Taxi & ridesharing de România

Started by Ionut, November 02, 2016, 07:04:52 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

Ma mir ca n-am facut pana acum thread-ul. :) Util mai ales pentru cei care viziteaza Capitala. :D
Va rog sa punem stiri si recomandari. Iar daca discutam Uber vs Taxi "clasic", sa o facem civilizat.

Ionut

Câţi bucureşteni folosesc UBER.
Compania oferă miercuri 50% REDUCERE la toate cursele


UBER oferă, miercuri, între orele 7:00 şi 17:00, 50% reducere la toate cursele din Bucureşti, anticipând că acţiunea din Piaţa Victoriei va aglomera traficul din oraş. "Toate cursele Uber vor fi cu 50% mai ieftine, pentru a încuraja cât mai mulți oameni să își lase mașina acasă. Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să introducă codul promoțional UberpentruBucuresti în aplicația Uber", anunţă compania americană.

Uber a prezentat totodată şi nişte cifre: 120.000 de utilizatori frecvenţi – care folosesc aplicaţia zilnic sau săptămânal – şi aproximativ un milion de accesări în ultimele două luni. Distanţa de 5 milioane de kilometri parcursă de pasagerii Uber în septembrie şi octombrie ar însemna, la tariful minim de 1,3 lei pe kilometru practicat de companie – fără a lua în calcul cursele cu tarife mai mari şi pornirea de minimum 1,3 lei – s-ar traduce în vânzări de 6,5 milioane de lei (1,5 milioane de euro). Potrivit unor surse din piaţă, compania are peste 1.500 de şoferi parteneri în Capitală.

B365

dr4qul4

Pentru Bucuresti recomand cu incredere aplicatiile: Star Taxi si Clever Taxi.
Nu folositi aplicatiile companiilor pentru ca nu se compara ca si numar de masini.
Si sa nu sunati la dispecerat ca nu va gaseste nimeni masina. Deja sunt multi care nu mai au statie!
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

Ionut

Transportatorii au convins Guvernul să modifice legislația
pentru a elimina concurența "piraților" rutieri și a serviciilor gen Uber


Guvernul a luat în discuție, în ședința de miercuri, o notă cu privire la revendicările patronilor din transportul rutier, care au reclamat că activitatea în domeniu a ajuns să fie piratată ca urmare a modificărilor aduse legislației în Parlament. Executivul a decis că un grup de lucru interministerial va veni în perioada următoare cu propuneri legislative pentru a combate cazurile de piraterie semnalate de transportatori.

"Guvernul este interesat și are în vedere promovarea unui act normativ în acest sens, iar la propunerea premierului va fi constituit un grup de lucru format din reprezentanți ai mai multor ministere, Ministerul Transporturilor, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Muncii, Ministerului Economiei și Departamentului pentru Afaceri Europene, care, sub coordonarea vicepremierului Vasile Dîncu, va veni în Guvern cu propuneri pentru combaterea pirateriei în transportul rutier", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), unul dintre patronatele transportatorilor rutieri, a anunțat, marți dimineață, că amână sine die protestul pe care intenționa să îl organizeze în 2 noiembrie, după ce au avut discuții, luni, cu reprezentanții Guvernului, care s-ar fi arătat "deschiși" la găsirea unor soluții la revendicările patronilor din transportul rutier.

"În urma primei runde de discuții, s-a luat hotărârea ca în ședința de guvern care va avea loc mâine să se discute cu miniștrii Finanțelor, Internelor și Transporturilor problemele legate de activitatea neautorizată (piraterie) în transportul rutier, impactul produs asupra bugetului adus prin frauda fiscală făcută de aceștia, urmând să se ia o decizie la nivel de Guvern, care, în opinia noastră, nu poate duce decât la un OUG ", a comunicat COTAR.

Profit.ro

Ionut

Uber lansează o versiune îmbunătăţită a propriei aplicaţii:
destinaţii accesate rapid, costul şi durata călătoriei vor fi afişate


Deşi nu era nici până acum o aplicaţie dificil de folosit sau cu o interfaţă foarte complicată, cei de la Uber urmărind să simplifice şi mai mult lucrurile şi să optimizeze aplicaţia astfel încât să ruleze şi să ofere un acces mai rapid la funcţiile principale. Începând cu acest update, utilizatorii vor fi întâmpinaţi cu întrebarea "Încotro?" în momentul în care deschid aplicaţia. Cum este cea mai importantă funcţie, dezvoltatorul a considerat că destinaţia este primul lucru care trebuie completat. În afară de căutarea clasică, utilizatorul poate alege destinaţia şi folosind aşa-numitele shortcut-uri - destinaţii salvate. Dacă până acum se puteau salva adresele pentru domiciliu şi serviciu, Uber extinde numărul destinaţiilor favorite ce pot fi accesate rapid, fără a mai fi necesară căutarea pe hartă.

Cu această ocazie, Uber încearcă şi un exerciţiu de transparenţă. Costul unei călătorii va fi afişat de la bun început, iar utilizatorul va putea să compare preţurile pentru diversele opţiuni de transport disponibile. Un alt aspect la care s-a lucrat a fost cel informaţional, Uber afişând acum mai multe informaţii despre cursa aleasă. Utilizatorul va avea acces la informaţii despre şofer şi va afla de la început timpul estimat al călătoriei. Au fost îmbunătăţite şi aspecte care ţin de zona socială. În primul rând, costul unei călătorii va putea fi împărţit între mai multe persoane, dacă este cazul. Apoi, utilizatorul va putea expedia oricând coordonatele geografice prietenilor.

Noua versiune a aplicaţiei Uber va deveni treptat disponibilă tuturor utilizatorilor pe parcursul următoarelor zile.

News.ro

Ionut

Am transformat thread-ul pentru a discuta despre taxiurile din tara, nu doar din Bucuresti. Si despre UBER & co, desigur. :)




Uber depăşeşte 120.000 de utilizatori în România

Numărul de utilizatori ai serviciului de ridesharing Uber a depăşit 120.000 în România. Cifra indică persoanele care au instalat aplicaţia, numărul de utilizatori lunari activ fiind, probabil, semnificativ mai mic. Compania americană nu face public şi numărul şoferilor afiliaţi din ţara noastră.  Disponibil în România din februarie 2015, Uber activează în prezent în Bucureşti şi Cluj, dar compania plănuieşte lansarea în alte două oraşe mari din ţara noastră.

Ca şi în alte regiuni ale lumii, Uber nu a scăpat nici în România de acuzaţiile de concurenţă nelegală. Cel mai grav incident a avut loc la Cluj, unde patru şoferi Uber au fost amendaţi cu câte 25.000 de lei şi li s-a reţinut permisul. Uber a acuzat atunci autorităţile de abuz, a plătit amenzile şoferilor şi le-a oferit maşină pentru perioada suspendării. "Nici Uber, nici serviciile oferite de partenerii noştri nu sunt activităţi de taxi. Taxiurile sunt oprite pe stradă, în timp ce Uber este o reţea de călători şi şoferi înregistraţi", a declarat Rob Khazzam, Regional Manager Uber pentru Europa Centrală şi de Est. În prezent, în Europa, doar patru ţări au iniţiat reglementări ale ridesharing-ului: Lituania, Estonia, Finlanda şi Portugalia. În restul continentului, activitatea serviciilor gen Uber este raportată la legislaţia clasică, de unde şi multiplele interpretări.

Uber testează în prezent o nouă versiune a aplicaţie sale, care aduce un design simplificat şi mai multe informaţii. Printre altele, utilizatorul poate vedea de la bun început costul unei călătorii şi poate face comparaţii de preţ între diversele variante disponibile.

News.ro

AlexIP

Intră aici și serviciile gen BlaBlaCar, pe distanțe mai lungi? Tehnic vorbind, din păcate, și ăsta e în zona gri...

Ionut

"Aici" te referi la thread? Daca da, desigur, orice serviciu de ridesharing. Putem discuta, mai ales ca sunt multi care nu cunosc aceste servicii.

chr

Cred ca AlexIP prin "aici" se refera la postul #3, cu intentia de modificare legislativa.

Ionut

UBER se lansează azi la Brașov

Uber, aplicația de ridesharing care pune în legătură pasageri cu șoferi parteneri care vor să împartă o cursă, este disponibilă în Brașov începând de azi, de la ora 13:00. Toți cei care nu au încercat serviciul până acum vor avea prima cursă gratuită, în limita a 30 de lei, dacă își fac un cont Uber și introduc în aplicație codul Brasov.

PrinBrasov.com

fspy87

Blablabla car e chiar util. M-a scos de câteva ori de la cautat orare de bus si tarife plus locuri de îmbarcare

Trimis de pe al meu HUAWEI GRA-L09 folosind Tapatalk


dragos76

#11
Între timp, la Cluj

Cosminescu

De azi avem Uber si la Timisoara:

Serviciul Uber este disponibil și în Timișoara începând de miercuri, de la ora 13:00

...asadar, de jumatate de ora :)

http://economie.hotnews.ro/stiri-it-21430763-uber-lanseaza-timisoara.htm
http://www.tion.ro/uber-a-ajuns-la-timisoara/1737619

Ionut

Poziția Uber privind legalitatea serviciului în România

Serviciul Uber în România este 100% digital şi fiscalizat, iar pasagerii primesc o factură fiscală după fiecare cursă, însă partenerii companiei sunt contractori independenţi şi sunt responsabili pentru achitarea taxelor, au transmis reprezentanţii Uber România. News.ro informează că reacția companiei vine după ce COTAR a anunţat că Fiscul urmăreşte şoferii Uber pentru a-şi plăti impozitele şi taxele aferente veniturilor câştigate anul trecut.

Digi24

dr4qul4

Pe UBER ar trebui sa-i ancheteze pentru reclama mincinoasa. Ei au promovat ideea ca orice particular poate face transport de persoane cu orice masina.

Altceva nu au ce sa le faca. Dar soferii vor avea de suferit.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024