Author Topic: Industria IT&C in Romania  (Read 3004 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

gruiarew

 • Officer
 • ***
 • Posts: 189
 • Karma: +590/-118
Re: Industria IT&C in Romania
« Reply #15 on: December 07, 2016, 10:20:02 PM »
Să mă bag şi eu în discuţii... Nu vreau să supăr pe nimeni, dar de obicei angajatorul caută ceva şi după ce trece pe la HR, firmă de recrutare se ajunge la cu totul altceva.

dr4qul4 eu-s d-ăla cu sârmele, că ai adus vorba. Pe orice "job description" de "Network Administrator" n-ai să vezi doar chestii care ţin de treaba asta. Toţi cer certificări minim CCNP / JNCP şi-ţi mai bagă şi chestii de genul "Active Directory", "SQL", sau "PHP/Pyton". Hai să fim serioşi cine le poate stăpâni pe toate la un nivel ok? Adică cel care o băgat mii de euro în cursuri / certificări să-şi ia un CCNP crezi că a avut ocazia să butoneze GPO-uri prin AD? Să nu-mi fie cu supărare dar mai tot timpul se caută om bun la orice şi dacă se poate să lucreze pe nimic.

Şi dacă să zicem ai pus gheara pe unul îi dai tot felul de task-uri şi raportări idioate ca să-i verifici eficienţa (gen la sfârşitul zilei să treacă într-un excel ce a lucrat şi cât timp a stat pe task).  Şi după aia să-l întrebi de ce are doar două tickete când altul a făcut 20. La fel cum ai săpa şanţuri la metru.

Credeţi-mă că sunt specialişti destui. Şi în ţară şi-n afară. Dar foarte puţini sunt cei care ştiu să-i caute şi dacă i-au găsit să-i ţină.
« Last Edit: December 07, 2016, 11:17:48 PM by gruiarew »

CristiM

 • Junior
 • **
 • Posts: 88
 • Karma: +85/-29
Re: Industria IT&C in Romania
« Reply #16 on: December 10, 2016, 07:21:45 PM »
^
+1 big like
« Last Edit: December 10, 2016, 07:24:00 PM by Ionut »
"Românului îi e greu până se apucă de treabă că de lăsat îndată se lasă"   Ion Creanga

frunzaverde

 • Duke
 • Legend
 • *
 • Posts: 1.481
 • Karma: +1518/-179
Re: Industria IT&C in Romania
« Reply #17 on: December 11, 2016, 12:15:43 AM »
dr4qul4 eu-s d-ăla cu sârmele, că ai adus vorba. Pe orice "job description" de "Network Administrator" n-ai să vezi doar chestii care ţin de treaba asta. Toţi cer certificări minim CCNP / JNCP şi-ţi mai bagă şi chestii de genul "Active Directory", "SQL", sau "PHP/Pyton". Hai să fim serioşi cine le poate stăpâni pe toate la un nivel ok? Adică cel care o băgat mii de euro în cursuri / certificări să-şi ia un CCNP crezi că a avut ocazia să butoneze GPO-uri prin AD? Să nu-mi fie cu supărare dar mai tot timpul se caută om bun la orice şi dacă se poate să lucreze pe nimic.

Daca pozitia e de Network Administrator nu vad cerintele alea in vreun fel absurde. CCNP-ul imi spune ca stii sa proiectezi, construiesti si sa configurezi si sa mentii in mod optim dpdv hardware o retea de complexitate ridicata si de marime medie spre mare. Plus ca esti profesionist in a intelege si integra tehnologiile Cisco.

Nu mi se pare absurd sa ai capacitatea sa monitorizezi si sa automatizezi monitorizarea retelei folosind un limbaj de scripting standard pentru asta (Python, Perl, Ruby - cine stie, poate unii-si monitorizeaza retelele folosind PHP). Ba chiar mi se pare o cerinta de baza la nivelul asta (unde te-as angaja sa fii maintainerul principal).

La fel, daca te angajez intr-o retea care in principal va avea masini unix, la fel, mi se pare rezonabil sa poti sa folosesti uneltele standard de configurare, monitorizare si analiza de retea disponibile pe un sistem Unix (de la ifconfig, iptables, tcpflow, tcpdump), nu sa depinzi 100% de scularaia inchisa Cisco; inclusiv sa le poti automatiza pe-astea la un nivel rezonabil (adica sa ai ceva cunostinte de crontab, bash etc.). In niciun caz la nivelul unui sysadmin Unix dedicat, dar sa stii ce sa faci cand vezi promptul $. Altfel cum ai putea sa faci troubleshooting la retea? Cum ai putea sa stii daca reteaua ti-a fost compromisa? Cum ai putea sa stii/testezi daca comportamentul ciudat vine din routerele tale sau dintr-o statie/server cuplata?

Iar daca te angajezi intr-un mediu Windows, bineinteles ca voi vrea ca macar sa ai idee de cum functioneaza grupurile, permisiunile si pseudo-topologia AD, pentru a putea proiecta reteaua fizica intr-un mod optim (sau cel putin mai potrivit) pentru .

Bineinteles, nimeni nu-ti cere sa fi expert in toate astea. Daca organizatia e suficient de mica incat tu sa faci toata treaba de la configurare de cablaraie pana la setat useri si politici de grup in AD, atunci nu vad la ce ar fi nevoie de competente de nivel "expert" in organizatie, ca atunci cand ai 20-50 de statii, nu are ce sa fie atat de complex incat sa ai nevoie. Daca organizatia e suficient de mare incat sa existe sysadmini, network admini etc. separati, atunci la fel, skill-urile din afara feliei tale vor fi folosite la a comunica cu ceilalti din grupul de administratori, unde ei vor fi expertii pe felie.

Acum nu stiu cat e salariul pentru asa ceva in Romania, dar aici ai castiga cu chestiile de mai sus undeva la 31-33.000 SEK dupa vreo 5 ani de experienta.

P.S. Daca cineva iti cere pe langa administrare de retea sa stii sa folosesti framework-uri web MVC in Python, sa fi expert in d3, si eventual sa poti sa explici cu ochii inchisi care e diferenta intre o solutie RBF si o solutie liniara cand vorbim de clasificare semi-supervizata (experienta in COBOL un plus) atunci e clara bataia de joc - si n-are rost sa-ti bati capul cu "angajatorul".

Lucrez si eu in domeniu si gasirea unor oameni cu bagajul elementar e aproape imposibil. Toti vin la interviu cu tone de diplome, note de absolvire mari dar cand incepi sa ii intrebi lucruri elementare se uita la tine de parca ar fi scosi la tabla de profesorul cel mai rau.

De unde dracu sa vina baza? Uitati-va pe programele universitatilor de profil din Romania. M-am uitat la Cibernetica (ASE), profilul Informatica, ca sa vad cam cum arata facultatea (si cat de mult difera fata de acum un deceniu si ceva cand am trecut si eu pe-acolo cativa ani inainte sa plec din RO):

Din 180 de credite (3 ani de studiu) astea sunt toate materiile cu legatura cu informatica:

Sisteme de calcul:
Bazele Tehnologiei Informatiei 5 cr.
Sisteme de Operare : 4 cr.
Retelistica : 5 cr.

Programare:
Bazele Programarii : 5 cr.
Algoritmi : 5 cr.
Programarea Calculatoarelor : 5 cr.
Sisteme Informatice Economice : 5 cr.
OOP : 5 cr.
Structuri de Date : 6 cr.
Programare Windows : 5 cr.
Impachetare Software: 5 cr.

Baze de date:
Baze de Date : 5 cr.
Oracle : 5 cr.

Total:
65 credite din 180, adica 1/3 din programul academic al unei facultati de infromatica are vreo legatura cu informatica.

Apoi, 5 credite inseamna 4 ore pe saptamana timp de 1 semestru (13 saptamani). Adica in total, 676 de ore de training in informatica pe parcursul a trei ani.

Si cand te uiti pe continutul cursurilor... de prea multe ori sunt vai mama lor, cu foarte putina intelegere a ce se intampla si mult invatat pe dinafara.
« Last Edit: December 11, 2016, 12:44:00 AM by frunzaverde »

gruiarew

 • Officer
 • ***
 • Posts: 189
 • Karma: +590/-118
Re: Industria IT&C in Romania
« Reply #18 on: December 11, 2016, 09:13:17 AM »
Bineînţeles că ai dreptate privind din punctul ăsta de vedere. Totuşi:

Dacă ai o reţea medie spre mare deja ai echipă dedicată pe partea de servere. Şi multe multinaţionale nu lasă accese anapoda între echipe. Deci fiecare cu bucata lui. Bineînţeles că trebuie să ştii câteva comenzi şi de la alţii din ogradă pentru că (şi asta încerc să le explic şi colegilor când se ceartă între ei) infrastructura deserveşte un serviciu care se vinde clientului. Pot să am reţeaua tip-top şi să urlu la cei de la servere că nu-i de la mine, dacă ălora nu le merge aplicaţia e degeaba tot.

De asemenea o aşa reţea ar trebui să fie deja monitorizată...

Pe aceeaşi shemă cel care vede promptul $ (preferabil #) ar trebui să fie în stare să-mi spună de pe care interfaţă îi pleacă pachetul, să nu-mi testeze un server de web cu ping şi traceroute sau să-mi dea telnet pe NTP. Cum reţeaua deserveşte serviciul ce-i pe server aşa şi serverele sunt interconectate (mai sunt şi cazuri foate rare de sisteme izolate) dar aia nu înseamnă că cel de pe Windows sau Unix trebuie să ştie cum se configurează BGP-ul.

Ce doream să zic este diferenţa între "nice to have" şi "must have".  Contează cum formulezi cerinţa din "job posting" şi mai contează şi ce întrebi la interviu. Ca şi angajator doar tu ştii de ce ai nevoie, dar dacă chemi pe unul super certificat şi-i dai să-ţi configureze un "router de doi lei" s-ar putea să-ti dea cu el în cap.

Am avut zeci de interviuri. Că fără sclavii de la multinaţionale n-ar exista multinaţionale. Pentru o poziţie de network support am fost întrebat chestii de genul (nu toate în acelaşi interviu) dar toate aveau cerinţe de network admin:

1. Ştii, noi avem preponderent windows, ai putea să le reinstalezi?
2. Aplicaţia noastră rulează pe MSSQL. Am avea nevoie de cineva să se ocupe şi de el. Plus şi de site;
3. Câteodată ni se defectează proiectorul ştii să-l repari?
4. Noi n-avem atâtea probleme pe reţea în schimb partea de Active directory ne dă de furcă. Te descurci?
5. Ce parametrii trebuie daţi la lvextend?

Doar două interviuri am avut cum trebuie. Unul în Cluj, unde efectiv a venit omul cu o problemă ce-au avut-o şi s-a discutat strict pe problemă şi paşii spre rezolvare. Asta aş întreba eu într-un interviu de network support. Dacă-mi trebuie mecanic îl întreb cum repară o maşină defectă, că n-are de unde să ştie la fiecare maşină în parte la câţi bari trebuie să funcţioneze turbina sau când trebuie să dea scânteia. Ăştia din Cluj au început direct cu interviul tehnic nu cu screening de HR şi alte chestii.  Alt doilea a fost cu ăştia la care sunt acum.

===================================================================

Ce nu înţelege "boborul" e că facultatea nu e acolo să te scoată specialist şi chestiile de azi sunt "legacy" mâine. E să-ţi deschidă ochii ca să poţi să te descurci mai pe urmă.  Să-ţi dea un bagaj minim să ştii unde să cauţi după. Dar mulţi se văd cu diploma în mână şi cer salarii de mii de euro şi ei ştiu.... de fapt nimic. Mă uit la şefu-miu cum după fiecare interviu înjură de toţi sfinţii.

"Pe vremea mea" se făcea practică (mergeai şi-ţi semnau ăia foile). Dacă te interesa, sigur găseai pe careva să-ţi arate 2-3 chestii. Undeva prin anul 3-4 cam trebuie să te prinzi că ceea ce faci nu-i ce trebuie (asta dacă nu trăieşti într-un glob de sticlă). Te interesezi ce trebuie pentru ce vrei să faci. Chiar dacă nu cauţi activ tot se întâmplă ceva pe lângă tine.
« Last Edit: December 11, 2016, 09:18:29 AM by gruiarew »

Ionut

 • Monarch
 • Legend
 • *
 • Posts: 12.923
 • Karma: +2665/-581
Re: Industria IT&C in Romania
« Reply #19 on: December 18, 2016, 08:20:29 AM »
Premieră: IT-ul a depășit lohn-ul la export

Structura economiei României s-a schimbat în ultimii ani, lucru vizibil și din structura exporturilor. Lohn-ul, care se bazează pe mâna de muncă ieftină, și-a pierdut din importanță în exporturile de servicii. Pe val sunt serviciile din tehnologia informației, care au depășit, în premieră, lohn-ul în 2015 și arată o creștere puternică și în acest an la export, potrivit datelor BNR.

România a exportat servicii de comunicații, informatice și informaționale de aproape 2,7 miliarde de euro în 2015, în creștere cu circa 19% față de 2014, arată datele Băncii Naționale a României din raportul privind balanța de plăți. Ponderea IT-ului în exporturile de servicii a crescut la peste 16% din totalul exporturilor de servicii de 16,6 miliarde de euro din 2015, devenind unul dintre contributorii importanți la echilibrarea balanței comerciale, care a încheiat pe net cu 6,8 miliarde de euro la categoria serviciilor.

Profit.ro
Stadiu la zi: Autostrăzi (A) | Drumuri Expres (DX) | Deschideri: A10 lot 3 (27 noiembrie?) | A10 lot 4 (speram in decembrie)
Exploatare: 747,95 km A și 0 km DX | Contractați: 187,271 km A și 0 km DX | Licitație lucrări: 159,465 km A și 121,115 km DX

elphax

 • Senior
 • ****
 • Posts: 211
 • Karma: +58/-39
Re: Industria IT&C in Romania
« Reply #20 on: May 08, 2017, 01:29:40 PM »
tot mai greu de gasit specialisti, 60 000 de posturi vacante
din pacate jumatate dintre tinerii care termina o facultate abia stiu sa deschida mailul sau sa faca niste notite in excel
Si cealalta jumatate se cred asa mari experti, cer salarii care abia le au cei cu 5-6 ani experienta

http://stirileprotv.ro/stiri/social/romania-risca-sa-ramana-fara-specialisti-mai-ales-in-domeniul-it-nici-la-faiantari-sau-mecanici-auto-nu-stam-mai-bine.html
mii de hectare de padure taiate ilegal dar nu putem amenaja cateva partii de ski pentru ca nu putem taia cativa copaci?

panzer

 • Ambassador
 • *
 • Posts: 484
 • Karma: +295/-37
Re: Industria IT&C in Romania
« Reply #21 on: May 09, 2017, 04:31:55 PM »
@frunzaverde: la CSIE exact acestea sunt cursurile "IT-related" pe care le-am facut si eu acum 20 de ani. Vad cu stupoare ca s-a scos cursul de Inteligenta Artificiala care era ce-i drept un pic "optional" in anul 5.
Sa fim insa corecti si o parte din materiile legate de specialitatea Cibernetica/Cercetari operationale sunt foarte folositoare, mai ales pe parte de algoritmica: drumuri optime, arbori, etc.

Daca vreti sa treceti cu analiza la Level 2 trebuie sa intelegeti ca in invatamantul romanesc conduc sindicatele. Universitatea e in teorie autofinantata(i.e. autonomie universitara), Rectorul este ales de un comitet dominat de profesori si cativa reprezentanti ai studentilor. Nici un Rector astfel ales nu va scoate contabilitatea de exemplu din programa de la Informatica Economica pt ca ar insemna sa lase profu de contabilitate pe bench (in somaj adica)! Atunci obliga studentii la un examen in plus. In general cei pasionati de info performeaza mai slab la cursurile de umplutura; asa ajung sa isi piarda locul la buget. In aceeasi ordine de idei, nici nu poate aduce profesori noi sa predea discipline noi: Mobile Development, Terradata, ABAP, etc. Stiu firme mari si mici care vor sa imprumute universitatilor oamenii pt aceste discipline si se lovesc de refuzul constant al Rectorilor. Pacat!

La Level 3 trebuie sa intelegem ca un asistent universitar cu 10+ ani de experienta pleaca acasa cu ~2500 lei. Un debutant care stie ce e ala quicksort, ia din prima peste 3500 lei/luna in Bucuresti cel putin. Primul plateste impozit de 16%, al doilea nu. Primul de obicei are si un copil. Al doilea se lauda cu iPhone-ul lui si se plange ca e din generatia X si birourile nu sunt suficient de portocalii. As putea dezvolta aici, dar e prea multa jale daca dai valul la o parte.
Level 3.1: trebuie sa invatam de la cei mai buni. Irlanda are cel mai mare program national de retraining. Ingineri de 40+ ani vin sambata la universitate si se reconvertesc gratuit din zona de hardware in zona de software. La fel si cei cu liceul (mesterii) incep al doilea ciclu de studiu la 40+ pentru o noua diploma. Asa ajungi cu o populatie de 4 mil sa ai economia Irlandei.

Level 4: de obicei firmele care platesc in presa articole de genul "nu mai gasim oameni" sunt cele mai proaste (nu e cazul BitDefender); au mentalitate de culegator (marul era aici, eu doar il culeg! de ce nu mai sunt meri mai multi?!) Sunt si multe firme chiar si f mari si cunoscute care au mentalitate de "agricultor": sadesc, ud, plivesc, culeg la toamna. Acestea nu numai ca au programe interne care se numesc "University" ci chiar trec oamenii tineri prin programe complexe de training > 6 luni. Pacat ca in ciuda forumurilor, a multitudinii de mijloace de comunicare tinerii aleg firmele din prima categorie; isi schimba joburile la 6 luni pentru 200 de lei, nu inteleg relatia investitie-profit reciproc.

Cine mai are chef de discutii putem vorbi mai multe. De la revolutia salariilor din 2016, cum a fost ea provocata, pana la atitudinea asociatiilor profesionale si de lobby. Poate si 2 vorbe pt cei care nu deosebesc resursa de om!

« Last Edit: May 09, 2017, 04:36:31 PM by panzer »

bgd77

 • Knight
 • Officer
 • *
 • Posts: 191
 • Karma: +98/-2
Re: Industria IT&C in Romania
« Reply #22 on: May 09, 2017, 05:50:22 PM »
@panzer: ai putea te rog sa ne spui care ar fi firmele de IT de care stii tu ca au programe de genul University si/sau programe de training de care zici (> de 6 luni, etc.)? Mersi.

rizzuh

 • Senior
 • ****
 • Posts: 267
 • Karma: +71/-17
Re: Industria IT&C in Romania
« Reply #23 on: May 09, 2017, 06:39:15 PM »
@bgd77, iti dau eu un exemplu. iQuest, ~700 angajati in Brasov, Bucuresti, Craiova, Cluj si Sibiu, au program intern de training, se numeste... iQuest University, include cursuri tehnice dar si non-tehnice (soft skills, ex. cum sa tii prezentari). Sunt convins ca sunt multe alte firme care ofera programe de training.

anacronox

 • Count
 • Ambassador
 • *
 • Posts: 477
 • Karma: +125/-11
Re: Industria IT&C in Romania
« Reply #24 on: May 09, 2017, 07:21:15 PM »
Microsoft GTSC are MACH (Microsoft Academy College Hire), Cegeka are Cegeka university pt programatori

dumbravaandrei

 • Hero
 • *
 • Posts: 824
 • Karma: +272/-96
Re: Industria IT&C in Romania
« Reply #25 on: May 12, 2017, 02:30:24 PM »
@panzer: ai putea te rog sa ne spui care ar fi firmele de IT de care stii tu ca au programe de genul University si/sau programe de training de care zici (> de 6 luni, etc.)? Mersi.
Mai toate multinationalele >25.000 de angajati, indiferent de domeniu, au cate o universitate. avem si noi una (Atos University), mai are si Tenaris si multe altele. Numai ca sunt facute la nivel global din motive de cost si deschidere a mediului universitar, dar mai ales a deschiderii angajatilor catre diseminarea si transferul know-how-ului.

Sa deschizi un centru de formare in Romania pentru o companie din domeniul tehnologiei informatiei este:
1) Sinucidere curata: Perioada medie de colaborare intre o companie si prestator servicii solutie IT (angajat/PFA/II) la noi in tara este de 2.4 ani, in comparatie cu 5,3 ani in majoritatea tarilor vestice. Aici ne referim la toate tipurile de senioritate. Cu atat mai rau, perioada medie de colaborare pentru personalul cheie este de 3.8 ani in comparatie cu 11.8 ani in vest. Asta inseamna eforturi monumentale in a asigura personal specializat care sa instruiasca si sa disemineze din experienta lor profesionala. Iar daca apelezi la mediul universitar de la noi te apuca spumele cand vezi ce pretentii au si ce nulitati produc (nu de alta, dar le vezi rezultatul cand iti recrutezi personal debutant).
2) Gaura neagra: la mai toate multinationalele astea, procentul de angajati in Romania este de la mic spre foarte mic (maxim 10-15%). Costurile de a asigura deplasarea unui angajat dintr-o tara cu salariul mediu brut mai mare catre o tara cu salariu mediu brut mai mic este tot timpul mai costisitoare (costuri survenite din diurna, timpul cand poate face deplasarea, compensatii ulterioare, nivel de impozitare suplimentar aplicat angajatorului pentru veniturile virate pentru delegatie, reglementari sindicale etc). In  medie e de 3-5 ori mai scump sa trimiti un angajat german de la Berlin la Bucuresti decat invers :). Asa ca oricand ca si companie iti va conveni sa trimiti angajatii din Romania in afara decat invers.
3) Ineficient scopului prestabilit: Cu toata parerea de rau, dar personalul din IT-ul Romanesc nu are nici dorinta si nici "mind set"-ul necesar pentru a transfera cunoastere si cunostinta. S-a obisnuit doar sa fie "treinuit" si "sa fure meserie" iar "meseria ti-o protejezi". Din fericire usor usor incepem si noi sa mai asimilam din cultura externa (nu straina) dar mai mult fortati decat benevol.

Cat despre piata de munca... SUNTEM IN CRIZA URIASA de abilitati si competente, piata impartindu-se intre supra-calificati / experti si sub-calificati (cu experienta reala <3 ani desi au petrecut 5-6-7 ani in domeniu). Supra-calificatii lucreaza pe salarii competitive la nivel european (vorbim de venit net, dupa aplicarea taxelor si a deducerilor) si de obicei sunt munciti vai de mama lor (unii coordoneaza pana la 4-5 echipe de 7-8 oameni), ailalti iti stau in firma perioada de training + maxim 1 an dupa care isi muta taraba la altii (unde re-incepe formarea etc). "Patura" de mijloc, ca si in societatea romaneasca este din pacate subtire dar din fericire acolo ai pe cine sa te bazezi.

Si filosofia e ceva mai lunga, contextul nu unul din cele mai fericite.
Nadlac - Munchen - 8 ore, legal (900 Km) | Brasov - Nadlac - 6 ore, Ilegal (470 Km)
Satu Mare  - Munchen - 11 ore, legal (1100 Km) | Satu Mare - Iasi - 9 ore, Ilegal (500 km)
Brasov - Mangalia - 4,5 ore, legal (430 Km) | Brasov - Dorohoi - 7 ore, Ilegal (380 km)
Infrastructura, frati si surori!

perfidus

 • Ambassador
 • *
 • Posts: 460
 • Karma: +134/-67
Re: Industria IT&C in Romania
« Reply #26 on: June 21, 2017, 12:34:56 PM »
Nu vreau sa o dau in politicianisme, dar se intampla ceva grav la ANCOM, autoritatea de reglementare posta/telecom.

Quote
Catalin Drula, presedinte al Comisiei IT din Camera Deputatilor, a declarat miercuri ca lucruri extrem de grave se intampla la ANCOM, arbitrul telecom care reglementeaza o piata de miliarde de euro, si ca l-a convocat marti, 20 iunie, pe Adrian Dita, presedintele acestei autoritati pentru a fi audiat pe aceasta tema.
'Domnul Dita a stat o luna dupa care a trimis in Parlament prin interpusi un amendament la Ordonanta ANCOM prin care vrea sa-si majoreze salariul la 10.000 de euro pe luna. Dl Dita a dat afara sumar toti directorii tehnici, oameni recunoscuti in industrie care erau acolo de 10-15 ani si si-a numit oameni de la partid, vicepresedinte PSD Diaspora, o camarila si o clientela intr-un fel de raboi contra institutiei. Sunt lucruri extrem de grave', a spus Drula.

Surpriza, domnul Dita a tras ieri o teapa si nu s-a prezentat la audierea in comisie.

Hotnews:
Quote
Adrian Dita, numit de guvernarea PSD-ALDE ca presedinte al ANCOM, autoritate care reglementeaza piata de aproape 4 miliarde euro a telecomunicatiilor, a semnat preavize de concediere inca de joi, 8 iunie, in aceeasi zi in care printr-o decizie fulger a reorganizat institutia si a schimbat directorii executivi, potrivit unor documente obtinute de HotNews.ro. Dita a semnat preavizele unor executivi cu zeci de ani de experienta in telecomunicatii, in aceeasi zi in care transmitea angajatilor: 'nu doresc sa pierd pe nici unul dintre oamenii foarte bine calificati pe care i-am gasit aici'. Dita si-a angajat proprii oameni, printre acestia fiind Ciprian Bolos, fost vicepresedinte al PSD Diaspora si PSD Sector 5, care a renuntat la Telekom si la Posta pentru a veni intr-o pozitie nou creata.
« Last Edit: June 21, 2017, 12:37:06 PM by perfidus »
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Urmeaza Drumul Expres CrPit (DX12).
Pe cand deblocarea contractului de revizuire SF pe restul ocolitoarei de sud a Craiovei (DN6-DN55-DN56)?