Initiative ale comunitatii PeUndeMerg.ro

Started by Ionut, April 20, 2013, 11:26:01 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

Guys, haideti sa discutam aici diverse initiative, pagini pe facebook, ONGuri sau mai stiu eu ce. :)

Ionut

#1
Am rezervat eu pagina "peundemerg.ro" pe Facebook.
Am inteles ca se doreste ceva comun acest forum-SSC... e de discutat aici pentru ca implica moderare & stuff.

penad2007


myid

#3
 
    pentru o mai buna transparenta a celor doua forumuri
    pentru o vizibilitate cat mai buna in afara forumurilor
    pentru a ne face cunoscute reportajele, filmarile, si efortul depus
    pentru a atrage langa noi cat mai multe persoane competente si cu spirit civic

a fost creata o pagina de facebook dedicata celor doua forumuri  :

http://www.facebook.com/PasionatiiDeInfrastructura

Multumim pentru like

Pagina de facebook va fi updatata zilnic cu informatii de pe cele doua forumuri in prima faza doar cu informatii legate de santierele de autostrazi din Romania

PS : Asteptam si alti voluntari sa ni se alature acestui demers

Ionut


MHN


myid

#6
Ne-am gandit si la o solutie de genul asta, insa a parut mai atractiv numele folosit.. . Sunt multe persoane "pasionate" ....

Am facut si un mic research pe facebook si pe google pentru SEO ( si acesta a iesit cel mai bine la cuvintele cheie ) in ultimele 2-3 zile si in urma mesajelor primite acesta a fost cea mai buna varianta

myid

In numai 5 ore pagina http://www.facebook.com/PasionatiiDeInfrastructura a ajuns la 50 de fani si peste 450 de vizualizari

Like and Share ... :lol:                 c'on

Ionut

Bun, mai era o idee. O idee mai veche... si anume sa facem ONG. Eu am experienta pe zona de ONG, momentan conduc o organizatie nonprofit si stiu ce si cum. Intrebarea mea esentiala este: cu ce ne ajuta in plus faptul ca avem un ONG? :)

myid

#9
 cred ca putem sa directionam acei 2% din impozit,astfel am avea buget mai mare pentru reportaje, filmari, actiuni ulterioare ...

Am atrage mult mai multa lume pe langa noi, chiar eu zic ca o sa inceapa lumea sa ne bage in seama

Ionut

#10
Cei 2% sunt bani foarte putini. Practic acei bani inseamna 2% din IMPOZITUL pe venit pe care l-ai platit anul anterior la stat. Daca, sa zicem, pe 2012 ai avut un salariu NET de 1800 RON lunar, toti banii pe care poti sa-i dai prin acel 2% sunt in jur de 50 RON ANUAL. :) Deci nu e cine stie ce. Este un ajutor, desigur, insa unul nesemnificativ decat daca sunt multi cei care directioneaza.

Administrarea unui ONG presupune destul de multe costuri - bani, timp si oameni. Nu spun ca nu se poate, spun ca este necesara vointa/intelegere intre membrii fondatori. Acel ONG trebuie sa fie si condus (ceva bani si ceva oameni). Ideea e ca sunt multe aspecte care trebuie discutate, stabilite si implementate pentru a avea sens. Altfel te legi la cap fara sa te doara.

Ce sunt eu dispus sa fac:
1. pun la bataie experienta mea pentru a conduce asa ceva
2. contacte si know-how in infiintare si administrare (NU gratuit)
3. timp implicat pentru promovare si dezvoltare (NU gratuit)

Ceea ce personal fac cu acest forum imi ia destul timp si e cam maximum la cat ma pot intinde, sunt destul de ocupat cu "my day job" (desi n-am un job asa-numit clasic). Ca sa investesc mai mult timp in pasiunea asta va trebui sa monetizez cumva. Spre exemplu, inclusiv acest forum necesita o gazduire (care nu e moka). Nu zic de timp. Este OK sa fac asta in continuare, insa daca se doreste mai mult, eu nu vreau sa-mi asum mai mult fara bani.

In concluzie: un ONG are nevoie de resurse de timp, bani si oameni pentru a face intr-adevar ceva mai mult decat putem face DEJA noi fara ONG.

bb13

Quote from: myid on April 20, 2013, 07:54:32 PM
In numai 5 ore pagina http://www.facebook.com/PasionatiiDeInfrastructura a ajuns la 50 de fani si peste 450 de vizualizari

Like and Share ... :lol:                 c'on

:gj:

liked&shared! am si oarecare experienta in administrare pagini FB, ma ofer sa si ajut, daca e nevoie!

Ionut

#12
BTW, simplul fapt ca ai "in spate" un ONG, o persoana juridica, nu garanteaza faptul ca poti face mai multe fata de o comunitate, un grup informal. De cele mai multe ori ceea ce face un ONG este sa aduca mai multa structurare, sa clarifice mai bine rolurile in acea comunitate, insa nu neaparat face acea comunitate mai puternica in fata tertilor! Stiu ce zic, va spun ca am experienta de ceva ani in zona asta a ONGurilor.

Ce apreciez eu cel mai mult la comunitatea noastra este faptul ca oamenii sunt dispusi sa ajute, inclusiv financiar, pentru filmari. Asta mi se pare extraordinar si, din punctul asta de vedere, cred ca un ONG ar avea o sansa. Insa trebuie sa discutam si sa stabilim foooooarte clar ce vrem sa facem pentru a nu genera discutii inutile.

De exemplu este foarte important care sunt structurile de conducere, beneficiile membrilor si felul in care se conduce acel ONG. Sunt doua tipuri mari de ONG: unul de genul democratic (in care membrii decid ce si cum - vezi partide politice - bine, sunt discutii aici, dar vreau sa spun din felul in care e facut statutul) si unul mai aproape de felul in care este condusa o companie (ONGul meu este mai aproape de acest al doilea tip). Sunt avantaje si dezavantaje...

E mult de vorbit.

---

Apropo de bani: cei mai vechi un pic stiti ce discutii aprinse s-au pornit cand Eurocopter a decis ca nu mai poate zbura la pret anterior, omul necastigand nimic din asta, ba mai mult, punand din buzunarul sau costuri legate de intretinerea avionului, de exemplu. Cand a spus ca vrea un mic "profit" pentru el, o groaza au sarit in sus. Deci imaginati-va ce discutii se pot genera intre membrii unui ONG... de-asta zic ca trebuie foarte bine discutate aceste lucruri, trebuie sa cadem de acord asupra unui statut etc etc. E complicat/complex si este cu atat mai greu de facut daca nu ne cunoastem intre noi.

radutm

#13
Am si eu ceva experienta cu ONG-urile, unele pozitive, alte negative si chiar un esec. Va zic despre esec, ca de cea pozitiva e prea simpla. ONG-ul e complicat si daca scopul nu este foarte bine definit, cu niste obiective clare, cu un calendar strict de indeplinit, cu un buget clar, nu are foarte multe sanse de succes. Partea de democratie e foarte frumoasa in teorie, dar in practica...iese pe dos. Din pacate, un ONG risca sa divizeze o comunitate care s-a format ad-hoc in jurul unui ideal, din mai multe motive.

Odata cu organizarea juridica, apar si instrumente noi de actiune, ceea ce este bine. Ceea ce este nasol este ca intervin la mijloc banii si o data cu ei o ruptura intre oameni. Se formeaza cel putin doua tabere:
- prima tabara, cei implicati direct, care isi asume volumul tot mai mare de munca, dar cer, pe buna dreptate, sa fie remunerati, macar partial. Ei ajung pe banca acuzatilor si incep sa incaseze loviturile. Desi muncesc de se rup, pe o suma totusi mica, nu fac niciodata suficient si sunt criticati permanent.
- a doua tabara, membrii simpli care prefera sa platesca o cotizatie modica. Daca inainte mai faceau cate ceva, dupa ce platesc cotizatia, cred ca nu mai e de datoria lor sa faca altceva, din moment ce au platit (chiar daca o suma ridicola). Asa ca nu mai fac nimic in prima persoana si arunca partea lor de munca in spatele primilor, care se cocoseaza deja de cate sunt de facut. Ei se aseaza comod in banca acuzatorilor si incep sa traga, sa critice, sa pretinda tot mai mult de la primii.
Cand are loc ruptura, organizatia se duce la fund, pentru ca cei carcotasi reusesc intotdeauna sa se impuna. Oamenii cu energie si idealuri, care pun cei mai multi bani si munca, ajung sa fie demoralizati si se retrag. Asta e ipoteza cea mai pesimista care descrie si o situatie reala in care am fost implicat direct.
cont inchis

Ionut

Radu, n-am ce sa adaug. :D Se vede ca stii despre ce vorbesti.