Prin Transilvania si vecinatati

Started by user201, February 04, 2013, 07:39:09 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

user201

În ultimii doi ani am făcut multe poze în diverse locații din Transilvania pentru un site www.info-transylvania.com . Prin urmare am deschis un topic pe care vreau să încarc din când in când poze pe care le-am făcut sau le voi face pentru acest site.

M-am gândit ca primele seturi să prezinte diverse biserici săsești fortificate ce se pot vizita, un adevărat tezaur (insuficient exploatat) al zonei. Un prim exemplu ar fi biserica-cetate de la Hărman, județul Brașov, ce datează din secolul al 13-lea.













P.S. Pentru watermark am aprobarea de la Ionut, deci sper că totul este ok.

Ionut

Seamana cu Turnul Sfatului din Sibiu. :) Multumim de poze, asteptam si altele! :D

user201

#2
Se poate considera că seamănă cu Turnul sfatului din Sibiu, deși biserica e în județul Brașov.

Tot în județul Brașov mai există o altă biserică la Viscri, acolo unde poposește din când în când prințul Charles. În ciuda acestui fapt drumul de la Rupea spre Viscri e neasfaltat dacă mergi prin localitatea Dacia. Oricum satul în sine pare că trăiește parțial din turism, existând mici magazine cu produse din zonă. Cetatea însăși găzduiește un muzeu al sașilor și nu numai. Muzeul nu se rezumă doar la o singură încăpere, după cum se vede din poze. Aici cred că am avut parte de cea mai amabilă ghidă din toate bisericile săsești fortificate pe care le-am vizitat. Biserica se află și în patrimoniului mondial  UNESCO.























user201

Saschiz din județul Mureș.
Localitatea are o cetate fortificată situată pe un deal, cetate ce am înțeles că se afla într-o stare bună până la sfârșitul secolului 20.

Pe lângă aceasta există în sat o biserică fortificată ce are un turn asemănător cu cel de la Sighișoara, cu care și rivaliza în Evul Mediu.
Această biserică face de asemenea parte din patrimoniul mondial UNESCO. O particularitate este faptul că te poți plimba prin podul bisericii văzând și cum sunt construite arcele și cupolele din tavan.





















user201

Continui periplul cu prezentarea bisericii fortificate de la Biertan, județul Sibiu. Și această biserică se regăsește pe lista patrimoniului mondial UNESCO .  Localitatea a fost timp de 300 de ani sediu episcopal săsesc. Și aici există un muzeu săsesc cu diverse exponate. Pe lângă acesta, există biserica propriu-zisă, precum și un turn la baza căruia se află mormintele unor oameni de vază din comunitatea locală.































user201

Biserica fortificată de la Cincu din județul Brașov ce datează din secolul al 13-lea, centrul administrativ al Scaunului Cincului.











Biserica-cetate din Dealu Frumos din județul Sibiu.
Biserica era în renovare în vară, renovările s-au terminat până în toamna lui 2012. Localnicii consideră că se află în centrul geografic al țării. Și această cetate-biserică a fost menționată prima dată în secolul XIII .












user201

Biserica cetate de la Prejmer, jud. Brașov, datează tot din secolul al XIII-lea, fiind construită de către cavalerii teutoni. Ulterior a suferit modificări, dar și-a păstrat aspectul de fortificație.  În 1999, biserica a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO:
















Peștera de la Râșnov, deși mai puțin cunoscută decât cetatea reprezintă o experiență plăcută. Ea a fost amenajată pentru vizitare de către turiști, în 2010 cu ajutorul unor bani europeni . Există două variante de acces la ea din drumul principal ce trece pe lângă cetate, și anume:
- un drum pietruit relativ lat, cu bănci și coșuri de gunoi, iluminație pe margine
- o potecă ce merge mai direct prin pădure și este la rândul său amenajată, dar reprezintă un traseu mai dificil la urcare.
De asemenea la intrarea în peșteră există o tiroliană. Peștera nu este foarte mare, dar e demnă de vizitat. Am înțeles că din când în când au loc acolo și concerte ale filarmonicii din Brașov:

















Telvanni

QuotePeștera de la Râșnov, deși mai puțin cunoscută decât cetatea reprezintă ....

Numele corect este de fapt: Pestera Valea Cetatii Rasnov si este localizata pe drumul ce leaga Rasnovul de Poiana Brasov. Toate detaliile de care aveti nevoie le gasiti pe pagina lor: http://www.pestera-valeacetatii.ro/ro/
Nu veti regreta absolut nimic facand o mica vizita cand aveti drum prin zona. Totul este facut si organizat ca la carte, este unul din putinele obiective turistice naturale din Romania organizate "nemteste".
De remarcat:

1. Exista parcare generoasa la strada.
2. Drumul de acces de la parcare este cu pietris si poti urca pe jos sau bicicleta. Ai parte de o frumoasa plimbare prin padure.
3. Taxa se plateste la casa, primesti un jeton pe care-l folosesti la turnichetii de la intrare.
4. Ai loc de popas in zona intrarii, cu bancute si mese.
5. Ghidul stie vreo 3 limbi straine.
6. Cea mai intensa este experienta cu "lumina stinsa". Timp de 30 de secunde (parca) se sting toate luminile. Este cu adevarat straniu sa fi in mijlocul pamantului intr-o bezna totala.

Obs: Daca va duceti vara sa va luati ceva mai gros pe voi pentru ca este destul de rece.

PS: sa nu se supere colegul pentru completari dar chiar merita vizitat acest obiectiv.

user201

@Telvanni
Nici o supărare pentru informațiile oferite. Oricând sunt bine venite informații suplimentare.

Sighișoara
Este întemeiată de către coloniști germani, fiind considerată multă vreme un oraș important al sașilor din Transilvania. Era un important centru meșteșugăresc, în Evul Mediu existând circa 15 bresle ale meșteșugarilor locali. Cea mai cunoscută clădire este turnul cu ceas, dar întregul oraș vechi este monument UNESCO.

Poze de primăvară timpurie:














Poze de vară:



















user201

Mănăstirea cisterciană de la Cârța din județul Sibiu, datează de la începutul secolului al XIII-lea fiind ridicată de călugări ce aparțineau ordinului Cistercian. După alungarea acestora, mănăstirea și posesiunile sale au fost preluate de către Sibiu:


















user201

Câteva imagini cu Cetățuia din Brașov. Inițial era greu de văzut din oraș, fiind pe un deal împădurit. După tăierea copacilor a devenit vizibilă și din oraș.











Alte clădiri frumoase ce nu sunt obiective turistice:






Diverse turnuri ce se pot vizita:









Biserica Neagră și Piața Sfatului:







Imagini din curtea Primei Școli Românești din Șchei, dacă îmi aduc bine aminte:




user201

Salina Turda a fost reamenajată cu ajutorul onor fonduri europene. E de asemenea un loc demn de vizitat:





















user201

Câteva imagini de la Sovata










și de la Salina Praid, una dintre cele mai mari saline din Europa conform proprietarilor salinei.









user201

Câteva imagini ce vorbesc de la sine despre potențialul turistic al orașului Sibiu, capitala culturală Europeană din 2007.





































user201

Cum e vorba despre postul meu cu numărul 200, am dorit să nu fie ceva chiar banal. Prin urmare vă prezint câteva poze făcute vara trecută la Peleș și la Pelișor: