Author Topic: DJ: Drumuri Judetene  (Read 265944 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

adiarc

 • Count
 • Legend
 • *
 • Posts: 3.820
 • Karma: +2513/-337
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #885 on: May 27, 2017, 02:40:59 PM »
in sfarsit au demarat lucrarile pentru demolarea/construirea a 2 noi poduri la standarde moderne,in zona -drumul de acces dinspre DN la intrarea in Aiud dinspre Alba,drumul de acces spre comuna Radesti.In zona avem un podet mai mic,peste un parau secundar si un pod peste raul Mures,ambele din lemn.Mai ales cel peste Mures,cand ploua torential ,paraie din toate incheieturile si este un real pericol.

Din pacate si aici,birocratia ,functionarii de tip gica contra si disputele politice ( la primarie un partid,la autoritatile judetene alt partid ),au intarziat semnificativ proiectul ( de ex,doar avizul de la Apele Romane a durat peste un an de zile  - peste un an pt cateva semnaturi !!!!).

Exista la primaria Radesti cam 80% din banii necesari lucrarii,ceea ce inseamna ca exista sanse ca pana la sf anului sau prima jumatate din 2018,acestea sa fie finalizate.Mai ramane sa vedem cu se misca constructorul.

podetul peste paraul secundar

se vede starea acestuia,un pericol real ,chiar si in conditiile actualei restrictii de tonaj ( max 1,5 to )

al doilea pod peste raul Mures

Muresul este umflat bine,de la ultimele ploisi se lucra...desi ploaia se oprise de putin timp...se vede si starea acestui de-al doilea pod


momentan atat.
« Last Edit: May 27, 2017, 03:40:23 PM by Ionut »

adiarc

 • Count
 • Legend
 • *
 • Posts: 3.820
 • Karma: +2513/-337
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #886 on: June 02, 2017, 11:42:39 AM »
pe  DJ 107 B ( spre Bogatu Roman,Brosteni,Jud.SB ),podul aflat in lucru a fost dat in circulatie,ramanand de facut doar mici retusuri in afara partii carosabile.:cheers:

astept sa vad cum va arata la final dupa igienizarea zonei.

perfidus

 • Hero
 • *
 • Posts: 574
 • Karma: +160/-70
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #887 on: June 08, 2017, 11:16:44 AM »
CJ Dolj a aprobat in sedinta extraordinara joi 06.04.2017 actualizarea prețului pentru proiectul de modernizare a drumului județean DJ 552  Craiova – Mofleni – Bucovăț – Terpezița – Sălcuța – Vârtop – Caraula – Cetate, de la kilometrul 4+200 până la kilometrul 71+771 m, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, pentru care a fost demarată etapa precontractuală, potrivit datelor din raportul Consiliului Județean (CJ) Dolj.


Quote
Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a semnat miercuri un contract de aproape 170 milioane lei, finanţat prin POR, pentru modernizarea DJ 552 din judeţul Dolj.

Potrivit unui comunicat al MDRAPFE, prin acest proiect care vizează modernizarea a 67,571 km din DJ 552, Craiova - Mofleni - Bucovăţ - Terpeziţa - Sălcuţa - Vîrtop - Caraula - Cetate din Dolj, drum conectat la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), vor fi construiţi şi 21,23 km de piste pentru biciclişti, 14 staţii de autobuz pentru transport public de persoane, precum şi elemente suplimentare destinate creşterii siguranţei rutiere.

'Este un proiect extrem de important atât pentru judeţul Dolj, cât şi pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, de acest drum judeţean beneficiind nu doar cei peste 300.000 de locuitori care au acces direct la infrastructura rutieră din zonă, dar şi agenţi economici şi potenţiali investitori, operatori de transport, participanţi la trafic, turişti. Mă bucur că putem finanţa proiecte care vin în sprijinul autorităţilor publice locale prin crearea de condiţii optime pentru dezvoltarea comunităţilor şi a infrastructurii de bază', a afirmat Shhaideh, citată în comunicat.

In comunicatul a carui sursa este Agerpres (pe site-ul MDRAPFE nu am gasit nimic, dar site-ul e varza, ca la orice alt minister) nu se precizeaza despre ce tip de contract e vorba (banuiesc ca cel de finantare), cand se lanseaza licitatia sau alte informatii.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Urmeaza Drumul Expres CrPit (DX12). Date limită evaluare oferte Tr.1 - 15.03.2018, Tr.2 - 21.04.2018, Tr.3 - 22.04.2018, Tr.4 - 30.03.2018.

storm1980_25

 • Toddler
 • *
 • Posts: 3
 • Karma: +1/-0
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #888 on: June 09, 2017, 07:40:24 PM »
Cre aveti masini prea buna si vreti sa le stricati va propun o tura pe DJ 151B si DJ142 intre TG mures si Tarnaveni, pe dealul Cerghidului. Cred ca prin Siria nu exista drumuri mai rele. Chiar azi am surprins un tip cu un Mercedes care printre injuraturi isi schimba roata facuta praf intr-o groapa de 2mp si minim 30 cm adancime. In fiecare an primavara era plin de gropi dar se reparau cat de cat. Insa in acest an nu s-a facut nimic, desi e un drum extrem de circulat. Poze nu am insa voi pune cu proxima ocazie.

adrian rosca

 • Knight
 • Legend
 • *
 • Posts: 2.464
 • Karma: +903/-56
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #889 on: June 20, 2017, 10:19:09 PM »
Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul judeţean Mănăstireni - Călata - Mărgău - Răchiţele

"Consiliul Județean (CJ) Cluj a finalizat lucrările de asfaltare pe drumul județean 108C Mănăstireni - Călata - Mărgău - Scrind - Frăsinet.

Astfel, după ce, în prealabil, au fost executate lucrări constând în șanțuri betonate pe anumite tronsoane de drum, montarea de podețe tubulare și alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării, lucrările de așternere de covor asfaltic au fost încheiate odată cu asfaltarea ultimului sector de drum cuprins între pozițiile kilometrice 51 şi 47.

Lucrările de asfaltare au constat în așternerea a două straturi, respectiv binder și strat de uzură și inserție de material geocompozit antifisură. Totodată, în vederea verificării calității stratului de asfalt, a grosimii și consistenței acestuia, de pe aceste sectoare de drum au fost extrase carote de către un laborator specializat.

Până la finalizarea completă a lucrărilor de modernizare și reabilitare pe acest drum județean se vor mai executa lucrări constând în turnarea de asfalt pe șase poduri și pe zonele adiacente acestora, șanțuri, decolmatarea podețelor existente, refacerea de coronament și a camerelor de cădere la podurile existente.

Lucrările de investiții pe DJ 108C Mănăstireni - Călata - Mărgău - Scrind - Frăsinet se execută în baza unui proiect care vizează modernizarea și reabilitarea unui sector de drum în lungime de 23 km, mai exact de la kilometrul 36+050 până la kilometrul 59+000, pe unele sectoare de drum lucrările fiind finalizate anul trecut."

Ziua de Cluj

Ca de obicei, e gata dar nu prea.
« Last Edit: June 20, 2017, 10:21:26 PM by adrian rosca »

adrian rosca

 • Knight
 • Legend
 • *
 • Posts: 2.464
 • Karma: +903/-56
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #890 on: June 20, 2017, 10:25:51 PM »
Se modernizează drumul ce leagă staţiunea Băişoara de Muntele Mare şi pârtia Buscat

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj informează că pe drumul judeţean DJ 107R Muntele Băişorii - Muntele Mare se derulează ample lucrări de modernizare şi reabilitare ce vizează un sector de drum cu o lungime totală de peste 8 km, de la kilometrul 47+350 până la kilometrul 55+650.

,,Investiţia de modernizare a acestui drum are un caracter strategic, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un tronson care în perioada de iarnă este extrem de solicitat de turişti datorită numeroaselor atracţii din zona staţiunii Băişoara şi a pârtiei de schi de la Buscat. Reabilitarea drumului va contribui esenţial la impulsionarea dezvoltării economice a întregii zone, din punct de vedere turistic, dar nu numai" a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Lucrările executate în aceste zile constau în realizarea de fundaţii adâncite pe anumite sectoare de drum, ziduri de sprijin şi aşternere de strat de balast şi vor continua cu aşternere de strat de piatră spartă, şanţuri betonate şi şanţuri de pământ, covor asfaltic în două straturi, respectiv binder şi strat de uzură, semnalizare rutieră, etc.

Cu atât mai mult cu cât este vorba despre lucrări ample şi complexe, a căror dificultate este determinată atât de tipul de relief, cât şi de condiţiile meteorologice imprevizibile specifice zonei, derularea acestora este supravegheată şi verificată în mod constant de către reprezentanţii Consiliului Judeţean şi de către diriginţii de şantier din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj.

Lucrările ce se execută în prezent pe drumul care leagă staţiunea turistică Băişoara de Muntele Mare şi pârtia de schi Buscat vin în continuarea celor care s-au derulat în cursul anului trecut şi care au constat în profilarea şi lărgirea platformei de drum, realizarea de fundaţii adâncite pe mai multe sectoare, precum şi montarea a nouă podeţe.

Ziua de Cluj

adrian rosca

 • Knight
 • Legend
 • *
 • Posts: 2.464
 • Karma: +903/-56
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #891 on: June 20, 2017, 10:31:28 PM »
Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul judeţean Râşca – Mănăstireni

"Consiliul Judeţean Cluj a finalizat lucrările de aşternere de covor asfaltic pe drumul judeţean DJ 103L Râşca – Mănăstireni, acestea vizând sectorul de drum în lungime de 7,5 kilometri, cuprins între kilometrul 0+000 şi kilometrul 7+500. Pentru finalizarea integrală a lucrărilor de întreţinere, în perioada imediat următoare se vor mai executa lucrări constând în acostamente.
“Importanţa finalizării asfaltării acestui tronson e dată de faptul că el reprezintă o cale alternativă de acces spre zona montană a judeţului Cluj, una dintre cele mai importante din punct de vedere turistic, drumul judeţean 103L realizând o legătură facilă şi rapidă între drumul judeţean 108C, pe direcţia Mărgău – Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor şi drumul judeţean DJ 103K – drumul naţional DN 1R, pe direcţia Beliş – staţiunea Fântânele”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.
Pentru a se asigura durabilitatea lucrărilor şi o durată cât mai mare de exploatare a drumului în condiţii optime, lucrările s-au executat exclusiv în condiţii meteorologice favorabile, calitatea acestora fiind permanent verificată de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj şi de diriginţii de şantier din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj."

Eclujanul.ro

Evident ca nici asta nu e chiar gata.
« Last Edit: June 20, 2017, 10:39:11 PM by adrian rosca »

adrian rosca

 • Knight
 • Legend
 • *
 • Posts: 2.464
 • Karma: +903/-56
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #892 on: June 20, 2017, 10:33:08 PM »
Cinci noi sectoare de drumuri județene propuse pentru reabilitare şi modernizare în 2017

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre privind suplimentarea listei drumurilor județene ce vor fi reabilitate și modernizate în anul 2017, proiect ce urmează a fi supus aprobării plenului Consiliului Județean în şedinţa de vineri.
„Este o nouă veste bună pe care le-o dăm clujenilor, aceea că cinci noi sectoare de drumuri județene vor beneficia de ample lucrări de reabilitare și modernizare, în profunzimea drumului, cu toate beneficiile ce decurg de aici", a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
Astfel, ca o consecință a contractării de către Consiliul Județean Cluj a creditului bancar în valoare de 225.000.000 lei pentru finanțarea lucrărilor de modernizare a drumurilor județene, a rezultat o sumă de 9.055.670 disponibilă ca urmare a schimbării sursei inițiale de finanțare, respectiv din bugetul județului Cluj în finanțarea obținută prin credit.
Suma astfel rezultată în plus este propusă de Președintele Consiliului Județean Cluj pentru a fi folosită tot în scopul reabilitării și modernizării unor sectoare de drumuri județene, respectiv pentru finalizarea lucrărilor de investiții pe un număr de cinci sectoare de drumuri județene: DJ 108C (Mănăstireni - Călata - Mărgău), DJ 103J (DN1R - Sâncraiu - Aluniș), DJ 107N (Gura Râșca - Someșul Rece), DJ 107N (Băișoara - Valea Ierii) și DJ 109B (Fundătura - Cornești).

Ziua de Cluj

adrian rosca

 • Knight
 • Legend
 • *
 • Posts: 2.464
 • Karma: +903/-56
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #893 on: June 20, 2017, 10:37:53 PM »
Drumul județean Brodina-Ulma a intrat în modernizare

Președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur a anunțat că marți, 20 iunie, au demarat lucrările de asfaltare a drumului județean Brodina-Ulma DJ209G care deschide legătura cu Ucraina. El a arătat că este vorba de 5,4 kilometri de drum și că investiția se realizează cu fonduri de la bugetul Consiliului Județean. Flutur a subliniat că investiția este una extrem de importantă și că va fi finalizată în două săptămâni. ”Vrem să cerem şi părţii ucrainene în graniță cu Ulma la Rusca să facă modernizarea punctului de frontieră şi să asfalteze porţiunea de drum care duce la raionul Putila spre  Zeletin”, a spus Flutur. El a menționat că așteaptă finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală  a drumului Vicovu de Sus – Straja – Brodina. ”Miercuri, 21 iunie, vor începe lucrări la DJ Câmpulung Moldovenesc – Izvoarele Sucevei tot pentru legătura cu Ucraina prin punctul Izvoarele Sucevei – Sepit”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Suceava News

adrian rosca

 • Knight
 • Legend
 • *
 • Posts: 2.464
 • Karma: +903/-56
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #894 on: June 20, 2017, 10:42:53 PM »
Se lucrează intens la modernizarea DJ 171, care traversează patru comune

În aprilie 2017 au început lucrările de modernizare pe DJ 171, drumul care tranzitează patru comune, Uriu, Căianu Mic, Spermezeu și Târlișua, și leagă Bistriţa-Năsăud de judeţul Maramureş. Se lucrează intens la asfaltarea acestui drum județean, iar nu peste mult timp se va putea circula de la Uriu până la limita de județ cu Maramureș pe un drum complet reabilitat.
Modernizarea DJ 171, km 0+00-39+520, Uriu – limită judeţ Maramureş, costă 198.488.098 lei (44.587.034 euro).
Lucrările se vor face pe trei loturi, de 19,6 km, 8,6 km respectiv 11,2 km, în total 39,475 km. Vor fi consolidate poduri, dar se vor construi şi poduri noi, la Spermezeu, Târlişua şi nu numai.
DJ 171 începe la Uriu, trece prin Dobric, Căianu Mic, Spermezeu, Borleasa, Târlişua, Agrieş, Agrieşel şi se termină la limita cu Maramureş.

Timponline.ro

adrian rosca

 • Knight
 • Legend
 • *
 • Posts: 2.464
 • Karma: +903/-56
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #895 on: June 20, 2017, 10:45:32 PM »
Au început lucrările de asfaltare pe drumul județean 107L Petreștii de Jos – Lita

În cadrul programului de lucrări care vizează modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere a județului, Consiliul Județean Cluj anunţă demararea lucrărilor de asfaltare pe drumul judeţean DJ 107L Petreştii de Jos – Lita. Lucrările vizează un tronson în lungime de 16,05 kilometri, de la kilometrul 14+900 până la kilometrul 30+950.
„Importanța strategică a lucrărilor pe care le-am demarat acum se referă la faptul că acest drum județean oferă o legătură rapidă și facilă pe trei direcții importante, respectiv cu drumul județean DJ 107R pe direcția Ciurila – Sălicea – Cluj – Napoca, cu drumul județean 107M pe direcția Luna de Sus (DN 1) – Săvădisla – Băișoara și pe direcția Turda, drumul județean DJ 107L constituindu-se într-un adevărat nod rutier în această zonă” a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
După o serie de lucrări pregătitoare necesare în vederea asigurării unui front de lucru consistent, în aceste zile se află în plină desfăşurare lucrările de aşternere a primului strat de asfalt, cel de binder, până în acest moment fiind asfaltat, pe o bandă de circulaţie, un sector în lungime de aproximativ 1,5 kilometri.
Alături de aceste lucrări de asfaltare în două straturi, modernizarea drumului județean Petreștii de Jos – Lita, proiect de mare anvergură finanțat din creditul de 50 de milioane de euro contractat de Consiliul Județean, mai are în vedere construirea a două poduri noi, reabilitarea unuia deja existent, precum şi realizarea de şanţuri şi acostamente.

Orasulcluj.ro

Earthchild

 • Senior
 • ****
 • Posts: 293
 • Karma: +91/-43
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #896 on: June 29, 2017, 11:32:43 AM »
Se lucrează intens la modernizarea DJ 171, care traversează patru comune

În aprilie 2017 au început lucrările de modernizare pe DJ 171, drumul care tranzitează patru comune, Uriu, Căianu Mic, Spermezeu și Târlișua, și leagă Bistriţa-Năsăud de judeţul Maramureş. Se lucrează intens la asfaltarea acestui drum județean, iar nu peste mult timp se va putea circula de la Uriu până la limita de județ cu Maramureș pe un drum complet reabilitat.
Modernizarea DJ 171, km 0+00-39+520, Uriu – limită judeţ Maramureş, costă 198.488.098 lei (44.587.034 euro).
Lucrările se vor face pe trei loturi, de 19,6 km, 8,6 km respectiv 11,2 km, în total 39,475 km. Vor fi consolidate poduri, dar se vor construi şi poduri noi, la Spermezeu, Târlişua şi nu numai.
DJ 171 începe la Uriu, trece prin Dobric, Căianu Mic, Spermezeu, Borleasa, Târlişua, Agrieş, Agrieşel şi se termină la limita cu Maramureş.

Timponline.ro

Privind pe street view, am observat ca si in 2012 DJ 171 era in lucrari...
https://www.google.ro/maps/@47.3119318,24.1650957,3a,15y,21.58h,88.26t/data=!3m6!1e1!3m4!1szl31wmx0hwN9o_Pz4ClWtQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=ro

mvmocanu

 • Youngster
 • *
 • Posts: 8
 • Karma: +14/-1
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #897 on: July 04, 2017, 08:51:24 AM »
Am aflat ca s-au semnat contractele pentru reabilitarea a doua drumuri judetene din Salaj: DJ108A si DJ191C (sursa aici si aici). Din pacate articolele sunt prost scrise si nu mentioneaza castigatorii. Aveti idee cui au fost atribuite contractele?
« Last Edit: July 04, 2017, 08:55:02 AM by mvmocanu »

kumar

 • Officer
 • ***
 • Posts: 154
 • Karma: +52/-5
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #898 on: July 04, 2017, 12:03:42 PM »
^
S-au semnat doar contractele de finantare dupa care urmeaza organizarea licitatiilor.

NGC

 • Count
 • Legend
 • *
 • Posts: 4.505
 • Karma: +2109/-35
Re: DJ: Drumuri Judetene
« Reply #899 on: July 04, 2017, 12:11:43 PM »
In articole spune clar ca s-au semnat contractele de finantare, nu de executie.

Pentru DJ 108A oficial licitatia "Proiectarea si executia lucrarilor pentru obiectivul de investitie „Reabilitare si modernizare drum judetean DJ108A: lim. jud. Cluj - Bogdana, km: 7+400 - 19+000“" ([165375]) este inca in desfasurare.
Aici se pare ca mai sunt contestatii.

La fel, pentru DJ 191C oficial licitatia "Reabilitare drum judetean DJ 191 C: Nusfalau- Crasna- Zalau- Creaca" ([165336]) este inca in desfasurare. Initial a castigat PST GROUP, apoi au fost contestatii la CNSC si s-au reevaluat oferte, apoi a castigat DRUMURI SI PODURI SALAJ si iar au fost contestatii la CNSC, dar au fost respinse.
National Geographic Channel