[TM] Stadionul Dan Paltinisanu

Started by Dominik, September 03, 2019, 05:08:02 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mircea

Mda, am citit știrea și în altă parte și acolo se precizează că e vorba de acoperișul pentru gazon. Am uitat cât de...banat sunt cei de la debanat, în frunte cu Sasu.

Cuneo

Stadionul fara acoperis peste gazon si noua sala polivalenta de la Timisoara sa fie facute de un constructor strain cu multa experienta in astfel de structuri. Ultimele detalii discutate la Bucuresti

TIMISOARA. Sala Polivalenta si noul stadion de 32.000 de locuri din Timisoara sa fie ridicate de un singur constructor, de preferat strain. Este dorinta presedintelui Consiliului Judetean Timis, care crede ca cel mai bine ar fi ca lucrarile sa fie executate de companii cu experienta in astfel de structuri si spera ca acestea sa se inscrie la licitatii.
,,Solicitarea mea a fost ca acesti proiectanti sa gandeasca aceste doua obiective pentru a gasi operatori cat mai experimentati care, de preferinta, sa opereze ambele obiective la pachet. Dorim sa realizam acolo nu doar evenimente sportive, ci si culturale si de divertisment. In principal, in strainatate sunt cele mai bune exemple de operatori care stiu sa gestioneze cu succes astfel de investitii. Exemplele pe care le avem in Romania ne fac sa credem ca nu avem experienta necesara sa operam astfel de obiective. Am lansat aceasta discutie catre operatori italieni care ar putea sa vina sa ne faca aceste lucrari,,, a precizat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.
Presedintele CJT a avut o intalnire cu reprezentantii Companiei Nationale de Investitii, in care au fost discutate directiile in care se indreapta cele doua proiecte mari pentru Timisoara.
,,La CNI am discutat despre stadiul Polivalentei si al Stadionului, cel de 32 de mii de locuri. In cazul stadionului, am selectat, din cele 4 variante propuse, 2 variante ce vor fi dezvoltate suplimentar in cadrul studiului de prefezabilitate, apoi se va trece sa dea Ok-ul si sa se treaca la studiul de fezabilitate. Se estimeaza ca SF-ul sa dureze pana in trimestrul 2 al anului viitor, apoi sa se treaca la proiectare si executie si speram ca pana in toamna, in 2021, sa avem selectat un constructor. Ambele variante prevad capacitati de cazare de tip hotel, spatii pentru servicii, magazine, intrari special realizate pentru a permite intrarea cu autocare sau autospeciale de mare capacitate, pentru a putea organiza si evenimente culturale", a spus Alin Nica.

Stadion fara acoperis peste gazon

Presedintele Consiliului Judetean spune ca in proiectul noului stadion de la Timisoara trebuie evitate greselile care s-au facut in alte parti.
,,La National Arena e foarte greu sa duci echipamentele de lumini, de sonorizare, nu poti intra usor. E diferenta de design si materiale, in functie de structura arhitecturala. A fost discutat daca sa fie sau nu cu acoperis peste suprafata de joc. Avantajul, daca nu e acoperita, e ca gazonul nu are de suferit si nu trebuie protejat cu instalatii ultraviolete si costul va fi mult mai mic, am renuntat la partea de acoperis, pentru ca am vazut ce se intampla la National Arena cu gazonul, cu retractarea.
Am solicitat sa se prevada un sistem de protectie a gazonului, pentru atunci cand se organizeaza evenimente culturale. Pot spune ca am solicitat ca proiectantii sa isi dea frau liber imaginatiei astfel incat sa fie ceva original si sa respecte specificul local din punct de vedere cromatic. In cazul stadionului, dupa ce se finalizeaza SF-ul, ar trebui sa se dea o Hotarare de Guvern privind aprobarea investitiei si alocarea banilor, iar dupa momentul acela putem sa incepem noi, Consiliul Judetean, demolarea celui vechi. Daca avem HG prin care se aproba noul obiectiv, atunci avem temei legal sa demolam si sa pornim investitia. Daca totul merge conform planului si nu sunt intarzieri, estimam ca acest lucru se va intampla la vara", a precizat Alin Nica.
In decembrie ar putea incepe intocmirea documentatiei pentru viitoarea Sala Polivalenta de la Timisoara.
,,La Polivalenta s-a inceput procesul de licitatie pentru contractarea studiului de prefezabilitate si studiului de fezabilitate. In decembrie ar urma sa se selecteze cei care vor face aceste studii, speram ca anul viitor sa se treaca la proiectul tehnic si executie. E un pic mai mult de lucru, dar speram sa fie cat mai rapid", a adaugat Alin Nica.
Cele doua investitii sunt estimate la peste 100 de milioane de euro fiecare.

https://www.opiniatimisoarei.ro/stadionul-fara-acoperis-peste-gazon







Cuneo

Când multe stadioane cu pistă, din toată lumea, sunt în paragină sau se demolează, chelului îi trebuie tichie de mărgăritar!

https://www.facebook.com/alinnica.ro/posts/3466244526815461?comment_id=3467413856698528&notif_id=1617388760723144&notif_t=feed_comment_reply&ref=notif

Dominik

Sper sa fie o pacaleala de 1 Aprilie, ar fi o mare mizerie sa faca stadion cu pista !!!  >:(
You're in Steelers Country

Cuneo

Consilierii județeni din Timiș au votat pentru un nou stadion al Timișoarei de 122 de milioane de euro! Mingea e acum în curtea CNI

Consilierii județeni din Timiș au aprobat prin vot, astăzi, 11 iunie 2021, indicatorii tehnico-economici pentru viitorul stadion al Timișoarei, sau, mai clar spus, au aprobat studiul de fezabilitate. Urmează acum o serie de proceduri de aprobare la Compania Națională de Investiții (CNI), cea care va finanța mare parte a proiectului. Cert acum este că noul stadion care va fi contruit pe locul actualului "Dan Păltinișanu" va costa 122 de milioane de euro și nu va fi gata până în 2025!
Stadionul va fi fără pistă, așa cum a fost nevoit președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, să accepte după valul de critici creat după ce politicianul a venit cu ideea unei piste de atletism. Încă de miercuri, la ora 15:00, ProSport a solicitat instituției dacă poate confirma că Studiul de fezablitate e gata și să pună publicației la dispoziția randarea.
Prezent în grupul de comunicare, președintele CJT s-a făcut că nu vede solicitarea și a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, miercuri, în toiul nopții.
"Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene. Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Atașat vedeți randarea acesteia", a postat, triumfalist, Nica, cu randarea ținută "secretă" pentru ProSport.
Noul stadion din Timișoara nu va fi gata până în 2025!
Studiul de fezabilitate a stabilit, pe lângă capacitatea, care era fixată de dinainte la 30.000 de locuri, și costul, dar și durata de realizare. Din păcate pentru fotbalul timișorean, va mai dura cel puțin patru ani!
"Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național. Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului", a mai anunțat Alin Nica.
Acum, studiu de fezabilitate trebuie aprobat la Compania Națională de Investiții
Studiul votat de aleșii județeni va trebui aprobat și de CNI. Acum câteva săptămâni, într-o vizită la Timișoara, ministrul Dezvoltării Attila Cseke a explicat care sunt următorii pași.
"Sunt niște proceduri, dar pot să vă garantez că, din punct de vedere al Guvernului, este un proiect important și va fi împins înainte pentru a arde etapele acestea de procedură. După ce vom avea studiul de fezabilitate, acest proiect trebuie să treacă prin trei comitete tehnico-economice, toate cu implicare la minister: primul la CNI, al doilea la ministerul Dezvoltării și, al treilea, un consiliu interministerial, unde trebuie aprobate investițiile. După ce vom avea studiul de fezabilitate, lucrurile pot avansa puțin mai repede, în sensul în care aceste trei avize să fie emise. Apoi e nevoie de o hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, care este obligatorie la investiții de peste 40 de milioane de lei", a declarat Attila Cseke la Timișoara.
După ce va ieși hotărâre de Guvern ce aprobă investiția, se poate face licitația pentru realizarea proiectului tehnic. De asemenea, în paralel cu realizarea proiectului tehnic, se va face demolarea actualului stadion "Dan Păltinișanu", care va începe în toamnă.
Din informațiile ProSport, cel puțin pentru PNL, partidul care dă actualul premier, stadionul de la Timișoara e o prioritate absolută, pentru a recâștiga primăria capitalei Banatului în 2024.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/consilierii-judeteni-din-timis-au-votat

Cuneo

Avem, in sfarsit, documentatia de la CNI pentru noul stadion de 30.000 de locuri de la Timisoara. Cand porneste demolarea batranei arenei Dan Paltinisanu

TIMISOARA. Dupa aproape doi ani de asteptari, in sfarsit, Compania Nationala de Investitii a finalizat Studiul de Fezabilitate pentru viitorul stadion de la Timisoara.
Urmatorul pas este ca, in baza documentatiei si a certificatului de urbanism, sa fie obtinute o serie de avize, atat de la Consiliul Judetean, cat si de la Primaria Timisoara si alte institutii teritoriale, iar aceasta etapa ar trebui sa se incheie cel tarziu la finele lunii ianuarie.
,,Am primit miercuri documentatia de la proiectantul care se ocupa de SF al noului stadion pentru depunerea, in vederea obtinerii avizelor. Ni s-a comunicat faptul ca s-a finalizat studiul de fezabilitate si acum urmeaza o etapa, care sper sa nu dureze mai mult de o luna, de strangere a tuturor avizelor prevazute in certificatul de urbanism. Si, dupa aceea, evident, adaptarea SF-ului in conformitate cu conditiile cerute de avizatori.

Fac un apel pe aceasta cale la toate institutiile care sunt implicate in procesul de avizare sa urgenteze procedurile, sa tina cont de faptul ca e un proiect capital pentru Timisoara si Timis si sa reusim sa finalizam acest proces cat mai rapid. Cam pana la sfarsitul lunii ianuarie mi-as dori sa avem toate avizele obtinute. Noi ne dam concursul, din partea CJT, sa sprijinim CNI cu urgentarea avizelor care tin de noi sau de institutiile din subordine, si de aceea imi doresc ca si celelalte institutii din Timisoara sa faca exact acelasi lucru, sa urgentam, sa nu lasam birocratia locala sa impieteze asupra proiectului acesta foarte important,,, a spus Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Odata incheiata aceasta faza, va urma inca o etapa birocratica ce nu ar trebui sa depaseasca inca o luna, iar aceasta se va incheia cu hotararea de guvern care sa aprobe finantarea stadionului, care va fi asigurata de Compania Nationala de Investitii si CJT.
Astfel, in primavara cel tarziu, s-ar putea trece la demolarea actualei arene Dan Paltinisanu si curatarea terenului pentru a face loc noului stadion de la Timisoara.

,,Pasul urmator va fi de aprobare a indicatorilor tehnico-economici in comisiile din cadrul CNI si Ministerul Dezvoltarii. Dupa ce se finalizeaza acest pas, care iarasi dureaza in jur de o luna, ar trebui sa intre in sedinta de guvern pentru aprobarea finantarii.

Sper sa punem presiune in continuare pentru ca acest element de infrastructura sportiva deosebit de important pentru noi sa prinda contur cat mai rapid. Eu imi doresc ca pana in 2024 sa inceapa efectiv lucrarile in cadrul stadionului.

Dupa ce se aproba indicatorii tehnico-economici si finantarea prin Hotarare de Guvern, noi putem trece deja la demolarea stadionului, iar CNI sa inceapa procedurile de licitatie pentru proiectare si executie a lucrarilor,,, a mai precizat Alin Nica.

Va reamintim, actualul stadion este de ani buni intr-o stare avansata de degradare si a fost inchis pentru competitii, intrucat nu prezinta siguranta.

https://www.opiniatimisoarei.ro/avem-in-sfarsit-documentatia-de-la-cni-pentru-noul-stadion

mdragos

Avizele alea nu se obtin pana la sfarsit ianuarie. Realist cam sfarsit Martie. Licitatie cam 1 an , proiectare 6 luni, executie 2 ani.

elphax

sa nu uitam ca au de daramat vechiul stadion si de mutat sute sau mii de tone de pamant de acolo

Cuneo

Aviz favorabil pentru construirea celor două stadioane celebre din România

Fotbalul românesc va beneficia de două stadioane noi, care urmează să fie pe teritoriul a două orașe importante din țară.

Informații despre stadioanele "Dan Pătinișanu" și "Ștefan cel Mare"

Este vorba despre București și Timișoara. Potrivit unui anunț făcut de președintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, proiectele arenelor "Dan Pătinișanu" și "Ștefan cel Mare" au primit aviz favorabil din partea departamentului, iar în următoarea perioadă vor începe și lucrările propriu-zise.

"Am făcut un bilanţ, împreună cu Agenţiile pentru Protecţia Mediului din toată ţara, iar proiectele mari destinate sportului, care au fost avizate în cursul anului trecut, se află printre cele mai importante şi aşteptate investiţii, în Municipiile Bucureşti şi Timişoara.

Este vorba despre două stadioane celebre din România, care de la gloria de altădată au ajuns, în prezent, cel mult baze de antrenament: Dinamo Bucureşti şi Dan Păltinişanu, din Timişoara.

De asemenea, tot în Timişoara a mai fost aprobată construirea unui stadion, pe structură metalică, pentru meciuri interne şi antrenamente de rugby, evenimente sociale/culturale şi concerte", a declarat preşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.

Viitoarea arenă a lui Dinamo va avea o capacitate de 25.059 de locuri și va fi destinată fotbalului, dar și rugbyului. Noul stadion va costa 170 de milioane de euro, va beneficia de două parcări, dar și de 80 de spații de cazare.

Noul stadion din Timișoara (30.000 de locuri) va costa 167,3 milioane de euro și va fi al doilea cel mai mare și mai scump din România, după Arena Națională din București, care are 55.634 de locuri și a costat 235 de milioane de euro.

https://www.digisport.ro/fotbal/aviz-favorabil-pentru-construirea-celor-doua-stadioane

a.l.x

Astăzi, 21.03.2024, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației anunță deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ – Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ,,Construire Stadion cu capacitate de 30.000 locuri, Str. Ștefan Covaci nr. 1, municipiul Timișoara, județul Timiș".

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA)   836.949   mii lei
                          din care C+M                         630.917   mii lei


   Capacitate nominală stadion: 30000 locuri  
Distribuție locuri:                                                                 
-   public general 30 596 locuri locuri                                                     
-   persoane cu handicap locomotor 144 locuri 
-   persoane cu alte tipuri de handicap 48 locuri                                                                   
-   locuri insotitori 96 locuri                                                                   
-   VIP locuri în tribune 930 locuri                                                                 
-   VIP locuri în tribune 336 locuri                                                                 
-   locuri presa 150                                                           
-   locuri conexe presa 170 locuri

Proiect HG Stadion

Nota de fundamentare