Harta calității drumurilor din România

Started by vancouver, August 22, 2013, 08:51:36 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

flaviu m.g.

Helo! a mai circulat cineva recent pe drumul Iacobeni (jud. Suceava) - Borsa (jud. Maramures)? Se poate circula?...care mai e starea drumului?

rizzuh

Quote from: vancouver on May 23, 2017, 11:40:24 AM
@rizzuh, totul este subiectiv atunci cand coloram harta asta (cu exceptia catorva criterii gen marcaje lipsa complet = maxim galben la DN si maxim verde la DJ). Dupa cum ai vazut am tinut cont in mare masura de parerea ta. Sa luam ca exemplu chiar DN65. Dupa parerea mea acel drum nu poate sa fie de albastru dupa o reasfaltare si re-marcare, pentru ca nu se reabiliteaza cu adevarat si ca atare imediat apar problemele (tasari, gropi, marginea fara rigole sau parapeti si insuficient de stabilizata, etc...). Totusi, la insistentele tale am pus albastru. Mai precis vreau sa zic: eu l-as fi lasat integral verde de la Craiova la Pitesti, dar am facut asa cum ai cerut tu.

Am inteles, este clar ca pana la urma culorile sunt subiective, nu avem criterii precise (si nici nu cred ca ar functiona, nu o sa tina minte omul dupa un drum lung exact cum a fost drumul, va stii lucruri generale - gen sunt multe gropi, lipsa marcaj, etc.). Nu tin mortis ca DN65 sa fie albastru, ca nu ma ajuta pe mine cu nimic, tot pe drumul ala o sa circul (albastru, verde, galben, cu sau fara gropi). Tot ce vreau sa stiu este ceva orientativ la ce ar putea insemna culorile, pentru a putea da o informatie cat mai buna pentru ceilalti participanti la trafic care folosesc harta. Ideea este sa fie o diferentiere cat de cat obiectiva intre albastru si verde, ca omu' sa stie ceva de genul asta: albastru = ii poti da in gura fara nicio grija, nu-s gropi de evitat, nu-s denivelari, etc. (doar exceptional); verde = drumu-ii bun, mai dai peste o groapa, un petec, ceva denivelari, dar se poate circula cu viteza legala fara griji.

Quote from: vancouver on May 23, 2017, 11:40:24 AM
Orice culoare acopera o zona mai vasta de calitati - poate ca era mai bine cu note de la 1 la 10 si atunci se putea face o departajare mai fina. Dar asa groso-modo, albastru inseamna 9 - 10, verde este 7-9, galben este 6-7, rosu 4-6 si violet 2-4. Asadar si un drum de nota 7 este la limita verde (sau galben), la fel ca si unul de nota 9 la limita verde (sau albastru). E doar un exemplu cu notele, ca sa intelegem ideea.

Este mai simplu cu 4-5 culori decat o nota (care-i diferenta intre 6 si 7?), doar sa avem cateva (2-3 criterii) la fiecare culoare. Evident ca pentru A vor fi mai exigente decat pentru DN, pentru tu ca sofer ai asteptari mai mari de la o autostrada :)

Quote from: vancouver on May 23, 2017, 11:40:24 AM
In final eu fac asa:
- in toate situatiile trec parerile voastre si prin filtrul parerii mele - adica sunt un fel de moderator al culorilor. Astfel este garantat ca, desi totul este subiectiv, macar este un singur subiect care stabileste culoarea, adica eu
- daca ulterior mai multi de aici de pe forum imi sar in cap si spun ca este aiurea o culoare, atunci parerea mea nu mai conteaza si ma supun majoritatii
- daca exista idei diferite incerc sa moderez si sa ajungem la un numitor comun
In mod evident niciodata nu vor fi toti multumiti.

Mi se pare foarte OK si iti multumesc enorm pentru munca ta, m-a ajutat de multe ori harta. ;)

Quote from: vancouver on May 23, 2017, 11:40:24 AM
Daca crezi ca ar trebui sa procedez altfel, atunci astept propuneri.

Cum am spus mai sus, sugerez cateva criterii simple pt. fiecare culoare (2-3) puse in prima postare. Astfel putem reduce din subiectivitate :)

vancouver

^^ ok, o sa ma gandesc sa vad ce pot face cu criteriile.
Prioritatea zero: A1 Sibiu - Pitești. Prioritate zero virgulă zero: A0 centura București. Importante: A7 Ploiești - Bacău - Pașcani - Suceava; A13 Sibiu - Brașov - Onești - Adjud; A3 Cluj - Oradea; A3 Ploiești - Brașov; A12 Pitești - Craiova; A8 Pașcani - Iași; A4 Constanța - Vama Veche. Toate NUMAI SI NUMAI cu fonduri europene. Un NU categoric oricărei forme de taxare la km pe autostrăzi.

infraAdi_ro

Quote from: flaviu m.g. on May 23, 2017, 11:05:24 PM
Helo! a mai circulat cineva recent pe drumul Iacobeni (jud. Suceava) - Borsa (jud. Maramures)? Se poate circula?...care mai e starea drumului?
nu se circula:)) e foarte rau,am pus ceva poze de 2 sapt la drumuri nationale.....poti lasa roata prin crater.Deci e ff rau,e in reabilitare si se lucreaza cel putin pe pe portiunea Moisei-Borsa-Sesuri!
Romania are un viitor doar daca are prezent!

stelian222

Despre drumul ce leaga Soveja de Lepsa se mai stie ceva? teoretic e DN, DN2L

Allex

DN2F Bacau-Vaslui s-au inrosit si portiunile galbene. Lipsa marcaje, denivelari mari, gropi, asfalt frezat si umplut cu pietris, acostamente macinate etc.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare A7 Autostrada Moldova

dumbravaandrei

Quote from: stelian222 on May 26, 2017, 08:59:56 PM
Despre drumul ce leaga Soveja de Lepsa se mai stie ceva? teoretic e DN, DN2L
DN? La cat de lat e, am crezut ca e DJ.
Eu am fost in toamna doar pana la manastire, dinspre Lepsa. Drumul e practicabil. Nu sunt cratere, dar gropi si denivelari mai sunt. E un galben spre rosu. Pana la 50-60 km/h scapi relativ ok, dar daca nu casti ochii la busteni lasati pe DN sau camioane care n-au nici o durere si mai mai se urca pe tine s-ar putea sa platesti scump.
Am inteles ca la 1km de manastire spre Soveja nu mai este asfalt, e ca un drum forestier.

Allex

Am trecut anul trecut de doua ori intre Lepsa si Soveja. Ai dreptate, e ca un drum forestier, nu recomand parcurgerea acestuia decat daca e musai. Si de preferat nu dupa ploi sau topirea zapezilor. Auzisem si eu mai demult ca ar vrea sa il modernizeze. Probabil asta a intrebat stelian222.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare A7 Autostrada Moldova

ActiON_

Pe tronsonul Bucecea - Ionășeni (DN29C), am observat că s-a răzuit asfaltul (cred că acolo unde erau gropi multe). În rest nu am observat astfel de răzuiri.

Trimis de pe al meu E3_Living folosind Tapatalk


cristi5

#1419
Quote from: strainu on May 23, 2017, 05:25:24 PM
Mie la drumurile "intermediate" (portocalii) mi se pare că Thunderforest nu oferă contrast suficient, aș recomanda B&W. Openmap.ro, primii care au scos calitatea drumurilor din OSM, aveau un fundal spălăcit, foarte bun pentru evidențiere, dar cred că era producție proprie.

Poti sa sugerezi alt RGB pt galben?

In legatura cu B&W, se poate alege din dreapta-sus...

Interesant cu openmap, pacat ca nu pare sa mai functioneze.

PS am fost plecat si nu am putut inca transfera log-ul lui vancouver pe OSM. Sper sa apuc zilele astea daca nu sunt alti voluntari.

pasadia

DN13E, intre intersectia cu DN11 si Covasna, l-as retrograda la galben. Are portiuni cu marcaje lipsa (fie in totalitate, fie doar cele laterale), foarte multe petice, 2 treceri la nivel cu CF 404 (care nu prea sunt la nivel), zone cu vegetatie si chiar apa (din lacul Reci) pe acostament. Plus o platforma redusa in ciuda faptului ca este destul de circulat.

mitsu

#1421
Salutare,

Nu stiu de ce DN6 spre Caracal, pe teritoriul judetului Olt, a fost retogradat la rosu. Trec des pe acolo, s-au si asfaltat niste tronsoane (cele care erau asfaltate doar pe o banda, astfel ca s-a adus soseaua la acelasi nivel), s-au astupat si traversele laterale, zau daca gasesti poate doua-trei gropi pe tot drumul.
Serios, se merge constant cu 100 km la ora. Da, are niste denivelari, petice, ingustari, arata rau ca aspect comparativ cu bucata reabilitata de dupa Alexandria, dar daca pe un drum se poate merge cu 100 km la ora, nu cred ca e de rosu.
Mie-mi convine ca e rosu, ca abia nu cirula lumea pe acolo si e mai mereu liber, dar nu e de rosu, e de galben.
Totusi, poate-si mai spune cineva parerea.

rizzuh

#1422
@mitsu, pentru ca atunci cand am fost eu pe acolo, dupa Paste, era efectiv periculos sa circuli cu mai mult de 50 pe acele portiuni cu o banda cat-de-cat asfaltata (ce am filmat eu mai jos era mai OK, au fost inainte portiuni mult, mult mai rele). Vancouver a actualizat harta zilele trecute, de atunci si pana la actualizare nu a mai fost nimeni pe DN6 sa spuna aici care este starea drumului. Am auzit din presa ca ar fi continuat cu lucrarile abandonate si ca este OK acum. Lumea nu circula pe acolo nu pentru ca ar fi vazut pe harta ca este rosu (prea putini stiu de harta asta, daramite de forum), ci pentru ca chiar era prost drumul.

Din ce spui tu, cred ca ar fi de galben (din cauza ingustarilor). Marcajele le-au trasat pe portiunile asfaltate? Altfel e distractie noaptea pe ploaie :)

Quote from: rizzuh on April 18, 2017, 08:06:20 AM
Acum... sa vorbim despre DN6. Am ales ruta Craiova - Caracal - Rosiori - Alexandria - Bucuresti ca sa evit aglomeratia infernala de la Pitesti, unde s-a stat cu orele in coloana de la Colonesti pana la A1 (35 km!!!).

Pe portiunea din Dolj, DN6 este excelent. Albastru.
Pe portiunea din Olt pana in Caracal este bun, marcajul a inceput sa se stearga, dar asfaltul este foarte bun. Verde.
Din Caracal... as putea sa injur mult si bine, as umple frigiderul cu carne al CNAIR pentru un an intreg:

https://youtu.be/abonDJCTft4

https://youtu.be/Ix_DuNqu6cs

https://youtu.be/-wkN1n6GU30


  • aici merg cu rotile din stanga peste linia care separata sensurile, pentru ca nu este loc! Astfaltul este rezonabil, dar noaptea (poate si pe ploaie) este oribil.
  • avem strat de asfalt pus in bataie de joc pe sute de metrii, pe sensul opus este asfaltul la o diferenta de nivel de la un lat de palma la mult mai mult!
  • pe aceasta portiune este pe sensul meu stratul de asfalt inaltat - pare bun la prima vedere, dar este valurit

Asta nu este drum european, astea poate sunt conditii pentru ulita din sat! Rosu direct.

Cum intram in Teleorman, pana la Alexandria, drumul este ca in palma, ramane de albastru (inclusiv DN6F, centura Alexandriei).
De la Alexandria pana la Valea Plopilor (in Giurgiu) este verde, asfaltul este uzat; in Giurgiu marcajele au inceput sa se sterga si indicatorele sunt mult mai rare.
De la Valea Plopilor pana la Mihailesti cred ca ar fi de galben, dar nu pot spune pentru ca a fost o aglomeratie infernala, s-a mers in coloana.
De la Mihailesti pana la Bulgaru (in Ilfov) este galben, marcajul este sters, drumul este petecit. Portiunea de langa lac este varza.
De la Bulgaru pana in Bucuresti albastru.

strainu

#1423
Quote from: cristi5 on May 27, 2017, 10:49:56 PM

Poti sa sugerezi alt RGB pt galben?
Galben-galben, #FFFF00 :) Se vede prost pe legendă, dar cred că ar fi mai bine în tile-uri.

Quote from: cristi5 on May 27, 2017, 10:49:56 PM
PS am fost plecat si nu am putut inca transfera log-ul lui vancouver pe OSM. Sper sa apuc zilele astea daca nu sunt alti voluntari.

O să fac eu cât apuc în seara asta, restul poate săptămâna viitoare.

L.E.: Am făcut până la DN12C, inclusiv.
Mi-e frică să merg pe DN2. Pentru unii, asta înseamnă că n-am ce căuta pe șosele.

strainu

FYI, am mai adăugat în OSM următoarele în Constanța:
- DJ226 între Istria și intersecția cu DC86 în Năvodari - roșu, cu excepția porțiunii dintre Săcele și intrarea în Năvodari
- DJ226A între DN22 și DJ226 - roșu (bad pe OSM), și între DJ226 și cetatea Histria - roșu spre violet (very_bad pe OSM)
- DC86 albastru all the way

Cum drumurile astea aveau deja smoothness pe OSM dar nu au fost preluate aici, bănuiesc că nu sunt de interes.
Mi-e frică să merg pe DN2. Pentru unii, asta înseamnă că n-am ce căuta pe șosele.