Harta calității drumurilor din România

Started by vancouver, August 22, 2013, 08:51:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

chr

Quote from: Vlad94 on August 08, 2020, 04:25:32 PM
@chr Stii ceva de stadiul dj 572 intre Buzias si Berzovia?
Portiunea din jud. Timis, pana dupa Silagiu este si a fost foarte buna.
Restul nu stiu, in urma cu cativa ani era dezastru
Eu personal nu ma mai aventurez pe acolo decat daca aflu din sursa credibila ca s-a reparat.
Pana acuma nu am auzit asa ceva.

nasty

Datorită faptului că pe DN15, între Bicaz Port și Poiana Largului lucrările sunt blocate, pt cei care vor să ajungă pe Ceahlău sau la Durău, venind din sud, pot folosi axialul Ceahlăului,
DJ155F, care e aproape gata. Teoretic termină ultimii 3-4 km de asfaltat, săptămâna asta.

Ceahlăul și Durăul au prins viață! E plin de cei dornici de urcare pe Toaca.

Păcat că între timp s-a stricat continuarea de vreo 5 km spre Bicaz, măcar de i-ar astupa gropile acum în sezonul de vară:


rizzuh

DN65C pana la intersectia cu DN67B l-as retrogara la rosu, desi l-au mai peticit, este horror de mers pe el. Structura din placi de beton, cu goluri la imbinari, zici ca mergi pe un calorifer. Unde au asternut asfalt s-a valurit si ala si s-au mai format si gropi. In Balcesti (+ cateva sute de metri inainte si dupa) este ca in plama :)

DN67B as schimba portiunea galbena in verde (l-au asfaltat si este OK pt. un drum secundar). Portiunea rosie este in mare mai buna decat DN65C, chiar daca au aceeasi structura, insa in 2 locuri s-a surpat si sunt gropi foarte mari.

max

@Vlad_SV

Stie cineva cum e DN 2E pe portiunea - Paltinoasa-Cacica-Marginea ?
Pe harta de aici e galben, pe proinfrastructura portocaliu.
Anul trecut cand am fost era de rosu.

Mersi.

elphax

Margniea - Solca e de galben spre portocaliu. La Solca am schimbat traseul spre Arbore, nu am mers spre Paltinoasa ca era prea rau drumul - saptamana trecuta.
Rosu sigur nu e portiunea pe care am fost

TibiV

Anul trecut in august era de galben, in nici un caz de portocaliu...
Ba chiar avea portiuni cu "irizari" verzi pe Paltinoasa-Solca.

Se poate circula lejer cu 80 km/h, cu cateva mici exceptii prin localitati (nu mai mult, pentru ca este destul de virajat).
Atentie la trecerile de cale ferata!... Nu sunt multe, dar sunt la unghiuri imposibile...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

cristi5

#2466
Quote from: dhragosh on August 09, 2020, 11:11:05 PM
Buna Seara,
Am citit cam ultimele 4-5 pagini din acest topic insa nu imi este clar un aspect.

Tot ceea ce mentionati/adaugati dvs cu privire la calitatea drumurilor prin acest forum se reflecta/updateaza si pe site-ul proinfrastructura rubrica harta calitatii drumurilor?
Daca da, la cat timp se face un update?
Multumesc!

@RobertH face update in functie de ce se posteaza aici (si alti voluntari OSM pe care ii gaseste pe forum).

Frecventa este doar cam de 2 ori pe an... Asteptam sa publice @vancouver un log, cand face el update la harta lui, desenata manual. Am tot discutat cu @RobertH poate sa o ia inainte si sa mareasca frecventa, dar nu stiu daca s-a intamplat.

Avantajul OSM e ca putem pune calitatea (si tipul dr suprafata) la orice drum, nu doar cele considerate importante pt tranzit care apar pe harta lui @vancouver. Alt avantaj este ca calitatea apare in multe app-uri OSM si poate fi vazuta la navigare etc.

Ca sa marin frecventa de actualizare, oricine poate ajuta! Pe langa editoarele OSM (id, JOSM) am facut un editor special pt calitatea drumurilor, e legat de la proinfrastructura.ro. Introduci doar capetele (merge si "de la" Vaslui "pana la" DN2) apoi ajustezi selectia, setezi calitatea si salvezi.

http://pum.project-online.se:8888/maps/edit.html

Actualmente editorul functioneaza doar cu un cont OSM (campurile de login sunt in partea de sus).

O idee pe care vreau demult s-o implementez e sa deschidem editorul pentru "public" si apoi sa verificam contributiile inainte sa salvam pe OSM. Acum realizez ca OSM are un mod "review" pt fiecare set de schimbari (changeset). Poate putem folosi infrastructura aceea @RobertH

Fireste, asa cum a zis si @dr4qul4, sunt alti contributori OSM care schimba calitatea drumurilor, independent de forum. Pe vremuri generam un log cu ce au facut si puteam sa vedem daca a facut careva o prostie. Din pacate log-ul respectiv nu mai merge asa bine. Oricum nu prea apucam sa-l verificam.

kitsune

Știe cineva cum să fac in Guru Maps să îmi afișeze harta calității ca layer peste harta normală? Că mie, daca aleg harta calității îmi înlocuiește harta normală
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

cristi5

#2468
^ Ah, vad ca s-a schimbat Guru Maps. Pe vremuri se vedeau ambele harti, acum se vede numai informatia de calitate.

Zice "multiple layers found, convert to overlays",  nu stiu exact ce inseamna, o sa ma uit

LE: asta e documentatia,


https://gurumaps.app/manuals/ios/03-map-sources.html

Pare ca s-a schimbat formatul  .ms

Descriptorul meu arata asa:
https://www.dropbox.com/s/8liiw8s1e5voa9z/hartaCalitatii.xml?dl=0

Dar formatele suportate acum nu par sa mai includa <layer>

Ionutz

Ma poate lamuri cineva cu privire la starea drumului DN 7A intre Obarsia Lotrului si Petrosani?

As merge in acest an in premiera pe Transalpina, si avand un drum la Petrosani, am vazut ca e foarte scurt drumul pe acest traseu - DN 7A.

Pe harta lui vancouver apare roz, deci de evitat, dar pe harta OSM apare galben, in mare parte...

Oare se poate circula incet si cu grija pe acest traseu? Mentionez ca am o masina cu garda la sol de aprox 12-13 cm (Ford focus 2015)

Multumesc.

dr4qul4

L-am facut acum 6 ani tot cu un ford focus. Are cateva zone rupte, fara asfalt si de o calitate roz. In nici un caz nu vei trece pe acolo noaptea sau pe ploaie sau daca tii prea mult la masina.
Incet se poate trece, dar vei atinge cu scutul/pragurile asa ca vei merge cu 5 km/h (faci lejer 1,5h intre Petrosani si Obarsie).
Intre timp drumul a fost afectat de alte viituri, insa am vazut de curand ca se asfalta pe acolo (dar cred ca doar pe langa Petrosani).
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

Io

#2471
L-a facut un amic in weekend. Poti sa-l faci fara probleme cu un Focus (ca si cu oricare alta masina normala), de preferat pe vreme buna insa merge si pe ploaie cu putina grija. Nu e nimic de speriat, trebuie doar sa mergi incet si cu atentie.
Daca nu esti neaparat obisnuit cu astfel de drumuri opreste la Cabana Groapa Seaca sau la Manastire si cere indrumari. Ei stiu cum e drumul mai jos.
LE - e mult mai usor decit Transalpina! Nu ai viraje strinse, nu ai rampe grele, nu ai ingustari si nu e aglomerat. Tot ce ai de facut e sa ocolesti niste gropi.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

kitsune

#2472
Confirm și eu, am fost acum câteva zile, e ok-ish. Ceva gropi dar nu de speriat. Nu dai cu scutul de asfalt cum zice dr4qul4, s-a mai reparat. A mea e mai joasă decât un Focus și nu am atins deloc. Pe alte drumuri din zonă da, gen DJ 701d, unde cred că am râcâit jumătate de drum cu scutul, dar pe DN7a e ok. De la Brezoi la Petroșani. Cu zone de portocaliu, dar în rest e galben-verzui
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Cuneo

DN 12A, de la Ghimeș până la Comănești, adică jud. Bacău, modificați din roșu în albastru. Este refăcut recent, inclusiv marcajul. Vreo 7-8 km, la intrarea în jud. Harghita, între Făget și Lunca de Jos, galben.

nasty

Dar DN2G Florești-Moinești-Comănești?
Pe hartă e galben.
E Ramură din DN12A, care merge spre Bacău.