News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

Turismul in Romania

Started by Ionut, September 24, 2011, 03:41:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Balto

Dertour, unul dintre marii turoperatori germani, scoate România din cataloage, din cauza infrastructurii proaste și a hotelurilor puține și foarte scumpe

România a devenit singura țară din regiune care nu mai este promovată în cataloagele marilor turoperatori din Germania, stat care recent era principalul furnizor de turiști pentru piața locală. După TUI și Neckermann, și compania Dertour a renunțat acum să mai promoveze ofertele românești. Eliminarea României din cataloage, unde Bulgaria și Ungaria, de exemplu, ocupă numeroase pagini, este argumentată prin infrastructura deficitară, numărul mic de hoteluri de calitate și tarifele foarte mari practicate de acestea.
Acum, punctele slabe ale României au fost prezentate și în ultimul număr al uneia dintre cele mai mari reviste de turism din Germania, Touristik Aktuell, publicație citită de peste 112.000 de specialiști din domeniu. Revista a publicat un editorial dedicat Europei de Est, în care se vorbește despre Slovenia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Rusia, Croația și Bulgaria. Singura remarcă la adresa României aparține Katrinei Holzbrecher, manager de produs la DER Touristik Frankfurt, care acordă țării o bilă neagră pentru faptul că infrastructura este deficitară, iar ofertele hoteliere sunt puține și la prețuri foarte mari.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Ionut

Touroperator: Rezervările tip early booking pentru litoralul românesc au crescut cu 30% faţă de anul trecut

,,Vânzările early booking înregistrează, în acest an, o creştere de 30% faţă de 2017. Cresterea se va accentua odată cu intrarea masivă pe piaţă, începând cu sfârşitul lunii februarie, a voucherelor de vacanţă", spune Aurelian Marin, director general şi fondator Paradis - Vacanţe de Vis. Potrivit specialiştilor companiei, top 3 al staţiunilor de pe litoral în funcţie de cererea pentru acest an este condus, ca de obicei, de Mamaia, urmată de Eforie şi Venus.

Aurelian Marin mai spune că anul 2018 aduce o serie de noi tendinţe şi noutăţi pentru litoralul românesc. Una dintre acestea este că vor creşte solicitările pe pachetele cu avionul pe zborurile interne către litoral, dar vor creşte "cantitativ şi calitativ" şi evenimentele pe litoral.

News.ro

Ionut

Patronatele şi asociaţiile din industria ospitalităţii acuză autorităţile că nu se implică în dezvoltarea turismului românesc şi vor să înfiinţeze "Organizaţia Română de Turism"

Specialiştii din industria ospitalităţii s-au reunit la târgul de turism de zilele trecute pentru a discuta despre problemele care afectează dezvoltarea turismului românesc. Au participat Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), Asociaţia de Ecoturism din România (AER), Bucharest Tourism Board (BTB), Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT), Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) şi Clubul Profesioniştilor din Turism (SKAL).

"Reprezentanţii mediului privat susţin crearea unui parteneriat public-privat, pe modelul de succes din ţări cu tradiţie şi rezultate notabile în turism, venind cu propunerea înfiinţării Organizaţiei Române de Turism, pentru a permite astfel colaborarea dintre autorităţile publice şi sectorul privat. Promovarea României trebuie să fie o prioritate a autorităţilor centrale şi locale. De la alegerea participării României la târguri de turism şi până la desfiinţarea birourilor de promovare din străinătate, autorităţile de resort au luat decizii unilaterale, fără implicarea mediului privat, care ar fi putut contribui prin know-how sau la o mai bună vizibilitate a ţării în plan extern", arată ANAT, într-un comunicat.

News.ro

Ionut

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au crescut în ianuarie cu aproape 10%, la 722.100

Atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat în luna ianuarie 2018, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent creşteri, fiecare cu câte 9,6%, potrivit datelor anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). "Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna ianuarie 2018 au însumat 722.100, în creştere cu 9,6 % faţă de cele din  luna ianuarie 2017. Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna ianuarie 79,4%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 20,6%, ponderi similare cu cele din  luna ianuarie 2017", a informat luni INS.

News.ro

Harry

Terasele din Piateta Cazino Mamaia vor fi inlocuite de un complex hotelier:


Ionut

Vai, dar acesti dezvoltatori nu sunt in stare sa faca niste randari 3D mai bune? Serios? La ce bugete sunt pentru astfel de proiecte, chiar nu pot sa angajeze un arhitect cu un soft mai bun? Sunt penibili.

Balto

Număr record de înnoptări în hotelurile din România

Piața hotelieră din România a avut în 2017 cel de-al șaptelea an consecutiv de creștere, în cele aproape 100.000 de camere de hotel fiind înregistrate peste 20 de milioane de înnoptări, un avans de 4% față de anul precedent, respectiv 57% față de anul 2010. Indicele net de utilizare a locurilor de cazare în hoteluri a avansat cu 60 de puncte procentuale, până la 39,4%, față de un nivel de 29,9% în 2010. Unitățile de cazare din Romania au primit în 2017 peste 12 milioane de turiști, dintre care 2,75 milioane (23%) reprezintă turiștii străini. În ceea ce privește hotelurile, acestea au primit 8,56 milioane de turiști, dintre care 2,37 milioane (27,6%) reprezintă turiștii străini. Cushman & Wakefield Echinox a realizat un prim studiu cu privire la piața hotelieră din România, analizând cele mai importante opt orașe, inclusiv București, în funcție de capacitatea și clasificarea hotelieră, indicele net de utilizare a acestora, prezența lanțurilor internaționale și evoluția numărului de turiști cazați. CIT

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Harry


cristi5

#668
Drumul verde din Maramures, 88km fara asfalt

http://www.maramuresgreenways.ro/drumul-mostenirii-maramuresene/


Ionut

Numărul de turişti străini în România a crescut anul trecut cu 11,3%, la 2,75 milioane

Numărul de turişti străini în România a crescut anul trecut cu 11,3% faţă de anul anterior, la 2,75 milioane, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). În anul 2016, numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică a fost de 2,47 milioane. În 2017, cheltuielile turiştilor străini au fost de 6 miliarde lei, în creştere cu 1,3% faţă de 2016. Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România în trimestrul al patrulea l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (62,6% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 63,1% din total.

News.ro

Balto

Potențial inutil: Doar un sfert dintre "turiștii" care se cazează anual în hotelurile românești vin efectiv pentru vacanțe

Din cei 2,7 milioane de turiști care au înnoptat anul trecut în hotelurile românești, cei mai mulți, respectiv 1,6 milioane persoane, au venit în țară nu pentru atracțiile turistice autohtone, ci pentru afaceri, congrese, conferințe și seminarii. Dar nici măcar restul de 1,1 milioane de persoane nu sunt 100% turiști, deoarece unele dintre acestea vin în vizită la rude și se cazează la hoteluri, altele sunt interesate strict de partide de fotbal, tratamente medicale, concerte și diverse alte evenimente. Trăgând linie, cei care ajung în România exclusiv pentru vacanțe nu depășesc 750.000 de persoane, număr aproximativ egal cu cel al românilor trimiși anual în străinătate de primele patru agenții de turism din țară. Deși una din primele declarații ale fostului ministru al Turismului Mircea Dobre era că vrea să dezvolte turismul ecumenic, tocmai acest tip de turism s-a prăbușit la aproape jumătate în timpul mandatului său.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Ionut

Hotelierii thailandezi solicită chartere directe între România şi Thailanda. "Numărul turiştilor români care vin în vacanţă în Phuket a crescut de câteva ori în ultimii ani"

Hotelierii thailandezi spun că touroperatorii din România poartă discuţii pentru introducerea unor chartere directe între România şi Thailanda. Numărul turiştilor români care vin în vacanţă în Phuket a crescut de câteva ori în ultimii ani, iar introducerea unor chartere directe între Bucureşti şi Phuket ar ieftini pachetele turistice şi ar scurta drumul cu câteva ore, a declarat, pentru News.ro, directorul de vânzări al resortului Hyatt Regency din Phuket, Angelica Aliberti. "Am discutat cu touroperatori din România, cei mai mulţi turişti români vin în vacanţă în Thailanda făcând escală la Doha, Qatar. Înţeleg că se discută deja posibilitatea introducerii unor chartere directe între Bucureşti şi Phuket. Însă negocierile sunt în stadiu incipient. Ar fi mare nevoie de ele, ar aduce şi mai mulţi turişti români în insulă", a declarat Angelica Aliberti, pentru News.ro.

News.ro

Harry

La Blaxy se pare ca au inceput sa sape fundatiile pentru un nou corp de cladire. Iar langa au inceput forajele pt viitorul complex hotelier.

Balto

Industria locală de turism discută cu Finanțele reintroducerea unei reglementări a bacșișului în hoteluri și restaurante

Industria locală de turism discută cu Ministerul Finanțelor despre reintroducerea unei reglementări a bacșișului în hoteluri și restaurante, cu un sistem în care să fie aplicat doar impozitul pe venit, de 10%. În urmă cu 3 ani, când Ministerul Finanțelor era condus tot de Teodorovici, au fost introduse o serie de reguli referitoare la fiscalizarea bacșișului, în care acesta era marcat pe un bon fiscal separat, dar prevederile au fost anulate după doar câteva luni din cauza unor dificultăți în aplicare. "Discutăm de reglementarea bacșișului, ca în toate țările europene, dar sub o formă care să aducă beneficii pentru toată lumea, în primul rând pentru clienți. Clienții nu pot fi obligați să achite bacșiș, ci este nevoie de un voluntariat care să plece de la nivelul calitativ al serviciilor. Pentru un astfel de «TIP», angajații pot presta mai bine, iar clientul primește astfel un serviciu de o calitate mai bună", a declarat pentru Profit.ro Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

dr4qul4

In Budapesta, TIPS-ul e adaugat automat si inclus in nota. Ca vroiai, ca nu vroiai, trebuia sa platesti 11-12% extra.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024