Autostrada A1 București-Nădlac

Started by Ionut, September 13, 2011, 12:10:24 PM

Previous topic - Next topic

4 Members and 23 Guests are viewing this topic.

Vice33

#36930
Nu înțeleg, de ce spuneți că AC-ul emis în vară pentru bucățica zonei cu liliecii NU ESTE VALABIL? Cum se poate așa ceva? Un act emis și semnat de autoritatea emitentă este valabil de când intră în vigoare, la semnarea lui, dacă UMB a primit AC-ul pe zona cu lilieci, are tot dreptul să intre cu forță pe acea porțiune...s-a vorbit aici că ar fi blocaj birocratic între Mediu și MT...Ce treabă au cei de la Mediu cu AC-ul, nu înțeleg logica.

AC-ul se emite DUPĂ AM, AM fiind emis de Mediu și AC de Ministerul Transporturilor. UMB-ul trebuie să atace complet dealul cu lilieci, nu înțeleg de ce nu o fac? Nu ar trebui ca desenele de execuție, detaliu, sau în caietul de sarcini, nu există procedurile, normele, detaliile explicate pentru lucrările complexe la dealul cu lilieci...de ce totuși nu au soluție clară?

Un proiect tehnic complet ar trebui să conțină toate informațiile (desene clare, precise, caiete de sarcini cu detalii, etc...)

Unde este problema până la urmă...? Informația este (măcar) 100% verificată/confirmată? Dacă da, atunci e o problemă la CNAIR!

TibiV

Vice,

AC-ul ala avea o "gaura" de 300 de metri...
Fix la lilieci.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Vice33

Eu așa am înțeles că DUPĂ CE S-A DAT AM-ul pentru cei 300 de m, S-AU MUTAT LILIECII și urmează "în cel mai scurt timp ca cei de la UMB să demareze lucrările".

Ce înseamnă "în cel mai scurt timp" și până la urmă când se va emite AC pe porțiunea de 300 de m rămasă??

NGC

Quote from: Vice33 on November 11, 2017, 01:49:15 AM
Până la urmă când se va emite AC pe porțiunea de 300 de m rămasă??

Vezi pe pagina anterioara.

NGC

Quote from: cristi5 on November 10, 2017, 11:57:14 PM
Au sapat pestera? Ar insemna ca au AC.

Inca un amanunt. ;)

Aruncati o privire la ce zice OMM 1149 / 2017, publicat in MO 731 / 11.09.2017. ;)

Quote
Articolul 1

Prin derogare de la prevederile art. 33 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 49/2011, cu modificările și completările ulterioare, se aprobă capturarea unui număr de exemplare din specii de lilieci din cadrul peșterii Tunel de la Șoimuș din județul Hunedoara și eliberarea ulterioară a acestora în peștera Românești, județul Timiș, după cum urmează:
a) Rhinolophus ferrumequinum - 10 exemplare;
b) Phinolophus hipposideros - 10 exemplare.


Articolul 2

În vederea capturării speciilor de faună sălbatică prevăzute la art. 1 se vor utiliza plase chiropterologice.

Articolul 3

(1) Derogarea se stabilește de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la 30 octombrie 2017.
(2) Capturarea exemplarelor din speciile prevăzute la art. 1 se realizează de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A., cu personal tehnic de specialitate.
(3) Pentru activitatea prevăzută la alin. (2) se va solicita și obține autorizația de mediu pentru recoltare/capturare.

Articolul 4

(1) În termen de cel mult 7 de zile de la data capturării, beneficiarul are obligația să transmită agenției județene pentru protecția mediului de pe raza administrativ-teritorială unde s-a desfășurat acțiunea de capturare un raport asupra acțiunii derulate în baza derogării obținute.
(2) Modelul raportului asupra acțiunii derulate în baza derogării obținute este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
(3) Agenția județeană pentru protecția mediului transmite Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, în maximum 30 de zile de la data aplicării derogării, un raport referitor la rezultatele acesteia în baza datelor prevăzute la alin. (1).

Articolul 5

Controlul aplicării derogării se exercită de către personalul împuternicit din cadrul subunităților teritoriale de specialitate ale autorității publice centrale care răspunde de protecția mediului.

icristian

@yetiman Cred ca trebuie sa refaci tabelul pentru noiembrie, eu din ce vad sunt alte procente raportate pentru noiembrie
Lot2 95.62%
Lot3 79.02%
Lot4 67.43%

wifi

Nu gasesc nicaieri detalii, o fotografie, ceva acolo, despre vestita monitorizare de un an intreg a liliecilor. Cu ce competenta s-a facut, trebuiau ceva cunostiinte ca sa afirme ca sunt dintr-o specie deosebita ocrotita de lege. Un necunoscator in materie nu ar fi stiut ce este si ce nu ocrotit de lege. Pe de alta parte orice, scuzati expresia, prost ar fi vazut ca colonia aia este cam redusa, 3 exemplare dupa care nici guano n-a fost de gasit. Autorizatia aia a fost pentru 10 ca sa fie, dar in realitate nu s-au prins asa de multi.
Adica s-a oprit intre 2015 si 2017 constructia unui obiectiv de importanta nationala pe baza unor prostii? Poate oricine sa zica ca a descoperit ceva deosebit, sa spuna de exemplu ca a gasit un ou de dinozaur care este in luna a noua, iasa acusica puiul, si-l crede toata lumea, in orice caz destui care-l iau de bune ca sa opreasca lucrul? Asaceva poate ar fi functionat in evul mediu, crede si nu cerceta, dar astazi trimiteam imediat o drona sa vada la fata locului. Pana si NATO abia asteapta sa se construiasca A1, nu-i un moft.

Ionut

Discutia despre autorizatie si acord de mediu este mutata pe thread-ul dedicat in board-ul Birocratie.

yetiman

^ am modificat . mersi (si octombrie era gresit  :( )
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

cristi5

#36939
Quote from: dorum on November 10, 2017, 06:24:02 PM
daca ii trag un pasaj bine tintuit in pile la baza dealului oare e costul prea mare? ca cu dealu' ala, io nu vad prea curand rezolvare... oricum tra sa faca ditai ziduri de sprijin, consolidari, alte chesti...

Adica sa schimbe solutia tehnica? Atunci mai stam 2 ani numai sa aprobe CNAIR...

S-a facut vreun studiu geotehnic la deal la vremea SF? Eu stiu ca e SF de birou.

A facut UMB studii geo la deal in faza de proiectare?

Daca nu, poate avem totusi noroc. E totusi un deal "tare" (desi cam abrupt). La Branisca n-a tinut, poate tine aici.

Atentie, eu n-am nimic cu UMB, dar cred ca filmul pe care-l vedem e asa: "daca proiectezi conform SF, primesti AC maine (well...), daca vrei sa schimbi solutia sau (doamne fereste!) traseul, negociem vreo doi ani si pana la urma tot ca in SF vei proiecta".

Iar ultimele trenduri (vezi PiSi de exemplu) tot pe linia asta merg. Un soi de FIDIC rosu fara (prea multe) studii geo si fara proiect.

Deci pana la urma vorbesc de abilitatea CNAIR de a manageria schimbari de plan. Adica de a manageria pur si simplu. Adica sa-si asume cineva ceva. Mai nou practic scriu in documentatia de licitatie ca nu se va schimba nimic, deci autorii SF sunt transformati in vizionari.

(sau schimba totusi planul, ca la Holdea, ajung cu chiu cu vai la AC, apoi nu vor sa plateasca. #statulpartenerserios)

Vreau sa vad cat va dura blocajul cand va trebui totusi schimbat ceva. Partea buna e ca nu se va mai ajunge sa avem un castigator care a ofertat cu totul altceva decat in SF, ca la Sebes, si apoi sa mai stam cativa ani sa ajungem tot la SF, sau la ce s-a gandit CNAIR intre timp.

Apropo, se stie ce a ofertat UMB la Soimus/deal? Banuiesc ca au propus o schimbare de traseu (poate de-a dreptul spre Mintia) ca altfel poate treceau pe sub radar, ca Porr la ST4.

De unde deducem ca CNAIR e mai rezistent la schimbare de traseu decat de linia rosie... Sau ma rog, a fost, ca daca nu te mai lasa sa schimbi structuri (de exemplu sa le aduci in acest secol), practic linia rosie e greu de schimbat.

NGC

Quote from: wifi on November 11, 2017, 06:04:02 AM
Nu gasesc nicaieri detalii, o fotografie, ceva acolo, despre vestita monitorizare de un an intreg a liliecilor. Cu ce competenta s-a facut, trebuiau ceva cunostiinte ca sa afirme ca sunt dintr-o specie deosebita ocrotita de lege. Un necunoscator in materie nu ar fi stiut ce este si ce nu ocrotit de lege. Pe de alta parte orice, scuzati expresia, prost ar fi vazut ca colonia aia este cam redusa, 3 exemplare dupa care nici guano n-a fost de gasit. Autorizatia aia a fost pentru 10 ca sa fie, dar in realitate nu s-au prins asa de multi.

Vezi acest mesaj din 2016 unde am prezentat pe larg problema.

Quote from: wifi on November 11, 2017, 06:04:02 AM
Adica s-a oprit intre 2015 si 2017 constructia unui obiectiv de importanta nationala pe baza unor prostii?

Citeste cu mare atentie ce a sustinut beneficiarul lucrarii in 2010.

Quote from: NGC on July 08, 2016, 02:14:28 PM
09.09.2010: Se emite acordul de mediu pentru tronsonul Lugoj - Deva, care mentioneaza pestera Tunel si liliecii din ea, dar CNADNR precizeaza ca traseul autostrazii nu intersecteaza pestera



In baza acestor informatii s-a emis primul AM in 2010. ;)

Nu mai reiau subiectul ca nu are rost.

pbh

Daca ne legam de plata ( ma refer strict la Holdea) nici eu nu as plati o lucrare neterminata, tinand cont ca acest constructor a avut deja 4 probleme majore pe lot ( lot nedeschis circulatiei) dintre care care cel putin 3 ( 3 surpari teresament) sunt strict din vina lui. Sa vad ca macar 1 luna rezista lucrarea de la Holdea.
Tot lotul LD3 este un deja-vu!

NGC

Quote from: wifi on November 11, 2017, 06:04:02 AM
Autorizatia aia a fost pentru 10 ca sa fie, dar in realitate nu s-au prins asa de multi.

^^^

Quote from: NGC on November 11, 2017, 01:55:30 AM
Aruncati o privire la ce zice OMM 1149 / 2017, publicat in MO 731 / 11.09.2017. ;)

Quote
Articolul 1

Prin derogare de la prevederile art. 33 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 49/2011, cu modificările și completările ulterioare, se aprobă capturarea unui număr de exemplare din specii de lilieci din cadrul peșterii Tunel de la Șoimuș din județul Hunedoara și eliberarea ulterioară a acestora în peștera Românești, județul Timiș, după cum urmează:
a) Rhinolophus ferrumequinum - 10 exemplare;
b) Phinolophus hipposideros - 10 exemplare.


Quote from: NGC on July 08, 2016, 02:14:28 PM
31.05.2016: Studiul de evaluare adecvata pentru actualizarea acordului de mediu confirma prezenta liliecilor si prezinta 3 posibile solutii, o solutie fiind mutarea traseului, iar celelalte 2 fiind construirea de adaposturi artificiale (grupate mai jos intr-un singur punct)



Oare 10 + 10 a fost suficient? ;)

@disney: Arunci o privire la art. 4? ;) :cheers:

NGC

Quote from: pbh on November 11, 2017, 10:06:15 AM
Daca ne legam de plata ( ma refer strict la Holdea) nici eu nu as plati o lucrare neterminata.

Nu e vorba de plata, ci de contractarea lucrarii respective.

Germany

Bravo Rocklee! Felicitäri! Bine cä ai reparat "furia rosie" ;)

Observ pe diagramä un progres al UMB-ului, lunar, între 3-5 %....Mä gândesc cä acum trag greul (viaducte etc)....probabil din primävarä vor reusii mai mult de 5 % lunar!

Momentan au 67 % fizic....deci cei 33 % rämasi, ar trebuii sä-i termine în 10-12 luni, asta în cazul în care reusesc "doar 3 % lunar"....

Poate cu putin noroc, si vreme favorabilä, vor termina mai repede.

Weekend pläcut tuturor!