News:

3,5% pentru Asociația Pro Infrastructură, singura voce independentă
care monitorizează toate proiectele majore de transport.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ionut

Hai sa nu ne bucuram prea repede cu orele suplimentare prestate de CNAIR.

Sunt doua mari probleme: Ordinul 600 si calitatea ofertantilor in conditiile in care isi bat joc cu raspunsurile la clarificari. Nici nu pun la socoteala restul de blocaje posibile. Sincer, eu in acest moment nu sunt vesel deloc, dimpotriva. O sa vedem, sper sa ma insel si sper sa se rezolve problemele.

NGC

Nu are legatura cu asta. :D

AdrianB1

Quote from: andrei@buc on October 15, 2017, 05:10:33 AM
nu le plang de mila si nu am mentionat niciodata cuvantul inechitate. tot ce am spus a fost inegalitate.
Si inegalitatea e un deziderat? Abia am scapat de comunism in care toata lumea era mai egala decat alta (expresia e tot de acolo).
Quote from: andrei@buc on October 15, 2017, 05:10:33 AM
rata criminalitatii este net superioara oricarei alte tari ti-ai dori sa traiesti, rata de incarcerare unica in lume, rezultate slabe in educatia pre universitara, rezultate dezastruoase in sanatate, in ciuda celei mai mari alocari per capita din lume).
Rata criminalitatii e mare pentru ca e efectiva. Eram la un restaurant cand a aparut un cersetor si chelnerul i-a zis de 2 ori sa plece, a 3-a oara (cam in 5 minute) l-au luat 2 politisti pe sus. Se numara in statistica. La fel cu un tip care a parcat pe strada si a comentat cand a venit politia (in mai putin de 1 minut) sa il amendeze: tipul a plecat in catuse, masina lui pe platforma (nu l-au arestat, doar l-au dus la sectie, i-au dat amenda si l-au trimis acasa). In Romania politistii inchid ochii la chestii mult mai serioase decat atat, pentru ca au ordin "sa aplaneze situatia" si sa nu aplice strict legea - asta o stiu de la un tip din familie care e comisar de politie in Bucuresti. Da, pe hartie avem criminalitate mica pentru ca nu o raportam, si nu numai in Romania. SUA si Singapore sunt cele mai stricte in aplicarea legii.

Rata de incarcerare unica in lume: au o politica tampita de intemnitare pentru chestii care la noi nu se pedepsesc cu puscaria din prima, gen violenta, inselaciune, omor din culpa etc. La noi (nu doar in Romania, ci in Europa) pentru omor din culpa de obicei iei vreo 2 ani cu suspendare, la ei ii iei pe bune. E o decizie politica, nu comentez.

Slabe rezultate in educatia pre-universitara: da, cand scoala e obligatorie si elevii isi baga picioarele, rezultatele sunt proaste. Ca la noi rezultatele erau excelente dupa numarul celor care luau bacul pana acum vreo 5 ani, chiar si acum daca raportam numarul celor care iau bacul din numarul celor care se inscriu sa il dea.

Rezultate in sanatate: nu stiu cine ti-a zis ca au cea mai mare alocare per capita din lume pentru ca nu au asigurari obligatorii, asa ca alocarea bugetara e zero cu exceptiile Medicaid si Medicover. Restul e un business care avea rezultate bune pentru cei asigurati si catastrofice pentru cei neasigurati. Cei neasigurati erau in numar mare din aia care isi permiteau casa, masina si nu isi permiteau cateva sute pentru asigurare medicala - ce sa zic, daca erau la noi unde taxele pe CASS se iau din salariu inainte sa vezi un ban in mana, ar fi avut asigurare de sanatate dar nu masina si poate nici casa. E doar o chestie de prioritati si de libertati individuale: la ei au dreptul sa aleaga, la noi nu.

In fine, nu zic ca e bine acolo, au chestii bune si chestii proaste, dar macar libertatea de a face alegeri pe care in lumea socialista nu le ai. Iar socialistii sunt suparati pe asta, ca au de justificat taxele uriase si regimul egalitarian. Iar taxele astea uriase in loc sa aduca servicii si autostrazi, se folosesc la donat pentru catedrale si la sprijinitori de tejghea la birturile din sat.

Europiu

Quote from: AdrianB1 on October 15, 2017, 03:28:09 PM
Cei neasigurati erau in numar mare din aia care isi permiteau casa, masina si nu isi permiteau cateva sute pentru asigurare medicala

Daca imi permiti sa fac o completare, Adrian. Nu as zice "nu isi permiteau" ci li se parea inutil. Asa cum spuneai, cultura e de genul "at will" si majoritatea prefera sa aiba libertatea de a alege. La institutul unde am lucrat eu, asigurarea medicala era parte din "employment benefits" si nu puteai sa o eviti. Contributia mea era de 200 de dolari, a angajatorului de 1000. Aproape toti colegii americani spuneau "wtf, de ce nu imi dau banii astia in mana?" in timp ce europenilor li se parea absolut normal.
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

AdrianB1

Ei nu au avut iobagi si nu tin minte cum e cu "capul plecat sabia nu il taie". Noi inca nu stim ca a fi liber inseamna sa ai libertatea de a alege pentru tine, nu sa aleaga altii. Probabil stii ca in peste jumatate din state purtarea castii pe motocicleta nu e obligatorie pentru ca oamenii aleg ce sa faca cu propriul bostan.

Companiile mari au discount bun la asigurarile medicale. Compania pentru care lucrez e self-insured, plateste anual o suma globala catre spitalul din orasul in care avem sediul general, era mai simplu si mai ieftin. In asigurare intrau vreo 40,000 de oameni, asa ca merita un asemenea aranjament, cum ar fi meritat si la noi in orase gen Galati unde Combinatul Siderurgic putea sa aibe propriul spital pentru angajati si familiile lor.

Europiu

Da, este in mare masura rodul educatiei. In Germania am intalnit foarte multi, inclusiv din generatia "voastra", mai tineri, care nu au nicio problema cu "statul social". In ce ma priveste, si e doar o parere si optiune personala: sunt pentru conceptul de solidaritate sociala (implicit impotriva darwinismului social) dar facut cu cap in asa fel incat sa functioneze in ambele directii.

Poti sa aduci argumente si pro si contra, dar depinde de sistemul in care te afli. Sa luam exemplul tau cu casca: sigur ca e ok sa hotarasti singur ce faci cu propriul bostan, dar numai atata timp cat consecintele (inclusiv financiare) le suporti de unul singur. Pentru ca, daca in urma unui traumatism cerebral ramai pe viata dependent de ajutorul societatii, eu, societatea, am tot dreptul sa incerc sa previn astfel de viitoare accidente si sa dau o lege care sa te oblige sa ai grija de tine.

In fine, cred ca discutii de acest gen se pot purta la nesfarsit si nu stiu cat de departe putem merge pe forumul asta. :)
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

cezar-mario2012

Quote from: dr4qul4 on October 15, 2017, 11:03:26 AM
pana va mai contraziceti voi pe un subiect fara rost, pun si eu o stire care a trecut neobservata:
Fara ajutoare pt caldura
Daca inteleg eu bine, se interzice subventionarea globala, sau pe romaneste, Bucurestiul nu va mai putea da RADET cateva sute de milioane de Euro anual!

Este vorba de ajutoarele pentru căldură nu de subvenții.

dr4qul4

Eu zic sa citesti articolul (sau sa cauti pe google).
Eu am scris ajutoare, dar in link spune subventii si mai spune ca se vor acorda ajutoare pt caldura doar consumatorilor vulnerabili.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

voicul

Caut o reclama la Dacia Duster, pentru piata din Germania. Pe scurt:
Un tip se aseaza la masa dintr-o cafenea si isi inchide masina (ce parea un Range Rover).
Continuarea facuta de narator:
- Si eu eram la fel de frustrat, dar mi-a trecut si mi-am luat Dacia Duster.

Vreo idee de reclama/video/unde pot sa il gasesc?

Europiu

Am gasit eu unul pe youtube, dar nu e niciun narator, doar o domnisoara draguta care il intreaba "vrei sa vorbesti despre asta?" Fara referire explicita la Dacia.
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

alin_simeriaveche

roocklee tu ai mai pus odata pozele de ieri sau ai mai fost si azi? :D  Vezi ca ne invatam cu prea mult bine si daca nu mai aduci stiri asa de des s-ar putea sa te luam la rost :) Mii de multumiri

dorum

Rocklee, iti multumim mult pt pasiunea ta... reportajele tale sunt aur curat pt membrii care nu ajung prin zona.
Insa, din anumite motive, te-as ruga (e parere personala) sa raresti putin vizitele pe santier.
2 Motive... primul... nu mai percepem progresul... al doilea... chiar stresezi fara rost constructorul...
Scriu randurile astea cu rugamintea de a nu ma intelege gresit...

Stefan Tudor

#9477
Pentru serviciul credincios adus acestui forum de catre aceasta legenda vie pe nume rocklee, eu propun crearea substructurii: forum.peundemergerocklee.ro sau forum.catdedesmergerocklee.ro! Sa traiasca cel mai pasionat dintre pasionati! :)

LE: Dorum, cu tot respectul (tot parere - nu impresie), apreciez discutiile de pe acest forum fiindca sunt bazate pe argumente in 99% din cazuri! Ce ai scris mai sus nu e parere (bazata pe argumente - parerea fiind o luare de pozitie) ci e o impresie! Ca nespecialist eu imi dau seama cu lejeritate de progresele inregistrate de catre constructor! Apoi nu cred ca UMB-ul sta in loc de rocklee, ca si cum el ar bloca lucrarile! Mi se pare, din nou cu tot respectul, ca te-ai grabit cu o formulare nefericita! Faptul ca omul nostru merge in teren des, arata ca 1. e cunoscut si indragit inculsiv de "ceilalti" si 2. in nici un caz nu streseaza pe nimeni! Daca vizitele lui, chiar si zilnice ar fi creeat probleme, iti spun eu ca era luat la "suturi" si expediat de acolo, si la cata experienta are, iti spun eu ca a patit si din astea! iar acolo unde a patit a calcat a 2a oara cu mult mai multa grija! Cum ziceam: e doar o parere! Si consider ca o parere trebuie formulata cu multa delicatete, tocmai pt ca autorul sa nu ajunga in situatia de a fi inteles gresit!

horatiu.cosma

^
Opinia mea e că reportajele foto prea dese ajung să banalizeze fenomenul, fiindcă în mod evident nu există avans de la o zi la alta. Până la urmă principalul lucru care ne face (cel puțin pe mine) să vibrăm la vederea unor poze de pe șantiere este observarea diferențelor pozitive de la reportajul precedent. Dacă ajungem să facem poze la 1-2 zile, magia aceasta dispare și vedem aproximativ același lucru ca și în ziua precedentă. Ce părere aveți?

voicul

Faci un share de link, poate e cel bun. E posibil sa confund eu reclamele/textul.