Author Topic: [BC] PMUD Bacau  (Read 1154 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AlexAllex

 • Ambassador
 • *
 • Posts: 454
 • Karma: +201/-14
  • MobileON Romania
[BC] PMUD Bacau
« on: September 21, 2016, 07:37:21 AM »
A inceput elaborarea Planului de Mobilitate Urbana

Quote
La Centrul de Afaceri si Expozitii a avut loc, ieri, dezbaterea publica cu privire la elaborarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila a Municipiului Bacau (PMUD), document strategic menit sa imbunatateasca fluxul cetatenilor, serviciilor, bunurilor si marfurilor din municipiul Bacau si, implicit, sa duca la dezvoltarea orasului.

Obiectivele PMUD sunt, printre altele, armonizarea dezvoltarii urbane cu dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, feroviar, aerian. De asemenea, este vorba despre restrictionarea accesului auto în anumite zone ale orasului, promovarea transportului în comun, promovarea unor mijloace de transport alternative, inlocuirea masinii personale în favoarea transportului în comun, mersului pe jos, mersului cu bicicleta, cu motocicleta sau cu scuterul, precum si asigurarea unor spatii de parcare suficiente si a unor piste de rolleri si biciclisti.

Bacaul este singurul oras din Regiunea Nord-Est care inca nu are un Plan de Mobilitate, iar fara acest document nu poate accesa fondurile de 40,8 milioane euro de la Uniunea Europeana, destinate tocmai realizarii de proiecte de crestere a mobilitatii urbane.

Studiile de la baza PMUD sunt facute de SC Search Corporation SRL, societate cu experienta in domeniu, care va colecta date de la toate institutiile din municipiul Bacau care pot contribui la elaborarea PMUD, de la Politie, Protectia Mediului, SC Transport Public SA, Aeroport, asociatiile oamenilor de afaceri, etc.

„Cu aceasta dezbatere publica, practic am inceput elaborarea PMUD, care la final va trebui aprobat de Consiliul Local. Este o activitate complexa, care necesita colectarea de date cât mai actualizate si corecte. Pe lânga datele obtinute de la institutii si societati comerciale, vor fi si anchete in gospodarii, pentru dialog direct cu cetatenii si evaluarea obiceiurilor lor privind mobilitatea”
– Anca Brânzaniuc, directorul Departamentului Studii de Trafic al SC Search Corporation SRL.

SC Search Corporation are are un contract de noua luni cu municipalitatea, in valoare de 168.075 lei. Anca Brânzaniuc a estimat ca la inceputul anului viitor va putea prezenta planul in Consiliul Local, iar cu toate eventualele ajustari, documentul ar fi gata in primavara lui 2017.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

AlexAllex

 • Ambassador
 • *
 • Posts: 454
 • Karma: +201/-14
  • MobileON Romania
Re: [BC] PMUD Bacau
« Reply #1 on: December 27, 2016, 05:13:05 PM »
Studenți și masteranzi de la Inginerie, implicați în studii de analiză a traficului din oraș

Quote
Departamentul Ingineria Mediului și Inginerie Mecanică din cadrul Facultății de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a desfășurat, timp de două luni, activitățile de culegere de date de trafic pentru proiectul „Elaborarea planului de mobilitate urbană durabilă pentru municipiului Bacău”, proiect coordonat de către SC Search Corporation SRL București.

„Planul de mobilitate urbană este esențial pentru planificarea strategică teritorială, corelându-se astfel dezvoltarea teritorială a localităților cu nevoile de mobilitate și transport a persoanelor, bunurilor și mărfurilor”, a declarat conf.univ.dr. ing.Mirela Panainte, director de proiect. Întocmirea planului de mobilitate urbană presupune realizarea unor modele de transport, analiză și prognoză a traficului.

În acest context activitățile desfășurate au implicat anchete privind originea – destinația pe arterele de penetrație în municipiul Bacău, efectuarea de recensăminte manuale de circulatție (în paralel cu interviurile), recensăminte manuale de circulație pe ambele sensuri în 6 secțiuni la intrările în localitate (drumuri naționale, drumuri județene, drumuri comunale), recensăminte manuale de circulație în 32 de secțiuni, în interiorul localității pe ambele sensuri de circulație, recensăminte manuale de circulație, pe direcții de mers (viraje) și categorii de vehicule în 5 intersecții, observarea gradului de încărcare a mijloacelor de transport public de călători.

„Activitatea desfășurată a fost o activitate complexă de monitorizare, care a implicat angrenarea mai multor persoane și corelarea diferitelor activități. Am avut ocazia să aplicăm în practică noțiuni pe care studenții le dobândesc la cursuri, astfel, putând pune în aplicare un plan de monitorizare”, a mai explicat directorul de proiect. Au sprijinit această activitate studenți, masteranzi și doctoranzi de la Ingineria Mediului, dar și lucrători de la Poliția Municipiului Bacău. „A fost o experiență frumoasă, interesantă, am avut astfel ocazia să experimentă aplicarea unui plan de monitorizare, cu ținte precise și să verificăm în practică informațiile primite la cursuri”, a declarat Mihaela Dascălu, doctorand.

Desteptarea
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

cristian.ghinghes

 • Youngster
 • *
 • Posts: 28
 • Karma: +42/-7
  • Blogul lui Cristian Ghinghes
Re: [BC] PMUD Bacau
« Reply #2 on: April 09, 2017, 11:53:12 AM »
O variantă preliminară a PMUD în ceea ce privește rețeua de piste pentru biciclete. Abia aștept să văd rezultatul final.

consilier local independent al municipiului Bacău, blogger, fotograf în timpul liber, biciclist înrăit, trance DJ & producer

AlexAllex

 • Ambassador
 • *
 • Posts: 454
 • Karma: +201/-14
  • MobileON Romania
Re: [BC] PMUD Bacau
« Reply #3 on: April 10, 2017, 07:31:54 AM »
Cei din sud (URA- Narcisa - Tache) nu au voie cu bicicleta?
Apoi, tare curios sunt cand vom vedea piste de biciclete pe Calea Barladului. Acum ma mir ca vad masini, la cum arata.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"