News:

3,5% pentru Asociația Pro Infrastructură, singura voce independentă
care monitorizează toate proiectele majore de transport.

Main Menu

Aeroportul Traian Vuia Timisoara [TSR]

Started by MHN, September 22, 2011, 02:11:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.


Dominik

You're in Steelers Country

Cuneo


infraAdi_ro

Premieră națională la Aeroportul Timișoara

"Noul certificat atestă că Aeroportul Internaţional Timişoara îndeplineşte cerinţele de fond şi cele esenţiale privind aerodromurile, stabilite de Regulamentul (UE) 216/2008 şi regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul (UE) nr.139/2014. Prin condiţiile noului certificat se atestă caracteristicile pistei de aterizare-decolare cu cod de referinţă 4D, operare în condiţii de vizibilitate redusă şi un sistem de management conform normelor Agenţiei Europene Privind Siguranţa Aviaţiei Civile EASA.

Certificarea la standarde europene dovedeşte că Aeroportul Timişoara respectă cerinţele Regulamentului (UE) nr. 139/2014 al Comisiei de stabilire a cerinţelor tehnice şi a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri în temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European şi al Consiliului . Aeroportul Timişoara este primul dintre aeroporturile din România care deţine un astfel de certificat de autorizare, începând cu 22.05.2017.

La aeroportul din Timişoara, aeronavele pot ateriza în condiţii meteo cu vizibilitate scăzută pe ambele direcţii de aterizare (dinspre Est şi dinspre Vest), fiind singura pistă din ţară dotată la acest nivel pentru proceduri de aterizare în condiţii de vizibilitate redusă, categoria II/IIIA. Cele două direcţii de aterizare şi decolare pe categoria II/IIIA oferă un avantaj aeroportului, fiind astfel reduse la minim e întârzierile cauzate de condiţiile meteo nefavorabile şi în special de condiţiile de vizibilitate redusă.
În plus, categoria aerodromului – 4D, dovedeşte că la Timişoara pot ateriza aeronave de mari dimensiuni precum AIRBUS A310 sau BOEING 767.

,,Aceste investiţii realizate în vederea certificării nu sunt vizibile sau tangibile pentru publicul larg, însă sunt de mare importanţă pentru funcţionarea unui aeroport la standarde europene şi conferă un grad maxim de siguranţă pentru pasageri. Această certificare dovedeşte încă o dată că Aeroportul Internaţional Timişoara îndeplineşte standardele cele mai înalte din punct de vedere operaţional şi al siguranţei. Faptul că am intrat într-un sistem european de auditare a calităţii ne satisface în acest moment, dar ne şi obligă pe viitor. Important este că pentru pasageri, este o confirmare în plus că transportul aerian, pe lângă faptul că este cel mai rapid, este şi cel mai sigur mod de transport public.", a declarat directorul AIT, Daniel Idolu.

Certificatul a fost obţinut în urma unui proces de conversie care a constat în pregătirea profesională continuă a angajaţilor pentru aplicarea noilor reglementări europene, conceperea şi redactarea documentaţiei specifice, lucrări la infrastructură şi modificări calitative şi de oportunitate în sistemul de management, toate acestea fiind completate de un program de audit foarte riguros.

Pe parcursul conversiei ce a durat 12 luni au fost organizate 3 etape de evaluare a infrastructurii şi a documentaţiei relevante efectuate împreună cu echipa de inspectori aeronautici ai Autorităţii Aeronautice Civile Române, care au fost finalizate cu obţinerea de cate A.I.T. a unui certificat care obligă la menţinerea acestui standard de siguranţă pentru pasageri şi aeronave. Începând cu 22 mai 2017, reprezentanţii AACR vor derula activităţi de supraveghere la Aeroportul Timişoara cu scopul de a verifica menţinerea conformităţii cu cerinţele stabilite de Comisia Europeană, respectiv EASA, aplicabile în statele membre."

http://www.timisoarastiri.ro/premiera-nationala-la-aeroportul-timisoara/
Romania are un viitor doar daca are prezent!

Cosminescu

Se pare ca Lufthansa va intra cu o noua cursa pe TSR de la sfarsitul lunii octombrie:

http://www.tion.ro/legatura-aeriana-directa-intre-timisoara-si-unul-dintre-cele-mai-mari-aeroporturi-din-lume/1844871

Sper doar ca asta nu va insemna reducerea frecventelor spre  / dinspre MUC :)


elphax

da, cu aceste curse noi creste si mai mult traficul pe TSR
in curand va fi terminalul neincapator ca si la Cluj

cursa de Frankfurt ajuta mult persoanele care zboara departe si erau fortate sa aleaga TSR-MUC, apoi MUC-FRA pentru a lua alt zbor mai departe spre alte continente mai ales
intr-un fel se repara "gaura" aparuta dupa ce au scos zborurile Austrian spre Viena.
in prima faza probabil va scadea traficul spre munchen, pe de alta parte, pe termen lung este posibil sa scada numarul celor care zboara de la Belgrad sau Budapesta daca preturile vor fi bune.

Cosminescu

Sincer sa fiu nu stiu daca traficul de business in Europa va fi foarte afectat de cursa aceasta pe FRA. Motivul din punctul meu de vedere ar fi unul simplu, orele de zbor:

Frankfurt – Timișoara (TSR)

Once daily (from 29 October 2017)
LH1416: FRA 09:00 – 11:50 TSR
LH1417: TSR 12:45 – 13:45 FRA
Price: from EUR 149 including taxes and fees
Distance: 1,062 km (573 nautical miles)
Embraer 190


De obicei cei care merg in BT-uri prin Europa prefera cursele de seara (18:10 - pana la sezonul de iarna cand ora se va modifica in 17:25 daca nu ma insel) sau cele de dimineata care pleaca spre MUC la ora 06:10 (incepand cu sezonul de iarna 05:50 in timpul saptamanii, 06:45 in weekend).
Orarul cursei spre FRA nu avantajeaza traficul de business in Europa. Pentru zborurile long-haul s-ar putea sa merite...

Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile :)

Un lucru e cert... Aeroportul e deja depasit, adaugarea de curse - ceea ce e un lucru bun - insa il va sufoca de tot. Iar investitiile deja anuntate in extinderea terminalelor (sosiri externe initial) intarzie sa demareze .

elphax

eu chiar nu ma gandeam la cel de business - care e acoperit ok de MUC pentru cam tot ce e capitala europeana, dar niciodata nu strica o varianta in plus
in schimb daca vreau de ex sa zbor in africa sau america de sud e alta poveste
:)

Cosminescu

#279
nu neaparat... Si MUC-ul e un Hub fff mare deja. Locuiesc aici de multi ani si pot sa confirm ca si de aici (MUC) sunt ff multe destinatii.
Dar in orice caz, orice destinatie in plus e binevenita.
Ramane sa vedem cum vor evolua lucrurile - daca va fi afectata in vreun fel cursa de MUC si care va fi gradul de ocupare al cursei spre FRA

yetiman

Va invit la Cluj.  :lol: (aceeasi aeronava care "face" Timisoara la pranz, vine dupa-masa la Cluj.)

QuoteFrankfurt (FRA) – Cluj (CLJ)

Once daily (from 29 October 2017)
LH1412: FRA 14:45 – 17:50 CLJ
LH1413: CLJ 18:35 – 19:45 FRA
Price: from EUR 159 including taxes and fees
Distance: 1,173 km (634 nautical miles)
Embraer 190
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

horyatm

Vara lui 2017 aduce un record absolut de pasageri pe Aeroportul International Timisoara


Potrivit oficialilor AIT, în iulie instituția a înregistrat un record absolut de pasageri într-o singură lună: peste 160.000 de persoane.

Conform acestora, în total, în primele 7 luni ale acestui an, 925.257 de pasageri au călătorit cu avionul spre sau de la Timişoara, cu 62% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi 571.270 pasageri.

,,Iulie 2017 a fost luna cu cei mai mulţi pasageri din istoria aeroportului: peste 160.000 de persoane au zburat de la sau spre Timişoara. Această cifră creează premisele ca la mijlocul lunii august să putem sărbători pasagerul cu numărul un milion", a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Începutul lunii august va aduce și pasagerul cu numărul 1.000.000 pe AIT, spun oficialii instituției, în 2016 această cifră fiind atinsă abia în luna noiembrie.

,,Dacă în 2016, în cursul primelor 7 luni au decolat şi au aterizat 7.213 curse aeriene, în 2017 – numărul acestora a crescut cu 39 %, iar companiile aeriene au operat 10.031 zboruri", mai spun cei de la Aeroportul Internațional Timișoara.



http://www.tion.ro/vara-lui-2017-aduce-un-record-absolut-de-pasageri-pe-aeroportul-international-timisoara/1877923

Cuneo

Surpriza uriasa pe Aeroportul Timisoara facuta pasagerului cu numarul 1.000.000.



TIMISOARA. Moment de sarbatoare pe Aeroportul International Timisoara. Joi a aterizat la aerogara pasagerul cu numarul un milion, care a sosit de la Bruxelles.
Reprezentantii aeroportului au reusit sa o surprinda pe Elena Avram, pasagerul cu numarul 1.000.000, care a fost asteptata cu baloane, sampanie, prajituri, dar si cu o serie de cadouri.

,,Eu sunt din Deva, iar acum am venit de la Bruxelles. M-am dat jos din avion fara sa stiu ceva, apoi am vazut multa lume venind spre mine cu baloane, nu stiam ce se intampla. Nu am castigat niciodata in viata mea ceva. Sunt inca foarte surprinsa", a spus pasagera cu numarul un milion.

Elena Avram a fost primita de reprezentantii aergarii cu o surpriza: parcarea gratuita un an si servicii VIP in aeroport. De asemenea, a primit un voucher pentru doua persoane spre orice destinatie a companiei cu care a calatorit, de pe Aeroportul din Timisoara, o noapte de cazare in destinatia aleasa, o masa la un restaurant din Timisoara, dar si un troler.
,,Pasagerul cu numarul un milion, pe care l-am sarbatorit astazi, 17 august 2017, la cursa Bruxellles-Timisoara ne ambitioneaza ca la anul, dupa estimarile noastre, undeva in luna noiembrie vom atinge cifra de 2 milioane de pasageri. Acest numar crescut de pasageri ne obliga sa proiectam un nou terminal de pasageri, dar nu inseamna ca abandonam acest terminal, iar aceasta zona publica, sala de asteptare, va fi extinsa tot incepand din aceasta toamna. Numarul mare de pasageri ne obliga sa dimensionam capacitatea aerogarii, astfel incat sa faca fata unui numar crescut de pasageri. Nu va fi lux, nu va fi un condort sporit, dar va fi decent si functional", a spus Dan Idolu, directorul Aeroportului International Timisoara.

In plus, avand in vedere cresterea numarului de pasageri care calatoresc spre sau din Timisoara, conducerea aeroportului a inceput demersurile pentru extinderea aerogarii.
,,Pe partea destinata publicului, primul corp de cladire va fi inaugurat in mai-iunie 2018. In septembrie anul acesta este licitatia pentru terminalul sosiri curse externe, dar si extinderea cladirii pana unde este aeroplanul cu Traian Vuia. Cursele de vacanta de anul viitor sper sa ne prinda pe zona de sosiri cu 3 benzi de bagaje, cu 10 fluxuri de control pasapoarte. Zonele noastre deficitare sunt sosirile curse externe si zona publica, din sala de asteptare", a completat Dan Idolu.
Potrivit reprezentantilor Aeroportului, in primele sapte luni ale anului s-a inregistrat o crestere a numarului de pasageri cu peste 60% fata de aceasi perioada a anului trecut.
http://www.opiniatimisoarei.ro/surpriza-uriasa-pe-aeroportul-timisoara-facuta-pasagerului-cu-numarul-1-000-000-foto/17/08/2017

Ionut

Creştere de 60% a numărului de pasageri pe Aeroportul Internaţional Timişoara în primele opt luni

În primele opt luni ale acestui an, a fost înregistrat un trafic de 1.077.225 de pasageri, cu 60% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, când s-au înregistrat 672.474 de pasageri.

ZF

iuli

Singurul aeroport românesc inclus în Indoor Google Maps

QuoteAeroportul din Timişoara este singurul din România introdus în serviciul Indoor Google Maps. Cu alte cuvinte, aerogara din vestul ţării are o hartă interioară pe care oricine o poate consulta pe internet. Călătorii care au încercat deja noua opţiune spun că telefonul mobil îi ajută să scape de coada de la biroul de informaţii.

,,Am ajuns la Aeroportul din Timişoara şi am accesat aplicaţia Google Maps. Hartă indoor ne indică punctul exact în care ne aflăm şi ne ajută să localizăm fără efort terminalul la care trebuie să ajungem sau poarta de îmbarcare", relatează Mihaela Creţu, reporter Digi24.

Aeroportul din Timişoara este singura aerogară din România care are o hartă interioară în sistemul Google Maps-Indoor.

,,Administraţia aeroportului a răspuns pozitiv solicitărilor celor de la Google Maps pentru a oferi toate hărţile interioare şi toate datele legate de amplasarea porţilor de îmbarcare, a culoarelor, dar şi a cafenelelor şi a locurilor de aşteptare. Am colaborat foarte bine şi aceste hărţi vor fi în permanent îmbunătăţite, mai ales odată cu construcţia noului terminal, când vor fi extinse", spune Nicoleta Trifan, purtător de cuvântal Aeroportului Timişoara.

În primele 8 luni ale anului, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat un trafic de peste un milion de pasageri, cu 60% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Călătorii care au încercat deja harta interioară pe telefonul mobil spun că îi ajută foarte mult.

,,Pentru mine când merg într-un aeroport nou atunci e foarte folositor să am aşa o hartă, un Google Maps aşa de detaliat", spune un turist.

Noua opţiune Google Maps a fost gândită tocmai pentru a-i ajuta pe călători să se descurce mult mai uşor în interiorul aeroporturilor, stadioanelor, supermarketurilor sau staţiilor de autobuz. Serviciul, disponibil acum şi în România, se mai regăseşte în alte 25 de ţări, între care Germania, Marea Britanie, Rusia sau Statele Unite ale Americii. Google Maps-Indoor deţine în prezent peste 10.000 de locaţii din toată lumea.

Harta interioară a Aeroportului din Timişoara poate fi utilizată de pe orice telefon inteligent sau de pe calculator.

Sursa: Digi24
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog