[TM] Centrul Istoric

Started by Chagall, October 14, 2012, 01:28:27 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

iuli

Reigenizarea pietei insemna tot o "chelire" pentru ca nu se putea altfel.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

MNU

Proiectul arata super. Erau planificate replantari de arbori. Asa... nu e nimic altceva decat o slutire. Nu se vad nici macar spatiile din pavaj care trebuiau lasate pentru replantari.

Sper, de fapt mizez pe asta, ca CE  sa aplice o corectie (sau sa solicite returnarea fondurilor) pe motiv ca nu s-a respectat proiectul.

Numai asa se vor gandi de doua ori data viitoare.

Harry

Proiectul poate suferi modificari minore. Daca per total este ca in proeictul initial UE accepta modificari gen bancute, copaci etc.

istvan78

E adevarat ca multi dintre arborii vechie erau... "inestetici" (strambi, bolnavi, etc..), dar sunt si eu de parere ca trebuia facuta o selectie si pastrati o parte.
Piata arata foarte "curat" asa, dar la vara va deveni inutilizabila.

Degeaba comparam noi cu piete din Franta, Belgia, Germania, acolo nu sunt verile toride de la noi. Cand vor fi peste 35 grade in aer si soare arzator, acel pavaj va ajunge la 60-70 grade. Sa vad eu atunci cine iese sa se joace cu copii sau sa-si plimbe bunica pe acolo. Si canicula se poate mentine saptamani la rand in Timisoara.

Spatiile deschise din Timisoara au nevoie de umbra, si asta se realizeaza doar cu arbori mari, maturi. Degeaba se lauda Robu ca planteaza arbori noi, majoritatea sunt specii cu dezvoltare mica, decorativi, si oricum au nevoie de 20-30 de ani sa faca umbra utilizabila.

Conducatorii Timisoarei au stiut asta timp de secole, de aici arborii mari, batrani existenti in zonele "nemodernizate" ale orasului, si nu palmieri in ghivece. Acum avem un papagal care inghite pe nemestecate orice vede prin concedii si nu aude nimic ce i se spune... :(

MHN

Panorame nocturne (marca EYE IN THE SKY) cu Piata Libertatii - de la sfarsit de Februarie si inceput de Martie 2015:
Quote

Alte imagini, din timpul zilei, pe forumul RATT.

Harry


istvan78

Ihi. Pacat ca s-a stagnat complet pe timpul "iernii" cu lucrarile. In afara de cateva saptamani cand a fost ger sau a plouat mult, s-ar fi putut lucra la pavaje si altele...

calins

Din pacate aici tin sa te contrazic. Sunt zi de zi in zona centrala si s-a lucrat mai tot timpul. Din pacate ritmul este unul foarte "romanesc"... Principala problema este ca nu au oameni destui angajati. Aceeasi oameni (pe unii chiar am ajuns sa ii cunosc personal) ii vezi peste tot in zona centrala, de la Tribunal, in piata Unirii, Libertatii, etc. Sunt zile in care forfotesc intr-o anumita zona, apoi 2-3 zile e liniste, se muta altundeva. Incearca asa sa nu lase nici un colt neatacat, cred ca nu vor sa fie vizibila lipsa personalului. Momentan au inceput pavajele in zona Tribunalului, in vreo 4-5 locatii distincte si se tot muta dintr-un loc intr-altul

MHN

Bine ca ai venit cu aceste detalii.
In ultima perioada chiar n-am trecut des prin zona centrala. Iar de cand cu lucrarile acestea si mai rar.

Harry

De ce nu subcontracteaza alte firme?

MHN

Habar n-am. N-am studiat contractul sa vad daca le este permisa subcontractarea anumitor lucrari.
Sau poate e o procedura neagreata de antreprenorul general, atata timp cat graficul de executie ii permite sa se-ntinda.

MHN

O alta panorama nocturna interesanta cu Piata Libertatii:
Quote
By D.S. Photography

user201

Cam pe când se preconizează să fie totul gata?

MHN

#103
Greu de zis, mai ales ca zilele astea se vorbeste de o faza a II-a, pentru reabilitarea altor strazi din centrul istoric.

calins

#104
Vin cu un mic update de pe Eugeniu de Savoya in apropierea Tribunalului. Pe margini se vede cum au inceput sa puna piatra cubica, de asemenea si in spate se vede o bucata unde au inceput cu piatra cubica si in portiunea centrala.

Sunt 3 tipuri de piatra care o folosesc. Pe margini se foloseste piatra cubica de mici dimensiuni. Pe laterale (unde este turnat stabilizant) se pune tot piatra cubica dar de dimensiuni mai mari. In partea centrala (unde au turnat beton) se vor pune niste placi de dimensiuni mai mari.

Din ce am aflat azi de la muncitori, e "criza" de materie prima pentru pavaje. A nins la munte unde e cariera de piatra cubica si pana nu se topesc zapezile nu pot sa mai aduca. De asemenea placile cu care paveaza zona centrala vin din Italia, si se pare ca intarzie...

In rest ritmul de pavare este foarte lent. Sunt cateva echipe de 2 oameni care aseaza piatra cubica (alegere, cioplire, tasare, nisip, etc). In ritmul asta nu o sa termine curand.

Revin sapt viitoare cu mai multe poze