Petrol si gaze naturale

Started by stangabriel, January 14, 2015, 02:17:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nicolaem

avea Caramitru ceva postari ca organizatiile astea de mediu active in Roamania care s-au opus proiectelor mari de dezvoltare sunt toate cu sediu in viena. un pic de teoria conspiratiei. si sefi lor decorati de guvernele lor rusofile.

Konter

Depogaz Ploiesti, filiala de inmagazinare a gazelor naturale a Romgaz, va atribui lucrari in valoare de 601,6 milioane de lei (fara TVA) pentru cresterea capacitatii zilnice de extractie a gaze naturale in depozitul Bilciuresti. Contractul este impartit in 5 loturi, ofertantii avand posibilitatea de a depune oferte pentru fiecare din cele 5 loturi.
• Lot 1. Modernizari grupuri sonde - cuprinde lucrarile de modernizari in grupurile de sonde, executia a 6 conducte de aductiune noi pentru sondele 128, 120, 121, 113, 136, 166, precum si executia colectorului de gaze umede intre grupurile de sonde 57, 101, 102, 6, conform sub-proiectului intocmit de Petrostar SA. Valoarea lucrarilor este de 230,7 milioane de lei, durata de implementare a acestora fiind stabilita la 29 de luni;
• Lot 2. Modernizari sonde - vizeaza lucrari de modernizare a 39 de sonde existente in Depozitul Bilciuresti, inclusiv reconectarea conductelor de aductiune ale acestora la capetele de eruptie proiectate, conform sub-proiectului intocmit de Petrostar SA. Valoarea estimata a lucrarilor este de 222,5 milioane de lei, durata de implementare fiind stabilita la 32 de luni;
• Lot 3. Colector de injectie /extractie DN600 PN150 Butimanu - Bilciuresti, conform proiectului tehnic intocmit de Team Oil. Valoarea lucrarilor a fost estimata la 86,18 milioane de lei, durata de realizare a acestora fiind de 27 de luni;
• Lot 4. Sistem racire - consta in executia de lucrari de modernizare a sistemului de racire in cadrul Modului M3 din Statia de comprimare gaze Butimanu si achizitia, instalarea si testarea unui compresor de recuperare a gazelor in incinta Statiei de comprimare Butimanu, conform sub-proiectului intocmit de Petrostar SA. Lucrarile, cu o valoare estimata la 45,44 milioane de lei, au o perioada de executie de 34 de luni;
• Lot 5. Digitalizarea procesului de inmagazinare a gazelor in Depozitul Bilciuresti, care consta in identificarea proceselor din cadrul depozitului Bilciuresti (injectie, extractie, comprimare gaze, uscare gaze, separare gaze, masurare gaze, mentenanta etc.) si optimizarea acestora prin utilizarea tehnologiilor digitale, conform sub-proiectului intocmit de Petrostar SA. Valoarea estimata a lucrarilor este de 16,7 milioane de lei, acestea urmand a fi implementare in 34 de luni.
Termenul-limita pana la care pot fi transmise oferte pentru cele 5 loturi este stabilit la 21 martie 2024.
In urma implementarii proiectului, se va onbtine cresterea capacitatii de livrare zilnica a gazelor din depozitul Bilciuresti de la 14 milioane mc/zi la 20 milioane mc/zi, corelata si cu o majorare a capacitatii de inmagazinare de 108 milioane mc/ciclu.
 https://www.agendaconstructiilor.ro/files/info-santiere/licitatie-de-120-milioane-euro-pentru-cresterea-capacitatii-la-depozitul-bilciuresti.html

AdrianRO

^^ Ce teoria conspiratiei? Sunt lucruri reale..aproape tot ce inseamna ONG de mediu in Romania e legat intr-un fel sau altul de Austria sau Rusia. Intentiile unora dintre executanti or fi bune, dar la finalul zilei pentru Rusia raman niste idioti utili care indirect fac jocul energetic al Moscovei sau al Vienei.

Cum era sa ai acum o europă independenta energetic de Rusia, fara importuri de la mama dreq cu costuri uriase?

In fine..cine o fi inventat "teoria conspiratiei" e cel mai destept om de stat. Imediat ce poporul identifica o informatie care presupune interese si increngaturi, tu ca parte vatamata de aceste informatii aplici stampila de "teoria conspiratiei" pe ea si instant pierde orice autoritate. Cine are impresia ca statele functioneaza asa, in deriva, fara planuri pe termen lung, fara interese si fara strategii atent gandite (mai ales SUA, Rusia, China si alte state care se respecta)..traieste pe alta planeta.



dan tm

sper ca am nimerit bine cu o intrebare:

pe forumul biciclistilor s-au postat 4 poze ale unei lucrari de constructie a unui gazoduct (asa cred) in sudul judetului Constanta.
despre ce conducta este vorba?

https://www.ciclism.ro/forums/threads/medgidia-adamclisi-cobadin-techirghiol.23731/

nicolaem

Pare a fi BRUA.
Sector Tuzla Podisor

dan tm

multumesc, m-am gindit la BRUA dar aici in zona de vest am vazut lucrarile in urma cu ceva ani si am crezut ca e gata.

Oneinthecrowd

Nu e BRUA. E noua conducta care va prelua gazele din Marea Neagra si care se va conecta la BRUA.

https://www.transgaz.ro/sites/default/files/Release%20OIL-Tuzla-Podisor-16.06.2023.pdf

Traseul BRUA este: Giurgiu-Podisor-Corbu-Hurezani-Hateg-Recas-Horia. Prima statie de comprimare BRUA e chiar la Podisor.

nicolaem

Face parte tot din sistemul BRUA. Eu o ramificație într-adevăr.
Mă mir că lucrează spanioli. Parca o firma din Turcia câștigase licitație. Țevile sunt aduse de la Galați.

tom_sawyer

TRANSGAZ si KALYON incep constructia noii conducte din gazoductul Tuzla-Podisor
29 Apr 2024

Transgaz a inceput instalarea conductei aferente gazoductului Tuzla-Podisor, proiect deosebit de important din perspectiva securitatii energetice a Romaniei si a regiunii. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost semnat in vara anului 2023 si au ajuns in aceasta etapa, ce va integra peste 1.000 de tone de teava furnizata de Liberty Galati. Antreprenor general al lucrarilor este compania Kalyon Insaat Sanayi ve Ticaret AS, din Turcia, care a adjudecat contractul cu o oferta de aproape 1,4 miliarde lei (fara TVA). Compania romaneasca CIS Gaz lucreaza ca subcontractor la aceasta conducta, avand peste 40% din toate lucrarile gazoductului. CIS are in lucru 131 km din tot traseul de 310 km.

In valoare de aproximativ 500 milioane euro, proiectul gazoductului Tuzla - Podisor consta in construirea unei conducte de transport al gazelor naturale cu o lungime de 308,3 km, care va face legatura intre resursele exploatate din perimetrul Neptun Deep si coridorul BRUA, asigurandu-se astfel posibilitatea transportului gazelor naturale prin interconectarile existente. Conducta va fi construita din doua tronsoane, respectiv: Tronsonul I, Marea Neagra - Amzacea, cu o lungime de 32,5 km, si Tronsonul II, Amzacea - Podisor (275,9 km). Conducta va fi amplasata in zona de sud-est a tarii, iar traseul acesteia urmeaza directia generala de la Sud-Est spre Vest, traversand judetele Constanta, Calarasi si Giurgiu pe 42 de Unitati Administrativ Teritoriale.

agendaconstructiilor.ro

dan tm

Mersi pentru informatii.