.

Ne amintim, suntem la Mesteceni. (https://www.google.com/maps/@47.4038295,26.4157654,2992m/data=!3m1!1e3) Avem de traversat valea Somuzului spre nord.
Avem o diferenta de nivel de la interfluviu pana in lunca Somuzului de vreo 130 de metri. So... tunele? Deblee? Nu e chiar ca valea Topologului, e o diferenta de nivel semnificativa dar valea e destul de larga.
A, si avem de urcat inapoi inca vreo 200m in vreo 2-3km lungime. Pe unde, nu stiu, ca intre Preutesti si Hartop e jale terenul (alunecarile de teren de care vorbeam mai sus). De fapt, prin vestul Hartopului ar fi o varianta, pentru a iesi in estul satului Hreatca si mai departe, pe interfluviu (cu grija sa nu intersectam vreun lac, lol) pana pe la Bosanci unde, cumva, coboram in valea Sucevei spre Plopeni? 

Nu stiu. Dar e clar ca e mai simplu pe valea Siretului. De asta, cu riscul de a deveni persona non grata acasa, cred ca varianta asta are cele mai mari sanse de implementare.

Am spus si pe topicul de centura Falticeniului: s-a tot bagat in fata povestea cu "va trece autrostrada pe la Falticeni si de aceea nu facem centura" si uite asa au ramas concitadinii mei si batuti (adica fara autostrada) si cu banii luati (adica fara centura si cu strada principala prin oras aglomerata si constant in nevoie de reparatii). Mai rau, adiministratia din sudul judetului Suceava e fief PSD, nu se impaca "cu judetul". Nu fac politica, spun ca nu am incredere ca drumul de la Dolhasca la Falticeni va trece verodata de statutul de DJ (pe jumatate cu placi de beton de pe vremea tovarasiei). De drum nou nici nu am curaj sa deschid subiectul. Mai enervant e ca Radauti are azi inel, la Gura Humorului, Campulung si Vatra Dornei vorbim de centuri si tuneluri in timp ce la Falticeni e o mare metropola care se descurca singura si de asta mutam implementarea centurii la primarie, lol. Spoiler alert, nu se va intampla. Valabil si pentru drumul nou de legatura, nu o sa vezi.

Cert e ca de centura e nevoie. Autostrada nu va trece pe la Falticeni. Oricat de mult imi doresc sa ma duc pana la ai mei pe autostrada, nu are sens sa treaca pe acolo.
Si, poate... la un moment dat... Un DX715 care sa uneasca Pascani sau Dolhasca cu Gura Humorului, sa ajunga mai repede cei din Bacau si Iasi spre statiunile din Bucovina? Nu? Dupa A1, A8, A7, A3, A6 si basically orice alta autostrada din tara asta, ziceti? Da, suna rezonabil.

Va las si mazgalitura pe harta si concluziile: eu cred ca autostrada va trece pe la Dolhasca pentru ca altfel cred ca se dubleaza pretul.

(https://i.imgur.com/niXps1E.png)

Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: AlexxC on December 24, 2020, 07:04:46 PM
O analiza foarte buna Gendan!Multumim!
Copilarind in Tatarusi pot confirma faptul ca pe acolo nu se poate trece: varianta prin padure nu e posibila din cauza reliefului in principal si apoi din cauza ca "padure" rezervatie de fagi seculari...conform clasificarii I.U.C.N., este inclusa in categoria a IV-a (rezervaţii naturale dirijate).
Varianta ce taie comuna in doua imi pare fara sorti de izbanda din cauza densitatii imobilelor de pe traseu si apropierii de acestea.
Singura intrebare care se pune intre Pascani si Dolhasca este daca traseul va ocoli satul Heci prin vest(pe deal) sau est(lunca siretului)...varianta prin lunca siretului trebuie sa taie satul Heci si sa se inghesuie intre calea ferata si digul viitorului baraj de acumulare Lunca Pascani.
Daca se dorea cu adevarat ca expresul sa ajunga la Falticeni ,in primul rand nu trebuia stabilit traseu pe la Pascani ci pe "dincolo" pe valea Moldovei paralel cu DN2.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on December 24, 2020, 08:33:40 PM
Gendan  :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: hvm on December 25, 2020, 06:08:55 PM
^^
Intrebarea aceasta mi-am pus-o si eu de mult. De ce se face atat tamtam cu 5 trasee de construit cand eu vad doar 1 explicat care merge pe valea sucevei pana la veresti si apoi urca spre salcea si mai departe tot pe langa Siret asa cum a pus @Dumbravaandrei varianta cu Galben mai sus, cu mentiunea ca ar trebui cateva discutii cu Ucraina inainte de a stabilit traseul (prin stanga sau dreapta orasului Siret). Daca se dorea sa se mearga pe langa DN2 trebuia sa mearga pe valea Moldovei de la Roman. Dar se bloca la Falticeni/Suceava intr-o multime de viaducte, Sibiu - Boita era mic copil. Desi tot pe acolo o sa fie si legatura viitoare intre A7 si Bucovina prin aceeasi locatie pe directia Suceava/Falticeni/Gura Humorului/Frasin (unde tre sa ajung eu)/Campulung Moldovenesc/Vatra Dornei pentru noul DX care trebuie terminat in 4 ani conform legii autostrazii nordului (ma prapadesc de ras cand ma gandesc cat de mult a ajutat faptul ca s-a dat o lege pentru realizarea acestui process. Legea aceasta sigur o sa fie incalcata la fel ca si cea pentru A8 fiindca autostrazile nu se construiesc din carioca in birou la caldurica, ci pe teren pe soare, ploaie, vant, mocirla, ninsoare, viscol.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on January 21, 2021, 04:41:08 PM
mâine, 22 ianuarie, va avea loc o întâlnire a primarilor localităților prin care urmează să treacă autostrada A7 cu reprezentații CNAIR și ai celorlalte instituții implicate în construcția autostrăzii A7.

Aceștia vor avea o discuție privind bugetul pe 2021 cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drula, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Tema principală este includerea în buget a construcției de autostrăzi care să lege județul Suceava de Capitală și Ardeal precum și a celorlalte lucrări de infrastructură importante pentru județul Suceava.
Sursa (https://suceavalive.ro/pnl-si-usr-plus-suceava-front-comun-pentru-construirea-autostrazii-7/?fbclid=IwAR1gJbV_sGKJbQ_61OTwqYH46gZxb46QpZiYIxVtkmaJhkgkbOWM3zXww8c)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on January 21, 2021, 06:33:16 PM
Oare cum putem face rost de lista?  :D :D :D :D
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Bachus01 on January 21, 2021, 07:00:25 PM
Faza cu "Tema principală este includerea în buget a construcției de autostrăzi care să lege județul Suceava de Capitală și Ardeal" este un banc sec , daca re refera strict la anul acesta . Mai mult de SF uri nu au ce sa prindă în buget, iar campania electorala a trecut.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: alin2pas on January 21, 2021, 11:01:04 PM
Mie mai degrabă îmi pare ,,noi vrem să facem aceste lucrări la voi, așteptăm să ne sprijiniți cu tot ce se poate pe plan local". E necesar așa ceva pentru a nu se ajunge la situații cum a fost blocarea construcției A3 pe teritoriul Voluntariului sau la aberații cum e ,,cocoașa" Focșaniului.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on January 22, 2021, 05:50:00 PM
Varianta optimă a traseului autostrăzii A7 prin Suceava, stabilită vineri, la CJ

"Ca o concluzie finală a acestor discuții, varianta optimă care s-ar contura ar face o legătură a centrelor populate de la Dolhasca, Fălticeni, Suceava și zona Siret – Rădăuți în primul rând și ar rezolva și două centuri ocolitoare despre care se tot vorbește, cea de la Fălticeni, pentru că varianta discutată ar rezolva această problemă, dar și centura ocolitoare, de est, a municipiului Suceava. S- ar rezolva în cea mai mare parte traseul care a fost propus de primărie, pe zona Ipotești - Salcea. În felul acesta deservim partea cea mai populată a județului Suceava, partea de Est, iar traseul se apropie foarte mult și de granița cu județul Botoșani. În felul acesta facilităm și populației din județul Botoșani să beneficieze de autostrada A7 în condiții avantajoase"

"Poziția mea a fost că e bine de luat în calcul varianta care vine de la Dolhasca aproape de municipiul Fălticeni și apoi spre municipiul Suceava undeva la est și traversează DN 29 drumul Suceava – Botoșani prin zona Salcea. De ce am optat pentru această variantă? Pentru că în felul acesta am rezolva și centura ocolitoare a municipiului Fălticeni pe de o parte, iar pe de altă parte discutăm de o zonă populată, sunt câteva zeci de mii de locuitori și s-ar scurta distanța până la viitoarea autostradă de la Fălticeni și din împrejurimile municipiului Fălticeni. Pe de altă parte, este obligatoriu să fim cât mai aproape de municipiul Suceava și de Aeroport și atunci proiectanții au prezentat variante cu un nod undeva în zona Burdujeni, deasupra drumului național care leagă Suceava de Botoșani. Un nod de descărcare atât pentru aeroport, cât și pentru municipiul Suceava, și apoi sunt câteva variante prin estul județului Suceava, pe valea Siretului spre orașul Siret.
Sursa (https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2021-01-22/Varianta-optima-a-traseului-autostrazii-A7-prin-Suceava-stabilita-vineri-la-CJ)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on July 24, 2021, 11:29:31 AM
punem aci, sa stim pe cine criticam:

"În prezent, sunt responsabil principal pe două contracte care se află în etapa de elaborare SF și PT : Drum Expres Pașcani-Suceava și Drum Expres Suceava-Siret. Dacă ar fi să găsim trei calități pentru un inginer aș spune: perseverența, munca multă și diciplina", a explicat Badea Daniela."
sursa (https://www.facebook.com/cnadnr/videos/138104248399397)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: ovideatza on July 28, 2021, 11:12:47 PM
https://www.newsbucovina.ro/actualitate/325054/drumul-de-mare-viteza-pascani-siret-va-fi-partial-autostrada-partial-drum-expres-potrivit-unui-deputat-usr-plus?fbclid=IwAR2IObpACdcjMfJxVO6tGiYkpliegiE6RdSsZwNb3en1uC3af4f04_jC7ow

"Potrivit deputatului, între Pașcani și Suceava va fi autostradă, între Suceava și Rădăuți autostradă, iar ultimii 15 km din tronson vor fi drum expres"

Ar avea logica si ar fi unul din rarele cazuri sa iasa ceva inteligent la proiectare
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: tom_sawyer on August 09, 2021, 01:45:57 AM
Autostradă până la Milișăuți, drum expres spre Siret

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a informat oficial autoritățile din județul Suceava despre finalizarea studiului de traseu pentru drumul de mare viteză care ar urma să fie construit pe ruta Pașcani – Siret. Astfel, drumul va fi realizat cu profil de autostradă pe traseul Pașcani – Suceava – până la intersecția cu drumul național 2H, în zona Milișăuți – Grănicești, și apoi cu profil de drum expres până la Vama Siret.

https://www.youtube.com/watch?v=jZHQe3MHQRI

http://www.intermediatv.ro/2021/08/03/autostrada-pana-la-milisauti-drum-expres-spre-siret/
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: VictorC on September 01, 2021, 03:31:57 PM
Threadul ăsta nu ar cam trebui transformat în Drum Expres DX DN2H/ Milișăuți - Siret?
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Ionut on September 01, 2021, 06:15:41 PM
Da, ar cam trebui. :)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Senerslav on February 26, 2022, 01:45:05 PM
eu unul nu mai inteleg de unde incepe DX-ul, de la pascani, de la suceava sau de la Milisauti, m-am uitat si pe forum si pe site-ul CESTRIN si tot in ceata sunt!
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: SocrateGaby on February 27, 2022, 05:26:43 PM
Durmul de mare viteza Pascani- Suceava -Siret va ficu profil de autostrad[ de la Pascani la Milisauti(dincolo de Suceava) , iar de la Milisauti la Siret va fi de profil drum expres.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dacianova on February 27, 2022, 07:43:32 PM
Nu știu cine l-a gândit așa dar de la Milișăuți la Siret mai sunt vreo 10-15 km. Ce era dacă-l făceau autostradă până la Siret?
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: alin2pas on February 27, 2022, 08:21:28 PM
Se poate face DX astfel încât să poată fi făcut upgrade la A dacă e nevoie; nu e așa mare problemă, acolo oricum traficul încape și pe DN fără probleme deocamdată. Pe viitor, poate fi ceva spre Cernăuți - Liov - Varșovia, vom vedea după ce se termină nebunia de acum.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: oneLess on February 27, 2022, 10:01:37 PM
^^

Posibil, dacă făceau autostradă, să nu se înscrie în parametrii de trafic pentru profil de autostradă,
și să se piardă finațarea UE ? Adică să nu se înscrie în condițiile finanțării pentru autostradă.
E o tâmpenie oricum ai gândi.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Senerslav on March 01, 2022, 09:38:56 PM
Quote from: dacianova on February 27, 2022, 07:43:32 PM
Nu știu cine l-a gândit așa dar de la Milișăuți la Siret mai sunt vreo 10-15 km. Ce era dacă-l făceau autostradă până la Siret?
exact de asta zic si eu ...facem cocoase la municipii dar nu reusim sa terminim un traseu cap-coada de A
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: tom_sawyer on March 01, 2022, 10:53:37 PM
Si pentru 15 km cate secunde castigi in plus daca e autostrada in loc de DX?
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dr4qul4 on March 01, 2022, 11:05:52 PM
mult mai putine decat daca nu ar fi ocolit Balcauti-ul...
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: naivu on March 01, 2022, 11:24:49 PM
Sustin si eu A cap-coada, dar prea multa discutie pt doar 15km DX in loc de A. Dupa cum s-a mai explicat, diferenta intre A si DX nu e de capacitate de trafic ci de confort la condus. Nu se va ambuteia la trecerea de la A la DX, tot doua benzi sunt, si nu cei 15km de DX vor obosi TIR-istii pana vor face accident  :)!
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: danpandrea on March 02, 2022, 09:58:50 AM
Cred că problema nu e A vs. DX, ci ocolul inutil pe la Bălcăuți.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Ionut on March 19, 2022, 11:29:21 AM
Până la noi ordine și informații precise, am redenumit thread-ul Milișăuți-Siret. De la Ploiești la Milișăuți va fi A7. Ceea ce e logic și sper să nu mai avem alte discuții pe tema asta.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: Senerslav on September 13, 2022, 11:43:48 AM
Noutăți ceva ?
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: tom_sawyer on September 13, 2022, 04:58:52 PM
IN DATA DE 21.07.2022 PRESTATORUL A TRANSMIS STUDIUL DE TRAFIC DETALIAT, IAR ACESTA A FOST AGREAT DE CATRE BENEFICIAR, CU RECOMANDAREA ANALIZARII PE INTREG CORIDORUL PASCANI-SUCEAVA-SIRET LA PROFIL DE AUTOSTRADA.

CESTRIN (https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=210f9dcdbeaf48349e3ed19e92ee2f19)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: mirceaeliade on September 13, 2022, 05:03:19 PM
Razboiul posibil sa fi salvat si A7, dar probabil si A8.  Daca politicienii romani convertesc A13 spre vama spre UKR de la Galati, posibil sa avem sanse la finantari UE si pe A7 complet dar si la A8 si A13
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: dumbravaandrei on September 13, 2022, 08:25:09 PM
Era clar de la bun început că după Suceava, diferența de cost dintre DX și A nu e ce speră unii. Și probabil că acum evaluează și prin prisma dx12 unde diferența de cost față de A nu e deloc semnificativă vs beneficii.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: TibiV on September 22, 2022, 12:08:33 PM
http://www.cdep.ro/co/sedinte2015.video?idc=34&cam=2&an=2022 (http://www.cdep.ro/co/sedinte2015.video?idc=34&cam=2&an=2022)

40.50   "Pentru Pascani-Suceava Suceava-Siret... analizam posibilitatea (pe fondul razboiului din Ucraina) sa putem sa modificam solutia din Drum Expres in Autostrada"
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: mirceaeliade on September 22, 2022, 01:56:05 PM
A clarificat ca folosesc traficul din 2019 si au cerut date de la Vama Siret pt traficul generat de razboi (pt ca recensamantul de acum va dura un an intreg)
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: 26ld on October 24, 2023, 11:10:13 AM
QuoteProfilul de drum pentru tronsonul Pașcani – Suceava este de tip autostradă. Profilul de autostradă a rezultat ca urmare a studiului de trafic. Profilul de drum pentru tronsonul Suceava – Siret este de tip autostradă pe primii 26,4 kilometri (de la Suceava și până la DN2H) și de drum expres pe 29,3 kilometri (de la DN2H și până la Siret). Profilul de autostradă și drum expres a rezultat ca urmare a studiului de trafic", se arată în răspunsul șefului Transporturilor.

În același document, acesta estimează că în bugetul pe 2024 urmează să fie cuprinse sumele aferente execuției proiectelor Pașcani – Suceava – Sirect. Asta după ce vor fi finalizate studiile de fezabilitate și aprobați indicatorilor tehnico – economici prin Hotărâre de Guvern.

Contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi ale proiectelor tehnice necesare construcţiei drumurilor de mare viteză Paşcani – Suceava şi Suceava – Siret au fost semnate în septembrie 2020 cu asocierea Search Corporation SRL – Egis România SA – Egis International SAS.

Pentru Paşcani – Suceava, valoarea de semnare a contractului era de 11,72 milioane de lei fără TVA şi prevedea o durată de 24 de luni.

Pentru Suceava – Siret, valoarea de semnare a contractului era de 10,09 milioane de lei fără TVA şi prevedea o durată de 24 de luni.

Drumurile de mare viteză Pașcani – Suceava – Siret (118,03 km) au ca sursă de finanțate Programul Transport.

Sursa: https://www.economica.net/noua-sosea-suceava-siret-va-avea-profil-de-autostrada-pe-primii-26-kilometri-restul-va-fi-drum-expres-finantarea-pentru-lucrari-in-bugetul-pe-2024-grindeanu_701327.html
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: mdragos on October 24, 2023, 03:28:08 PM
Atat s-au lalait cu acele studii geo ...... Sper sa finalizeze in Dec documentatia pana la Suceava
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rota on October 24, 2023, 05:49:25 PM
poate termina proiectarea pana la Suceava dar finantarea pt executie..doar daca facem o cheta  :lol:
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: JohnDoe on October 26, 2023, 11:20:03 AM

... folosesc traficul din 2019 ..

 Bine ca nu-l folosesc valorile de trafic din 2008.
Title: Re: Drumul Expres DEx Milișăuți-Siret
Post by: rezin on October 26, 2023, 11:34:07 AM
După cum o casă nu se construiește pentru doar 10 ani, tot la fel o autostradă nu se construiește după traficul din prezent ci estimând și traficul viitor , pentru  că este o investiție cel puțin pentru 100 de ani.