Petrol si gaze naturale

Started by stangabriel, January 14, 2015, 02:17:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ado87

=> România își asigura în ultimii ani circa 80-85% din consum prin producere internă, acum ar fi cam 90-95%, deci oricum ar rămâne o componentă de export.
=> În caz de consum mai scăzut din cauza prețului mare ar putea ajunge și până la 100%, oricum însă prețurile nu vor scădea pentru ca altfel s-ar deschide o oportunitate de arbitrage fie în BUL sau HU.

nicolaem

cifrele tale sunt valabile pana in 2019 inclusiv. in ultimii 2 ani am importat peste 20%.
dar chiar si asa ne apropiem de independenta. din pacate Petrom a inchis multe sonde vechi ca nu erau profitabile.
poate le redeschis la preturile actuale.

mirceaeliade

tocmai am vazut azi un sir de 3 sau 3 cisterne intrand azi la Brazi.  aratau cam cum arata cisternele de benzina/petrol de la noi, dar NU aveau insemnele alea triunghiulare cu atentie compusi inflamabili, si daca aveau era in chilirica si nu vedeam eu.  exista contracte de aducere petrol sau de livrare combustibili de la Brazi pana in Ukraina?

dumbravaandrei

dintre cate am auzit de la unii angajati, da - se trimit cisterne de combustibil catre Ucraina. 
Am vazut si in vama la Siret cisterne de la Lukoil, cisterne inmatriculate in UA. Presupun ca nu merg mai departe catre Rusia / Belarus.

nicolaem

Trei milioane metri cubi de gaze se extrag zilnic din Marea Neagra incepand de astazi

adev.ro/re6u91

mirceaeliade

In context aceste 3 milioane, sunt 1/8 din productia interna:

>Vara, consumul de gaze în România este între 13-15 milioane de metri cubi pe zi. Zilnic se înmagazinează 10-12 milioane de metri cubi pe zi. Avem înmagazinaţi azi 1,3 miliarde de metri cubi de gaze", spune directorul Transgaz.    În acest moment, România produce 23,8 milioane de metri cubi de gaze pe zi.  ,,Romgazul a început să pună sonde în producţie din zăcământul Caragiale. Până la finalul anului, producţia Romgaz va creşte.

nicolaem

Tot aud de zacamantul ala minune de la Caragele. Pana la urma sa inteleg ca a inceput exploatarea acolo dar inca la un nivel mic?

dumbravaandrei

Nici nu cred că e terminată faza de explorare, deci mai durează măcar 2-3 ani până o pregătesc de exploatare 

etravel

Quote from: mirceaeliade on June 29, 2022, 09:06:50 AMPână la finalul anului, producţia Romgaz va creşte.
Si pretul scade, nu-i asa?

nicolaem

inaugurata de o luna dar nefunctionala....

Bulgaria se teme că interconectorul cu Grecia ar putea să nu funcționeze nici în octombrie iar prețul gazelor va fi ridicat
https://www.g4media.ro/bulgaria-se-teme-ca-interconectorul-cu-grecia-ar-putea-sa-nu-functioneze-nici-in-octombrie-iar-pretul-gazelor-va-fi-ridicat.html

rota

"eu cred, eu vreau, eu ma astept" nimic concret..

Mă aştept ca OMV Petrom şi Romgaz să anunţe în acest an decizia de extracţie a gazelor din Marea Neagră

OMV Petrom şi Romgaz ar trebui să anunţe în acest an decizia de investiţii în extracţia gazelor din zăcământul de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, având în vedere contextul actual de pe piaţa gazelor, a afirmat, miercuri, ministrul Energiei, Virgil Popescu. sursa
Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

ghrt

Nu îmi vine să cred că zăcămintele acelea vor fi exploatate.
Cont (aproape) inactiv.

istvan78

Ei bine, daca Popescu "isi doreste" si "le-a spus" sa "fie niste declaratii", atunci putem destupa sampania!  :-[ 

Asta pentru ca "contextul actual" o cere. Ca in ultimii cinci ani a lipsit "contextul", altfel ei ar fi vrut de mult sa faca un cadru legal functionabil pentru aceasta exploatare, dar fara "context"... csf, ncsf...

Acum, cine sa mai realizeze ca de la decizia de investitie pana la gaz pe teava mai trec cativa ani, si iara se schimba "contextul" pana atunci?

tom_sawyer

Caragele: Producția de mare adâncime în cel mai mare zăcământ de uscat al României ar putea să înceapă în 2024

Producția de mare adâncime în Caragele Deep, operat de compania de stat Romgaz, ar putea să înceapă în 2024, a transmis Romgaz la solicitarea Economedia. Este cel mai mare zăcământ de uscat, cu rezerve estimate de 30 miliarde metri cubi, adică trei ani de consum al României.

Acumulările de hidrocarburi din zăcământul Caragele sunt situate la diferite trepte de adâncime:

    - Cele situate la adâncimi cuprinse între 1500-3600m, care au fost introduse în exploatare treptat în timp, începând cu anul 2009 – momentul la care a început exploatarea comercială a zăcământului Caragele,

    - Cele situate cu adâncimi cuprinse între 3300-5075m, acumulări de adâncime mare ("Caragele Deep"), descoperite în anii 2015-2016 prin intermediul a 2 sonde de explorare. Exploatarea comercială a acumulărilor de hidrocarburi din Caragele Deep a început în anul 2019.

În zona de mare adâncime (Caragele Deep), lucrările de explorare–evaluare sunt încă în desfăşurare şi reprezintă o zonă cheie de investiții pentru Romgaz în scopul identificării de noi resurse de hidrocarburi și de dezvoltare.

Romgaz realizează toate formalitățile necesare și utile pentru lansarea procedurilor de achiziție lucrări în vederea săpării a minim 6 sonde de explorare în Caragele Deep până la sfârșitul anului 2024.

economedia.ro

nicolaem

interesant, 5km adancime sonde...
bine ca la Pungesti erau doar 4km si se legau unii cu lanturi de frica de cutremure. da stiu, alta tehnologie....