[CT] Cazino Constanta

Started by Harry, November 13, 2014, 02:40:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Harry

Pe 05.07.2017 a fost depusa o noua contestatie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor prin care se solicita obligarea C.N.I. la anularea adresei prin care oferta contestatoarei a fost declarata necastigatoare, la anularea adresei prin care Euras a fost desemnata castigatoare si la reevaluarea ofertei contestatoarei.

Harry

Curtea de Apel București s-a pronunțat în litigiul privind achiziția publică a lucrărilor de reabilitare a cazinoului din Constanța, procedură aflată la a treia licitație.
În ciuda eforturilor depuse de CNI, contestațiile multiple au condus la întârzieri în adjudecarea licitației, contractul neputând fi încheiat până la această dată.

Harry

Compania Nationala de Investitii a hotarat anularea licitatiei pentru restaurarea Cazinoului. Euromateria a contestat aceasta decizie la CNSC.

Harry

Dupa ce licitatia pentru reabilitarea Cazinoului a fost anulata, am putea asista la o noua licitatie pentru restaurarea celebrului edificiu.

Aceasta situatia a aparut in urma deciziei CNSC - Consiliul Nationala de Solutionare a Contestatiilor care a respins  contestatiile depuse de Euromateria si Euras in contradictoriu cu Compania Nationala de Investitii - CNI.

Harry

Putem sa inchidem topicul. S-a anulat tot, iar proiectul a fost ingropat definitiv.

Ionut

Nu stiu daca e cazul să închidem threadul. Ar trebui să închidem multe alte thread-uri, cum ar fi A8 sau A5, A9 și cate oare altele mai mici. O sa vina si randul Cazinoului, dacă nu cumva între timp va fi mâncat de ploaie, vânt și incompetența.

Harry

Cel putin 2 ani de zile nu se va mai face nimic. A spus asta chiar Constanta Carp, expert atestat al Ministerului Culturii, seful proiectului de consolidare si restaurare a Cazinoului.

Ionut

Ne vedem peste 2 ani. :) POATE între timp se mai schimbă cate ceva.

dr4qul4

In 2 ani sigur se schimba ceva....dar peste mare. Rusia, unde jocurile de noroc sunt interzise cu exceptia catorva zone, se pregatesc de o mica modificare.
Daca acum zonele cu cazinouri deschise sunt Vladivostock si Soci (unde, din cate stiu e doar 1 deschis) peste 2 ani vom avea o noua zona: Crimeea. Se zvoneste ca vor sa transforme Crimeea in ceva gen Vegas si Macau.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

TibiV

Nashpa.
Rusii cand chiar vor ceva, o fac in stil mare...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

ghrt

Fiţi serioşi, Crimeea este o zonă de conflict şi ca atare supusă unor restricţii. Clienţii locului vor proveni aproape exclusiv din spaţiul exsovietic, iar dacă era o piaţă aşa de mare erau deserviţi deja.
Cont (aproape) inactiv.

Ionut

Nu inteleg totusi o chestie: ce legatura au pariorii cu cladirea Cazinoului? Asta e problema cladirii? Ca se duc pariorii in Crimeea? :o

Harry

#42
Din punctul meu de vedere singura solutie pentru reabilitarea cladirii este declasarea si vanzare.

CNI a anulat licitatia pentru reabilitarea cladirii. CNI nu a avut de ales, la fel cum nici Ministerul Dezvoltarii si nici Primaria Constanta nu au avut de ales. Si nimeni nu va avea de ales atat timp cat legea privind licitatiile nu se modifica.

Legea repectiva trebuie sa sufere doua modificari substantiale. Sa se inlocuiasca termenul de pretul cel mai mic cu evaluarea in functie de raportul calitate/pret.




Recent la o librarie din centrul Constantei a avut loc o noua dezbatere privind Cazinoul. Care este rostul acesteia si a multor altor dezbateri este greu de spus.

Lumea se aduna, vorbeste, se uita pe poze si filmulete. Dar nimic concret nu se intampla si nici nu se va intampla.




Compania Nationala de Investitii - CNI a anulat licitatia pentru reabilitarea cladirii. CNI nu a avut de ales, la fel cum nici Ministerul Dezvoltarii si nici Primaria Constanta nu au avut de ales. Si nimeni nu va avea de ales atat timp cat legea privind licitatiile nu se modifica.

Legea repectiva trebuie sa sufere doua modificari substantiale. Sa se inlocuiasca termenul de pretul cel mai mic cu evaluarea in functie de raportul calitate/pret.

Si dam aici un exemplu clar: Autostrada Bechtel. A tot fost injurat Adrian Nastase ca a dat un pret foarte mare /km. Declasificarea dosarului a aratat ca pretul a fost intradevar mare insa a fost cel corect tinand cont de calitatea lucrarii si a materialelor folosite. Si acel tronson este si acum cel mai bun tronson de autostrada din Romania. La polul opus la Sibiu avem tronsonul de autostrada construit dupa pincipiul pretului celui mai mic. Tronson de autostrada care a deveni headline news din cauza numeroaselor surpari.




A doua modificare a legii trebuie sa atinga contestatiile. Acestea trebuiesc reglementate. Avem firme de apartament care contesta pana in panzele albe orice licitatie. Acest gest este generat de unul din urmatorii 3 factori:

-firma respectiva spera sa castige si sa dea lovitura printr-un contract cu statul care sa-i faca milionari peste noapte
-firma respectiva vrea sa forteze mana companiei care a castigat licitatia pentru a obtine o subcontractare de 10%
-firma respectiva are "conturi de reglat" cu autoritatile locale/alte firme si face tot posibilul sa le puna bete in roti

Singura solutie pentru salvarea Cazinoului este declasarea si vanzarea. Cazinoul trebuie scos de pe lista monumentelor istorice pentru a putea fi recompartimentat. Trebuie sa se inteleaga ca cele doua renovari din anii '60 si anii '80 au adus o serie de modificari majore cladirii. La exterior s-a realizat acel acces in subsol, iar la interior s-au facut recompartimentari, s-au amenajat lifturi de marfa, s-au modificat complet finisajele peretilor si tavanelor, au fost inlocuite usile, ferestrele si corpurile de iluminat, s-au realizat picturi murale, vitralii si adaugiri de elemente decorative.

Dupa declasare in caietul de sarcini privind vanzarea, viitorul proprietar poate fi obligat sa restaureze fatadele si sa pastreze scara monumentala interioara. Cladirea in sine se preteaza cel mai bine a deveni un centru comercial premium cu magazine de lux, cafenele si centru de expozitii/galerie de arta.

Ca un fapt interesant, in anii '30 Constanta era un adevarat Atlantic City romanesc cu nu mai putin de 4 cazinouri: cel din peninsula (Cazino Constanta), cel de pe plaja din Mamaia (Cazino Mamaia), Cazinoul Salvamarilor (amplasat tot in Mamaia, pe maul lacului, cladirea in forma de vapor a fost demolata de comunisti in anii '60) si Cazinoul Hidroaviatiei (gazduit de fostul palat regal din Mamaia).

Harry

CNI decide azi ce va face cu imobilul

Harry

In clipa de fata nu mai exista niciun proiect de reabilitare a Cazinoului.