Harta calității drumurilor din România

Started by vancouver, August 22, 2013, 08:51:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

dumbravaandrei

Abia asta toamna s-au apucat de el, probabil ca mai dureaza

TibiV

^
Nu este adevarat... Era deja in lucru in vara lui 2019, am vazut lucrarile cu ochii mei in august.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

dumbravaandrei

Capatul spre Poiana Largului era inchis asta toamna, drumul era sapat aproape 1,5 m .... cred ca nu l-au terminat din octombrie pana acum.

ovideatza

Pai nu e asta drumul cu contractul reziliat ca era atribuit pe baza de "calamitate"? DNA pe fir.
S-a relicitat cumva?

pasadia

DN15 e drumul care are parte de contractul analizat de DNA. Adică drumul de pe malul stang al lacului.

Asta e DJ, pe sub Ceahlău, în dreapta lacului și ceva mai în munte.

b17liviu

Quote from: b17liviu on July 31, 2020, 08:26:11 PM
Vreau sa merg de la Iasi la Sovata, ma intereseaza portiunea de drum DN 12c Lacul Rosu-Gheorghieni ,daca la parcurs cineva recent si in ce stare se prezinta . Multumesc.
O informatie mai recenta despre aceasta portiune de drum, ma refer la portiunea Lacul Rosu - Gheorghieni ?
Multumesc.

ovideatza

De Craciun era ca pe harta. Practicabil. Mare contrast cu Lacu Rosu (zona de Neamt) - Piatra.

supremealex

#2572
Alte update-uri de pe meleagurile tarii:

- DN2 de la Roman pana la intersectia cu DN24 spre Tecuci se mentine foarte bine in continuare cu Albastru. Prea putine zone din drum afectate de alunecari, asfalt denivelat sau aparitia unor gropi pe distanta atat de mare ca sa conteze la schimbarea culorii.
- DN2B Galati - Braila se mentine tot de Verde, se poate circula cu viteza ridicata pe cea mai mare parte din lungimea drumului, insa mai sunt zone cu denivelari mai puternice sau asfalt mai uzat.
- DN18 Iacobeni - Borsa, Albastru in continuare, marcat si delimitat corespunzator cu asfalt inca neafectat de urme de uzura sau fisuri, in afara de portiunea serpuita care reprezinta serpentinele din apropierea pasului Prislop, unde propun culoarea Verde pentru ca au aparut denivelarile alea specifice drumurilor de munte si sunt destul de multe decopertari si 'corectari' ale suprafetei de rulare.
- DN29 Botosani - Saveni, cred ca am mai spus in trecut ca trebuie retrogradat la Verde, insa nu a fost luat in considerare mesajul. Poate de data aceasta. Multe zone afectate de denivelari, surpari ale asfaltului, alunecari de teren, peticiri aiurea etc.
- DN29D Botosani - Stefanesti are toate contractele semnate, obtinuta autorizatia de constructie si este anuntata inceperea lucrarilor la finalul lui Martie. Va fi o lucrare substantiala, se va consolida fundatia drumului in toate zonele afectate, constructii noi de poduri, viaducte, garantie 84 de luni a lucrarilor etc. Propun culori de Drum aflat in lucru, cu final Albastru.
- DJ296 Botosani - Roma - DJ292, propun schimbarea zonei Mov in Galben, se desfasoara momentan lucrari ample de consolidare si reconstructie a drumului in aceasta zona, insa pe alte tronsoane drumul incepe sa se degradeze putin si o alternanta de verde - galben - verde arata cel mai bine realitatea din teren.
- DN24C Radauti-Prut - Manoleasa, o surpriza complet neplacuta. Drumul a fost asfaltat in vara lui 2018 in cadrul unei lucrari de vreo 6 luni, fiind anterior un drum de pamant. In prezent, dupa aceasta iarna se prezinta precum in fotografia atasata pe foarte multe segmente din  lungimea sa. Oricare ar fi lucrarile de intretinere si reparatie a drumului din primavara, cred ca trebuie retrogradat macar la un Galben + Verde.





Hoinar

#2573
Am fost saptamana trecuta pe DN1 Brasov - Sibiu si acest sector are nevoie de o reabilitare serioasa pe toata lungimea lui. Asfaltul s-a lasat, este foarte denivelat si este plin de zone in care asfaltul se despinde in bucati. Tot drumul se prezinta asa.
Ar trebui modificata clasificarea de la verde la portocaliu.

Centura Brasovului ( DN1K )la fel, s-a lasat asfaltul si este denivelat si se desprinde in bucati pe prima banda, s-a incercat repararea in cateva locuri, dar banda 1 are nevoie de reparatii majore pe ambele sensuri. Recomand schimbarea de la albastru la verde si chiar spre portocaliu din acest motiv.

horyatm

DN 57 Moravița-Oravița l-aș trece galben. Diferența dintre DN59 și DN57 e foarte mare. Pe DN59 nu sunt gropi deloc și se merge foarte bine, în schimb pe DN57 sunt plin de denivelări și peticeli, pentru a circula în siguranță viteza ar trebui redusă pe la 80-90 km/h maxim.

DJ571C nu e pe hartă, dar e roșu. Iar DJ571 între DJ571C și DN57 e roșu.

Am fost în acest weekend pe aceste drumuri.

Cristi N

DN7A s-a degradat destul de tare, sunt portiuni reabilitate in trecut care s-au gaurit foarte tare si drumul incepe sa se umple de cratere.
Portiunea Voineasa - Obarsia Lotrului trebuie retrogradata la rosu
Portiunea din zona Cheilor Jietului, cea care e acum rosie, trebuie retrogradata la roz, drum foarte rau.

b17liviu

Quote from: ovideatza on February 21, 2021, 10:13:17 AM
De Craciun era ca pe harta. Practicabil. Mare contrast cu Lacu Rosu (zona de Neamt) - Piatra.
Dezastruos ,plin de gropi si denivelari ,mare pacat pentru o zona asa de frumoasa ,ma refer strict la portiunea Lacul Rosu - Gheorghieni.

b17liviu

#2577
Quote from: b17liviu on February 18, 2021, 06:26:52 PM
O informatie mai recenta despre aceasta portiune de drum, ma refer la portiunea Lacul Rosu - Gheorghieni ?
Multumesc.
Dezastruos ,plin de gropi si denivelari ,mare pacat pentru o zona asa de frumoasa ,ma refer strict la portiunea Lacul Rosu - Gheorghieni.

supremealex

#2578
Scurt update din zona judetului Neamt:

- DN15D Piatra Neamt - Girov (intersectia cu DJ208G) a suferit ceva decopertari si reparatii ale suprafetei asfaltice intre timp. Se poate observa suprafata de rulare uzata/'imbatranita' si usor denivelata in poza atasata. Se prezinta astfel pe toata lungimea tronsonului mentionat de catre mine. Poate confirma cineva ca asa este intreg drumul pana in apropiere de Roman si se poate face un update pt. intregul traseu al DN-ului. Propun schimbarea Albastrului in Verde.
- DJ208G Hanu Ancutei - Girov reprezinta o scurtatura foarte buna pt. cei ce vin dinspre Pascani si intentioneaza sa calatoreasca spre Piatra Neamt. Drumul are benzile foarte late, marcajele sunt un pic cam sterse dar nu disparute cu totul, iar asfaltul poate in unele parti este mai denivelat (nu am observat gropi decat pe un pod), insa overall se poate circula linistit cu viteza sporita (80-90km/h+). Propun schimbarea din Galben in Verde.
- DN2 Motca - Hanu Ancutei (neschimbat, doar info) este si dupa aceasta iarna de Albastru cu aceleasi mentiuni referitoare la DN2 ca in ultimul meu post.
- DN28A Pascani - Motca (neschimbat, doar info) 'a supravietuit' si el in continuare cu Verde dupa aceasta iarna. Nu am vazut gropi aparute nicaieri, iar portiunea cu asfalt denivelat de la intrare in Motca nu s-a inrautatit.

Am calatorit si pe alte drumuri (Axialul DJ155F Izvorul Muntelui - Durau aflat in reabilitare, portiuni din DN15 Bicaz - Poiana Largului, precum si numeroase judetene importante pt. turismul din zona absente pe Harta de pe Pag. 1) pe care le voi updata pe OSM, segment cu segment, impreuna cu drumurile mentionate mai sus. Toate cele bune.



TibiV

In martie 2021 ai reusit sa pui o poza din aprilie 2021.

Time travel...  ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)