News:

.

Main Menu

Turismul in Romania

Started by Ionut, September 24, 2011, 03:41:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

FPTR: Turiștii români au cheltuit în țară aproximativ 9,4 milioane de euro în minivacanța de 1 Decembrie

Cei peste 88.000 de turiști români care au plecat în diverse destinații din țară în minivacanța de 1 Decembrie au cheltuit aproximativ 9,4 milioane de euro pe cazare și servicii de masă, reiese dintr-o analiză a Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). "Pentru prima oară după 1989, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele din străinătate, ceea conturează o nouă tendință în turismul românesc. Turiștii au profitat de tarifele cu până la 70% mai mici decât cele din timpul Sărbătorilor de iarnă și de faptul că au avut mai multe zile libere decât în alți ani. Din datele centralizate de către FPTR reiese că mai mult de 88.000 de români au plecat în vacanțe în țară în această perioadă, cei mai mulți dintre ei au fost în marile orașe și în stațiunile montane", potrivit unui comunicat al organizației.

"1 Decembrie se situează, ca număr de turiști, în topul sărbătorilor nereligioase dintr-un an, alături de 1 Mai. Românii au fost atenți la cheltuielile pentru deplasări în această perioadă, deoarece minivacanța de 1 Decembrie este foarte aproape de sărbătorile de iarnă, pentru care vor cheltui alți bani. De asemenea, minivacanța este un bun prilej pentru a vizita părinții sau rudele din altă localitate. De aceea, foarte mulți români au preferat în această perioadă să se deplaseze în excursii de o zi sau să își petreacă această minivacanță la prieteni și rude, ceea ce a determinat un trafic sporit pe șosele, dar asta nu înseamnă neapărat un flux sporit de turiști", a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv FPTR.

Agerpres

Ionut

România turistică va fi promovată cu Dracula şi cu videoclipuri de la Bollywood, în 2018

Programul de marketing şi promovare turistică, având ca obiectiv proiectarea imaginii României ca destinaţie de calitate, se va face inclusiv folosind brandul ,,Dracula" şi cu videoclipuri realizate de studiourile Bollywood, reiese din proiectul de buget al Ministerului Turismului pe 2018. Ministerul Turismului gestionează două programe: ,,Dezvoltarea produselor turistice", şi ,,Marketing şi promovare turistică". Pentru dezvoltarea produselor turistice, bugetul de bază este de 14,7 milioane de lei, la care se vor mai putea adăuga credite de angajament de până la 14,7 milioane de lei. Iar pentru mareketingul şi promovarea turistică bugetul de bază este de 13,7 milioane de lei, la care se vor mai putea adăuga credite de angajament de până la 15,7 milioane de lei.

Economica.net

cezar-mario2012

 Mai bine s-ar ocupa de reconstrucția stațiunilor. Am fost pe 30 noiembrie la Eforie Sud, este o stațiune fantoma hoteluri de pe faleză sunt abandonate, plaja aproape că nu mai exista in parte de nord, n centru clădiri care stau să cadă....  Din 2009 nu am mai fost pe litoralul românesc, doar în Bulgaria sau Spania.

Cristi N

#648
Vestea buna este ca la SRT se lucreaza chiar daca suntem in luna Decembrie.

Aleea de acces, de data asta acoperita de zapada.


Zona din fata parcarii supraetajate.


Daca luna trecuta era doar tamplaria montata, acum avem si sticla pe pozitie. De asemenea avem si tencuiala decorativa.


Acelasi restaurant dar vazut de pe terasa de data asta.


Acum sa trecem la interior.


Grupuri sanitare.


La femei.


La barbati.


Sursa pozelor este pagina de facebook: Statiunea Voineasa. La sectiunea About gasim urmatoarea descriere:
QuotePagina 'Statiunea Voineasa' , este o inițiativă civilă, neavând în spate vreo societate comercială sau vreun partid, neavând scopuri comerciale sau politice.

Acum partea mai putin placuta, sansele sa schiem pe aceste partii pana la sfarsitul anului sunt aproape 0. Tunurile sunt in magazie, ratrack-urile nu au iesit din garaj, practic pana acum nu s-a facut vreo operatiune pentru deschiderea sezonului 2017-2018.

Pe data de 8.11.2017 Consiliul Local Voineasa a emis HCL 80/2017 pentru aprobarea studiului de fundamentare si a caietului de sarcini pentru concesiunea pe 4 ani cu posbilitatea de extindere la 5 ani a operarii domeniului schiabil. link In fisierul pdf sunt incluse: hotararea, studiul, caietul de sarcini si anexele.

Tot pe data de 8.11.2017 au emis si HCL 81/2017 pentru contractarea prin atribuire directa a operarii partiei timp de 3 luni, suma maxima 132.000 lei link



Ionut

Titlul este IDIOT. Treceti peste.

Patru NOI zone turistice în România - în ce judeţe se află

Ministerul Turismului a lansat în consultare publică proiectul de atestare ca staţiuni turistice de interes naţional a patru localităţi - Borşa (judeţul Maramureş), Dâmbovicioara (judeţul Argeş), oraşul Năvodari cu zona Mamaia Nord (judeţul Constanţa) şi comuna Moroeni din zona Peştera-Padina (judeţul Dâmboviţa). Conform anunţului publicat pe site-ul ministerului, se are în vedere şi aprobarea atestării ca staţiuni turistice de interes local a localităţilor Cacica, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei, Solca din judeţul Suceava şi a localităţii Onceşti din judeţul Maramureş.

Conform notei de fundamentare, pe termen mediu şi lung, proiectul de act normativ va crea un impact pozitiv în sensul că localităţile atestate vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes naţional sau local şi vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică.

Mediafax

Ionut

Situaţia infrastructurii de schi din România:
doar o pârtie are o lungime mai mare de 4 kilometri


Domeniul schiabil din România este format din 189 de pârtii omologate, ce au o lungime totală de 164 de kilo­metri, dintre care două pârtii autorizate în acest an, însă care nu sunt omologate, potrivit datelor transmise către ZF de oficialii Ministerului Turismului. Dintre acestea, doar 55 de pârtii din ţară au o lungime de peste un kilometru, doar două pârtii au peste trei kilometri lungime şi una singură sare de 4 kilometri lun­gime, arată datele din baza Ministerului Turis­mu­lui. Cele mai multe pârtii sunt foarte scur­te şi aşteaptă nin­sorile dat fiind că nu dis­pun de tunuri de zăpadă.

Cele două noi pârtii autorizate de minister în acest an sunt pârtia de pe Dealul Cocoşului din Bistriţa, cu o lun­gime de 1,2 kilometri, o investiţie de 5 milioane de euro făcută de autorităţile locale, pârtie care nu a fost încă omologată şi pe care nu se poate schia. O altă pârtie autorizată de minister este din judeţul Bihor, potrivit oficialilor ministerului. În acest an, bugetul ministerului pentru domeniul schiabil s-a ridicat la circa 17 milioane de lei, bani alocaţi pentru lucrări de modernizare la domeniul schiabil din Voineasa (Transalpina), Câmpu­lung Moldovenesc şi staţiunea Borsec.

Mediafax

Balto

Bilant turistic de Revelion

Peste 167.000 de turisti romani au ajuns in statiunile din tara de Revelion, cu 5,5% mai mult decat in anul precedent. Acestia au cheltuit aproape 37 de milioane de euro, in crestere cu 11% fata de Revelionul anterior, potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, in timp ce tarifele percepute in perioada sarbatorilor au fost si ele in crestere, in medie cu 5%.

Turismul rural, cel mai cautat de Revelion:
Ca de obicei, destinatiile cu traditie au fost arhipline, inregistrandu-se la nivel national o crestere a numarului de turisti cu 5,5% fata de anul trecut. Cel mai mare numar de locuri vandute de Revelion se inregistreaza in turismul rural, astfel ca 58.000 de turisti au preferat sa-si petreaca noaptea de Revelion la pensiuni.

https://www.wall-street.ro/articol/Turism/217017/in-ce-destinatii-noi-si-au-petrecut-romanii-revelionul-si-cat-au-cheltuit.html

Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Ionut

Ministerul Turismului: 107 agenţii de turism, fără licenţe de funcţionare în 2017;
alte 125 de societăţi radiate la cerere


Conform statisticii, în cazul agenţiilor de turism pentru care a fost dispusă retragerea licenţelor de funcţionare din cauza neregulilor constatate, deciziile au survenit la distanţă de jumătate de an de la eliberarea actului de funcţionare. De asemenea, pe listă se regăsesc firme pentru care licenţa de funcţionare abia fusese eliberată în 2016. Pe de altă parte, Ministerul Turismului a decis, în cazul a 125 de agenţii de turism, retragerea licenţelor la solicitarea operatorului economic.

În acelaşi timp, anul trecut, pentru 31 de structuri de cazare au fost retrase certificatele de clasificare, în timp ce opt structuri de alimentaţie publică au rămas fără certificat de funcţionare.

Agerpres

Harry

S-a deschis primul Garden Inn din Romania

Hotelul ofera un business center deschis 24 de ore, sala de fitness, lounge, bar, Pavilion Pantry si grille restaurant.















Cei care doresc sa se cazeze au de ales intre 3 suites, camere twin, King, Queen si King Deluxe precum si camere pentru persoane cu dizabilitati.

Cristi N

#654
La Ski Resort Transalpina situatia este mai rea ca la sfarsitul anului trecut.

La licitatia organizata pentru operarea domeniului timp de 4 ani nu s-a inscris nici o firma, drept urmare procedura a fost anulata.

Nu cred ca s-a mai publicat anuntul pentru operarea partiei pe perioada de 3 luni, eu nu am gasit nimic pe SEAP dar sunt incepator la capitolul asta :)

Din ce am inteles constructorul (Acomin) mai are de primit destul de multi bani pentru lucrarile facute si cu 3 ani in urma, dupa un proces cu primaria pusese sub sechestru chiar bunurile acesteia.

Ionut

Destinaţia România, prezentată într-un stand de 120 de metri pătraţi
la Târgul Internaţional de Turism de la Madrid


România va fi prezentă la Târgul Internaţional de Turism de la Madrid (FITUR Madrid - Feria Internacional de Turismo) în perioada 17 - 21 ianuarie, printr-un stand de 120 de metri pătraţi, iar mesajul principal de promovare este 'România - o destinaţie turistică pentru 365 de zile pe an', se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Turismului, transmis miercuri AGERPRES.

"Ţinând cont de semnificaţia istorică a anului 2018, Ministerul Turismului va marca Centenarul Marii Uniri prin amplasarea în cadrul standului a unei replici a porţii de intrare în cetatea Alba Iulia. Pe întreaga perioadă a desfăşurării manifestării expoziţionale, vizitatorilor standului României le vor fi prezentate, atât la nivel informaţional, cât şi pe suport video, detalii istorice privind împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire, dar şi principalele produse turistice româneşti: circuitele culturale, turismul în natură, turismul rural, pachetele tip city break, turismul activ şi de aventură, turismul balnear şi wellness, reliefând astfel potenţialul turistic al României ca destinaţie pentru 365 de zile pe an", menţionează ministerul de resort.

Agerpres

Balto

Aproximativ 180.000 de persoane au vizitat anul trecut Castelul Cantacuzino din Buşteni, din care 20% sunt străini

Aproximativ 180.000 de persoane au vizitat anul trecut Castelul Cantacuzino din Buşteni, în creştere cu circa 10% faţă de 2016, 20% fiind străini, a declarat pentru News.ro Diana Pârvulescu, PR-ul instituţiei.
"Creşterea se datorează atât proiectelor diverse pe care le-am derulat în anul precedent, care au înseamnat expoziţii, concerte, activităţi pentru copii, cât şi campaniilor publicitare pe care le-am desfăşurat. Acest procentaj, chiar dacă nu este foarte mare, reprezintă pentru noi o confirmare că turiştii se bucură de locaţia noastră şi că evenimentele publice sau private pe care decidem să le organizăm sunt pe placul acestora", a spus Diana Pârvulescu.

"Mare parte dintre străini vin organizaţi prin agenţiile de turism şi sunt din Europa, dar ne-am bucurat să avem vizitatori şi din China, Japonia, Maroc, Tunisia, Argentina şi Brazilia, toţi fiind impresionaţi de priveliştea extraordinară asupra munţilor Bucegi şi de istoria fascinantă a Castelului şi a prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino. În general, când avem grupuri de străini organizate, îi aşteptăm cu ţuică, pâine şi sare şi le pregătim în restaurantul nostru meniuri inspirate din gastronomia locală tocmai pentru a le arăta frumuseţea ţării noastre, nu doar a Castelului", a adăugat reprezentantul Castelului Cantacuzino.

News.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Innoptarile turistilor au crescut mai rapid in Romania decat in UE

Numărul înnoptărilor înregistrate anul trecut în structurile de primire turistică din Uniunea Europeană au depăşit 3,25 miliarde, în creştere cu 5,1% faţă de 2016, arată datele preliminare publicate miercuri de Eurostat.
În termeni absoluţi, Spania cu 471 milioane înnoptări, în creştere cu 3,6% comparativ cu 2016, a rămas lider în Uniunea Europeană, urmată de Franţa cu 431 milioane înnoptări, creştere de 6,6%, Italia (425 milioane înnoptări, creştere de 5,4%) şi Germania (400 milioane înnoptări, creştere de 2,7%).

Cu excepţia Luxemburgului, numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a crescut în toate statele membre în 2017 comparativ cu 2016, cele mai mari creşteri procentuale fiind înregistrate în Letonia (12%), Slovenia (11,3%) şi Croaţia (10,6%). În România, numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a crescut cu 6,1% până la 26,8 milioane.

Agerpres.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Ionut

Site-ul oficial de turism al României, închis pentru neplată. Noul ministru vrea să plătească deblocarea din banii lui

Romania.travel, site-ul oficial al turismului românesc din ultimii ani, nu mai poate fi accesat pentru că reprezentanţii Ministerului Turismului, care îl au în administrare, nu au achitat taxa anuală pentru deţinerea domeniului. Noul ministru de resort, Bogdan Trif, a declarat pentru Profit.ronu există cadrul legal pentru plata acestui domeniu, romania.travel, şi că o va achita din salariul lui.

News.ro

Ionut

Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a crescut anul trecut cu 6,5%

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, anul trecut, au fost de 26,9 milioane, în creştere cu 6,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Totodată, sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost anul trecut de 12 milioane, în creştere cu 10,4% faţă de anul anterior.

News.ro