News:

.

Main Menu

Turismul in Romania

Started by Ionut, September 24, 2011, 03:41:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.


NordKapp

O zona foarte frumoasa, îmi aduc aminte ca am parcurs acel drum acum vreo cinci ani.

SB76UFO


Martin Wildauer, Erwin Katona, Lauri Nami și alți șapte cei mai puternici oameni ai planetei, vin să își măsoare forțele în România, la Sibiu, la cea mai spectaculoasă competiție de tip ,,strongman" din lume.
"Strongman Champions League" este o competiție de ,,strongman" la care participă cei mai buni atleți din lume, sportivi cu o medie de înălțime de 192 cm și de greutate de 135 kg, care se înfruntă în 8 probe de forță, îndemânare și rezistență. În funcție de rezultatele obținute ei acumulează puncte, iar la finele anului se stabilește cel mai puternic om al planetei.

Anul acesta, la Sibiu, se vor întrece 8 sportivi internaționali, cu toții clasați în Top 20 al SCL: Martin Wildauer (locul 1 mondial) – Austria, Ervin Katona (locul 2) – Serbia, Lauri Nami (locul 3) – Estonia, Krzysztof Radzikowski (locul 5) – Poland, Dainis Zageris (locul 6) – Letonia, Marius Lalas (locul 9) – Lituania, Alex Moonen (locul 10) – Holland, Matjaz Belsak (locul 14) – Slovenia. Alături de ei, în concurs vor intra și doi români: Vladimir Comorovschi și Alexandru Arginteanu.

În cele două zile de concurs concurenții vor trebui să parcurgă 8 probe în care vor trage un autobuz, vor rostogoli cauciuri cu o greutate de 400 de kg, vor ridica pietre de peste 150 de kg, vor face genoflexiuni cu autoturisme, vor ridica bușteni și vor face spectacol în Piața Mare din Sibiu, în fiecare zi, timp de patru ore, începând cu ora 19:00.

Intrarea la eveniment este liberă.
Sursa
"Prostia este eternă și invincibilă"

Harry

sunt absolut fascinat de viteza cu care se lucreaza la Blaxy Resort








SB76UFO

#304
Nu ma pricep, asa ca pun si eu o intrebare, Blaxy Resort din planuri am vazut ca va avea 10 etaje si doar o fundatie de max. 1m???
"Prostia este eternă și invincibilă"

Tavi

Plus heliport pe "coviltir"  8)
Probabil acesta nu va fi fundatia cladirii de 10 etage. Vedem noi ce creste acolo ca ne update-aza Harry  ;)

Harry

aia e fundatia pentru cladirea de 10 etaje etapa 1. Am fost azi pe acolo sunt absolut impresionat toate 3 macaralele sunt sus si sunt peste 100 de muncitori pe santier.






Harry

Referitor la fundatie este baza din piatra sparta de 1 m peste care s-a turnat placa de beton si acum se pune armatura de 1 m

Harry

Astăzi a revenit pasagerul fluvial Viking Sineus. Nava a adus la Constanţa 200 de turişti.

Harry

Costa Deliziosa şi Celebrity Constellation au adus împreună aproape 5.000 de tuirişti străini.




igorashu

Ar fi interesant de văzut cât de mulțumiți sunt turiștii de servicii și de locurile vizitate. Îmi închipui că se simt în oraș banii cheltuiți de turiști.

Harry

Tinand cont ca numarul navelor de croaziera e in crestere si ca avem nave care stau si 3 zile si adaugang si faptul ca MSC si Costa au Constanta ca port de imbarcare eu tind sa cred ca merge treaba.

alecu26

tre sa tin cont ca e solutie de avarie...la rezervari facute poate cu mult timp inainte de inceperea crizei din Ucraina. Dar nu neg ca poate fi si bine ce se intampla...si incet incet cred ca si noi vom invata ce si cum sa oferim turistilor.

Oricum tre sa merg intr-o croaziera cu plecare si intoarcere din Cta cat mai repede ca, cine stie cat mai tine smecheria...si orice alt port de imbarcare presupune costuri enorme cu transferul.
Drumurile noastre POATE;

dr4qul4

cred ca principalele obiective turistice sunt: Mamaia si Crama Murfatlar.

Am fi putut adauga si cazinoul din Constanta in cazul in care acolo ar fi functionat un cazinou live.

Probabil ca ne-a ajutat situatia din Ucraina, dar eu cred ca rezultatul este permanent. Chiar daca se linistesc lucrurile in Ucraina (slabe sanse), cele mai multe nave mergeau in Crimeea, care va fi evitata multi ani de acum inainte.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

Harry

Pana la criza din Ucraina aveam peste 50 de acostari pe an. Anul trecut aveam deja 70 anul asta sarim de 100 deci cresterea desi e semnificativa nu e atat de mare incat sa putem spune ca a dublat numarul de nave. Iar aceasta crestere este oricum constanta de prin 2011.

Referitor la ce viziteaza:

Turistii au circuit prin centrul vechi, vizitarea muzeelor: Istorie, Edificul cu Mozaic, Arta Populara; viziteaza lacasele de cult, daca varsta le permite urca si in minaret. Mai viziteaza si Mamaia daca e vara, au parte si de sesiuni de shopping la City Park Mall. Apooi foarte multi rpeferea sa se plimbe singuri prin oras si ii mai veyi si pe la Muzeul de Arta si la terase in Portul Tomis, altii se mai plimba prin oras cu autobuzele RATC.
Cei care doresc sunt dusi la Murfatlar si Adamclisi ori Histria. Sunt companii de turism care au trasee prestabilite in oras si imprejurimi. Daca timpul le permite unii opteaza si pentru vizitarea Bucurestiului. Insa procentul celor care aleg excursiile dincolo de judet spre Bucuresti, Transilvania sau Tulcea este undeva la 10-15%.