Libera circulatie a romanilor in Europa si in lume

Started by Ionut, September 16, 2011, 06:28:31 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Ionut

Bye bye wifi!




Cum vrea Trump să schimbe sistemul de vize pentru SUA

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, are un plan în zece puncte privind consolidarea sistemului de imigrări. Obţinerea vizelor, inclusiv a vizelor temporare de muncă, va fi, probabil, mai dificilă în timpul administraţiei Trump, iar situaţia legală a celor care vor ajunge totuşi în SUA va fi ceva mai restrictivă.

Trump vrea de asemenea să pună punct practicilor "Catch and Release" și blocarea finanţării federale pentru oraşele de tip "Sanctuary City". Catch and Release se referă la practica autorităților americane de a elibera imigranții ilegali prinși, până la termenul când trebuie să se prezinte în fața unui judecător de imigrări. Astfel, Trump vrea ca imigranții ilegali prinși să rămână în spatele gratiilor, sau sub o formă de control judiciar, până la termenul de judecată. Prin Sanctuary City sunt descrise municipalitățile din SUA care practică, la nivel local, o politică deschisă față de imigranți. Aceste orașe nu alocă fonduri sau resurse publice către aplicarea legislației federale privind imigranții, iar poliția și funcționarii publici locali nu cer persoanelor cu care au de-a face informații privind statutul conform legislației privind imigrația. Printre orașele care corespund acestei descrieri se numără Los Angeles, Washington, D.C., New York, Philadelphia, San Francisco, Salt Lake City, Dallas, Detroit, Chicago, Minneapolis, Denver, Baltimore și Seattle.

Administraţia Trump va suspenda emiterea de vize către toate ţările unde nu este posibilă verificarea riguroasă a solicitanţilor şi va implementa sistemul biometric de urmărire a intrărilor şi ieşirilor de pe teritoriu american ale deţinătorilor de vize.

Economica.net

adiarc

#151
Am prieteni buni în Republica. Moldova..Îi vizitez cam odată pe an
..Din păcate cred ca e posibil ca odată cu victoria lui Dodon sa fie reintroduse vizele pt romani ,așa Cum s-a mai întâmplat pe vremea lui Voronin
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

mr.L

Quote from: adiarc on November 14, 2016, 10:04:43 AM
..Din păcate cred ca e posibil ca odată cu victoria lui Dodon sa fie reintroduse vizele pt romani ,așa Cum s-a mai întâmplat pe vremea lui Voronin

Cate zile au fost mentinute vizele pe vremea lui Voronin?

Daca Voronin introduce vize pentru cetatenii romani, UE introduce vize pentru cetatenii moldoveni, ceea ce va duce la proteste ample. Stiai asta ?

dr4qul4

Foarte multi romani din Republica Moldova si-au facut pasaport de Romania. Unii chiar fara sa fi trecut mai mult de o data pe aici!
Iar acum sunt plecati in afara la munca.
Au ramas doar rusii sa voteze acolo. Cei care nu stiu decat limba rusa. Pentru ca cei care stiau romana sau engleza si-au facut si ei acte romanesti.
Cu cine ati vrea sa voteze?

Oricum, la ei presedintele nu are atat de mare putere. Mai grav mi se pare ce se intampla la sud de Dunare pentru ca suntem "la pachet" cu ei pentru Schengen.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

Ionut

Va rog frumos nu deviati de la subiect, mai ales pe subiecte politice.
Este vorba de libera circulatie a cetatenilor romani.

mr.L

#155
Quote from: frunzaverde on November 02, 2016, 04:46:07 AM

Nu stiu daca Canada va face acelasi lucru. Dar probabil ca da. Pana la "strans usa cu CETA", tot ce dorea Canada sa ofere pentru romani era ori eTA pentru persoanele care au mai fost in Canada in ultimii zece ani, ori pentru persoanele cu o viza de SUA valida. Restul urmau sa calatoreasca in continuare cu viza. E foarte probabil ca dincolo de decembrie 2017 sa fie implementat acelasi sistem cu doua viteze doar ca mascat in spatele unei proceduri on-line, probabil cu un flux similar manual ca la australieni.


Ce spui tu aici nu poate fi acoperit de o comparatie Canada-Australia, pentru ca vorbim de cazuri diferite, nu exista tratat UE-Australia pentru eliminarea vizelor cetatenilor UE, ci reglementari separate pentru fiecare stat UE .

Dupa cate stiu eu pentru Australia se solicita viza, chiar daca exista facilitatea de a o obtine online, deci este o alta mancare de peste.

Pentru Canada nu se va solicita si nu are cum sa se solicite nimic , iti iei pasaportul cu tine si te urci direct in avion. Ca si in cazurile Noua Zeelenda si Japonia/Coreea de Sud, cand ajungi acolo te baga la interviu in zona emigration si te intreaba niste chestii, de genul daca calatoresti in scop turistic, si daca ai idee de vreun intinerariu, adica unde vrei sa calatoresti in scop turistic in tara lor.

Te intreaba cat stai, daca ai bani, cati bani ai si daca poti sa demonstrezi acest lucru, evident lucruri aparte si pe care un alt cetatean european cu vechime in free visa nu le experimenteaza. La un moment dat te pot si expulza daca pari suspect intr-un fel sau altul, pentru ca ei nu accepta intrari pe teritoriul lor pentru alte scopuri, de exemplu sa iti cauti de munca acolo.

Mai apoi, ca eliminarea vizelor se va face in doua etape, asta e o alta treaba, care tine tot de tratat, sa nu crezi ca UE va accepta angajamentul Canadei fara o data certa.

mr.L

Quote from: dr4qul4 on November 14, 2016, 11:21:25 AM
Mai grav mi se pare ce se intampla la sud de Dunare pentru ca suntem "la pachet" cu ei pentru Schengen.

Pachetul ala se poate desface oricand, deci nu vad nimic grav aici.

frunzaverde

Quote from: mr.L on November 14, 2016, 11:34:20 AM
Dupa cate stiu eu pentru Australia se solicita viza, chiar daca exista facilitatea de a o obtine online, deci este o alta mancare de peste.

Ce spui tu este acceptiunea partii romane si doar a partii romane. Atat partea australiana cat si UE considera ca accesul romanilor in Australia se face fara viza si refuza sa numeasca eVisitor o viza. Vezi asta: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/e-library/documents/policies/borders-and-visas/visa-policy/docs/visa_policy_report_on_situation_of_non-reciprocity_en.pdf.

Partea romana considera ca, desi pentru majoritatea cetatenilor europeni eVisitor este o facilitate visa-free, si este doar un mecanism de pre-verificare de tip ESTA/ETA, pentru cetatenii romani si bulgari procedura este complet diferita, mult mai oneroasa, fiind din toate punctele de vedere o viza. Din nou, insa, conform UE si australienilor romanii sunt "visa exempt".

Reciprocitatea de vize e reglata in principiu la nivel european conform regulamentului CE 539/2001. Desi intr-adevar, punerea in practica poate avea loc prin mecanisme la nivel european (ca in cazul RO-Australia), multilateral sau bilateral. In cazul RO-Canada e o combinatie de acord bilateral si mecanism de garantare la nivel UE.

Quote from: mr.L on November 14, 2016, 11:34:20 AM
Pentru Canada nu se va solicita si nu are cum sa se solicite nimic , iti iei pasaportul cu tine si te urci direct in avion.

De pe 10 noiembrie 2016, singurii care se mai pot sui in avion doar cu pasaportul sunt cetatenii americani si canadieni. Tot restul au nevoie de eTA, un sistem de pre-inregistrare similar cu ESTA-ul american si eVisitor-ul australian. Conform indicatiilor curente, eTA este multi-tiered exact ca eVisitor, nu single tiered ca ESTA (care are doar "acceptat la calatorie" si "refuzat, aplica la viza").

Quote from: mr.L on November 14, 2016, 11:34:20 AM
Ca si in cazurile Noua Zeelenda si Japonia/Coreea de Sud, cand ajungi acolo te baga la interviu in zona emigration si te intreaba niste chestii, de genul daca calatoresti in scop turistic, si daca ai idee de vreun intinerariu, adica unde vrei sa calatoresti in scop turistic in tara lor.

Continua si cu treaba asta (la fel e si in Australia) pe langa necesitatea unei autorizari eTA (desi in Coreea de Sud / Japonia nu am vazut vreodata pe nimeni oprit, am calatorit si pe pasaport suedez si pe pasaport romanesc, in toate cazurile am scapat de la vama in <30 de secunde).
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

mr.L

#158
Quote from: frunzaverde on November 14, 2016, 12:53:57 PM


Ce spui tu este acceptiunea partii romane si doar a partii romane. Atat partea australiana cat si UE considera ca accesul romanilor in Australia se face fara viza si refuza sa numeasca eVisitor o viza. Vezi asta: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/e-library/documents/policies/borders-and-visas/visa-policy/docs/visa_policy_report_on_situation_of_non-reciprocity_en.pdf.


Pe bune ? Cum le interpretezi tu pe toate  :D

Aici https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651- scrie FOARTE CLAR ca eVISITOR este o VIZA

Tot acolo ai tabelul E-Visit unde scrie You must hold a passport from an eligible country to apply for this visa. Deci in acceptiunea ta australienii numesc viza ceva care nu este viza ? :o
Si tot acolo ai alt tabel: eVisitor applicants unde scrie: Who could get this visa. Deci peste tot australienii numesc eVisitor o VIZA, numai tu spui ca nu e asa,

Ai un mod foarte personal de interpretare logica a unui lucru simplu ca buna ziua. Deci tu spui ca afara este zi desi toata lumea vede ca e noapte, sau cam asa ceva.

Eu zic altceva, TU CONFUNZI O VIZA GRATUITA CU UNA PLATITA

Ia uite ce scrie la E-Visitor (subclass 651):

This Visa let's you visit Australia:

-to visit or for busines purpose only
-for up to three months at a time within a 12 month period

Si dupa aia ghici ce scrie ? This is a free VISA.

Deci e clar o viza si nimic mai mult, o viza care pe romani nu-i costa bani.

In rest, n-am ce sa comentez, sunt doar experientele tale personale. Din fericire eu am cu totul altele din care in fiecare zi invat cate ceva.


Ionut

Si invers.




Guvernul propune măsuri pentru asigurarea liberei circulaţii a lucrătorilor în UE

Guvernul propune un cadru general comun de dispoziţii pentru punerea în practică a normelor existente ale Uniunii Europene privind libera circulaţie a lucrătorilor, potrivit unui comunicat al Executivului, remis Agerpres. Conform sursei citate, este vorba de un proiect de lege privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea exercitării pe teritoriul României a drepturilor conferite în contextul liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul UE. Proiectul de act normativ stabileşte că salariaţii din UE şi membrii familiilor lor, în exercitarea drepturilor ce decurg din Regulamentul (UE) 492/2011 (accesul la locuri de muncă, condiţiile de muncă şi de încadrare în muncă, accesul la avantajele sociale şi fiscale, etc.), beneficiază de protecţie împotriva oricăror forme de discriminare pe criteriul de cetăţenie sau naţionalitate, se arată în comunicat.

Potrivit Executivului, proiectul de lege va asigura îmbunătăţirea gradului de informare, pe de o parte, a lucrătorilor Uniunii Europene şi a membrilor lor de familie cu privire la drepturile conferite acestora de legislaţia UE în contextul exercitării dreptului la liberă circulaţie în scop de muncă pe teritoriul României, dar şi, pe de altă parte, a angajatorilor şi a instituţiilor publice cu privire la aceste drepturi.

Conform proiectului de act normativ, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării este autoritatea de stat în domeniul prevenirii şi combaterii discriminării, desemnată pentru promovarea, monitorizarea şi susţinerea egalităţii de tratament pentru toţi salariaţii din Uniune şi membrii familiilor lor, fără discriminare pe motiv de cetăţenie, se arată în comunicat.

Economica.net

Ionut

Taxă pentru intrarea în Schengen

Uniunea Europeană vrea să introducă un sistem de înregistrare a călătorilor din afara spaţiului comunitar care nu au nevoie de viză. Milioane de turişti şi oameni de afaceri din peste 60 de țări, inclusiv americani sau japonezi, care doresc să viziteze Europa vor trebui să se înregistreze online în avans. Ei vor avea la dispoziţie un formular, care costă 5 euro, şi în care vor trebui să completeze date obişnuite legate de identitate, dar şi să spună dacă au călătorit de curând într-o zonă afectată de vreo epidemie sau de război.



Digi24

mr.L

Cu exceptia cetatenilor UE din spatiul non-Schengen, banuiesc. Nu ca n-ar fi in stare...

dumbravaandrei

Banuiesti gresit. Probabil nu vom plati cei 5 euro dar formular tot trebuie completat

mr.L

#163
Nu înțeleg pe ce te bazezi când faci astfel de afirmatii arătând atâta siguranță de sine.

România în calitate de stat UE si candidat serios la aderarea la spațiul Schengen, n-are cum sa intre in aceiași oala cu alte state.

Nu stiu daca tu ai putut observa , însă în Spațiul Schengen nu orice cetățean poate intra doar cu CI-ul. iar asta e doar un mic exemplu pentru a înțelege că parteneriatului Schengen-Romania nu ii poate fi aplicabilă o astfel de lege .

,,Probabil'' si ,,S-ar putea'' nu denotă nicio siguranță dpdv al dreptului international , vino cu documentare serioasa in acest sens, si numai atunci putem discuta.


Ionut

Preşedinţia UE de la Valletta promite că va îmbunătăţi
accesul pentru România şi Bulgaria la sistemul de control al Schengen


Malta promite că de-a lungul mandatului la preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene va depune eforturi pentru îmbunătăţirea accesului României şi Bulgariei la sistemul de control al graniţelor Schengen, tocmai pentru a creşte schimbul de informaţii, deşi există o problemă cu privire la aderarea celor două state la spaţiul Schengen, transmite Novinite. "După cum ştiţi, în vederea eliminării controalelor la frontierele interne este nevoie de o decizie unanimă din partea Consiliului de Miniştri ai UE. Până atunci, preşedinţia rotativă va încerca să îmbunătăţească, atât de multe cât poate, accesul pentru Bulgaria şi România la respectivele baze de date, inclusiv la sistemul de intrări-ieşiri de-a lungul graniţelor externe", a declarat ministrul de Interne, Carmelo Abela.

În lipsa unei decizii legale de aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, autorităţile române şi bulgare nu au acces complet la sistemul de informaţii pentru protejarea graniţelor interne, care conţine informaţii despre persoanele căutate în alte state ale UE.

Economica.net