Harta calității drumurilor din România

Started by vancouver, August 22, 2013, 08:51:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

horatiu.cosma

1H + 1C, pe la Jibou-Rastoci-Dej e foarte bun. Nu as merge pe 108B, chiar daca e mai scurt cu 12 km.

vladb

#586
^
Drumul acesta a primit un covor asfaltic integral pe acest traseu. Cu exceptia a 3 alunecari de teren (in zona dealului Cernucului - vreo 50 de m luate impreuna), dar care sunt controlate si carosabilul este la nivel de pietris tasat, drumul este perfect. Recomand cu incredere. Totusi, e destul de sinuos, dar in acelasi timp spectaculos. In schimb, legatura din Dealul Jurcii spre Cluj e de galben-portocaliu si de rosu clar in padurea Panticeu. Dupa Soimeni lucrurile se mai imbunatatesc, chiar si celebrele dale de beton din Chinteni parca au fost putin reabilitate.

LE: Atentie! sa nu te iei dupa pozele din Google Maps doarece reabilitarea e de maxim 2-3 luni. Inainte drumul - desi era "asfaltat" - era de evitat. Eu ca sa ajung in comuna Garbou (dinspre Cluj) preferam un ocol de 30km de pe DN1F - DN1G - DN1H - Surduc (DJ(108B)) - Braglez - Garbou.

thymothey

Mersi de raspunsuri, cred ca sunt mai linistit.

SILVIUFG

Odata cu refacerea lui, DN1S Sercaia-Hoghiz cred ca merita sa apara pe harta. Acum nu stiu cu ce culoare. Probabil inca e nemarcat deci maxim un verde. Daca a fost cineva pe acolo in ultima saptamana....

vancouver

DN1S - da pe harta mea deja l-am trecut continuu. Deocamdata cu linie subtire (nivel de DJ). Este rosu in partea de vest (spre Sercaia / Fagaras / DN1) si verde cu rosu inspre Hoghiz (DN13). Apare asa la urmatorul update (incerc in week-end) si apoi mai vedem.
Prioritatea zero: A1 Sibiu - Pitești. Prioritate zero virgulă zero: A0 centura București. Importante: A7 Ploiești - Bacău - Pașcani - Suceava; A13 Sibiu - Brașov - Onești - Adjud; A3 Cluj - Oradea; A3 Ploiești - Brașov; A12 Pitești - Craiova; A8 Pașcani - Iași; A4 Constanța - Vama Veche. Toate NUMAI SI NUMAI cu fonduri europene. Un NU categoric oricărei forme de taxare la km pe autostrăzi.

Hercule

La DN1A se mai lucreaza? Ma intereseaza in special zona Sacele - Cheia.

Multumesc anticipat!
Deșteaptă-te române!

pasadia

Da exista lucrari pe partea prahoveana. In general la podete, pe distante scurte, se circula pe o singura banda semaforizat.

Anonymous Rider

Nu știu dacă s-a sesizat cineva dar 1R e în reparații majore. Am fost în weekend, se lucrează de zor.
La momentul la care am trecut eu, pot spune că de la Albac (jud. Alba) la Poiana Horea (jud. Cluj) merită VERDE. De la Poiana Horea până în zona în care drumul ajunge aproape de lac e turnat pietriș pe ambele sensuri, deci probabil se va turna asfalt și acolo. (vreo 9km). În rest, până în Beliș, și mai departe (spre Huedin) ar fi undeva între galben și albastru, funcție de zonă (poate trece cineva săptămânile următoare și verifică).

danutzu_1069

Interesant:
http://www.radiounirea.ro/harta-interactiva-a-drumurilor-din-romania-ce-sosele-ar-fi-de-evitat-13153.html

"Toate drumurile din România au fost clasificate în funcție de starea lor și transpuse într-o hartă interactivă peste care trebuie să o consulți dacă ai trasee de făcut prin țară, în această vară, în interes de serviciu sau în concediu. Vezi harta pe radiounirea.ro.

Asta ca să scutești timp și nervi sau măcar să te pregătești sufletește înainte de a porni mașina și a pleca în călătorie.

Pe baza informațiilor de la utilizatorii forum.construim-romania.ro și forum.peundemerg.ro, câțiva tineri au reunit, pe ejoymaps.ro, hărțile privind calitatea drumurilor, pe care au adăugat inclusiv locațiile punctelor de control ale rovinietei.

Citește și Două drumuri naţionale din judeţul Alba, pe harta celor mai proaste şosele din ţară

Cu Albastru (1) sunt reprezentate drumurile cu o calitate excelentă, cu Verde (2) – drumurile cu o calitate bună, cu Portocaliu (3) – drumurile acceptabile iar cu Roșu (4) – drumurile rele, cu multe gropi sau neasfaltate. Combinații de calitate a drumurilor au primit tronsoanele care se află în lucru sau în curs de reabilitare, având pe parcursul lor sectoare de drum diferite. Ele sunt reprezentate prin linii punctate, de culoarea calității superioare.

Un alt site românesc vine în sprijinul celor care își fac planuri detaliate înainte de a pleca de acasă. tpark.ro îți arată unde găsești parcări amenajate, iar, pentru anumite locații, chiar care sunt cele gratuite și unde va trebui să plătești pentru a-ți lăsa mașina."


danny_cbu

DN57 intre granita de la Naidas si Oravita nu e de rosu pe sectiunea unde e marcata cu rosu. Am mers ieri pe acolo si e de cel putin galben. Se merge ok

MNU

Nu se cere neaparat un update... doar vreau sa va informez ca pe DN56 (Craiova-Calafat), cel putin pe portiunea Maglavit(intersectie) - Galicea Mare, se circula pe binder pe portiuni mari. Marcaj longitudinal galben exista de asemenea pe unele zone. As zice ca situatia evolueaza binisor. Oricum, e mult mai bine decat acum 3 luni cand am trecut ultima oara pe acolo.

atac29

Salut.
Din pacate am de facut un anunt nu tocmai bun pentru cei ce folosesc drumul Tg-Jiu - Petrosani. Defileul Jiului se inchide ...din nou!, pe o perioada de aprox 2 luni.
Aici e comunicatul din presa:
"Noi restricții de circulație se vor aplica pe Defileul Jiului, începând cu 15 septembrie. La solicitarea constructorilor care efectuează lucrări de modernizare pe DN66, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a aprobat închiderea circulației între Bumbești-Jiu și Petroșani, de luni până vineri, între orele 09.00-18.00 și în zilele de sâmbătă de la ora 09.00 la ora 16.00, fără pauză.
Pe tronsonul spre Petroșani vor începe lucrările pentru consolidarea versanților. Restricția va fi menținută până la jumătatea lunii noiembrie."
luat de aici: http://gorjexclusiv.ro/noi-restrictii-in-defileul-jiului/
si aici: http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/restrictii-circulatie-extinse-defileul-jiului-1_55ee1191f5eaafab2c5df714/index.html

P.S. Mentionez ca acum 1 sapt am trecut pe acolo si dinspre Bumbesti-Jiu pana la Lainici (jumatate din defileu) - era strat nou de asfalt (lipseste doar cel de uzura), dupa, inspre Petrosani erau cateva semafoare si drumul era destul de rau, cu portiuni mici de asfalt turnat.(Au de lucru pe partea respectiva ca trebuie spart muntele sa largeasca cu aprox 1m in multe zone, in timp ce in altele e surpat partial carosabilul in Jiu si trebuie refacut).

ashbird

DN1S Sercaia Hoghiz este


Are marcaje mediene in sate asfaltul este mai vechi

Am facut update pe DN : http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=12.msg88908#msg88908
Fie sa renasca numai cel ce har/Are de-a renaste, curatit prin jar,
Din cenusa-i proprie si din propriu-i scrum,/Astazi ca si maine, pururi sï acum!

Gendan

DN2 la iesirea din Falticeni spre Suceava primeste zilele astea covor asfaltic. In cateva zile va avea si banda de uzura, banuiesc ca nu va mai dura mult pana va primi si marcajele si va putea primi clasificarea intregului sector, cea verde.

De asemenea, poate ar putea fi adaugat pe harta si DJ 725 Dragoslavele - Stoenesti, din judetul Dambovita. Face legatura intre Rucar si Targoviste fara a mai fi nevoie de ocol pe langa fabrica de ciment. Ok, just acum, calitatea drumului e cel mult galbena cu o portiune chiar rosie. Dar daca distanta cat mai scurta e cautata de cineva, asta e.

dr4qul4

salut. Sa inteleg ca ai fost pe acolo si a fost reabilitat...macar cu piatra? Sau te-ai uitat pe google maps?

Eu am fost pe acolo, acum 3 ani...prima si ultima data.  In zona de mijloc, unde drumul merge pe deasupra statiei de epurare, prin padure, nu este nici macar de rosu. Este de maro sau chiar negru.

Gropi ca acolo nu am vazut niciodata. Desi nu plouase de cateva zile apa baltea in craterele de pe drum.
Iar in cele 2 sate din capete, unde avem asfalt, este plin de carute si de copii care bat mingea.

NU merita trecut pe harta. Evitati. aveti sanse bune sa ramaneti acolo.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024