In lumea larga > Rutier

Drumurile vecinilor Romaniei

<< < (137/557) > >>

bgd77:
S-a deschis mult asteptatul pas Makaza, punct de trecere a frontierei dintre Bulgaria si Grecia. Sursa
Maine o sa trec pe acolo, va anunt cum este.

Tavi:
Drum bun si asteptam detalii! Poate poze  :p

davyl:

--- Quote from: Hercule on September 08, 2013, 10:22:08 PM ---Am nevoie de un sfat din partea celor ce au calatorit mai des  in Bulgaria. Care e varianta mai buna de a ajunge de la Kulata la Vidin/Calafat? Ma refer in special la portiunea de dupa Sofia, adica variantele prin Svogue-Vratsa sau Berkovitsa. Amindoua sunt prin munti si arata cam praf pe Google street view. Pe la Botevgrad pare cam lung.

Multumesc anticipat!

--- End quote ---
Hercule, de calatorit nu calatoresc des in Bulgaria, dar am fost in august pe ruta Vidin-Montana-Vratsa-Botevgrad-Sofia-Sandanski-Kulata. La dus am mers noaptea, intre ora 10 seara si de ajuns am ajuns undeva spre 10 dimineata in Grecia (Possidi).

Am preferat varianta mai lunga ca nu am incredere in drumurile alea prin munti, caci mi s-a spus ca nu ar fi in stare tocmai buna (desi personal n-am avut curajul sa verific!). Asa ca nu m-am aventurat!

Dupa trecerea podului de la Vidin, drumul a fost destul de bun pana la Sofia, DN-ul trece prin destul de multe comune, insa n-am avut prea mari probleme, cu exceptia unei comune pana in Montana, unde a trebuit sa ocolesc, caci lucrau la un pod in satul ala.

O buna parte a drumului pana in Sofia si dupa Sofia am avut autostrada si am mers super, avand norocul sa circul si pe noua bucata de autostrada care iese spre Dupnitsa nord.

Datorita lucrarilor la autostrada care merge la Kulata (dupa Sandanski) a trebuit sa ocolesc vreo 50 de km prin orasul Petrich, caci DN-ul era inchis.

Am trecut fara probleme pe la Kulata...

La intoarcere am circulat ziua, si evident, mult mai aglomerat, inclusiv pe centura nord a Sofiei, insa a fost destul de fluid totul. Mare atentie la radare, mai ales in comune (intre Vidin si Montana) si orase (Montana si Vratsa). In exterior nu i-am prea vazut, cu exceptia centurii nord Sofia. Pe autostrada, nici atat...

Drum bun prin Bulgaria!

@user201 multumesc pentru foto! Exact pe acolo am fost si eu vara asta!  :D

Tavi:
Presa din Romania despre (re)deschiderea Makaza-Nimfeea:
http://www.ziare.com/europa/grecia/cel-mai-scurt-drum-dintre-romania-si-grecia-s-a-redeschis-dupa-68-de-ani-1256072

bgd77:

--- Quote from: Tavi on September 09, 2013, 10:59:46 PM ---Drum bun si asteptam detalii! Poate poze  :p

--- End quote ---

Revin cu detalii. Ca sa ajung la pasul Makaza am urmat acest traseu. Drumul in general e foarte bun. Trece prin doua localitati mai mari, Kardzali si Momchilgrad, dar parcurgerea lor nu ridica probleme. La centura Haskovo exista o portiune destul de proasta, poate ar fi mai bine sa fie parcurs orasul prin centru.

Dupa Momchilgrad drumul devine mai prost. Este denivelat, asfaltul este uzat si din loc in loc sunt si gropi. De asemenea sunt multe serpentine. Am vazut ca inainte de Momchilgrad se construieste un drum pe care era indicat Makaza, e si un indicator acolo, dar sa nu mergeti pe acea varianta deoarece drumul e blocat dupa 1 km si trebuie sa va intoarceti sau sa o luati pe 508. Eu m-am intors.

In satul Podkova trebuie facut dreapta. Pana in drumul nou spre Makaza, cam vreo catea sute de metrii trebuie mers cu mare grija, sunt multe gropi alternate cu portiuni bune. Apoi drumul devine bun si o reala placere de parcurs.

Din Veliko Tarnovo pana in Keramoti am facut 6 ore, aici incluzand o oprire pentru realimentare si vreo 3 momente in care am gresit drumul si a trebuit sa intorc, mergand lejer si legal.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version