Author Topic: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov  (Read 19843 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

coco.serban

 • Officer
 • ***
 • Posts: 193
 • Karma: +11/-3
[BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« on: August 21, 2012, 05:37:19 PM »
A uitat sa scrie  :D

Cand Brasovul a inceput sa se dezvolte, in anii 50, au fost construite multe fabrici langa oras, care ulterior in anii 2000 ele au ajuns sa fie in mijlocul brasovului, asa ca au fost mutate. Aici e vb de fabrica Hidromecanica. Se va construi un hotel si un hypermarket.

sebba

 • Legend
 • *
 • Posts: 1.414
 • Karma: +351/-140
  • HTM.Ro - Hobby Tools Manufacturing
Re: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« Reply #1 on: August 21, 2012, 06:19:19 PM »
chiar au fost mutate? bravo lor in cazul asta!
sau doar au distrus productia si au inlocuit-o cu consumul?  :o
Gata! M-am saturat! Ma duc sa traiesc pe barca...

coco.serban

 • Officer
 • ***
 • Posts: 193
 • Karma: +11/-3
Re: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« Reply #2 on: August 22, 2012, 11:35:27 AM »
O parte au fost mutate, o parte au fost distruse.

Rulmentul- se numeste azi INA,e una din cele mai mari din zona.

Lubrifim- e langa Cristian

Fabrica de suruburi si Fabrica de Scule sunt spre Covasna..

Mai sunt ceva, dar majoritatea au avut soarta "fierului vechi"

radu24

 • Junior
 • **
 • Posts: 63
 • Karma: +7/-1
Re: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« Reply #3 on: October 04, 2012, 12:23:49 PM »
Sediu Filarmonica Brasov(fostul Cinematograf Patria)


radu24

 • Junior
 • **
 • Posts: 63
 • Karma: +7/-1
Re: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« Reply #4 on: October 22, 2012, 11:42:18 AM »
Sediu Filarmonica Brasov 20.10.2012
radu24

 • Junior
 • **
 • Posts: 63
 • Karma: +7/-1
Re: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« Reply #5 on: October 31, 2012, 11:38:53 AM »
Parcul Noua:
<a href="http://www.youtube.com/v/O7xZyqAKZNc" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/O7xZyqAKZNc</a>

coco.serban

 • Officer
 • ***
 • Posts: 193
 • Karma: +11/-3

coco.serban

 • Officer
 • ***
 • Posts: 193
 • Karma: +11/-3
Re: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« Reply #7 on: January 15, 2013, 01:38:12 PM »
Braşovul devine oraşul taximetriştilorSursa : Monitorul Expres
În acest moment există în jur de 130 de SRL-uri sau PFA-uri ce deţin, în total, 1.517 autorizaţii pentru taximetrie

Braşovul devine un oraş al firmelor de taximetrie! Dacă în acest moment există în jur de 130 de societăţi cu răspundere limitată (SRL) sau persoane fizice autorizate (PFA) ce deţin autorizaţii pentru taximetrie, numărul acestora ar putea creşte semnificativ. Consiliul Local a modificat regulamentul de taximetrie conform noii legislaţii în vigoare, permiţînd „tranzacţiile“ cu autorizaţii. Astfel, patronii din branşă pot renunţa la unele autorizaţii de taxi în favoarea unor angajaţi, cu condiţia ca aceştia să se înscrie la Registrul Comerţului, fie ca SRL-uri, fie ca PFA-uri, şi să intre apoi într-un raport de asociere cu cedentul. În acest moment, la Braşov funcţionează peste 130 de firme de taximetrie, care împart 1.517 autorizaţii.

Firmele pot cesiona autorizaţii către angajaţi

Transportatorii braşoveni autorizaţi pot „tranzacţiona“ legal, din acest an, autorizaţiile pe care le deţin. Astfel, firmele care deţin autorizaţii de taximetrie au posibilitatea de a le cesiona către angajaţi. Cesionarea presupune transmiterea uneia sau a mai multor autorizaţii către un angajat, care va trebui să se înregistreze apoi ca persoană fizică autorizată (PFA) sau ca societate comercială cu răspundere limitată (SRL), intrînd în asociere cu cedentul. Deşi regulamentul a fost modificat abia la sfîrşitul anului trecut, reprezentanţii Compartimentului Transporturi din primăria Braşov spun că există deja multe solicitări pentru astfel de cesiuni, ceea ce va face ca în final, numărul firmelor din Braşov, care au ca obiect de activitate taximetria, să crească semnificativ. „Una dintre cele mai importante condiţii impuse în Regulamentul de taximetrie, pentru cesiunea de contract, este aceea ca angajatul să aibă o vechime de cel puţin şase luni la firma care cedează autorizaţia“, a explicat Marieta Bărbunţoiu. „Sînt mulţi care s-au arătat interesaţi de această cesiune. Întreaga procedură, de la înscrierea la Registrul Comerţului, ca SRL sau PFA, pînă la transferul propriu-zis durează maxim 90 de zile“, spune Marieta Bărbunţoiu de la Compartimentul Transporturi al primăriei Braşov.

Braşovul are cu 400 de taximetre în plus faţă de media aprobată în CL

În municipiul Braşov funcţionează acum în jur de 130 de firme de taximetrie. Modificarea legislativă vine mai ales în favoarea taximetriştilor, cu atît mai mult cu cît primăria nu va mai emite autorizaţii noi, ci doar le va prelungi pe cele existente. Dacă în 2007 Braşovul avea 1.905 de autorizaţii de taximetrie, în acest moment, în municipiu au mai rămas 1.517 de maşini cu autorizaţii emise de primărie. 1.036 sînt pentru SRL-uri, 481 sînt ale unor PFA-uri şi 9 ale unor întreprinderi familiale. Autorizaţiile sînt valabile pînă la 31 decembrie 2013 şi vor fi prelungite doar la cerere. Potrivit reglementărilor în vigoare, la Braşov ar trebui să existe doar 4 taximetre la 1.000 de locuitori, adică 1.109. Acum circulă prin oraş cu 400 de taxiuri mai mult decît media aprobată în CL, însă autorităţile nu au nicio pîrghie pentru a le reduce numărul, pentru că au autorizaţii obţinute legal. „Taximetriştii pierd autorizaţiile doar dacă au abateri grave. De exemplu, dacă nu lucrează timp de şase luni, dacă nu au atestat sau în lipsa fiscalizării. Altfel, aşteptăm o reducere naturală a numărului de autorizaţii pînă la cel aprobat, de 1.109“, spune Marieta Bărbunţoiu.

Tariful de taximetrie în Braşov nu poate depăşi 2,2 lei/km

Regulamentul aprobat de Consiliul Local aprobă şi tariful maximal pe care îl pot aplica taximetriştii autorizaţi din Braşov. La fel ca şi pînă acum, tariful maximal de zi, care poate fi practicat între oprele 6.00 şi 22.00 este de 2,2 lei pe kilometru. Taximetriştii pot aplica şi un tarif de noapte. Conform regulamentului, între 22.00 şi 6.00 nu va fi aplicat un tarif mai mic decît cel de zi, dar nici un tarif mai mare cu peste 50% decît cel de zi. Documentul care atestă tariful practicat de fiecare taximetrist va fi afişat pe bordul maşinii, la vedere. „Este vorba despre un tarif, pe care taximetristul l-a prezentat primăriei, însoţit de o fişă de fundamentare, în care îşi asumă pe proprie răspundere cheltuielile pe care le are. Primăria emite un document în două exemplare, în care este stabilit acest tarif. Unul dintre exemplare, ştampilat, va sta la vedere pe bordul maşinii, iar şoferul nu va putea practica un alt tarif decît cel prezentat în acest document“, a explicat Marieta Bărbunţoiu. Deşi preţul maximal pînă la care se pot „întinde“ este de 2,2 lei pe kilometru, în Braşov, peste 90% dintre taximetrişti practică un tarif de 1,35 de lei pe kilometru.

coco.serban

 • Officer
 • ***
 • Posts: 193
 • Karma: +11/-3
Re: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« Reply #8 on: January 18, 2013, 10:59:08 PM »
Michael Weiss şi Piaţa Enescu, doar pentru pietoniSursa : http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=index&s_id=122468
Şi Piaţa Sfatului va intra în reparaţii în acest an, urmînd ca toate reţelele de utilităţi să fie schimbate, iar pavajul să fie înlocuit acolo unde este nevoie

Întreaga stradă Michael Weiss va fi transformată, în acest an, într-un pietonal, cu terase pe axul central, după modelul străzii Republicii. La rîndul său, Piaţa Enescu va intra într-un proces de amenajare şi va fi transformată într-o piaţetă din care vor dispărea parcările. Şi Piaţa Sfatului va intra în reparaţii, urmînd ca toate reţelele de utilităţi să fie schimbate, iar pavajul să fie înlocuit acolo unde este nevoie. Aceste lucrări fac parte din proiectul de reabilitare a centrului istoric al Braşovului, demarat în perioada 2005-2006. „Municipalitatea îşi propune ca în acest an să finalizeze proiectul de reabilitare a centrului istoric, făcînd mai multe amenajări la unele obiective, pentru a le integra în specificul zonei“, spune purtătorul de cuvînt al primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Strada Michael Weiss, la fel ca Republicii

Una dintre cele mai importante modificări în Centrul istoric constă în transformarea integrală a străzii Michael Weiss în pietonal. În acest moment, partea cuprinsă între strada Postăvarului şi strada Republicii este închisă complet circulaţiei, în timp ce porţiunea dintre Republicii şi strada Mureşenilor, pe care se va interveni în acest an, este semi-pietonală, permiţînd circulaţia riveranilor. „Pe porţiunea semi-pietonală trotuarul se va decapa şi se va aduce la acelaşi nivel cu actuala parte carosabilă. Strada va fi apoi pavată, la fel ca şi în porţiunea pietonală, avînd şi un sistem de colectare a apelor pluviale, pe centru“, a explicat purtătorul de cuvînt al primăriei, Sorin Toarcea. Imediat după amenajare, pe pietonalul de pe Michael Weiss va exista şi posibilitatea instalării unor terase, după modelul străzii Republicii.

Fără maşini în Piaţa Enescu

Pe lista lucrărilor pentru amenajarea centrului istoric este inclusă şi Piaţa Enescu, cu cele două bretele de legătură spre strada Michael Weiss. În zonă vor fi făcute toate reparaţiile necesare şi vor dispărea locurile de parcare. Piaţa va fi închisă circulaţiei maşinilor. „La fel ca şi cei care îşi parcau maşinile pe Michael Weiss, şi cei care au spaţii de parcare în Piaţa Enescu vor primi alte locuri în parcarea din spatele hotelului Aro Palace, unde cel mai probabil se va diminua parcarea publică“, a declarat Sorin Toarcea.

Piaţa Sfatului intră în reparaţii

Din această primăvară vor fi reluate şi lucrările începute toamna trecută, pentru înlocuirea reţelelor în Piaţa Sfatului. În acest an, pentru Piaţa Sfatului sînt prinse şi reparaţiile pentru pavaj, fără a afecta însă actuala amenajare. „Vor fi făcute toate reparaţiile necesare, fără a fi însă modificată geometria şi planimetria Pieţei Sfatului, avînd în vedere că s-a dovedit deja că acesta este un model de succes, care a reusit să îmbine cel mai bine specificul Braşovului“, a explicat Sorin Toarcea. Lucrările din centrul istoric vor avansa apoi şi spre curtea Bisericii Negre, după ce s-a finalizat descărcarea arheologică din zonă. „Toate aceste lucrări vor fi finanţate din bugetul local şi încercăm să le finalizăm pînă la sfîrşitul lui 2013“, a mai spus Toarcea.

coco.serban

 • Officer
 • ***
 • Posts: 193
 • Karma: +11/-3
Re: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« Reply #9 on: January 22, 2013, 08:32:32 PM »
i-Tour Schi a fost lansat la Braşov

sursa : http://newsbv.ro/2013/01/22/i-tour-schi-fost-lansat-brasov/A treia ediţie a proiectului de informare turistică dedicat pârtiilor de schi şi sporturilor de iarnă i-Tour Schi a fost lansat luni la Braşov de Groove Hour, în cadrul unui parteneriat durabil alături de Ciuc Premium, Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov.
În sezonul de schi 2012-2013 vor fi promovate 146 de pârtii de schi din 39 de domenii schiabile cu pârtii omologate din 15 judeţe ale României. Acestea sunt grupate pe şase zone geografice: Ardeal, Banat şi Valea Jiului, Harghita şi Covasna, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, Moldova şi Valea Prahovei. Pliantele de promovare au ajuns în decembrie 2012 în 300 de locuri selectate, hoteluri, pensiuni, centre de promovare turistică.

Proiectul i-Tour Schi a evoluat de la promovarea exclusiv a pârtiilor de schi de pe Valea Prahovei în anul 2009, până la promovarea pârtiilor omologate din 15 judeţe ale ţării în prezent.

“Ne bucurăm să venim şi anul acesta în întâmpinarea turiştilor pasionaţi de sporturile albe şi le oferim informaţia de care au nevoie. În sezonul 2012-2013 am adus îmbunătăţiri majore materialelor, un nou design şi inovaţie în spaţiul online. Acum informaţiile ajung mult mai uşor către pasionaţii de schi şi snowboard datorită noului website www.i-tour.ro, şi a paginii de Facebook http:/www.facebook.com/itour.ro, unde îi aşteptăm pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă pe munte în România”, a declarat Anca Stănilă, project manager i-Tour, Groove Hour.

“Proiectul i-Tour derulat de Groove Hour şi Ciuc Premium este de un real folos pentru pasionaţii de schi întrucât oferă informaţii despre pârtiile omologate, grupate pe zone geografice. Sperăm ca şi în acest sezon să beneficiem de un aflux crescut de turişti, cu atât mai mult cu cât, în luna februarie va avea loc Festivalul Olimpic al Tineretului European. Suntem onoraţi de faptul că şi în acest an lansarea proiectului s-a făcut la Braşov”, a declarat Ionuţ Gliga, director executiv al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Braşov.

i-Tour este un proiect naţional de informare şi promovare turistică, iniţiat în anul 2005 de Groove Hour. Începând din anul 2005, proiectul naţional de informare şi promovare turistică i-Tour a produs peste 2.000.000 de pliante de informare turistică gratuite distribuite în peste 500 de locuiri din zonele cu trafic maxim din ţară, Litoral, Delta Dunării, Valea Prahovei şi din alte judeţe ale ţării. Alte iniţiative desfăşurate în cadrul i-Tour sunt: “Redescoperă valorile”, proiect dedicat judeţului Braşov, “Constanţa -Primul pas în lunga ta călătorie”, album dedicat monumentelor din municipiul Constanţa.

coco.serban

 • Officer
 • ***
 • Posts: 193
 • Karma: +11/-3
Re: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« Reply #10 on: January 29, 2013, 12:34:28 AM »
Primăria Braşov îi va urmări prin GPS pe poliţiştii localiSursa : http://newsbv.ro/2013/01/28/primaria-brasov-ii-va-urmari-prin-gps-pe-politistii-locali/

Consilierii locali au decis suplimentarea bugetului Poliţiei Locale pentru anul acesta, pentru ca instituţia să poată demara câteva investiţii de care are nevoie pentru a spori mobilitatea şi prezenţa în teren a agenţilor şi implicit creşterea nivelului de siguranţă al cetăţenilor. Dacă anul trecut, Poliţia Locală a avut un buget total de 4,8 milioane de lei, în 2013, banii pe care municipalitatea îi va aloca acesteia vor fi de 6 milioane de lei.

Din aceşti bani alocaţi suplimentar, peste 780.000 de lei sunt necesari pentru reîntregirea salariilor angajaţilor, ţinând cont că angajaţii Poliţiei Locale sunt în categoria funcţionarilor publici, iar acum îşi primesc procentele din salariu tăiate anul trecut, iar 492.000 de lei pentru investiţii. Secretarul Comisiei de Buget-Finanţe a Consiliului Local Braşov, Iulian Mara, a precizat că banii vor fi folosiţi pentru achiziţia a trei noi autoturisme, dar şi pentru dotarea maşinilor şi a agenţilor cu aparatură de comunicare modernă. „Actualele staţii ale Poliţiei Locale sunt vechi, rudimentare şi costă foarte mult reparaţia lor. Noua tehnică pe care vrem să o achiziţionăm va permite localizarea fiecărui agent prin GPS, dar le va da posibilitatea acestora să facă verificările pe teren mult mai repede, introducând CNP-ul unei persoane putând să primească în timp real despre acesta, respectiv dacă are amenzi neplătite sau este cercetat. Agenţii vor avea astfel o mobilitate mult mai mare şi credem că vom putea suplini lipsa de personal”, a explicat Mara.

coco.serban

 • Officer
 • ***
 • Posts: 193
 • Karma: +11/-3
Re: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« Reply #11 on: February 25, 2013, 09:01:30 PM »
Braşovul îşi depune candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021

Sursa:http://newsbv.ro/2013/02/25/brasovul-depune-candidatura-titlul-capitala-culturala-europeana-anul-2021/Depunerea candidaturii municipiului Braşov pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, în 2021, va fi supusă aprobării plenului Consiliului Local în şedinţa de joia aceasta. Beneficiile obţinerii acestui titlu ar fi numeroase şi pot fi văzute la vecinii noştri din Sibiu, oraş care a deţinut acest statut în 2007. Conceptul de capitală culturală europeană ar aduce Braşovului oportunitatea de a atrage o vizibilitate mai mare, pe plan naţional, dar, mai ales, pe plan european, ceea ce înseamnă creşterea numărului de turişti. Nu în ultimul rând, Braşovul ar beneficia de o serie de finanţări pentru refacerea centrului istoric sau pentru susţinerea unor investiţii de amploare, cum ar fi aeroportul.

coco.serban

 • Officer
 • ***
 • Posts: 193
 • Karma: +11/-3
Re: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« Reply #12 on: April 14, 2013, 06:22:04 PM »
Teatrul Dramatic va fi ca nouSursa : http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=actualitate&s_id=125490

În 2013, primăria cheltuie 2,385 milioane lei pentru modernizarea Teatrului Dramatic, iar lucrările vor fi finalizate pînă la Festivalul de Dramaturgie Contemporană
• Sala Mare va fi reconfigurată, urmînd să aibă 650 de locuri mai confortabile şi mai multe căi de acces

Teatrul Dramatic va avea o nouă faţă nouă pînă în noiembrie. La ediţia din 2013 a Festivalului de Dramaturgie Contemporantă, Teatrul „Sică Alexandrescu” îi va primi pe spectatori cu Sala mare complet refăcută, avînd o nouă aşezare a scaunelor şi a scenei. Aceasta este ultima etapă a reparaţiilor capitale care au început la Teatrul Dramatic în urmă cu doi ani. Pentru 2013, primăria va investi din bugetul propriu, 2,380 de milioane de lei pentru a finaliza toate lucrările la această instituţie de cultură. Pînă la închiderea şantierului, toate spectacolele de la Sala Mare se vor juca pe scena Operei Braşov. În schimb, activitatea la Sala Studio nu va fi afectată.
„Clădirea Teatrului Dramatic nu a mai fost reabilitată de foarte mulţi ani. Aceste lucrări trebuiau făcute în urmă cu 20 de ani şi din acest motiv este un proiect care se desfăşoară pe mai mulţi ani şi care presupune şi costuri destul de mari. În 2008 am început lucrările, am realizat în fiecare an ceea ce ne-am propus, iar acum a venit rîndul interiorului sălii mari. Cheltuielile estimate pentru întregul proiect de la Teatrul Dramatic depăşesc 10 milioane de lei, de la început pînă acum”, a declarat ieri primarul George Scripcaru.

Mai puţine locuri, mai mult confort

Lucrările din ultima etapă de reamenajare a Teatrului Dramatic au început în luna aprilie şi sînt concentrate pe zona foaierului şi pe Sala mare. De altfel, la acest moment, jumătate din scaunele de la Sala mare a Teatrului „Sică Alexandrescu” au fost scoase deja, iar pereţii sînt în plin proces de refacere. Potrivit directorului Direcţiei de Cultură a primăriei Braşov, Cecilia Doiciu, „noile scaune care vor fi montate vor fi grupate diferit, astfel încît să fie mai confortabile şi permită un acces mai uşor spectatorilor”. „Fotoliile din Sala mare vor fi mai largi, iar distanţa dintre locuri va fi şi ea mai mare, pentru confortul spectatorilor. Primul rînd de scaune va fi scos, pentru că scena este prea înaltă, iar spectatorii nu aveau acolo o vizibilitate bună”, a declarat Cecilia Doiciu. În urma acestei reconfigurări a sălii, capacitatea va scădea de la 800 de locuri, cît era pînă acum, la 650 de locuri. Primarul George Scripcaru a declarat ieri că pînă în noiembrie, sala mare a teatrului va avea cu totul altă faţă, urmînd să fie reconfigurată şi reamenajată total. „Sperăm ca în noiembrie, cu ocazia Festivalului de Dramaturgie, să inaugurăm noua sală a teatrului”, a declarat primarul George Scripcaru.

Culori cît mai aproape de cele originale

În afara reconfigurării sălii, se vor face şi unele lucrări de acustică, susţin reprezentanţii primăriei, iar în hol şi în foaier se refac pereţii şi tavanul cu picturile şi culorile originale. De aceste lucrări se ocupă angajaţii de la RIAL, care au de făcut şi unele intervenţii foarte migăloase. „În permanenţă la teatru sînt între 10 şi 20 de oameni care lucrează. Sînt zone care necesită muncă mai calificată, aşa cum este cea de refacere a picturii de pe tavan. Pentru unele picturi am apelat la specialişti care să ne ajute să refacem culorile cît mai aproape, dacă nu identice cu cele iniţiale”, a declarat administratorul RIAL, Sorin Păltînea. În final, primăria va primi o garanţie de trei ani pentru aceste intervenţii la refacerea picturilor.

Spectacolele de la Sala Mare se mută la Operă

Pînă la finalizarea lucrărilor, toate spectacolele care se ţin în mod normal la Sala mare a teatrului vor fi găzduite de Opera Braşov. Deocamdată însă, actorii repetă încă la Teatrul Dramatic, în ciuda şantierului din sală. „Pe perioada lucrărilor de la sala mare activitatea curentă a teatrului nu va fi întreruptă. La Sala Studio spectacolele merg în continuare, după programul normal, iar spectacolele de la Sala mare se vor juca, pentru o perioadă, la Operă. Repetiţiile, în schimb, se fac deocamdată şi aici şi la Operă. Oricum, această investiţie este capitală şi trebuia să se facă de acum 20 de ani”, a declarat contabilul-şef al Teatrului „Sică Alexandrescu”, Mariana Hudişteanu.

Modernizarea Teatrului Dramatic a început în 2008

Lucrările de reabilitare şi modernizare ale Teatrului Dramatic au început încă din 2008, cînd au fost înlocuite centrala termică şi sistemele de încălzire şi ventilaţie. În acea primă etapă a reparaţiilor, în 2008-2009, s-au cheltuit 3,1 milioane de lei. Reabilitările au continuat în 2010, cu reparaţiile de la acoperiş, pe o suprafaţă de aproximativ 2.125 de metri pătraţi, cu hidroizolaţia terasei (1.750 de metri pătraţi) şi a faţadei posterioare. Investiţia din 2010 s-a ridicat la 550.000 de lei. În 2011 s-au refăcut în totalitate instalaţiile electrice în corpul administrativ al teatrului, s-a înlocuit tîmplăria, pardoseala, mochetele şi s-au făcut zugrăvelile aferente, s-au făcut igienizări şi modernizări la cele 12 birouri de la etajul V, la Sala Studio şi la cabinele actorilor de la etajul IV, precum şi la sala de protocol şi la alte două cabine ale actorilor de la etajul III. Tot în 2011 s-a reamenajat şi holul de intrare al teatrului, care a fost placat cu granit. Aceste lucrări din 2011 au costat 1,1 milioane lei. Anul trecut s-a lucrat la spaţiile de la etajul II (6 cabine ale actorilor, holuri, grupuri sanitare, casa scării), de la etajul I, de la mezanim şi de la parter. S-au reparat faţadele clădirii, s-a zugrăvit balconul şi s-au reparat spaţiile atelierelor de croitorie, pictură şi mecanic. Bugetul alocat anul trecut pentru lucrările de la Teatrul Dramatic a fost de 730.000 de lei.

Mai mulţi bani în 2013

În acest an, primăria alocă de trei ori mai mulţi bani pentru a finaliza lucrările multianuale. „Costul estimat al lucrărilor este de 2,38 milioane de lei şi vom încerca să identificăm resursele financiare necesare şi pentru a asigura echipamentele de scenă. Costul acestora a fost estimat la alte 2,2 milioane de lei. Lucrările sînt suportate integral din bugetul local. După ce finalizăm sala mare şi lucrările de interior care sînt în desfăşurare, vom realiza şi iluminatul ornamental al clădirii şi vom igieniza şi reamenaja parcul din jurul teatrului”, a declarat primarul George Scripcaru.


coco.serban

 • Officer
 • ***
 • Posts: 193
 • Karma: +11/-3
Re: [BV] Ce-am mai vazut din mers in Brasov
« Reply #14 on: May 31, 2013, 01:15:56 PM »
Primăria dublează tarifele de intrare la bazinul olimpic. Vezi aici cât te costă bălăcealaSursa : http://newsbv.ro/2013/05/31/primaria-dubleaza-tarifele-intrare-bazinul-olimpic-vezi-aici-costa-balaceala/

Consilierii locali braşoveni vor discuta în şedinţa de astăzi majorarea tarifelor de intrare la Bazinul Olimpic. Deschis la mijlocul lunii aprilie, bazinul Olimpic avea până acum tarife acceptabile, respectiv cele practicate înainte de modernizarea obiectivului. Astfel, biletele erau 6 lei pentru copii, 8 lei pentru studenţi şi 12 lei pentru adulţi, pentru o oră şi jumătate de bălăceală, în timp ce abonamentele aveau valoarea de 60 de lei pentru copii şi elevi, 80 de lei pentru studenţi şi 120 de lei pentru adulţi. Înotătorii de performanţă sau echipele de polo plăteau 80 de le pentru închirierea unui culoar timp de o oră.

Noile preţuri, potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Local, sunt cel puţin duble. Astfel, biletele sunt de 25 de lei pentru adulţi, 15 lei pentru studenţi şi pensionari şi 10 lei pentru elevi şi copii. Abonamentul nelimitat pentru adulţi va fi de 400 de lei. Aceştia pot plăti şi abonamente de 250 de lei, dar vor avea incluse doar 12 intrări, şi de 100 de lei, având incluse opt intrări, dar numai sâmbăta şi duminica. Abonamentele nelimitate pentru studenţi vor costa 300 de lei, în timp ce pentru 12 intrări vor trebui să plătească doar 150 de lei. Pensionarii nu au abonament decât pentru 12 intrări pe lună, pentru care vor trebui să plătească 150 de lei. Copiii şi elevii vor plăti şi ei 300 de lei pentru un abonament nelimitat, dar numai 100 de lei pentru un abonament de 12 intrări sau 80 de lei pentru zece intrări. Dacă vreţi să vă abonaţi şi la un instructor de înot, vă va costa 500 de lei pe lună. Cine vrea să închirieze întregul bazin mare va trebui să plătească 1.200 de lei pe oră, iar cine vrea tot bazinul mic va trebui să achite 200 de lei pe oră.