[B] Bucurestiul reabilitat

Started by Ionut, October 07, 2016, 08:32:17 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

Pe acest thread vom vorbi despre cladirile din oras care sunt/vor fi reabilitate. Vorbim aici doar de cladiri "normale", blocuri comuniste sau orice cladiri care nu au o valoare istorica. Despre cladirile de patrimoniu/istorice, vorbim pe un thread separat, aici.

Ionut

Firea: Proprietarii clădirilor cu risc seismic care se opun consolidării ar putea fi evacuaţi
Gabriela Firea spune că a lucrat, împreună cu oficialii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru iniţierea unui proiect de lege care să permită evacuarea proprietarilor de spaţii din clădirile evaluate cu risc seismic care se opun consolidării urmând ca, în perioada lucrărilor, familiile să fie relocate, potrivit News.ro.



,,Ministerul Dezvoltării a imaginat deja şi a transmis către Parlament o serie de modificări legislative care permit evacuare familiilor care nu doresc să părăsească locuinţele care sunt pericol public", a declarat, joi, Gabriela Firea la Digi24. ,,Dacă, să spunem, dintr-un imobil în care locuiau 50 de familii, una singură nu-şi dădea acordul, nu se putea începe procesul de consolidare. Şi atunci, prin modificarea legislaţiei, acest lucru se va derula automat. Dacă o clădire, în urma expertizei va fi considerată pericol public toate familiile vor fi evacuate iar Primăria Generală va pune la dispoziţie spaţii corespunzătoare şi decente de locuire, bineînţeles. Nu-i trimitem în stradă pe aceşti oameni", mai spune primarul general.

La ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost votată înfiinţarea Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Statisticile Primăriei Capitalei relevă că 173 de clădiri sunt încadrate în categoria I de risc seismic, iar alte 183 sunt considerate pericol public. Situaţii prezentate recent de Ministerul Dezvoltării indică faptul că în Bucureşti, un eventual cutremur ar avea efect foarte puternic în zonele Otopeni, Băneasa, Casa Presei şi Pantelimon, puternic în zonele Panduri, Militari, Dumul Sării, mediu în zonele Titulescu, Bălcescu, Balta Albă şi Gemeni, iar un efect scăzut s-ar înregistra în zonele Dâmboviţa, Metalurgiei şi IMGB.

Economica.net

TibiV

#2
Ionut, uite lista la zi pe site-ul PGMB: http://www.pmb.ro/servicii/alte_informatii/lista_imobilelor_exp/docs/Lista_imobilelor_expertizate.pdf

Doar ca link-ul de mai sus se actualizeaza lunar...
Deci peste o luna  poate arata diferit...

Ca sa stim de la ce plecam, am descarcat PDF-ul postat de primarie pentru data de 4 octombrie 2016, dar dupa ce l-am descarcat ca PDF si l-am "urcat" ca JPG pe imgur...
Nu pun aici toate cele 59 de pagini, ci doar adresa imgur unde se pot gasi: http://imgur.com/a/WeTJf

"Bulina rosie" cu adevarat sunt 356 de cladiri.
Cele 183 considerate "pericol public" difera de restul de 173 doar prin faptul ca au la parter/subsol spatii publice (magazine, teatre - vezi Notarra... Notarra care este pe punctul de a iesi de pe lista... )

Dar problema conolidarii acestor cladiri "impotriva vointei locatarilor" ridica multe alte probleme...
Juridice si de bun simt...
Pana la urma CINE PLATESTE ?.

Este o chestiune de hazard moral...

Recunosc ca am o abordare cinica:
de ce sa plateasca statul/primaria (de fapt ceilalti...) pentru consolidarea locuintei dnei Piscupescu ?..
Daca domnia sa nu are bani sa faca asta, sa plece si sa o vanda altcuiva care isi permite.
Dca nu vrea sa vanda si sa se mute "pentru ca toata viata a trait in buricul targului", atunci sa asteptam linistiti marele cutremur si ii promitem doamnei Piscupescu funeralii la TV.

Si cred ca asta ar trebui sa fie regula de bun simt: nu poti locui intr-o cladire (indiferent ca e pe Magheru, in Ferentari sau intr-un sat din Vaslui) decat atata timp cat o intretii astfel incat sa nu omori alti oameni (vezi cazurile cu tencuieli desprinse care au omorat trecatori nevinovati...)

Locuiesti unde iti permiti.
Nu vad motivul pentru care eu sa platesc, din impozitele mele catre primarie, consolidarea unei cladiri al carei proprietar declara ca "pur si simplu nu isi permite"...
Dar ce vor zice aceiasi "defavorizati" daca din impozitele lor primaria imi va zugravi macar casa mea ?!...

In concluzie: te intinzi cat iti este plapuma.
Nu iti mai permiti plapuma "ultra-centrala", iti iei o patura "periferica".
Nu vrei - OK, dar statul (ceilalti "tax payers") nu trebuie sa cheltuiasca nici un ban pentru tine.

Doar sa astepte cutremurul care va "elibera" traseul M5 Eroilor-Universitate-Iancului...

LE

Stirea postata de Ionut mi se pare "imorala" pentru ca presupune ca "vom consolida "cu forta" niste cladiri, in timpul asta vom asigura cazarea pentru "sarmanii afectati", care dupa ce vom termina noi consolidarea se vor intoarce linistiti in "proprietatile lor" care au fost consolidate pe banii nostri"...
De regula la nivel de primarii/stat "vom" inseamna "veti plati voi, ceilalti fraieri"

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

După patru ani de pauză, Sectorul 5 intră în programul de reabilitare termică

Primăria Sectorului 5 va demara în primăvara anului viitor, după patru ani de pauză, lucrările de reabilitare termică a blocurilor din Sector. Proprietarii vor plăti 20 sau 25% din valoarea lucrărilor şi vor începe să plătească efectiv din 2022.

Toate cele 1.900 de blocuri rămase nereabilitate din sectorul cinci al Capitalei vor intra, începând cu primăvara anului viitor, în programul de anvelopare, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Primăriei. Aşa cum se întâmplă şi la Sectorul 6, nu se ştie însă exact care vor fi sursele de finanţare şi nici cât vor achita proprietarii. Primăria anunţă însă că vor acorda proprietarilor o perioadă de graţie de cinci ani, instituţia urmând să îşi recupereze banii începând cu 2022. "Din anul 2013 și până la preluarea mandatului de primar de către Daniel Florea, nu s-a mai întreprins niciun demers instituțional în vederea derulării programului de reabilitare termică a imobilelor de locuit. Ulterior acestei date, au fost demarate procedurile necesare implementării acestui proiect, reabilitarea urmând să înceapă din primăvara anului 2017", a răspuns Primăria unei solicitări ECONOMICA.NET.

Proiectul va fi realizat "din fonduri guvernamentale, europene și din cele provenind de la Bugetul Local al Sectorului 5", de sursa de finanţare depinzând practic şi suma pe care o vor plăti într-un final proprietarii: 20 sau 25% din valoarea lucrărilor. Aceasta întrucât, dacă se apelează la fonduri UE accesate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, aşa cum se intenţionează, trebuie să se respecte "Ghidul solicitantului POR". Or, potrivit acestui act, proprietarii trebuie să asigure 25% din cheltuieli.

"În funcție de sursa de finanțare, asociația de proprietari contribuie cu 20%, dacă fondurile provin de la Guvern, și cu 25%, dacă discutăm despre fonduri europene. În ambele situații, printr-o hotărâre a Consiliului Local Sector 5, adoptată la inițiativa primarului Daniel Florea, mecanismul de recuperare a sumelor de la asociațiile de proprietari implică o perioadă de grație de 5 ani. Spre exemplu, dacă lucrările se realizează în anul 2017, recuperarea sumelor va debuta odată cu anul 2022", ne-au transmis oficialii Primăriei.

Economica.net

133 313

Meanwhile... la sectorul 3 continua in forta.
Str. Traian Popovici (spre Baba Novac) unul din multe nuclee la reabilitare (Laborator si Ramnicu Valcea sunt alte doua nuclee de exemplu).















133 313

Si la sectorul 2 s-a dezghetat putin odata cu incheierea erei Ontanu, dar nu are viteza programului de la sectorul 3.
Str. Masina de Paine (home sweet home).












La sectorul 4... exista dar ritmul este sadic...

Ionut

Sectorul 6 al Capitalei cheltuieşte până la 18,3 milioane de lei
pe proiecte pentru reabilitatea termică a 357 de blocuri


Primăria Sectorului 6 va cheltui până la 18,3 milioane de lei (4 milioane de euro) pe servicii de proiectare, consultanţă, studii şi expertiză tehnică privind eficienţa termică şi reabilitarea termică a 357 de imobile. Licitaţia a fost câştigată de firmele Euro Building Ideea, Concrete & Design Solutions (ambele din Bucureşti) şi Complex Design (înregistrată în comuna Bragadiru). Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, iar valoarea finală a contractelor care vor fi încheiate sub umbrela acordului cadru este estimată între 7 milioane lei şi 18,3 milioane lei.

Potrivit caietului de sarcini, firmele câştigătoare vor furniza servicii de consultanţă în eficienţă energetică, servicii de expertiză, studii de fezabilitate şi servicii de asistenţă tehnică pentru 357 de blocuri din Sectorul 6, inclusiv proiectul tehnic pentru reabilitare.

Economica.net

alex8

Ceva nu e clar în licitația aceasta. Se face expertiză pentru clădirile existente. Nu inteleg la ce se face studiul de fezabilitate (sunt constructii noi implicate în proiect).

Iar între expertiză si proiect tehnic mai este DALI.

Harry

Oarecum off topic @Ionut. Crezi ca e oportun sa deschizi un topic national privind cladirile vechi (istorice), mai exact cele pierdute: fie prin demolari (mai vechi si actuale) sau "renovari" (mutilari)? Saa fie ca un fel de memorial. Si din pacate vom avea din plin ce posta :(

Ionut

Exista thread, Bucurestiul istoric. Acolo putem pune si poze cu cladirile vechi care nu mai sunt...

Harry

Eu ma refeream la unul singur pt pe intreaga tara, ca sa nu mai fie cate unul pt fiecare oras.

Ionut

PMB: 10 milioane de euro pentru consolidarea a 23 de clădiri cu risc seismic; alte 100 de clădiri urmează să fie consolidate începând din primăvară

Primăria Capitalei a alocat 10 milioane de euro din bugetul pe anul 2018 pentru consolidarea a 23 de clădiri din Bucureşti, anunţă primarul general, Gabriela Firea. Ea afirmă că alte 100 de clădiri aflate în diferite stadii de degradare urmează să fie consolidate în primăvara acestui an, iar pentru aceasta au fost înfiinţate Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) şi Compania Municipală Consolidări (CMC). În Bucureşti există 171 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public.

Aceeaşi sursă  spune că, în prezent, cinci clădiri se află în execuţie: imobilele din str. Blănari nr.2, nr.6, nr.8 şi nr.10  -imobile monument istoric, cuprinse în lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasă I de risc seismic pericol public, construite în anul 1870. Un alt imobil la care au început lucrările este cel de două etaje plus mansardă, din str. Franceză nr.30

News.ro

vali201888

Era si cazu sa se intample asta...
Anvelope si jante Orice autovehicul.

Ionut

Primăria Capitalei intenţionează să reabiliteze termic 66 de blocuri din Sectorul 6, într-un proiect estimat la peste 185 de millioane de lei, fără TVA

Primăria Capitalei intenţionează să reabiliteze termic 66 de blocuri din Sectorul 6, într-un proiect estimat la peste 185 de millioane de lei, fără TVA, documentaţia fiind validată de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi va fi publicată în SICAP. Potrivit Primăriei Capitalei, lucrările de reabilitare termică vizează 66 de blocuri din Sectorul 6 şi urmează să fie realizate în cursul acestui an, după ofertarea, evaluarea şi semnarea contractului.

Vedeti blocurile din program pe News.ro

dr4qul4

Duminica pe la 15:00 era blocaj pe Magheru. Din cladirea Nottara (sau de langa ea) cadea tencuiala. Venisera si pompierii cu o scara sa desprinda toate bucatile.
Se circula pe o banda.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024