News:

3,5% pentru Asociația Pro Infrastructură, singura voce independentă
care monitorizează toate proiectele majore de transport.

Main Menu

[BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov

Started by coco.serban, August 21, 2012, 05:37:19 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dumbravaandrei

Mai... nu e roz nici acum. Mai rau nu arata. Nici mai bine... dar macar nu va mai arata cladirea aia a darapanatura...

GrmmrNzi

Ba da, acum are personalitate. Și se potrivește mai bine în peisaj.
Mă rog, părerea mea subiectivă...

elphax

#17
tot parere subiectiva - cea noua are si ea o personalitate deosebita. chiar arata foarte bine, imi plac mult geamurile de la ultimul nivel cum au partea de sus in afara
daca cea veche era ca si cea din stanga - da, ar fi fost pacat, si probabil nu ar fi vrut nici ei sa o schimbe prea mult.
cladirea e toata, pana in capatul strazii pe Sadoveanu ?
vazand "blocul" aflat si mai la stanga e clar ca e un mix comunist de cladiri in zona, hotelul Capitol oricum nu cadreaza cu cladirile vechi
si sper ca ati observat bulina rosie - cladirea e inchisa pt ca trebuie consolidata

coco.serban

Sală de așteptare modernă la Direcția Fiscală



Începând cu 3 ianuarie 2019, brașovenii vor avea la dispoziţie săli moderne și confortabile de aşteptare şi de relaţionare cu funcţionarii Direcției Fiscale Brașov.

Instituţia a finalizat noul corp de clădire, pe strada Dorobanţilor Nr. 4. Noua clădire, situată în curtea interioară a Direcţiei Fiscale, are trei niveluri, iar parterul va funcţiona integral ca centru de informaţii pentru cetăţeni.

Acest spaţiu dedicat relaţiei cu publicul are 275 mp, cu 13 ghişee, amenajate astfel încât cetăţeanul să rămână aşezat pe scaun, la acelaşi nivel cu funcţionarul.

Aici va exista un automat pentru bonuri de ordine şi un sistem de afişare a numărului care urmează la fiecare ghişeu.

De asemenea, zona de așteptare este dotată cu scaune şi măsuţe, astfel încât să există posibilitatea de a completa diverse solicitări.

Noul spațiu va fi dotat și cu grupuri sanitare pentru public, inclusiv pentru persoane cu dizabilități.

Accesul se va putea face fie prin incinta vechii clădiri din strada Dorobanților nr 4, fie separat. Construcția noului sediu a fost începută în august 2017 și a costat 1,6 milioane de lei, inclusiv TVA.

Vechea sală a Direcției Fiscale va păstra cele nouă casierii, dar își va extinde spațiul de așteptare, pentru a oferi condiții mai bune contribuabililor. Și aici există automat pentru bonuri de ordine și sistem de anunțare a numărului care urmează la fiecare ghișeu, și scaune și mese pentru așteptare.

coco.serban

Biserica Evanghelică își face hotel în locul Liceului Silvic. Valoarea imobilului, mult subevaluată

Sursa :http://newsbv.ro/2019/01/17/biserica-evanghelica-face-hotel-locul-liceului-silvic-valoarea-imobilului-mult-subevaluata/



Comisia de circulaţie care s-a întrunit la începutul aceetei săptămâni a avizat amenajarea unui hotel pe amplasamentul fostului Liceu Silvic din Braşov, de pe strada Petofi Sandor nr. 17 din Brasov. Solicitarea a venit din partea Bisericii Evanghelice. Conform proiectului, hotelul va avea 50 de camere.
Biserica Evanghelică a intrat în posesia Liceului Silvic ,,Nicolae Rucăreanu", demersurile de retrocedare fiind finalizat eîn 2017. Biserica Evanghelică a intrat deja în posesia Liceului Silvic ,,Nicolae Rucăreanu" după ce clădirea și terenul aferent au fost retrocedate acesteia prin decizia de restituire numărul 1241/07.03.2007.

În evidențele Bisericii Evnaghelice, imobilul figurează în continuare ca Liceu, are o  valoare de inventar de numai 1.182.097 lei și nu plătește impozit pentru clădire la bugetul local.

JohannDB

Mdaaaaa.....interesantă chestia cu fostul Liceu Silvic.... Ce mai urmează ? "Șaguna" ? Parcă la "Maternitate" sunt, și aici, ceva probleme de acest gen legate de  Biserica Evanghelică C.A.
   E puțin Of Top, dar am mai găsit ceva.... La fel de interesant.......
    http://newsbv.ro/2019/01/04/biserica-evanghelica-campioana-proprietati-27-imobile-evaluate-10-fiecare/

Xenos

Dincolo de problema subevaluării și care ține, până la urmă, de voința și competența autorității locale, mă bucur că acolo se va face un hotel, probabil foarte fain (mă bucur în condițiile în care, din câte înțeleg, acel liceu nu mai funcționează...ca liceu).

Pe aceeași stradă se află un hotel foarte frumos, Kolping, făcut de o organizație catolică din sudul Germaniei. Găsești multe lucruri pe care le vrei la o deplasare prin țară, lucruri nu chiar subînțelese: liniște, priveliște faină asupra orașului, dar imediat lângă pădure (Tâmpa), modern și funcțional, personal cu bun-simț, camere mari, mâncare bună. Noi mergem cu plăcere la Kolping și o concurență similară n-ar strica chiar deloc, dimpotrivă!

pasadia

Problema noastra, a localnicilor, este ca schimbarile dorite in Schei de diversi dezvoltatori distrug aspectul cartierului si traficul din zona. Chiar putin mai sus de Kolping e in avizare un ansamblu rezidential (vreo 80 de apartamente in imobile cu pana in 3 etaje). Asta ca sa nu mai pomenesc de multele proiecte anuntate pe cealalta parte, pe sub Drumul Poienii.

Ca atare sincer sa fiu privesc cu multa reticenta si acest proiect.


MamaMia

O veste buna.

Inaugurare catia



Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri va fi inaugurat pe 11 octombrie, cu ocazia dezbaterii naţionale Smart City, un eveniment în care vor fi premiate şi oraşele cele mai ,,inteligente" şi prietenoase cu tehnolgia
Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri (CATTIA) de la Bartolomeu Nord va fi inaugurat pe 11 octombrie, cu ocazia dezbaterii naţionale Smart City, un eveniment în care vor fi premiate şi oraşele cele mai ,,inteligente" şi prietenoase cu tehnologia. Proiectul CATTIA a avut termen de finalizare 30 septembrie şi a fost realizat după cinci ani, în care a provocat multe probleme Municipalităţii, din cauza programului nerespectat de realizate, ce a dus, de altfel, şi la pierderea unei părţi importante din finanţarea europeană accesată iniţial.

Un proiect început în 2014, cu un constructor concediat

Proiectul de construire a CATTIA a început în 2014, când Municipalitatea a obţinut o finanţare pentru realizarea acestui centru. De atunci s-a lucrat o perioadă, apoi şantierul a intrat în conservare, în contextul în care constructorul care a câştigat contractul nu a reuşit să avanseze cu lucrările. Acest lucru s-a întâmplat întrucât compania din Buzău care a câştigat iniţial contractul a ofertat o sumă mai mică de jumătate faţă de cea estimată de Municipalitate, pentru realizarea Centrului de Afaceri. După o perioadă de ,,conservare", acest constructor a fost ,,concediat", i s-a reţinut garanţia de bună execuţie, iar lucrările rămase au fost relicitate. Proiectul a ajuns astfel la final abia acum, după cinci ani de şantier. Mai exact, CATTIA trebuia să fie gata în februarie 2016, însă termenul a ajuns să fie amânat, până în septembrie 2019.

Braşovul a pierdut o mare parte din finanţarea nerambursabilă, din cauza întârzierilor

La sfârşitul săptămânii trecute, viceprimarul Braşovului, Costel Mihai, şi directorul Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David, au vizitat şantierul şi pot sp afirme că această investiţie, care a creat multe probleme în ultimii cinci ani, este aproape de final. Aceste întârzieri au adus pierderi şi la nivelul sumei nerambursabile accesate. Astfel, iniţial valoarea totală a proiectului a fost de 70.898.442 lei, din care finanţare nerambursabilă era în valoare de 39.208.559 lei (50% din valoarea eligibilă a proiectului), însă, cum lucrările nu au fost terminate până în luna februarie 2016, municipalitatea braşoveană a primit, în final, de la Comisia Europeană doar suma de 8.389.839 lei, pierzând restul de finanţare. CATTIA este un loc destinat destinat tinerilor antreprenori care vor să dezvolte afaceri, alături de cercetători ai universităţii Transilvania. Aceştia îşi vor putea dezvolta investiţiile într-o clădire cu suprafaţa construită de 18.242 metri pătraţi, cu demisol, parter şi un etaj. Clădirea va avea 14 încăperi, printre care o sală de conferinţe, un amfiteatru, centru de informare şi documentare, spaţii expoziţionale, un restaurant tip cantină şi diverse săli de şedinţă. Conform proiectului, în exteriorul Centrului de Afaceri a fost amenajat un parc multifuncţional tematic, de agrement, cu funcţiuni pentru experimente în domeniul energiei durabile. În acest parc se vor desfăşura şi activităţi de cercetare, susţinute de doctoranzii Universităţii ,,Transilvania", dar şi evenimente expoziţionale.

oc7avian

Bilka își construiește o nouă linie de producție prin modernizarea a 3 hale de pefosta platformă Rulmentul. Am marcat în poză care sunt cele 3. Cea din mijloc va fi extinsă spre sud.



Câteva poze din 2 treceri prin zonă. N-am reușit să capturez încă extinderea halei din mijloc (era la nivel de fundație)

8 august
(GPS)


(GPS)


(GPS)


26 septembrie
(GPS)


(GPS)



Powered by API/PUM imgur uploader

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

oc7avian

Din ce știu, și în fosta uzină Roman se reconvertesc unele hale. Mi-am adus aminte că am poze de la lucrările pentru Hub-ul celor de la Cargus. În ultima poză se pot observa cât de mari erau unele piese ale fostelor utilaje din hală.

Octombrie 2018
(GPS)


(GPS)


(GPS)


Doar că nu mă aștept să se dezvolte mult industria în interioriul orașului din cauza taxei de Liberă Trecere. E mult mai tentant să faci ceva în parcurile industriale din jurul orașului dacă activitatea ta nu se poate baza în proporție mare pe dube.

Preh își extinde platforma în zona Ghimbav, de asemenea:

Mai 2020








Powered by API/PUM imgur uploader


mirceaeliade

Un video de acum un an despre boom imobiliar in Cristian langa A3




pasadia

#29
N-ai idee cat de sila imi e de acest clip.

Dar sa explic: undeva prin 2014-2015, cand au inceput dosarele DNA pe numele lui Cancescu si Scripcaru, fondurile publice disponibile pentur a sustine diverse redactii de ziar sau TV locale (toate cu patroni politici) au scazut intr-o proporite insemnata. Asta a facut ca multi ziaristi sa isi caute posturi ca "purtatori de cuvant" in diverse entitati. Unul dintre acestia a fost Robert Elekes care a ajuns purtator de cuvant al DRDP Brasov. Evident ca el a venit in cadrul institutiei ca o bruma de aer proaspat - e mai coerent, mai disponibil sa raspunda si aparent raspunde mai la obiect. In practica insa, daca treci peste forma mesajului si ajungi la continut oricine poate sa constate ca nu e mare diferenta intre el si Alin Serbanescu de exemplu.

Pe de alta parte insa Robert Elekes (care lucrase in trecut in ProTV-ul local) isi foloseste intens prieteniile pe care si le facuse anterior in lumea ziaristilor - si evident ca prin urmare activitatea sa sau a DRDP-ul brasovean nu e niciodata pusa la indoiala. Printre alte prietenii este si cea cu George Buhnici (si el fost la ProTV) si prin urmare nu e vreo surpriza ca acel ciot de autostrada e laudat intens pe canalulu lui Buhnici - tot la fel cum n-ar trebui sa surprinda nici celelalte advertoriale facute de Buhnici pentru Vestea pe tema aeroportului Brasov.

Realitatea e insa alta: acel boom imobiliar de la Cristian sau Rasnov exista cu mult inaintea momentului inceperii constructiei autostrazii in zona. Tot la fel cum acelasi boom exista si in Ghimbav, Sanpetru, Harman sau Tarlungeni, localitati cu care autostrada nu are nici o legatura. Si la fel, boom imobiliar exista in jurul oricarui oras important, deseori fara vreo legatura cu vreun proiect mare de infrastructura. Dar mno, se pare ca aceasta constatare e greu de facut din moment ce promovam asemenea mesaje false precum cel din acest clip.

LE: sa nu uit - acest boom e extrem de prost calitativ: foarte putine strazi asfaltate, zero trotuare, zero pieste de bicicleta, retea strada extrem de prost gandita, transport in comun lipsa. Dar da, e autostrada aproape, deci ce conteaza ca nu ai scola sau gradinita sau alte facilitati civilizate.