Harta punctelor de control rovinietă

Started by Ionut, August 14, 2015, 04:00:13 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Phenol

Camera respectiva apartine de CFR, au fost puse odata cu centralizarea sectiei Ilia - Lugoj.

Camere de genul apar la fiecare trecere cu semnale:

Grind

Ohaba

Margina

si Faget

gruiarew

Deci îs de ceva vreme acolo. Am un spirit de observație de speriat. Bine că n-am dat cu capul de ele. Mulțumesc frumos pentru lămuriri.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

hvm

Camera de la Letcani, Iasi e cam la 1 km distanta de semn. Nu stiu daca aici e corect sa postez si daca ajuta pe cineva. daca dai suficient zoom se vede si stalpul cu camerele.




Powered by API/PUM imgur uploader
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

danutzu_1069

Intrebare: camera ptr verificare rovinieta de la intrarea pe A2, mai  exista? A fost mutata?
Ar fi trebuit sa fie in zona asta: https://goo.gl/maps/Mjqj3MKBtiVBNngA7
dar, fizic, nu am mai vazut-o.

punktnet

Am iesit eu din gresala pe A2 fara rovinieta si n-am primit nimic :)
Confirm ca "la ochi" nu mai este nimic acolo.
Just kidding.

gruiarew

'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

danutzu_1069

Asa pare, dar ar fi trebuit sa fie si perechea pe sensul celalalt...
Imi dau de gandit buclele inductive din asfalt... si ma duce cu gândul si la monitorizare trafic...

TibiV

Probabil pun camere doar pe sensul de intrare pe autostrada dintr-un nod rutier - in cazul asta nodul Margina, sensul spre Timisoara...

Posibil din motive de costuri - sunt 5 camere acolo...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

JohannDB

#68
  TITLU dintr-un articol : 

O firma din Oradea, sanctionata fiindca nu avea rovinieta la un autoturism transportat pe platforma
Gabriel Tudor | 1 ianuarie 2024

  Citind cele expuse-n articol, stau și mă întreb că dacă s-a ajuns la așa ceva, cu aparatură care trebuie să funcționeze fără echivoc, ce surprize proaste mai putem avea ??  Ce încredere să mai ai în tot ce înseamnă supraveghere/măsurare.... Dacă aparatura "totuși" funcționează normal, atunci să fie cel ce stă la calculator urmărind pe ecran "dovezile" să lucreze cu funcția "edit" și să scoată imagini/poze care estompează "intenționat" realitatea ?? Sau aparatura, în cazul nostru camerele de vinietă sunt intenționat prost instalatate/orientate/calibrate, în dauna celui din trafic..... Din două, una, sau amândouă..?? Și ce focalizare au aceste camere, încât în speța de față, au prins numărul mașinii de pe platformă și n-au prins în succesiune și numărul platformei ?? Întrebări, întrebări.....

                https://www.aktual24.ro/o-firma-din-oradea-sanctionata-fiindca-nu-avea-rovinieta-la-un-autoturism-transportat-pe-platforma/?fbclid=IwAR0u-RCFi1kNWh6XDBON2dD-z6S7sgZi7QR2UwNFUFIwWtyeryOuRY6WtoM

Din articol............

"""""" Situatie mai putin obisnuita pentru o firma din Oradea, care a primit o amenda de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru lipsa rovinietei in cazul uneia dintre masinile sale care era transportata, culmea, pe o platforma.

Potrivit cotidianului local Bihor Online, vehiculul se defectase intr-o deplasare in tara si a fost nevoie sa fie adus la Oradea cu remorca.
Firma s-a adresat Judecatoriei Oradea si a prezentat acte conform carora, in ziua in care a fost data sanctiunea, masina in cauza nu avea cum sa se deplaseze pe propriile roti.

Potrivit procesului-verbal de sanctionare, vehiculul firmei oradene a fost surprins fara vinieta pe 30 aprilie 2023, de o camera fixa amplasata pe DN79, in judetul Arad. Drept urmare, dupa aproape trei luni a fost data o amenda contraventionala de 950 de lei.
In august, dupa ce i s-a comunicat sanctiunea, proprietarul masinii s-a adresat Judecatoriei Oradea si a cerut anularea amenzii. A explicat ca in luna aprilie vehiculul facuse o deplasare in tara, in timpul careia s-a defectat si a fost nevoie sa fie trimisa o platforma pentru a o readuce la Oradea. "Ca atare, la momentul verificarii existentei rovinietei autovehiculul era transportat pe platforma si nu circula prin deplasare independenta", a aratat firma, prezentand acte si fotografii care au demonstrat incarcarea, transportarea si descarcarea masinii la service.

O inspectie facuta la un atelier auto a aratat ca motorul era gripat. Chiar si in momentul judecarii cauzei, autovehiculul nu era inca reparat.

In replica, reprezentantii CNAIR au explicat ca din fotografiile realizate de camera fixa nu reiese ca la autovehiculul firmei oradene ar fi fost transportat pe platforma. Mai mult, au aratat ca au reanalizat proba foto in urma plangerii proprietarului masinii, "dar nu au reiesit indicii ca vehiculul ar fi fost transportat pe platforma". (bolduirea îmi aparține)
Analizand fotografiile prezentate de CNAIR, Judecatoria Oradea a stabilit ca "nu se poate observa in intregime autovehiculul pentru a se putea verifica daca acesta era sau nu transportat pe o platforma".

Instanta a sustinut ca firma amendata a dovedit ca exista cel putin un dubiu cu privire la modul in care masina s-a deplasat pe drumurile publice: "Or, pentru a se retine contraventia constand in circularea pe drumurile publice fara a detine rovinieta, autovehiculul trebuie sa se deplaseze pe drumurile publice singur, independent, neputandu-se retine o astfel de fapta cu privire la un autovehicul tractat pe remorca."

Drept urmare, la sfarsitul acstei luni, instanta i-a dat dreptate firmei oradene si a anulat procesul verbal de sanctionare. CNAIR mai are sansa unui apel in termen de o luna. """"""

danutzu_1069

Morala este una simpla de tot.... in cazul transportului pe platforma, inlaturati placutele de inmatriculare....
Desi in cazul asta, greu de crezut ca poza era doar pe masina, fara sa se vada nimic imprejurul ei....
Unghiul de "vedere" al camerei trebuie sa "acopere" intreaga latime a unei benzi, iar la autostrazi sau drum cu doua benzi, imaginile trebuie sa se suprapuna.

gruiarew

Deci stați că nu pricep...

Camera e suficient de "fină" să citească și decodeze numărul de înmatriculare, dar nu se poate vedea dacă mașina cu de-antregul fotografiată față / spate era pe remorcă....

Cum vine asta?
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

danutzu_1069

#71
Camera doar face poza, șoferul sistemul face OCR și cauta în baza de date, daca nu găsește, intervine agentul constatator (uman) care se uita la poza... si emite amenda. Deci, un idiot de acolo nu a fost în stare sa vadă ca e pe platforma... A avut la dispoziție întreaga poza, nu doar a nr de inmatriculare.

dragos76

Ești sigur că un operator uman trebuie să facă OCR și căutarea în DB? Mi se pare ineficient, că asta înseamnă că trebuie cineva să ia la purecat toate fotografiile, cu toate mașinile ce au trecut prin raza camerei.

Mai degrabă logica mi-ar zice că în mod automat să se facă OCR, să se caute în DB și în caz de contravenție să intervină un operator care să verifice toate detaliile (inclusiv situații ca cea de acum, cu mașină transportată pe platformă).

danutzu_1069

Mda, una am scris au alta a vrut autocorectul de la telefon...
 Am vrut sa zic ca sistemul face OCR si cautarea in baza de date... (am corectat postarea)