Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

2 Members and 42 Guests are viewing this topic.

horatiu.cosma

Extraordinare fotografii, să mai facă amicul tău, că nu ne supărăm  :D. Începutul fotografiilor e din toamna 2018, nu 2017. Structurile sunt autorizate din noiembrie 2017 și munca la ele a început prin ianuarie 2018 (foraje). Aproape 2 ani de muncă pentru aceste structuri e un termen rezonabil și nu se compară cu 3 ani + la Pizzarotti la podul peste Mureș (and still counting) sau cu Akor.

SergiuSerj

Un mic update de vineri. Pare ca au mai umplut putin si lateralele. (Nod Chetani, Straco)

pentium10

Selina Grup Facebook Page: Sector experimental, asternere asfalt strat Ab31. 5 și montare grinzi structura.



Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

Nelu

#21813
Stie cineva ce se intampla cu lotul Suplacul de Barcau-Chiribis de ce nu se semneaza contractul, ca au trecut deja vreo trei luni de cand a fost finalizata licitatia

mmv1

Eu cred ca firmele castigatoare (Constructii Sibiu si croatii) au probleme in a gasi finantatori...

alecu26

Si sa depuna garantiile probabil.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

paulmare

scrisoarea de garantie bancara (dupa tzeapa romstrade/astra pe transalpina, cand romstrade a intrat in insolventa inainte sa termine, si astra nu a vrut sa plateasca nimic pe motiv ca nici romstrade nu platise toate primele, nu mai merge cu asiguratori) nu trebuia depusa odata cu oferta in seap ? si lipsa acesteia descalifica oferta ?
oug 98/2017 art (4) Instrumentul de garantare se transmite in SEAP impreuna cu oferta si celelalte documente ale acesteia, cel mai tarziu la data si ora-limita de depunere a ofertelor,

florin74

#21817
Garantia de participare se incarca in SEAP, de catre toti ofertantii. Valoarea e mica, nu sunt probleme
Alecu vorbeste de garantia de buna executie, care trebuie constituita de castigator premergator semnarii contractului.
Aia e 10% din valoarea contractului. Si asta se simte. Pur si simplu e ca un credit, banca iti constituie un plafon de garantii, din care poti sa utilizezi. Daca astia de la Constructii SA din punct de vedere financiar sunt varza, nici o sansa sa o pupe.

In 2018 au avut o CA de 62 mil lei. Datorii de 35 mil (bancare+comerciale). Contractul e de 361 mil lei, deci ei trebuie sa vina cu 36 mil lei. Complicat, in conditiile in care partenerul din asociere este in insolventa, cu acces 0 la noi credite bancare.

alecu26

^ se poate inca si cu garantii de la firmele de asigurari.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Nelu

#21819
Au un termen limita?,Iar daca expira termenul atunci ce se intampla se reia licitatia din nou?

florin74

Am inteles ca nu se mai elibereaza cu asa lejeritate cum se eliberau anii trecuti. Si la niste costuri in crestere. Dupa ce executa CNAIR 2-3 polite din astea emise de asiguratori, sa vezi cum o sa analizeaza de 10 ori inainte de a emite...

Io

#21821
Ei, oricine poate sa garanteze o SGB: o companie (de orice fel, financiara, fond de investitii, administratoare de fond de pensii, asiguratori, producatori de orice, comerciala, o alta banca, sindicate(!)), o persoana fizica (da, nu va mirati), chiar si un stat daca are un interes. E vorba despre garantiile pe care le pretinde banca (si legea) pentru a emite SGB: cash colateral, ipoteci pe active foarte lichide, cesiuni de creante si de instrumente financiare (cambii, bilete la ordin etc).
Sigur, e nevoie de compartimente si de oameni foarte specializati in asa ceva, bancile mari au, nu merge Nea Gica de la Juridic ca-si prinde urechile.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

florin74

(1) De regulă, garanția de bună execuție se constituie prin virament bancar sau printr-un instrument de garantare emis în condițiile legii de o societate bancară sau de o societate de asigurări, care devine anexă la contract, prevederile art. 36 alin. (3) - (5) aplicându-se corespunzător.

E problema castigatorului cu ce garanteaza SGB in fata bancii. Dar bancile nu sunt interesate sa execute cladiri,  terenuri, si stocuri de suruburi, ca nu sunt firme de imobiliare si de vanzari suruburi. Daca firma nu are capacitate financiare de rambursare, destul de  greu sa obtii scrisoare. Eventual doar daca pui cash colateral.
Plus ca ai si niste reguli prudentiale de respectat, ca altfel vine Cinteza si te baga in sedinta. :)
Ceea ce in cazul Constructii SA nu cred ca se va intampla. Eu am impresia ca pana la sfarsitul anului se va rezilia contractul.  Deja de 3 luni se tot lalaie cu semnarea contractului

Io

^ +1 Evident!
Un telefon de la dl Cinteza nu e neaparat de speriat, vede omul ceva si te intreaba ce si cum. Ar fi bine sa-i poti explica repede, clar si complet. Ca daca vine in vizita e posibil sa ai probleme  :lol:

Cam asa arata cu astia, nu vor putea depune garantia si reziliere.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

Nelu

Cum adica reziliere daca nu au semnat contractul inca