Libera circulatie a romanilor in Europa si in lume

Started by Ionut, September 16, 2011, 06:28:31 PM

Previous topic - Next topic

5 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Time-and-Space

Quote from: dr4qul4 on September 15, 2017, 02:56:41 PM
In situatia actuala prefer sa NU intram in Schengen. Imediam ce vom intra, vor veni mii de imigranti. Poate chiar zeci de mii. Si nu se va stii nimic de ei, deoarece nu va mai exista control intre Bulgaria si noi.

si?

crezi ca romania are vreo sansa in viitor fara imigranti? uita-te la cifrele demografice.

dr4qul4

Faptul ca vor veni aici nu inseamna ca vor si sta. Ba din contra. Odata intrati in Schengen, presiunea va fi pe granita exterioara.
In timp ce unii cred ca imigrantii sunt solutia, eu consider ca suntem deja mult prea multi oameni pe Terra.
Imigrantii sunt o solutie provizorie. Peste 30 de ani si ei isi vor cere pensiile si sa vezi atunci conflicte.

Nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu cei care fug de razboi. Am ceva cu cei care nu se vor intoarce nici la 10 ani de la sfarsitul lui.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

Time-and-Space

oricine cotizeaza are / va avea pensie. la noi nu va fi cine sa cotizeze si sa munceasca!

granitele nu sunt echivalente cu controlul sau siguranta. la fel de bine se poate controla si fara ele, la intrare iesire exista tehnici  de supraveghere, echipe mobile etc.

Ionut

Raportor NATO: Aderarea României şi Bulgariei în zona Schengen, un pas evident. Condiţiile preliminare - îndeplinite

'Iniţiativa sinergiilor Mării Negre trebuie readusă la viaţă şi trebuie completată de o strategie macroregională. Recent, preşedintele Comisiei Europene a subliniat şi a cerut încă odată ca România şi Bulgaria să fie primite în zona Schengen. Este un pas evident care trebuie oricum făcut, pentru că condiţiile preliminare au fost deja îndeplinite şi preşedintele Comisiei a transmis un mesaj foarte pozitiv în acest sens, pentru că ţările sunt pregătite în această privinţă. Cred că în 2018 - 2019, când România şi Bulgaria vor prelua preşedinţia Consiliului UE, cred că acest important mandat va da un avânt acestui potenţial imens din zona Mării Negre', a subliniat Ulla Schimdt.

Economica.net

Ionut

Miniştrii JAI propun ca România şi Bulgaria să primească un acces la datele
Sistemului european de identificare a vizelor Schengen


Miniştrii Justiţiei şi Afacerilor Interne din statele membre UE au convenit vineri să permită României şi Bulgariei să consulte, în modul "read-only", datele Sistemului european de identificare a vizelor Schengen, o bază de date cu informaţii biometrice ale solicitanţilor de vize în spaţiul de liberă circulaţie, în vigoare de la sfârşitul lui 2011.

News.ro

Ionut

Controale la frontiere: Dacă "spaţiul Schengen moare, UE moare, avertizează Comisia Europeană

Sfârşitul liberei circulaţii în Spaţiul Schengen ar fi fatal Uniunii Europene, a avertizat vineri comisarul european pentru afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, cu prilejul unei reuniuni la Luxemburg a miniştrilor de interne din statele comunitare, transmite AFP. Mai multe state membre, în frunte cu Germania şi Franţa, pledează pentru o modificare a regulilor actuale ale Spaţiului Schengen, considerând că acestea nu fac faţă ameninţării teroriste constante.

Fără a cere sfârşitul liberei circulaţii, Parisul şi Berlinul vor să poată reinstitui mai facil controale la frontierele lor şi pe durate mai lungi decât permit reglementările actuale. Comisia Europeană a acceptat în principiu o reformă în acest sens a Codului Schengen, dar nu doreşte să meargă atât de departe pe cât solicită cele două state menţionate, dar şi Austria şi Danemarca.

În baza regulilor actuale, Franţa a informat Comisia Europeană că va prelungi cu încă şase luni, până la 30 aprilie 2018, controalele temporare reintroduse la frontiere după atentatele din noiembrie 2015, iar Germania şi Danemarca au anunţat măsuri similare.

Economica.net

Ionut

UE va implementa un nou sistem de înregistrare a intrărilor şi ieşirilor în spaţiul Schengen

Consiliul Uniunii Europene a adoptat luni noi norme pentru înregistrarea intrărilor, a ieşirilor sau a refuzului accesului străinilor la frontieră în spaţiul Schengen, norme adoptate în special ca măsură antiteroristă, informează agenţia EFE. Acest sistem de înregistrare va fi folosit în cazul cetăţenilor statelor terţe (din afara spaţiului Schengen), atât cei care au nevoie de vize cât şi cei cărora nu li se solicită vize de scurtă şedere de până la 90 de zile.

Sistemul va fi constituit dintr-o bază de date centrală, în care vor fi stocate informaţiile şi care va fi conectată unor interfeţe naţionale uniforme. Informaţiile stocate vor include date despre identitatea şi documentele de călătorie ale celor care trec frontiera externă a spaţiului Schengen, precum şi datele lor biometrice. Noul sistem va asigura şi interoperabilitatea cu sistemul de informaţii privind vizele (VIS), ce priveşte cetăţenii statelor terţe care au nevoie de viză pentru a trece frontiera externă a spaţiului Schengen. Informaţiile referitoare la cetăţenii statelor terţe vor fi păstrate în baza de date timp de trei ani, sau cinci ani în cazul celor care au depăşit perioada autorizată de şedere.

Agenţia eu-Lisa va iniţia împreună cu statele membre realizarea acestui sistem, care va trebui să fie funcţional până cel târziu în anul 2020.

Economica.net

adiarc

mda...ne batem cu pumnul in piept ca nu discriminam..dar de fapt discriminam

deja,am observat anul acesta o chestie destul de ciudata.Pe aeroportul din Madrid ( Barajas,parca ?),avem automate de pasapoarte,unde cetatenii anumitor tari ( nucleul fondator al UE ),isi pot scana singuri pasapoartele si merg mai departe,daca nu sunt probleme.....in timp ce muritorii de rand stau la cozile clasice...urat..f.urat
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

Ionut

Asta cu scanatul pașapoartelor nu cred ca e pentru anumite țări. Eu am trecut asa cu pasaport cu biometric, cu cip. Am scanat singur și am evitat o coada imensă. În Viena.

cezar-mario2012

 Ai avut noroc. La Berlin era la fel, coadă la ghișeu și  automate de pașapoarte. Când câțiva români au trecut prin sistemul automat, vameși germani au închis sistemul automat. :lol:

dragos76

Și eu am trecut de f multe ori la londra prin poarta de pașapoarte automate. Și pe englezi numai de filo-românism nu îi putem bănui ;)

yetiman

Portile automate nu au de a face cu nationalitatea/cetatenia. Ci cu tipul de pasaport. Trebuie neaparat sa fie biometric, cu cip, pentru ca datele stocate sa poata fi verificate digital si comparate cu imaginile de pe camera digitala.
Probabil ca si cartea de identitate va fi suficienta, dupa ce se va introduce varianta biometrica.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

dr4qul4

exact.
Asa numitul pasaport electronic. Cel temporar nu merge scanat. Eu nu am avut niciodata probleme acolo unde aveau scanner automat. Si am pasaport electronic de vreo 6 ani (l-am refacut 1 data ca e pe 5 ani doar).
L-a Londra l-am folosit si pentru a imi printa biletul la automatele de check-in.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

Ionut

Românii pot călători în Canada fără vize. De astăzi, 1 decembrie

Românii vor putea călători în Canada fără vize, începând de vineri, de la ora 16.00 (ora României), pentru şederi de maximum 6 luni în scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei / cunoştinţelor sau pentru prospectarea oportunităţilor de afaceri), pe baza oricărui paşaport românesc valabil.

Conform regimului aplicabil resortisanţilor tuturor celorlalte state exceptate de la obligativitatea vizelor de intrare în Canada, cetăţenii români care intenţionează să meargă cu avionul spre Canada, pentru şedere sau tranzit, trebuie să obţină în prealabil o Autorizaţie de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).

Autorizaţia de călătorie electronică eTA se va putea obţine doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania. Aplicaţia aferentă va deveni disponibilă pentru cetăţenii români numai de vineri, 1 decembrie 2017, de la orele 16:00 (ora României). În consecinţă, cetăţenii români care şi-au planificat zboruri directe cu destinaţia Canada, cu decolare înainte de ora respectivă, nu pot obţine eTA anterior îmbarcării şi nu pot intra în Canada decât în baza unei vize valabile, chiar dacă avionul va ateriza pe teritoriul canadian ulterior orei specificate.

Românii care intenţionează să intre în Canada pe cale terestră (rutieră / feroviară) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră) trebuie să aibă doar un paşaport valabil, fără a mai fi necesară obţinerea eTA.

Economica.net

tom_sawyer

Vizele de intrare în Japonia pentru români au fost ridicate, anunţă premierul japonez la Palatul Cotroceni

economica.net