Author Topic: Dubai  (Read 10730 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dr4qul4

  • Legend
  • *
  • Posts: 5.453
  • Karma: +2522/-1105
Re: Dubai
« Reply #30 on: January 05, 2016, 09:50:04 AM »
http://www.burjkhalifa.ae/en/index.aspx

uite aici link.
Rezerva-ti din timp: acolo nu vei gasi@

@laurashgeo...ar mai fi de completat, ca acea pasarela (si nu doar ea) avea trotuare rulante ca sa nu mergi foarte mult pe jos. Bineinteles era inchisa si avea aer conditionat.


viza s-a scos acum 2 ani!

My plan:  Prioritate 0: DNCB. 1. A1  2. A10  3. A3 TgMures-Nadaselu+Suplacu-Bors  4. A7-8 Ploiesti - Iasi 5. A12 7. CoBra

Valeantudor

  • Youngster
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +14/-16
Re: Dubai
« Reply #31 on: January 05, 2016, 09:19:57 PM »
Pentru transport in Dubai recomand metroul:

https://www.nol.ae/RtaPortal/Portal.portal?_nfpb=true&_pageLabel=home_learn_fares_zoneFares_page&lang=en&_nfls=false

La fel ca in alte orase mari, platesti in functie de cat calatoresti. E nasol daca mergi o singura statie dar care e in alta zona, intrucat platesti tariful de doua zone, insa tot nu e asa scump.

Daca stati minim 5 zile (si vreti sa vedeti si Bur Dubai, Dubai Mall, Mall of Emirates, Dubai Marina, Ibn Battuta) atunci va recomand sa va luati carduri silver. Sunt nenominale si pot fi incarcate la automatele din statiile de metrou (sau la info point, unde e intotdeauna coada). Cu cardul silver aveti tarif mai mic la calatorii (decat cartelele rosii, de carton). Cardurile astea sunt valabile si pe autobuz si pe tramvaiul din Dubai Marina.

Taxi-urile sunt de trei feluri: de stat (cele crem cu rosu sau roz - conduse de femei, pentru gemei), normale (crem cu albastru, verde, galben sau portocaliu) si "rechini" (masini de obicei negre). Rechinii sunt legali, stau pe langa hotelurile mari si poti negocia tariful (intrucat sunt evazionisti si nu o sa iti dea bon pentru cursa). Ei nici nu apartin de vreun dispecerat si sunt considerati "transportatori de lux". Pe astia evitati-i! Cel mai bine e sa faceti semn taximetristilor din primele doua categorii (intrucat au acelasi tarif) din stand sau de pe drum: daca faceti comanda prin dispecerat se aplica o taxa de dispecerat de vreo 10 AED.

O sugestie: la aeroport, la coada pentru taxi-uri, nu va bagati in fata ca rusii sau chinezii. O sa va intoarca politia din drum si nu merita rusinea :p

Nu prea merita masina pentru ca metroul e mult mai rapid pe distante lungi in oras, mai ales in rush hour (care se incheie in Dubai pe la ora 22). In plus, pe Sheikh Zhayed Road sunt toll gates (8 AED parca era). Asa, ca idee, de la DXB la Dubai Internet City sunt 3 toll gates, ceea ce nu e de neglijat deloc. Ar fi o varianta sa mergeti pe Hessa st si Mohammed din Zhayed, care e toll free si mai rapida, insa e mai lunga cu cativa km, deci nu faceti mare afacere. Aveti totusi ocazia sa vedeti cum e sa conduci pe o autostrada cu 10 benzi pe sens :D

Ce va recomand cu caldura sunt Safari-urile. Costa undeva la 100 AED daca faceti putin research si aveti totul asigurat: va ia masina de la hotel, va distrati vreo 4-5 ore si apoi va aduce inapoi la hotel. Iar daca va imprieteniti cu soferul pakistanez, cum am facut noi, va face un mic tur al Dubai-ului "by night" inainte sa va lase la hotel.

Inca o chestie: cumparati-va cartela de telefon locala. Eu mi-am luat etisalat (vreo 50 RON, cu tot cu credit). Nu o puteti cumpara decat cu pasaportul (asta e, nu e democratie acolo) insa va va fi foarte usor sa va descurcati cu ea. Au si ceva optiuni de Internet, din cate imi amintesc.