News:

3,5% pentru Asociația Pro Infrastructură, singura voce independentă
care monitorizează toate proiectele majore de transport.

Main Menu

Autostrada A10 Sebeș-Turda

Started by ciprebbe, April 05, 2013, 03:16:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

ccc

#1875
Acela este locul. Suda rampele pentru podul de pontoane dintre maluri. podul era aproape gata din imagini vazute la protv la stirile de dimineata. Nu am gasit inca link-ul cu imaginile.

Update poza cu podul : http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/accident-mortal-pe-santierul-autostrazii-sebes-turda-un-muncitor-a-fost-strivit-de-o-placa-metalica-grea-de-o-tona.html

yetiman

Pe lotul 4 se lucra la lucrarile de arta (mai mult sub pamant  :) ). Doar in zona Kaufland se lucra si la terasament.   
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu


istvan78

Presupun ca 4800 de proprietati. Cu gradu lde fragmentare al terenului de la noi, nu-i de mirare.
Bad journalism...

yetiman

#1879
Evident ca e vorba de proprietati (terenuri). Sigur jurnalistul care a scris articolul nu cunoaste termenii. E vorba de imobiliare (IMOBILIÁR, -Ă, imobiliari, -e, adj., s. n. 1. Adj., s. n. (Despre bunuri materiale) Care nu poate fi transportat)
Cum sa fie vorba de locuinte?
Daca jurnalistii s-ar documenta mai bine..... :busted:
Ca sa nu mai vorbim de matematica. 4800 locuinte la 1,6 milioane de euro inseamna 333 euro/bucata. As cumpara si eu locuinte la pretul asta (chiar si garsoniere  :lol: )
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

istvan78

#1880
Oricum, cei 1,6 mil. Euro nu sunt pentru despagubiri, ci pentru intocmirea documentatiei necesare exproprierilor!
Deci 333 Euro / set de acte. In jur de 15-20 ore de munca / caz...?

Mda, in multe cazuri fiind vorba de suprafete de cateva zeci de metri patrati, costul documentatiei e mai mare decat despagubirea in sine...

dr4qul4

333 euro pt acte si 100 lei despagubire  :((  :((   :((
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

Aiud.dan

#1882
La ce documentatie tehnica pentru expropiere se refera cei de la digi 24?,din cite stiu banii au fost incasati de priopietarii terenurilor,valoarea terenurilori si a fost stabilita,propietarii din Aiud au fost la o intilnise cu reprezentantii CNADR la Casa de Cultura din Aiud unde cei care au vrut au semnat ca sunt deacord cu expropiere, am un vecin care mi-a spus ca a fost si ca a samnat .asta a fost prin vara cind mi-a povestit.                                                                                                                           

Sa fie vorba oare despre documentatia tehnica de defalcare de suprafete ,atribuirea unor noi numere topografice,modifocarile cadastrale ,pentru intabulare ca propietar CNADR?

horatiu.cosma

Sunt defazati rau cei cu articolul, oricum nu se putea semna contractul pentru loturile 1 si 2 fara a fi expropriate terenurile din zona.

cutter

Asta în mod sigur nu e adevărat. E chiar amuzant că zici asta. E chiar regula ca expropierile să se facă DUPĂ semnarea contractului, în general.

Cred că e vorba de expropieri suplimentare care sunt necesare. A explicat aici acum cîteva luni rin tin tin (Tirrena Scavi) că au fost prost, incomplet făcute expropierile inițiale și că au mari probleme cu ele. Probabil că despre asta e vorba.

ps din nou, revin - nu vreau să supăr pe nimeni, e ok să ne dăm toți cu părerea, dar ar fi bine ca părerea respectivă să fie cît de cît informată

horatiu.cosma

Pe Gilau-Nadasel s-a intrat pe teren a 2a zi dupa ce s-a semnat contractul, si nu doar oameni, ci utilaje care decopertau. Nu imi spune ca acolo s-a facut exproprierea dupa, si se facea decopertare pe spatii private...

florin74

^ la vreo 5 luni de la data in care s-a emis ordinul de incepere al lucrarilor. Si la cel putin 1 an de zile de cand s-a semnat contractul. Si din informatii sigure UMB a cumparat/inchiriat teren suplimentar, pentru depozitare pamant.

dr4qul4

Exproprieri se fac si înainte si după, chiar si după ce intra utilajele câteodata...din greșeală.
Banii sunt probabil pentru cadastrul tuturor proprietăților. In tara asta terenurile agricole nu mai au cadastru de zeci de ani iar majoritatea proprietarilor sunt morți de ceva timp. Succesiunile nu au mai fost făcute așa ca statul trebuie sa măsoare terenul, sa identifice proprietarul, sa identifice moștenitorii si abia mai apoi poate plati banii.

Iar daca îmi aduc aminte ca terenurile cumpărate pe timpul lui ceașcă nu se vindeau (doar casa se vindea, terenuil d sub ea nu!) ci doar se transfera dreptul de folosință, realizez ca acea suma nu e deloc mare când vorbim de 4800 de proprietati (care trebuie fiecare măsurată la fata lochului).
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

Ionut

Va rog nu mai deviati de fiecare data cand se anunta despagubiri pentru exproprieri.
Reveniti la A10. Strict A10, nu discutii diverse despre exproprieri.
Multumesc!

alecu26

Scuze Ionut...dar nu ma pot abtine:

La Gilau Nadasel contractul a fost semnat cu o gramada de vreme inainte de a se intra in teren. 2013 (posibil 2012 chiar). Posibil acolo expropierile sa fie facute chiar de pe vremea Bechtel. Chiar nu pot sa-mi dau seama ce se face acolo...posibil cum spuneti...documentatia de dezmembrare si reinscriere in cartea funciara a noilor proprietati.
Drumurile noastre POATE;