Autostrada A3 București-Borș

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:14:47 AM

Previous topic - Next topic

4 Members and 31 Guests are viewing this topic.

marinul

#10920
Quote from: lupualb on September 28, 2016, 07:45:22 PM
Fotografia am facut-o de pe drumul ce duce din comuna Spinus spre drumul judetean 19 E Chiribis -Salard, vedere spre Salard.

aha deci poza e facuta din DN1p, iar in partea cealalta spre Chiribis era ceva miscare la debleul ala inceput? sper sa ajung saptamana viitoare zona sa vad. merci de informatie

NGC

#10921
Quote from: TibiV on September 28, 2016, 04:57:53 PM
Yupee !...

Quote
În perioada imediat următoare, ANAP va finaliza procesul de verificare a documentațiilor de atribuire, urmând ca CNADNR să publice, în maxim 3 zile, anunțurile de participare în Sistemul Electronic de Aciziții Publice (SEAP).

"Perioada imediat urmatoare" poate fi legal de pana la 10 zile lucratoare, dar in caz de neconformitati, mai poate dura.
Sa vedem daca si-au facut complet temele de data aceasta, sau vor da vina pe ANAP.

GDPR

E un articol de ultima ora pe Economica.net referitor la relatia dintre ANAP si CNADNR, poate il posteaza cineva.

NGC

^^^ Fara sa stiu de articol si ca ai scris chiar in acelasi timp, am adaugat mai sus textul "sau vor da vina pe ANAP". :lol: :lol: :lol:

michidush

http://www.economica.net/de-ce-sunt-intoarse-din-drum-noile-licitatii-ale-companiei-de-autostrazi_126075.html

QuoteInlocuirea criteriului ,,preţul cel mai scăzut" cu ,,cel mai bun raport preţ-calitate" în contractele de achiziţii publice creează deja confuzii în rândul companiilor statului. Un exemplu este CNADNR, unde din 19 documentaţii trimise spre publicare în SEAP, 8 au fost respinse deja de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP).
Bogdan Puşcaş, preşedintele ANAP, a explicat pentru ECONOMICA.NET motivele respingerii documenaţiilor trimise de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
,,În prezent există 19 documentaţii de atribuire aflate în proces de evaluare în SEAP, respectiv 11 documentaţii de atribuire noi ,,în aşteptare validare" şi 8 documentaţii de atribuire retransmise ca urmare a respingerii de către ANAP, din motive de neconformitate constatate în raport cu prevederile legale privind achiziţiile publice", potrivit reprezentanţilor  ANAP.
Aceştia arată că pentru cele 11 documentaţii de atribuire noi aflate ,,în aşteptare validare" ANAP urmează să emită acceptul sau, după caz să respingă documentaţiile în termen de maxim 10 zile lucrătoare de la momentul primirii lor prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice.
,,În ceea ce priveşte celelalte 8 documentaţii de atribuire revenite, ANAP urmează să emită acceptul sau, după caz, să le respingă în termen de maxim trei zile lucrătoare de la data repostării în SEAP", au menţionat reprezentanţii ANAP.
Motivele pentru care aceştia au respins documentaţiile de atribuire transmise de către CNADNR fac referire la criteriile de calificare privind capacitatea tehnică şi profesională, care sunt formulate cu încălcarea principiului proporţionalităţii sau nu au relevanţă în raport cu obiectul achiziţiei.
Alte observaţii ale ANAP vizează ,,formularea ambiguă/neclară a criteriilor de calificare şi selecţie a ofertanţilor, precum şi a factorilor de evaluare stabiliţi, în cazul alegerii criteriului de atribuire ,,cel mai bun raport preţ-calitate".
Potrivit şefului ANAP, aceşti factori de evaluare se referă la:
modul de demonstrare a neîndeplinirii obligaţiilor de plată a impozitelor şi taxelor sau a contribuţiilor la bugetul general consolidat,
modul de prezentare a documentelor de către terţii susţinători ce fac dovada neîncadrării în situaţiile de excludere,
introducerea de cerinţe referitoare la capacitatea tehnică şi profesională ce exced cadrul legal prin prisma procedurii de atribuire selectate sau fără relevanţă în raport cu obiectul contractului,
factorii de evaluare nu au legătură directă cu obiectul contractului sau nu aduc avantaje autorităţii contractante în raport cu aceasta.
CNADNR a anunţat miercuri că a transmis marţi către ANAP, spre validare, documentaţiile de atribuire pentru procedurile de achiziţie publică pentru lotul Târgu Mureş - Ungheni din Autostrada Transilvania şi pentru Podul peste Someş de la Gilău.
De asemenea, miercuri a transmis spre validare documentaţia de atribuire pentru "Reabilitarea DN6, Alexandria - Craiova, Lot 2: km 132+435 - km 185+230 – relicitare".În perioada imediat următoare, ANAP va finaliza procesul de verificare a documentaţiilor de atribuire, urmând ca CNADNR să publice, în maxim 3 zile, anunțurile de participare în Sistemul Electronic de Aciziții Publice (SEAP), au mai spus reprezentanţii Companiei de Autostrăzi


Ionut


GDPR

#10926
Lasand de-o parte aspectele juridice, cred ca nu ar strica sa cerem transparentizarea procesului de evaluare a proiectelor depuse la ANAP, in genul celui de la CNSC. Aflam din presa ca sunt multe proiecte depuse spre aprobare, unele din ele fiind respinse, dar care sunt ele, in ce stadiu se afla, etc?

goeul


Hercule

Chiar asa, in multitudinea de mesaje a trecut neobservata vestea buna impartasita de ludus: au inceput lucrarile pe lotul Iernut - Chetani (Astaldi - Max Boegl). Multumesc si eu pt poze, sunt curios in ce zona au fost facute ca din DN nu se vede nimic.
Deșteaptă-te române!

pentium10

se stie cum stau cu proiectele companiile de pe A3 catre Tirgu Mures,
adica din cate stiu unul e pe fidic rosu, celelalte pe fidic galben
au fost depuse proiectele la CNADNR pentru validare?
si cand este asteptat si cum se numeste hartia care da CNADNR pentru inceperea lucrariile propriu zise, defapt inceperea perioadei de 12 luni de executie? ca din cate am inteles ei au 4 luni proiectare si 12 luni executie, dar fiecare e pornit separat si nu vine 4+12 luni de la ordinul de incepere, ci 12 luni de la o hartie ce da CNADNR si aia poate sa vina anul viitor ex in martie, si atunci de atunci porneste 12 luni, si atuni termen de finalizare ar fi Martie 2018.
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

ciprebbe

^^ filmarea din Drona de la Bogata din august nu ai vazut-o? Au decopertat demult și cam atât fără AC.
Trebuie plătit avansul și ars pana în decembrie, lucru imposibil.... Deci în 2017 .... constructorii au refuzat avans :)
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

rocklee

buna ziua la dumneavoastra ...as dori sastiu cummai stau lucrarile pe cele doua capete la a3 ...la bors suplacu de bacau ....si la intrarea in bucuresti  ???

pentium10

progresul din teren stiu A3/Tirgu Mures dar nu stiu inca ce stadii sau hartii lipsesc
si pe ce baza sau lege pot sa refuze un avans constructorii?

oricum sper sa primesc info si la restul intrebariilor mele
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

delacroix

#10933
Str. Paraului , spre Gheja, in sudul Ludusului.

dr4qul4

Eu nu inteleg de ce nu se poate acorda avansul in transe. Din moment ce mai avem doar 3 luni din an, ar fi trebuit, la solicitarea constructorilor, sa li se dea doar 25% din avans acum, si restul in ianuarie.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024