[GL] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Galati

Started by Harry, December 27, 2018, 04:33:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

Nu mai putin de 2 milioane de lei vor costa lucrarile de modernizare a pasajului pietonal Dunarea din Galati.

Astazi a fost ales castigatorul licitatiei: Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Proiect SA – BTFarch Ro Company SRL. Conform documentatiei companiile au la dispozitie 75 de zile pentru proiectare si 8 luni pentru executie.


rota

MT a publicat astazi proiectul pentru Platformă multimodală Galați :

"Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții "Platformă multimodală Galați – înlăturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente și asigurarea conexiunilor lipsă pentru rețeaua centrală Rhin – Dunăre/Alpi "

MT
Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

Ionut

Autorităţile dintr-un judeţ vor să închirieze sisteme de blocare a maşinilor care se pun pe parbriz

Autorităţile din Galaţi au lansat o licitaţie pentru a închiria caracatiţe de parbriz, un sistem de blocare a maşinilor care se montează pe parbriz şi poate fi desfăcut doar electronic. Edilii estimează că vor cheltui maxim 150.000 lei. Dispozitivele pe care au pus ochii reprezentanţii Gospodărire Urbană, o societate subordonată Primăriei Galaţi, sunt foarte scumpe şi, împreună cu softul acestora, costă câteva mii de euro, bucata. De aceea, şefii societăţii edilitare au anunţat că vor să închirieze mecanismele dotate cu GPS şi au lansat o licitaţie. Dacă vor găsi o firmă interesată de această tranzacţie, reprezentanţii societăţii edilitare vor să închirieze 12 caracatiţe de parbriz cu ventuze cu acţionare electrică.

,,Vrem să facem o formă de închiriere, preţul este de peste o mie de euro pentru un dispozitiv, la care se adaugă aplicaţia informatică, alte mii de euro. Ideea este să implementăm sistemul cu costuri iniţiale zero. Vrem 12 dispozitive, în prima fază, vor fi monitorizate prin GPS. Dispozitivul acoperă câmpul vizual al şoferului, iar sistemul de prindere este în ventuze cu acţionare electrică, nu poate fi tras şi dezlipit de pe geam cu forţa. Este posibil să fim primii din ţară", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul societăţii Gospodărire Urbană Galaţi, Bogdan Ardean.

https://www.youtube.com/watch?v=7ihJS8oRtBc

Mediafax

Harry

In municipiul Galati au inceput lucrarile la parcarea etajata din zona Mazepa. Aceasta va fi desfasurata pe P+3E si va dispune de 214 locuri de parcare si 50 de boxe pentru depozitare.

Accesul se va face pe baza de cartele cu autotaxare, va exista monitorizare video, semaforizare pe baza de senzori si 21 de statii de incarcare pentru autovehiculele electrice.



fulger nc

legat de "mobilarea" giratoriilor ..alveolelor si spatiilor nou rezultate ..in urma noilor lucrari de reabilitare
-eu as sugera ca autoritatile in loc sa faca fel de fel de statui , fara semnificatie si solutii kitchioase ..gen giratoriul mare de la ultimul leu ..sa caute in istoria orasului ..si a oraselor in general
-si nu ma refer la istoria de pe timpul lui Stefan cel mare ci si la cea recenta
si Galatiul a fost si inca este un mare centru industrial cu istorie si realizari in domeniu( cine ar vizita santierul Damen , fostul sidex ar ramane uimit de maretia constructiilor)
si de ce nu se beneficiaza de aceasta istorie ..si izvor de solutii ptr decorarea originala a orasului ptr a evoca aceasta istorie(cu care trebuie sa ne impacam ..fie ca e comunista sau interbelica, etc)
de exemplu:
in sidex ..in combinat se dezafecteaza sectii intregi..e asa greu ca primaria sa mearga la reprezentantii combinatului ..dupa "obiecte de decor"
sunt acolo turbine ..cum sunt alea pe automobile , mari cat un apartament
sunt cazane de dus fonta topita ..cat un vagon de tren( de fapt sunt montate pe vagoane)
sunt capace de foc ..de la uzina cocsochimica (erau 1 si 2 ..acum cred ca le dezafecteaza pe amandoua ..una sigur da)
toate ..sunt superbe ..banuiesc ca le-ar cumpara la pret de fier vechi ..daca combinatul nu le-ar face cadou orasului
montate intr-un cadru ..putin dramatic ..cu niste placi mari pe care sa descrie istoria instalatiei ..si doua planse cu poze din locatia unde au fost montate ..ar aduce un farmec aparte si originalitate si ar evoca istoria orasului
la fel ..sunt barje , barci ..unele lasate in nefolosinta ..ce se pot monta pe tot traseul nou reabilitat al strazii Brailei ..la fel cu panouri explicative ..iluminate
ar aduce ..din nou originalitate ..si autenticitate locului
e diferenta ..din a pune o masina de cusut singer ..ca obiect de decor in salon ..si a pune un bibelou de portelan
aduci autenticitate ..care e mult mai apreciata de turisti ..decat solutii decorative impersonale
plus ..ca ar impaca mult mai bine cu arhitectura colindanta
spun asta ..si ptr ca se doreste reabilitarea falezei dunarii
in general orasele din tara ar trebui sa se beneficieze de aceste "comori" ptr a cauta solutii ptr "decorarea" oraselor
si sper ca ai nostri sa abandoneze ideile ..cu palmieri si altele si sa aduca arbori decorativi specifici ..cu putina intretinere si daca e posibil care sa ramana verzi si iarna

Dominik

Infrastructura de transport din Portul Docuri - Galați, refăcută din temelii (Dana 32)

You're in Steelers Country

tom_sawyer

𝐅𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐮𝐚̆𝐫𝐢𝐢 │ 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢̂𝐦𝐩𝐚̆𝐝𝐮𝐫𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐚 𝐳𝐞𝐜𝐢 𝐝𝐞 𝐡𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐆𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢

Pentru a reduce efectele schimbărilor climatice, Uniunea Europeană alocă fonduri pentru realizarea de împăduriri în zonele în care se modernizează infrastructura rutieră.

Astfel, odată cu banii necesari modernizării drumurilor județene, vom solicita și fonduri pentru împădurirea mai multor terenuri din județul Galați.

De aceea, astăzi am cerut către mai multe UAT-uri din județ transferul a aproape 54 de hectare, urmând ca în ședințele viitoare să mai facem astfel de solicitări.

Împăduririle, pe care vrem să le facem pe o suprafață de peste 70 de hectare, se vor realiza în cadrul a două proiecte majore de modernizare a infrastructurii rutiere: tronsonul functional DN24D – DJ 251B – DJ 251A – DJ 251H – DJ 251 – DJ 255A – DN 25, pe ruta Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela – Smârdan – Traian, și DJ 241 G, între Gohor și Brăhășești.

Ce specii vor fi plantate, numărul lor și costurile de plantare vor fi stabilite în perioada următoare de către specialiștii în domeniu.

https://www.facebook.com/presedintecjgalati

Konter

constructor: Tancrad (lider), Oldroad Construct, Lemacons, Citadina 98

Este o mega investiție în infrastructura județului Galați, fiind vorba despre o axă rutieră care străbate județul de la nord la sud", apreciază Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acesta a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea a aproximativ 60 de kilometri de drum județean din județul Galați.
Valoarea investiției este de peste 363 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Regional Sud-Est (PRSE) 2021 – 2027.

"Este primul contract semnat în regiunea noastră pe acest program cu fonduri europene. În cadrul acestei investiții, vom moderniza de la zero aproape 60 de kilometri de drum, cu o cofinanțare de doar 2% din bugetul Consiliului Județean", a mai spus Costel Fotea.
Acest tronson funcțional, care traversează 11 comune, leagă DN 24D, din partea de nord a județului, cu DN25, în  zona satului Traian.
Lucrările vor fi executate pe ruta Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – Șendreni (extravilan) – intersecția cu DN25 (pod sat Traian).

Este o lucrare complexă, care înseamnă consolidarea fundației drumului, lărgirea părții carosabile, modernizarea a 12 poduri și a peste 1.000 de podețe.

De asemenea, în cadrul acestei investiții vor fi:
* amenajate 24 de staţii de autobuz şi alveole aferente transportului public de persoane
* construite trotuare pe o suprafață de aproximativ 23.000 mp
* amenajate piste de biciclete pe o lungime de peste 5 km
* realizate șanţuri betonate în zonele de intravilan și rigole carosabile pentru colectare a apelor pluviale în zonele centrale ale localităților
* montați peste 8 kilometri de parapeți de siguranță.

"Mai mult, am obținut bani europeni și pentru împădurirea a aproape 60 de hectare de teren, pentru reducerea efectelor poluării. Împăduririle vor avea loc pe terenuri degradate de la Bălăbănești și dintre Valea Mărului și Corod. Partea de proiectare tehnică este gata, la fel și licitația pentru desemnarea constructorului, astfel că, în cel mai scurt timp, vom emite ordinul de începere a lucrărilor", a explicat președintele Consiliului Județean Galați.

https://arenaconstruct.ro/mega-investitie-in-infrastructura-judetului-galati/