Fortele Aeriene Romane

Started by Ionut, July 21, 2013, 04:32:44 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AdrianRO

Se cere aprobarea Parlamentului pentru 32 de avioane F35. Pachet all-inclusive.

irirat

#301
^
32 (transă 1) + 16 (transă 2)= 48

elphax

o sa ia avioanele astea cum au luat corvete
mai bine facem 2 fabrici de drone, alea sunt viitorul

RobertH

Ce iubiti sa comparati mere cu pere.

Contractul asta nu e prin licitatie, nu se va fabrica(sau asambla) nici un avion in Romania, iar din 2035 daca nu luam ceva ramanem fara aviatie pentru ca F-16 norvegiene nu au multa resursa de zbor.

Dronele is utile dar importanta lor e exagerata pentru ca Ucraina e nevoita sa le foloseasca in locul aviatiei. NATO nu ar lupta in felul asta.

AdrianRO

^^ in primul rand, SUA nu sunt Olanda sau Franta.

In al doilea rand, Un contract pe 2 fregate cu offset /=/ un ditamai contractul pe f35 livrate la cheie.

Si cu asta s-a clarificat tot  :D

dr4qul4

#305
cu 4 fregate nu-i speriam noi pe rusi. sunt sitting ducks in fata submarinelor. Nu degeaba ucrainienii si le-au scufundat singuri pe ale lor.

Insa 32 de F35? Stati sa avanseze discutiile sa vedeti ce incep rusii sa ameninte cu nucleara.
Sunt o gramada de tari care ar vrea sa cumpere asa ceva, si nu pot.
Pe langa faptul ca ne vom asigura apararea pe vreo 40 de ani (aeriana, terestra si maritima), DACA se materializeaza, este si o lovitura de imagine. Un fel de declaratie de sustinere a SUA.
Din flancul estic doar Polonia a mai comandat. Turcii si-au cam luat gandul. Acum abia spera la niste F16.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

qionescu1

#306
Quote from: RobertH on September 28, 2023, 03:32:51 PMDronele is utile dar importanta lor e exagerata pentru ca Ucraina e nevoita sa le foloseasca in locul aviatiei. NATO nu ar lupta in felul asta.

Aș fi un pic mai rezervat față de drone. Da, dronele de tip Bayraktar nu mai zboară acum in ukr, sunt prea incete si vizibile antiaerienei.  Dar dronele de recunoastere, dronele ce lanseaza bombe si dronele kamikaze fac ravagii pe campul de lupta. Mai ales dronele kamikaze care cu greu pot fi contra-carate si sa nu uitam sunt abia la inceput. Tehnologia va evolua.

Momentan aviatia ukr, atata cat e nu face altceva decat sa vaneze drone, rachete si sa lanseze ea insasi rachete ceea ce-i mareste raza. Plus mai lanseaza rachete/bombe ghidate sau nu. Toate relativ departe de linia frontului. Ce face o tara cu aviatia cu pretentie a Rusiei? Pai cam acelasi lucru dar nu indraznesc sa se apropie de linia frontului. Angajeaza tintele de la distanta sau tot de la distanta lanseaza bombele si cam atat.

Sunt pentru achizitie, 32 de aparate nu e mult apoi, mai vedem cum evolueaza lucrurile. Cert e un singur lucru, nu exista o singura arma care sa castige razboiul. Nu as vrea sa ne bazam doar pe avioane cum s-au bazat nemtii doar pe submarine in Atlantic si au pierdut, asa ca as miza si pe drone care de departe arata ca ar fi viitorul aviatiei.

irirat

#307
Quote from: dr4qul4 on September 28, 2023, 07:02:20 PMcu 4 fregate nu-i speriam noi pe rusi. sunt sitting ducks in fata submarinelor. Nu degeaba ucrainienii si le-au scufundat singuri pe ale lor.
...
Nu cred ca ar fi chiar asa, Marea Neagra e o mare mica si inchisa asa ca razboiul pe ea se va duce in toate cele 3 medii, in aer, la suprafata si in adancuri, de fapt asta s-a intamplat si in WW2. De asemenea in zona noastra economica exclusiva, care ar fi de interes sa o patrulam/aparam platoul continental coboara foarte lin iar adancimea trece cu greu de 100m, un submarin nu ar avea atata marja de manevra in schimb adancimea creste mult in zona de centru si est.
Eu vad lucrurile in felul urmator:
  • Pe timp de pace, fregatele si corvetele sunt bune pentru a patrula ZEE-ul nostru si rutele maritime catre Bosfor, nu ai cum sa faci asta fara marina de suprafata.
  • Pe timp de razboi fregatele sunt in larg cu randul, la 30-70km de tarm si asigura o acoperire aeriana acolo unde nu vede Patriotul in timp ce la randul lor ele sunt acoperite aerian de F16/F35 si de Patriot. Submarinele stau mai in larg spre centrul marii, la mare adanca pentru patrula si descurajare. Nu vad lupte nava-nava, probabil rachetele AN vor fi lansate de catre avioane sau de bateriile de la sol (ne vin rachetele NSM).
Ucrainienii nu aveau nici submarine si nici aviatie care sa poata lupta in afara teritoriului propriu, iar marina era redusa mult dupa anexarea Crimeei, de fapt cred ca aveau o singura fregata si aia veche si fara un sistem AA adecvat asa ca nu aveau cum sa se acopere reciproc.

LE: am uitat sa precizez ca nici ale noastre (alea 3, Mărășeștiul și cele doua Type 22 nu sunt dotate cu rachete AA cu raza medie și scurta, parca Marasestiul are suporti pentru Strela, raza pana in 4km

Harry

O aeronavă militară de transport de tip C-130H2 Hercules a intrat, cu titlu gratuit din partea SUA, în serviciul Forțelor Aeriene Române, anunță MApN care spune că România va mai primi până la finalul anului o altă astfel de aeronavă.


Harry

Primele cinci aeronave ale Centrului european de Instruire F-16 au aterizat la Fetești

Harry

A venit si al doilea avion.


Harry

Mircea Geoana: Am participat astăzi la semnarea contractului de colaborare dintre Aerostar Bacău și compania Derco Aerospace, parte a grupului Lockheed Martin, având ca obiect transferul tehnologic pentru reparațiile de nivel D ale echipamentelor avionului F-16.

Harry

Primele trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat miercuri, 29 noiembrie, în Baza 86 Aeriană ,,Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță" de la Borcea.


Harry

Dennis Göge, vicepreşedinte Lockheed Martin pentru Europa Centrală şi de Est: În 2024, veţi vedea inaugurarea operaţiunilor la unitatea de întreţinere, reparaţii şi revizie Black Hawk, din Bacău
https://monitorulapararii.ro/mas-talks-retrospectiva-si-previziuni-cu-dennis-goge-vicepresedinte-lockheed-martin-pentru-europa-centrala-si-de-est-in-2024-veti-vedea-inaugurarea-1-53796?fbclid=IwAR0Mn23KaFrbmZFWLnL1y7UCxXEJlzoJBeji-QRUGXCCs9TCypZZ2x1g0wA

tom_sawyer

Am înțeles că americanii retrag din dotare niște black-hawk-uri și le oferă spre vânzare la parteneri. Oare luăm și noi câteva?