Author Topic: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau  (Read 8376 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

AlexAllex

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 783
 • Karma: +277/-20
Re: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau
« Reply #15 on: December 18, 2016, 04:58:43 PM »
^ binenteles
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare VO Bacau

cristian.ghinghes

 • Youngster
 • *
 • Posts: 35
 • Karma: +46/-8
  • Blogul lui Cristian Ghinghes
Re: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau
« Reply #16 on: December 18, 2016, 07:31:08 PM »
Mersi frumos! Am preluat informațiile și am dezvoltat în general subiectul "Bulevardul Unirii" (cu toate giratoriile sale actuale și viitoare) pe blog: http://www.kristofer.ro/semafoare-giratorii-bulevardul-unirii-bacau/

Că tot vorbim de Bulevardul Unirii, la ședința de mâine a Consiliului Local Bacău avem pe masă, printre altele, alocarea a 200.000 de lei pentru reamenajarea giratoriului “OZN” de la Colegiul Economic. Tot mâine sper să obțin informații de la executiv în privința sensului giratoriu care ar trebui amenajat la benzinăria din Șerbănești și care este prins în planul de investiții publice pe anul acesta.
consilier local independent al municipiului Bacău, blogger, fotograf în timpul liber, biciclist înrăit, trance DJ & producer

AlexAllex

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 783
 • Karma: +277/-20
Re: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau
« Reply #17 on: December 21, 2016, 07:08:06 AM »
Dedeman a inaugurat al doilea magazin în Bacău și al 45-lea din rețeaua sa națională

Quote
Liderul naţional în retailul materialelor de construcţii şi al amenajărilor interioare, cu capital integral românesc, compania Dedeman, a inaugurat al doilea magazin din oraș, în zona de nord (pe strada Abatorului nr. 5, lângă fabrica de salamuri crud uscate Salbac), considerat deja mult mai accesibil pentru clienți decât cel dintâi.

Este al 45-lea magazin al rețelei naționale a companiei, construit cu o investiție de 12 milioane de euro. Noua unitate a fost prezentată, marți seara, 20 decembrie, de proprietarii companiei, Dragoș și Adrian Pavăl, reprezentanților autorităților locale – președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, primarul Cosmin Necula și subprefectul Sorin Ailenei -, partenerilor, invitaților și ziariștilor.

Noul magazin are peste 15.000 mp, din care o seră de 2.000 mp, cu un ambient primitor și raioane intuitiv organizate, precum și cu o gamă mai mare de produse prezente la raft. Parcarea magazinului are nu mai puțin de 370 de locuri. În acest magazin vor lucra 216 angajați, o parte transferați de la magazinul deja existent, dar cu toții beneficiari ai unui program complex de pregătire.

Acum, în prag de Crăciun și de Anul Nou, rafturile noului magazin au fost pregătite cu sute de oferte speciale pentru produse de sezon, cu decorațiuni și brazi de Crăciun, cu instalații luminoase, electrocasnice și multe alte idei de cadouri. Iar celor cărora le este greu să se decidă asupra darurilor de sărbători, Dedeman le oferă posibilitatea de a achiziționa și carduri cadou, însoțite de o felicitare de sezon gratuită. Aici, însă, clienții vor găsi și produse pentru construcții și amenajări interioare, gresie şi faianţă, instalaţii termice, instalaţii sanitare, instalaţii electrice, mobilă, utilaje și scule electrice care completează gama de peste 45.000 de produse comercializate de Dedeman.

Totodată, noul magazin este o ocazie în plus pentru băcăuani să testeze aplicația Dedeman pentru mobil care, printr-o simplă scanare a codului de bare de pe eticheta de preţ a produselor de la raft, oferă toate informaţiile şi caracteristicile acestora, precum și opțiunea achiziției online.

Cel mai mare magazin Dedeman a fost finalizat în 3,5 luni

„Panglica” inaugurală a magazinului a fost tăiată, simbolic, de Dragoș Pavăl, președintele companiei Dedeman, și de primarul Cosmin Necula, care au folosit două fierăstraie mecanice, pentru că, în fapt, panglica era… de lemn. Nici nu se putea altfel într-un magazin de materiale de construcții. Cu acest prilej, Dragoș Pavăl nu a uitat să-i amintească pe cei peste 50 de furnizori din Bacău ai companiei Dedeman și chiar i-a nominalizat pe mulți dintre ei, dar nici pe cei care au construit noul magazin, circa 26 de firme, dintre care 16 sunt numai din Bacău, apoi pe cei care au așezat pe rafturi aproape 1.000 de tiruri de produse. Astfel, magazinul a fost finalizat în numai trei luni și jumătate.

Dedeman, o afacere de peste un miliard de lei

Cu această investiție, Dedeman încheie anul 2016 cu cele 45 de magazine la nivel național și cu peste 9.200 de angajați, dar și cu o cifră de afaceri care a depășit un miliard de euro.
Pentru anul 2017, Dedeman vizează deschiderea de noi spații comerciale, cel mai important fiind considerat magazinul Dedeman din Băneasa, situat în imediata vecinătate a IKEA și a centrului comercial Băneasa Shopping City. Într-un recent interviu, Dragoș Pavăl susținea că pe parcursul următorilor doi-trei ani va depăși estimările inițiale de dezvoltare și se așteaptă ca rețeaua Dedeman să numere circa 55 de unități.

 Dedeman a inaugurat al doilea magazin în Bacău și al 45 lea din rețeaua sa națională„Acest nou magazin este o realizare deosebita pentru compania noastra, deoarece de aceasta data investitia este facuta în orasul care pentru noi înseamna acasa.

Povestea firmei noastre s-a nascut in Bacau, cu 24 de ani in urma. La inceput planurile au fost ambitioase. Magazinul nostru era un butique de 16 mp, in care vindeam tot felul de acareturi, de accesorii pentru casa si acasa. Ascensiunea pe care a cunoscut-o compania a fost favorizata de numerosi factori. Dar cel mai important il consider a fi norocul. Norocul de a avea vârsta potrivita la Revolutia din decembrie 1989, de a intâlni de-a lungul timpului oameni dedicati, dispusi la efort, oameni competenti, care sunt lânga noi si astazi. Am avut norocul de a supravietui intr-un mediu economic aproape intotdeauna ostil, incât atunci când a venit criza economica din 2008 am stiut sa o invingem cu mare usurinta.

Dimensiunea la care a ajuns astazi Dedeman nu ne-a facut sa uitam de unde am plecat. Acest magazin este oglinda eforturilor facute de echipa noastra de-a lungul a doua decenii. A rezultat mai mult decât un magazin obisnuit: este si un depozit de materiale de constructie, dar si un loc de unde poti cumpara orice lucru marunt, pentru ca orice schimbare începe cu astfel de lucruri. Aici gasesti si seminte de plante, pentru ca fara ele nu ar putea încolti o gradina frumoasa”.
Dragoş Pavăl, preşedintele Dedeman Dedeman a inaugurat al doilea magazin în Bacău și al 45 lea din rețeaua sa națională„Acum, în momentul în care spui Bacău spui Dedeman. Practic, pentru noi această companie reprezintă o carte de vizită. Cel mai important pentru orașul Bacău este că are o astfel de companie, că ea se dezvoltă. Personal, sunt fericit când văd că întreaga comunitate băcăuană se bucură alături de dumneavoastră și că mediul de afaceri de la noi susține acest demers comun. Sunteți într-un oraș deschis, care vă dorește să creșteți cât mai mari”.
Cosmin Necula, primarul Municipiului Bacău

Si video de la inaugurare (Ziarul De Bacau)"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare VO Bacau

AlexAllex

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 783
 • Karma: +277/-20
Re: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau
« Reply #18 on: February 18, 2017, 08:01:35 AM »
Acord de Mediu str. Aeroportului:

"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare VO Bacau

AlexAllex

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 783
 • Karma: +277/-20
Re: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau
« Reply #19 on: March 13, 2017, 08:12:16 PM »
Am cerut Primariei mun. Bacau cateva informatii de interes public. Astept raspunsul.

Quote
Stimata Doamna, Stimate Domn,
Conform art. 7 si 9 din Legea 544 / 2001 actualizata, privind liberul acces la informatiile si documentele de interes public, va solicit citeva informatii cu caracter public.
Daca informatiile solicitate se regasesc pe pagini in care apar si informatii exceptate de la liberul access, prevazute la art. 12 din Legea 544/2001, va rog sa imi oferiti informatiile solicitate conform art. 22, alin. (2-1) din HG 478/2016.
Mentionez ca doresc aceste informatii in format electronic si editabil, conform art. 15, alin. (3) din HG 478/2016.
Va rog sa imi comunicati imediat numarul de inregistrare al prezentei solicitari, conform art. 20, alin. (5) din HG 478/2016.
Informatiile solicitate sunt urmatoarele:
1.       Care este gradul de realizare al lucrarilor la modernizarea Insulei de Agrement (in procente fizic si financiar).  In ce stadiu se afla in momentul actual proiectul. Care este termenul de finalizare al proiectului. Care este sursa de finantare a acestui proiect.

2.       Care este gradul de realizare al lucrarilor la Spitalul Municipal de Urgenta Bacau (in procente fizic si financiar).  In ce stadiu se afla in momentul actual proiectul. Care este termenul de finalizare al proiectului. Care este sursa de finantare a acestui proiect.

 
 
Va rog sa imi trimiteti informatiile solicitate la adresa de email:
Va multumesc.
V.A.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare VO Bacau

AlexAllex

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 783
 • Karma: +277/-20
Re: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau
« Reply #20 on: March 16, 2017, 07:33:47 AM »
http://ziarbacau.ro/2017/03/15/noua-drumuri-judetene-din-bacau-reabilitate-si-modernizate-prin-programul-national-de-dezvoltare-locala/

Quote
Consiliul Judeţean Bacău a depus marţi, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, documentațiile tehnico-economice aferente unui număr de nouă proiecte de reabilitare și modernizare de drumuri județene propuse spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.).
Obiectivele propuse spre finanțare sunt:
–    DJ 241 B Pădureni-Godovana, lungime de 15.43 km;
–    DJ 252F, Ungureni-Gârla Anei-Bărtășești, lungime 13.8 km;
–    DJ 243B, Vultureni (intersecție cu DJ 241A) – Parincea (intersecție cu DJ 252), lungime de 21.33km;
–    DJ 243B, Motoșeni-Stănișești, lungime de 15 km;
–    DJ 252A, Horgești-Răcătăul de Jos (DJ 252B), lungime de 7.4 km;
–    DJ 119, la Ciucani, lungime 2.25 km;
–    DJ 123, limită județ Harghita – Valea Uzului – Dărmănești – DN 12A, lungime 21.10 km;
–    DJ 252C, Tătărăști-Corbasca, lungime 15.06km;
–    DJ 117, Poduri, lungime 4.18 km.
Aceste drumuri, cu o lungime de 113,3 kilometri, sunt prevăzute a fi reabilitate și modernizate cu finanțare prin P.N.D.L, etapa aprobării acestora de către Consiliul Județean Bacău fiind una obligatorie.
”Sunt obiective de investiții foarte importante pentru comunitatea județului Bacău. Imediat după această ședință, proiectele vor fi trimise la București pentru a fi depuse solicitările de finanțare aferente”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.
La rândul său, consilierul Dorian Pocovnicu a subliniat importanța deosebită a acestor proiecte: ”Suntem la un pas de a primi finanțare pentru reabilitarea drumurilor din partea stângă a Siretului, zonă care are cea mai precară infrastructură rutieră din întreg județul. Este un lucru deosebit de important și felicit aparatul tehnic ce a contribuit la elaborarea documentației și Consiliul Județean pentru efortul susținut în obținerea acestor finanțări”.
Tot pentru finanțare prin P.N.D.L. a fost propus și proiectul de ”Reparații capitale Clădire Centru Școlar – C11” (Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1). Clădirea a fost construită în 1970 iar expertiza tehnică a pus în evidență necesitatea reabilitării întregii clădiri prin reparații capitale.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare VO Bacau

cristian.ghinghes

 • Youngster
 • *
 • Posts: 35
 • Karma: +46/-8
  • Blogul lui Cristian Ghinghes
Re: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau
« Reply #21 on: March 19, 2017, 10:49:44 AM »
Au fost depuse proiectele. Acum sa vedem care intra la finantare. MDRAPFE-ul are painea si cutitul.
consilier local independent al municipiului Bacău, blogger, fotograf în timpul liber, biciclist înrăit, trance DJ & producer

AlexAllex

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 783
 • Karma: +277/-20
Re: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau
« Reply #22 on: March 29, 2017, 07:00:56 PM »
Am cerut Primariei mun. Bacau cateva informatii de interes public. Astept raspunsul.Iata si raspunsul:Cam incomplet, dar... sa zicem...
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare VO Bacau

cristian.ghinghes

 • Youngster
 • *
 • Posts: 35
 • Karma: +46/-8
  • Blogul lui Cristian Ghinghes
Re: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau
« Reply #23 on: April 09, 2017, 11:49:58 AM »
Da. Incomplete și scrise într-o limbă română destul de curioasă.

În altă ordine de idei, la ultima ședință a Consiliului Local am aprobat documentații tehnico-economice pentru 3 obiective:
- modernizarea rețelei de termoficare prin închiderea inelară a magistralei Sofert cu Cornișa, proiect de investiții cu o valoare totală de 11,6 milioane lei;
- realizarea unei conducte de legătură (Dn 600 mm) pentru transportul apei de la stația de pompe Gherăiești la rezervoarele de la Barați, proiect cu o valoare totală de 609.088 lei;
- consolidarea, modernizarea și amenajarea construcției sălii de sport a LPS Bacău, investiție în valoare de aproape 1,1 milioane lei (fază DALI).
consilier local independent al municipiului Bacău, blogger, fotograf în timpul liber, biciclist înrăit, trance DJ & producer

AlexAllex

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 783
 • Karma: +277/-20
Re: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau
« Reply #24 on: September 21, 2017, 10:09:14 AM »
Ce ziceti de o strapungere din str Electricienilor in Calea Republicii, in zona fostului pod de fier de la URA? Folosit doar cu intrare/iesire obligatoriu dreapta, adica de pe Republicii pe Electricienilor sa intre doar cei care vin dinspre Auchan si invers sa iasa doar cei care merg spre centru.
Am trimis si primariei o solicitare care au trimis-o si ei mai departe carte Politia Rutiera pentru un punct de vedere. Asteptam raspunsul.

"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare VO Bacau

AlexAllex

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 783
 • Karma: +277/-20
Re: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau
« Reply #25 on: September 27, 2017, 07:12:12 AM »
Defapt se modernizeaza doua strazi de pamant, nu se construiesc de la zero:Se construiesc două noi străzi în municipiul Bacău, în cartierele Nord și CFR

Ziarul de Bacau

Quote
În următoarea ședință de Consiliu Local vor fi supuse spre aprobare documentațiile pentru construirea a două noi străzi în municipiul Bacău. Este vorba despre strada Poet Cârlova din cartierul CFR și strada Corbului din cartierul Nord.

În proiect, se arată că strada Poet Cârlova este, în prezent, o stradă de categoria a III-a, balastată, care servește un număr de 47 de proprietăți. Pe lângă lipsa asfaltului, conductele de apă sunt în stadiu avansat de uzură iar gurile de scurgere nu sunt suficiente pentru a prelua apele pluviale. De cealaltă parte, strada Corbului este de categoria VI, cu un singur fir de mers, cu trafic redus și deservește 66 de proprietăți. La fel, rețeaua de apă este veche și nu asigură acoperirea integrală a consumului de apă.

În proiectele ce urmează a fi aprobate este prevăzută asfaltarea celor două străzi și înlocuirea conductelor de apă, realizarea de noi scurgeri și cămine de colectare a apei și realizarea de trotuare. Conform devizelor, strada Poet Cârlova va costa 1,2 milioane de lei, iar strada Corbului 1,4 milioane de lei.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare VO Bacau

AlexAllex

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 783
 • Karma: +277/-20
Re: [BC] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Bacau
« Reply #26 on: November 01, 2017, 06:37:51 AM »
Un nou sens giratoriu se va face (in sfarsit) in zona Politie-Penny-Parcul CancicovUn nou sens giratoriu în Bacău. Vezi unde va fi amplasat

Quote
Un nou sens giratoriu ar putea îmbunătăți circulația din municipiul Bacău, pe porțiunea dintre trecerea de cale ferată de la Poliție și Parcul „Cancicov”, în dreptul noului magazin Penny construit pe locul fostului Dedeman.

Giratoriul se va amenaja la intersecția străzilor Constantin Ene și Spiru Haret, investiția fiind suportată de societatea Rewe Group, care deține magazinul Penny Market.
Viceprimarul Dragoș Ștefan, inițiatorul proiectului votat marți de Consiliul Local Bacău, a precizat că Rewe pune la dispoziție 161 mp de teren, pe care-l trece în proprietatea municipiului, iar din domeniul public se vor aloca 310 metri pătrați. „Traficul în zona va fi mult îmbunătățit după aceasta amenajare”, este de părere viceprimarul Ștefan.

Pentru acest sens giratoriu, toate cheltuielile vor fi suportate de proprietarul Penny, care își rezolvă astfel accesul spre magazin. La fel s-a procedat în cazul magazinelor Dedeman, Cora, Auchan.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare VO Bacau