News:

.

Main Menu

Turismul in Romania

Started by Ionut, September 24, 2011, 03:41:10 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 3 Guests are viewing this topic.

Ionut

RETROSPECTIVĂ Turismul, cu buget de promovare "cât pentru un salam",
rămâne susținut de vacanțele românilor, în pofida creșterii numărului de vizitatori străini


Anul 2016 este considerat de toți reprezentanții industriei de ospitalitate și ai autorităților din domeniu ca fiind cel mai bun din ultimii ani pentru litoralul românesc, numărul de turiști majorându-se cu 12% - 15%, în timp ce, în primele zece luni ale acestui an, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din România au crescut cu aproape 11%, la peste 9,43 milioane.

Creștere semnificativă a numărului de turiști pe Litoral; România rămâne în proporție de 80% destinație pentru vacanțele românilor. Potrivit vicepreședintelui Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Gheorghe Fodoreanu, numărul turiștilor străini care au vizitat România în acest an se ridica la circa 1,3 milioane, ceea ce reprezinta o creștere cu aproape 20% față de anul 2015. Industria românească a turismului a trecut, în continuare, printr-o lipsă acută de forță de muncă, hotelurile funcționând doar cu 70% din necesarul de personal, pe fondul unei legislații a muncii învechite și sindicalizate, conform patronatelor din sectorul de hospitality.

Agerpres

Harry

La ieşirea de la audierile de la comisia parlamentară, unde a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Turismului, constănţeanul Mircea Titus Dobre a declarat că Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) se va desfiinţa, angajaţii ANT urmând a fi preluaţi la Ministerul Turismului. ANT este condusă de constănţeanca Anca Pavel-Nedea. Mircea Titus Dobre a mai spus că va pune accent pe dezvoltarea turismului religios.

http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/politic/mircea-titus-dobre-autoritatea-nationala-pentru-turism-se-va-desfiinta-619578.html

:ohno: :bash:  :(  >:(  Il stiam cu totul altfel pe Mircea.... :ohno:

Ionut

Nu stiu daca ar trebui sa ma bucur sau sa plang.




București și Brașov, incluse într-un top realizat de Forbes pentru anul 2017

Două orașe din România au fost incluse într-un top alcătuit de Forbes privind cele mai ieftine destinații turistice pentru anul 2017. Acest clasament, în care figurează Bucureștiul și Brașovul, este realizat pe baza unor idei de excursii exotice și accesibile, venite din partea unor experți în călătorii precum bloggerul Matt Kepnes (Nomadic Matt), Nicole Brewer de la ILuv2GlobeTrot.com, cuplul de australieni Caz și Craig Makepeace de la ytravelblog.com, canadiana Nadine Sykora, realizatoare a unui canal YouTube despre călătorii, care a câștigat o sumă considerabilă vizitând circa 50 de țări, și Lee Abbamonte, cel mai tânăr american care a vizitat toate țările din lume.

Capitala României, București, ocupă locul cinci în clasament.
''Cu o arhitectură de câteva secole, Bucureștiul prezintă o varietate interesantă de vechi și nou'', scrie Forbes. Publicația recomandă turiștilor care ajung în capitala României — un ''oraș în dezvoltare'' — să viziteze numeroasele muzee, cimitire și situri istorice, neuitând să recomande și viața de noapte, dar și mâncarea bună și ieftină.

Cel de-al doilea oraș din România prezent în top 21 cele mai ieftine destinații de călătorie în 2017 recomandante de Forbes este Brașov. ''În timpul iernii, România este magică'', scrie Forbes care recomandă orașul Brașov, cu multiplele sale ''facilități vestice, la prețuri estice''. Turiștii se pot caza în pensiuni cu tarife accesibile și pot face excursii în ''Alpii transilvăneni'', dar și la Rezervația de urși de la Zărnești și la faimosul castel Bran, ''inspirația pentru romanul de groază 'Dracula', din 1897, al lui Bram Stoker'', după cum se mai arată în articol.

DCNews.ro

Harry

Restaurantul Esplanada din statiunea Venus va fi modernizat si transformat in hotel.

Astfel actualul imobil D+P va fi recompartimentat si se va construi un etaj care va gazdui spatii de cazare.

Iata cum va arata


Ionut

Numărul de turişti în România a crescut în noiembrie cu 6,3%,
pe fondul avansului solid al vizitatorilor din Europa


Numărul de turişti în România a continuat să crească în noiembrie 2016, dar ritmul a scăzut de la 8,6% în octombrie până la 6,3%, faţă de aceeaşi lună a anului 2015, în condiţile în care avansul sosirilor de turişti străini, în special din Europa, a rămas solid, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS). În total, în noiembrie 2016 au fost înregistraţi 769.700 de turişti în România, din care 602.500 de români, cu o cotă de 78,3% din total, iar restul de 167.200 turişti străini. Numărul de turişti români a avansat cu 5,9% faţă de noiembrie 2015, în timp ce numărul de turişti străni a crescut cu 8,1%.

News.ro

dr4qul4

de Vineri pana Duminica am fost la Sinaia.
Rezerv si ajung acolo. Toate bune si frumoase. Numai ca sambata ce sa vezi.... Soare mult dar din cauza vantului nu functionau nici telecabina nici telegondola.
Am zis insa sa sa ma dau pe partia "Gondola". Nu sunt mare schior, iar pe placa abia ma tin in picioare. Asa ca am zis ca merge.
Numai ca ce sa vezi, si babysky-ul de acolo era oprit... Asta desi acolo nu poate fi vorba de vant.

Fiind singura partie la care se putea ajunge, era destul de aglomerata. Dar doar in partea de jos. Pentru ca trebuia sa urci la pas.
Am intrebat la centrul de inchirieri si pe cativa instructori de ce nu merge babysky-ul (pe care pot urca totusi si adultii, dar doar cu skyuri) si mi s-a raspuns ca nu au personal....
Nu stiu cum vine asta, dar cand sus nu merge nici o instalatie, cum naiba sa nu aiba personal pentru singura instalatie ce ar putea fi folosita?

Seara, o alta surpriza, la ora 22 (sambata) se inchisesera aproape (mai era 1) toate barurile si restaurantele din centru. Desi statiunea era plina: zapada, weekend si Craciunul pe rit vechi...

Nici Hotelul International nu m-a dat pe spate. Piscina lor principala era destul de rece incat sa nu poti sta mai mult de 15 minute in ea. Drept urmare aceasta era goala, in schimb piscina mica si cele 2 cazi de jacuzzi erau pline. Sa ma atentioneze cineva de la hotel de starea partiilor nici nu poate fi vorba.

Cu asemenea servicii nu avem nici o sansa.


Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

Dan027

Quote from: dr4qul4 on January 09, 2017, 11:22:40 AM
Seara, o alta surpriza, la ora 22 (sambata) se inchisesera aproape (mai era 1) toate barurile si restaurantele din centru. Desi statiunea era plina: zapada, weekend si Craciunul pe rit vechi...
Poate n-au vanzare?! ... zic si eu...

http://www.bizbrasov.ro/2017/01/09/moldovenii-care-isi-petrec-sarbatorile-pe-stil-vechi-poiana-brasov-isi-pregatesc-mancarea-pe-resoul-adus-de-acasa/
QuoteMoldovenii care își petrec sărbătorile pe stil vechi în Poiana Brașov își pregătesc mâncarea pe reșoul adus de acasă

În perioada 3-16 ianuarie, mai mult de 18.000 de turiști din Republica Moldova vin în hotelurile românești pentru a-și petrece Crăciunul și Revelionul pe stil vechi. Cei mai mulți au ajuns în 3-4 ianuarie, iar hotelierii au constatat că mulți nu cumpără nici măcar o cafea din hotel, ba mai mult, își pregătesc mâncarea la reșou, în cameră.

Majoritatea turiștilor moldoveni au venit în România pentru Crăciunul pe stil vechi, sărbătorit pe 7 ianuarie, dar sunt și unii care și-au cumpărat pachete pentru Revelion (14 ianuarie). Pachetele clasice sunt de 5-7 zile, iar numărul turiștilor pentru aceste sărbători se estimează că va depăși 18.000 de persoane, față de aproximativ 16.500 anul trecut, a declarat pentru Profit.ro Gabriel Mărgineanu, președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova.

Turiștii au cumpărat vacanțele cu prețuri începând de la 85 de euro până la peste 200 de euro, dar o medie poate fi estimată undeva la 150 de euro. Cei mai mulți dintre ei au preferat Brașov, Poiana Brașov, Valea Prahovei, dar și stațiuni balneare precum Sovata și Borsec. Pe mâncare și băutură, estimează Mărgineanu, cheltuiala nu a depășit o medie de 50 de euro de persoană pe parcursul vacanței.

dr4qul4

Eu zic sa nu mai crezi tot ce scrie in presa.

Erau destui care cautau restaurante pe strada  pentru ca mai toate restaurantele hotelurilor mari erau rezervate de moldoveni.
Stii ce e aiurea? La ora 22:00-22:10, 3 restaurante mi-au zis ca au inchis, desi pe usa scria ca au program pana la 23:00.

Al 4-lea era deschis dar mai serveau doar gratare si salate.  Nici macar o shaormerie deschisa dupa ora 23.

Cu asemenea servicii, sa nu te miri daca vine omul cu resoul de acasa. Preventiv. Sa nu moara de foame.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

Ionut

România se prezintă ca destinație turistică în Austria,
la târgul de turism "Ferien Messe 2017"


România se va prezenta ca destinație turistică în Austria, la Târgul Internațional de Turism "Ferien Messe 2017", care se va desfășura în perioada 12 - 15 ianuarie 2017, la Viena, informează marți Ministerul Turismului. La standul României vor fi prezenți 27 de expozanți, reprezentând agenții de incoming, destinații turistice și prestatori de servicii turistice. Regiunea parteneră a standului României din acest an va fi Maramureșul, care va prezenta oferta sa turistică, meșteri populari, dansuri și muzică tradițională autentică. Printre expozanți se va mai afla și compania națională TAROM.

În premieră, la standul României de la Viena, își va prezenta oferta și o firmă specializată pe turismul ecvestru. Turismul de sănătate va fi reprezentat de stațiunea Băile Felix. Dintre destinațiile românești, alături de Maramureș, vor mai fi reprezentate Sibiul, Clujul, Timișoara și Oradea. Oferta de off-road și cea de ecoturism nu vor lipsi din stand, ambele fiind solicitate pe piața de profil din Austria. Pe toată durata târgului de la Viena, România va fi prezentă zilnic pe scena principală a târgului cu dansuri și muzică din Maramureș. În cadrul campaniei de promovare a ofertei gastronomice, în ziua de 14 ianuarie, România va fi prezentă, cu sprijinul ADPT Sibiu, în secțiunea Genuss, zona dedicată gastronomiei, cu un program de live-cooking. Totodată, România va fi zilnic prezentată ca destinație de vacanță în cadrul secțiunii denumite "Reisekino", o zonă din centrul de conferințe al complexului expozițional dedicată prezentărilor multimedia.

Agerpres

Harry

Pagina de facebook a proiectului Constanta City Walking Guide a fost premiata la eTravel Conference.

Clasamentul arata asa:

Locul 1 - I Love Cluj
Locul 2 - 273 de locuri pe care trebuie sa le vezi inainte sa pleci din Romania
Locul 3 - Go Visit Transilvania
Locul 3 - Constanta City Walking Guide

Constanta City Walking Guide este un proiect privat de promovare a atractiilor turistice din Constanta si imprejurimi. Pe langa pagina de facebook discutam si de site-ul merglamare.ro , principalul site pentru informatii privind litoralul: cazare, alimentatie, atractii, evenimente dar si de ghidul Constantei. Un ghid de peste 100 de pagini color si cu o inalta calitate grafica si de constructie. Ghidul poate fi achizitionat din librarii.


Harry

Boutique Hotelul Cherica din Constana a primit premiul Traveller's Choice Awards Trip Advisor 2017.
Hotelul constantean (clasificat la 4 stele) ocupa pozitia 4 in top 10 cele mai bune hoteluri mici din Romania.

Topul se prezinta asa:



  • Hotel Christina Bucuresti
    Ioana Hotel Sinaia
    Georgius Krauss House Sinaia
    Hotel Cherica Constanta
    Z Executive Boutique Hotel Bucuresti
    Chambers'n Charm Boutique Hotel Bucuresti
    Hotel Gott Brasov
    Hotel Snagov Club Snagov
    Levoslav House Brasov
    Hotel Unique Bucuresti


Cherica este un hotel istoric amplasat pe strada Mircea cel Batran. Cladierea a fost construita in anul 1896 de calugarii de la Muntele Athos sub denumirea de Hotel Calugarul. La inceputul lui 1900, Anton I. Doiciu, un cunoscut comerciant galatean cumpara cladirea. Dupa moartea sa ce a survenit in 1918 proprietatea este mostenita de fiica acestuia, Pulcheria "Cherica" Doiciu.  In 1931 Cherica se marita cu printul Dimitrie Gr. Sturdza devenind Printesa Cherica Sturdza.

In anul 2003, dupa mai bine de 50 de ani de la nationalizare, familia Sturdza reuseste sa reintre in posesia cladirii pe care o consolideaza si o restaureaza. Dupa finalizarea lucrarilor cladirea si-a recapatat functiunea de hotel.

Printre dotarile hotelului se numara:


  • Decor modern si luxos
    Incalzire centrala
    Aer conditionat
    Dectector de fum
    Hidrant
    Camera pentru intruniri
    Telefon cu acces direct exterior
    Fax la cerere
    Bai spatioase cu cada
    Uscator de par
    Oglinda pentru machiaj
    Masuta de toaleta
    Acces gratuit la internet prin WI-     FI/cablu
    Radio- desteptator
    Cablu TV
    Cafetiera pentru ceai/cafea
    Minibar in fiecare camera
    Halate de baie
    Prosoape din bumbac 100 %
    Prosoape pentru plaja
    Ustensile pentru pantofi
    Papuci de unica folosinta
    Produse cosmetice naturale
    Cantar in fiecare camera
    Seif in fiecare camera
    Geamuri izolate termic si fonic


Serviciile si facilitatile oferite sunt:


  • Mic dejun inclus 
    Personal multilingv
    Receptie 24/24 h
    Carduri acceptate la plata Visa,
    Mastercard,Maestro  AMERICAN EXPRESS
    Spalatorie Proprie ( servicii de spalat si calcat)
    Medic la cerere
    Bellboy & (portar- bagajist)
    Serviciu de curierat
    Room Service
    Minibar partial gratuit
    Cafea , ceai, capuccino in fiecare camera
    Vinuri in camere
    Acces gratuit la presa
    Inchiriat masina
    Parcare gratuita supravegheata video
    Sala de conferinte si organizari de evenimente pentru companii
    Petreceri aniversari si evenimente private
    Concierge


In total hotelul dispune de 16 camere din categoria DeLuxe Suite si DeLuxe-Mini-Suite.


Harry

Omul de afaceri Mohammad Murad fara fara indoiala principalul investitor din turismul romanesc. Dupa ce recent a preluat cel mai mare complex turistic de pe litoral Belvedere-Panoramic-Amfiteatru din statiunea Olimp, acum omul de afaceri a anuntat preluarea in chirie cu drept de cumparare a unui emblematic hotel bucurestean - Lido.

Acesta urmeaza sa investeasca 5 milioane de euro in restaurarea cladirii si readucerea la gloria din trecut.

Mai mult acesta intentioneaza sa-l afilieze lantului Trump hotels, lant controlat de actualul rpesedinte al Statelor Unite - Donald Trump.

Hotelul Lido va fi redeschis in aceasta toamna.

Harry

Fratii Micula, unii dintre cei mai cunoscuti detinatori de hoteluri de pe litoral si de asemenea oamenii din spatele candva gigantilor European Drinks si European Foods au decis sa scoata la vanzare 11 dintre cele 12 hoteluri detinute pe litoral.

Este vorba de hotelurile: Romanta, Banat, Craiova, Slatina, Caraiman, Terra, Prahova, Clabucet si Balea din Neptun-Olimp si hotelurile Unirea si Naţional din statiunea Mamaia, fostul hotel Patria, actualmente Grand Hotel Astoria care a fost recent modernizat va ramane in patrimoniul familiei Micula.

Ansamblul Patria - Unirea este cel mai valoros, cele doua cladiri cu 10, respectiv 11 etaje, totalizeaza 600 de camere si dispun si de spatii comerciale, precum si de cea mai amre piscina in aer liber din statiune.

Alaturi de cele 11 hoteluri a fost scoasa la vanzare si baza de servicii Neptun, complex din nou foarte valoros din punct de vedere imobiliar datorita terenului de 3.5 hectare.

Harry

Dupa ani de zile de paragina, Cazinoul din Eforie Sud, emblema a statiunii va fi consolidat, restaurat si extins, urmand a avea destinatia de hotel.

Noul hotel se va numi Palatul Movila.

Cazinoul a fost construit in perioada 1931-1935 in stil art deco, sub semnatura arhitectului Cerchez, cladirea ofera o splenida vedere asupra marii.

Aripa de sud a restaurantului existent, se va reconfigura si extinde prin supraetajare (D+P+2E), rezultand o suprafață desfășurată totală de 3177 mp. Regimul maxim de înălțime de Demisol+Parter+Mezanin+1Etaj+2Parțial+3Parțial nu se modifică.

Funcțiunea existentă a imobilului de alimentație publică va fi schimbată în funcțiune de cazare – hotel și alimentație publică. Accesul principal în aceasta se va realiza din fațada principală, orientată înspre Strada Faleza. La nivelul demisolului vor fi amplasate: spații tehnice. La nivelul parterului vor fi menținute: 1 restaurant, 1 bucătărie, grupuri sanitare, holuri, și se vor propune: 1 vestibul cu recepție, 1 lobby, 1 sală multifuncțională, grupuri sanitare și alte spații servante. La mezanin vor fi amplasate: camere cu băi proprii, holuri, oficiu. La etajul 1 vor fi amplasate: camere cu băi proprii, holuri, oficiu, bar și librărie, terasă circulabilă. La etajele 2 parțial și 3 parțial vor fi amplasate camere cu băi proprii și apartamente cu băi proprii.

Sistemul constructiv al corpului de clădire existent C1 care se menține va rămâne neschimbat. Sistemul constructiv al aripii de Sud propuse pentru reconfigurare va fi alcătuit din: fundații din b.a., structura în cadre b.a., cu placă b.a. între nivele, terasă circulabilă.

Fațadele clădirii vor fi finisate cu tencuială decorativă de exterior culoare albă. Învelitoarea corpului de clădire C1 care se menține va rămâne neschimbat, în terasă circulabilă la etajul 2 parțial și în terasă necirculabilă peste etajul 3 parțial. Învelitoare aripii de Sud propuse pentru reconfigurare se va face în terasă circulabilă peste etajul 2.

Tâmplăria exterioară va fi realizată din aluminiu sau PVC de culoarea închisă, cu geam termoizolant.
Terasele exterioare atât de la nivelul parterului, cât și de la nivelul etajelor vor fi finisate cu șapă de beton simplu elicopterizată sau cu gresie de exterior antiderapantă.

Finisajele tavanelor și pereților în toate încăperile, holuri de circulație, bucătărie, vor fi din tencuieli de interior, cu glet si zugrăveli lavabile de interior. Pereții în băi și în bucătărie vor fi finisați cu gresie ceramică, în rest glet și zugrăveli lavabile de interior. Pardoselile vor fi din gresie ceramică antiderapantă în băi, în bucătărie, în restaurant, în sala multifuncțională, în holurile de circulație, iar în rest finisajul pardoselilor va fi parchet în camere.  Tâmplăria interioară va fi din lemn stratificat sau MDF.
Scara de acces la etaj va avea structură de beton și trepte din gresie ceramică.
Culorile si texturile finisajelor interioare vor fi alese împreună cu beneficiarul.

trotuarului, cât și printr-o rampă pentru accesul cărucioarelor.
Toate ușile de acces public de la parter au lățime min1.00m: ușă acces principal, ușă restaurant, ușă sală multifuncțională, uși acces terase.
Grupurile sanitare de la parter pentru persoanele cu dizabilități vor fi prevăzute cu echipamente special destinate accesului facil la instalații - mânere, vas wc și lavoare dispuse potrivit înălțimii standard calculate pentru accesul facil, colace speciale, bare de sprijin, etc. - echipare completă persoane cu dizabilităti.
Pentru nevăzători se vor prevedea următoarele: harta tactilă clădire - amplasată în vestibulul de la intrare, și marcaj tactil pardoseală pentru orientare nevăzători.

Se va prevedea o instalație solară pentru încălzirea apei de consum menajer pe parcursul sezonului cald. Instalația solară este compusă din: panouri solare, boiler capacitate 800l cu dublă serpentină, vas expansiune, grup pompare, pompă solar.

Toate corpurile de iluminat, și interioare și exterioare, vor avea becuri cu LED, o soluție care consumă mult mai puțină energie electrică decât becurile economice sau becurile cu incandescentă.

Apele meteorice vor fi preluate de panta terasei necirculabile și coborâte la nivelul solului prin sifoanele de pardoseală și conducte care fac legătura cu un recipient de pvc, unde vor fi preluate și stocate și refolosite la irigatul spațiilor verzi.


Harry

Activitățile de pregătire a plajelor au fost demarate, începând cu data de 20 februarie 2017, și vor fi finalizate până la data de 01 mai 2017. Astfel, până la data de 15 aprilie 2017, vor fi amenajate și predate conform clauzelor contractuale către utilizatorii de plaje, acele suprafețe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca ulterior, să fie finalizate și acele suprafețe libere de contract.

Eforie Nord



















Lucrările de pregătire a plajelor constau în:
Lucrări de pregătire a terenului:
- Curățarea manuală și mecanizată cu utilaje speciale a plajei prin colectarea corpurilor străine (lemnoase, metalice, sticle, materiale plastice etc.) și a deșeurilor de orice natură;
- Încărcarea manuală în mijloace de transport sau containere;
- Îndepărtarea manuală a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă și în dreptul gardurilor de protecție;
- Îndepărtarea mecanizată a obstacolelor identificate în nisip (pietre, blocuri din beton, conducte dezafectate, etc.)

Mamaia, zona hotel Aurora











Lucrări de terasamente:
- Săpătura mecanizată a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinatatea aleilor de promenadă și în dreptul gardurilor de protecție;
- Reabilitarea suprafețelor de plajă erodate prin transfer de nisip, din zonele cu acumulări (dislocare, încărcare, transport și nivelare în zonele stabilite);
Demontarea gardurilor de stuf (au fost demontate aproximativ 10.000 ml de garduri de protecție)
Nivelarea suprafețelor de plajă:
- Nivelare mecanizată și refacere a profilului plajei, acolo unde aceasta a suferit deformări, urmare a acțiunii valurilor din sezonul rece.
Evacuarea depozitelor de scoică din zonele cu depuneri și transportul acestora, în zonele stabilite de beneficiar;
Transport pentru utilaje (deplasare utilaje senilate la zona de lucru);
Transport nisip din depozite în zone deficitare;
Transport și depozitare materiale rezultate în urma activității de curățare:
- Transportul deseurilor, algelor, materialului cochilifer sau a altor corpuri la punctele de depozitare.

Mamaia Sud































La lucrările de pregătire a plajelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor acționează zilnic (inclusiv sâmbăta și duminica) cu utilaje și personal din cadrul A.B.A. Dobrogea - Litoral (inclusiv personal delegat din cadrul ABADL, din judet, respectiv formatiile de lucru Dunăre Nord, Dunăre Sud și Mihail Kogălniceanu – S.G.A. Constanța, și din cadrul S.G.A. Tulcea).
Acțiunea se desfășoară concomitent pe trei tronsoane astfel:
Tronson 1 (Năvodari – Mamaia – Constanța) – finalizat în proporție de 60%;
Tronson 2 (Agigea – Eforie – Costinești – Tuzla) – finalizat în proportie de 70%;
Tronson 3 (23 August – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche) – finalizat în proporție de 80%.

Până în acest moment, au fost predate către utilizatorii de plaje un număr de 89 de subsectoare de plajă din totalul de 309 subsectoare închiriate.
Conform planificărilor preliminare se estimează că, până la data de 13 aprilie 2017, va fi finalizată predarea tuturor sectoarelor/subsectoarelor de plajă care fac obiectul unor contracte de închiriere.