News:

3,5% pentru Asociația Pro Infrastructură, singura voce independentă
care monitorizează toate proiectele majore de transport.

Main Menu

[Vest] Ce-am mai vazut din mers in Regiunea Vest

Started by Cuneo, August 19, 2018, 04:23:37 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cuneo

La Lipova se construiește un stadion nou













Powered by API/PUM imgur uploader


Dominik

Primele poze cu camera hiperbară din spitalul de recuperare oncologică din localitatea Slatina Nera, jud. Caraș Severin





You're in Steelers Country

Cuneo

Ce nu s-a mai făcut într-un an de zile la stadionul ,,Șoimii" din Lipova!




Cuneo

#4
La stadionul din Lipova, termenul de finalizare, mai mult ca sigur va fi depășit cu doi ani.



Ca parte pozitivă, în sfârșit se lucrează la terenul de joc și la sistemul de drenaj.






Cuneo

Lucrările la noul Spital Orășenesc din Lipova se apropie de finalizare















Sus, pe schele, sunt muncitori din Vietnam, o oră și jumătate, cât am stat acolo (așteptam pe cineva) au lucrat non-stop, ca furnicile, aplicau tencuiala decorativă. Cei în șalopete albastre, proptiți în lopeți, cu țigarile în gură, sunt români.




Cuneo

S-a finalizat finisajul exterior la spitalul orășenesc Lipova.






Cuneo

Noul spital din Lipova, construit cu 5,6 milioane euro, va avea recepţia la finalul lunii

Lucările la noul spital din oraşul Lipova, începute în toamna anului 2017, se vor încheia până la finalul lunii mai, când va avea loc recepţia, urmând ca unitatea medicală să fie parţial funcţională din această vară.
Primarul oraşului Lipova, Mircea Jichici, a declarat luni, pentru AGERPRES, că 95% din lucrările prevăzute în proiect sunt încheiate, finanţarea de 5,6 milioane de euro fiind asigurată de Guvern prin Compania Naţională de Investiţii.
"Cu siguranţă este cea mai importantă realizare de după 1989 în oraşul nostru şi cred că vom avea cel mai modern spital din judeţ. În proiect sunt incluse filtre ultra-violete, gaze medicale prin pereţi, filtre de aer, sistem de degivrare a scărilor, instalaţiile de încălzire realizate pe bază de cupru medical, camere tehnice specializate, buncăr atomic, două lifturi, rampă pentru salvare, staţie de oxigen, panouri solare. În ultimele săptămâni am primit mobilierul şi urmează să fie montat", a declarat primarul.
Edilul spune că spitalul va deveni funcţional parţial peste aproximativ două luni, când vor fi deschise câteva secţii, Interne şi Pediatrie. Între timp, Primăria Lipova se va ocupa de unele amenajări exterioare, pentru realizarea spaţiilor verzi şi a unui drum de acces.
"Pentru secţiile ce vor fi deschise avem echipamentele şi personalul, pentru că se vor muta din vechiul spital. Rămâne ca secţii importante pe care nu le-am avut, cum sunt chirurgia şi ATI, să devină funcţionale după ce vor fi achiziţionate echipamentele medicale necesare, care costă puţin peste un milion de euro. Totul depinde de alocarea fondurilor necesare de la Ministerul Sănătăţii", a declarat primarul oraşului.
Noul spital va avea o capacitate de 85 de paturi şi va deservi o populaţie de aproximativ 60.000 de oameni din localităţi de pe Valea Mureşului.
Imobilul ar fi trebuit să fie finalizat la începutul anului, însă primarul spune că lucrările au fost în grafic, însă au existat întârzieri cauzate de procedurile birocratice legate de atribuirea contractelor sau de realizarea proiectării.
Noua clădire în care va funcţiona Spitalul Orăşenesc Lipova este a treia din sistemul public construită în judeţul Arad în ultimii 30 de ani, după cea a Spitalului Orăşenesc Ineu şi Spitalul TBC din municipiul Arad.



https://www.agerpres.ro/sanatate/2020/05/11/arad-noul-spital-din-lipova

Cuneo

Pentru suprafața de joc, a stadionului Șoimii, primăria Lipova a ales varianta mai ieftină, însămâțarea, spre fericirea a sute de porumbei care s-au înmulțit în oraș!







Terenul cel verde are gazon artificial.


Cuneo

A răsărit iarba pe stadionul din Lipova și odată cu ea și speranța că ,,șoimii" se vor întoarce acasă începând cu noul sezon! + FOTO


La nivel de seniori, campionatul Ligii a 3-a a fost primul ,,înghețat" de Federația Română de Fotbal. Cu excepția celor șase formații ce vor susține baraje de promovare în eșalonul secund, respectiv Unirea Slobozia, Mostiștea Ulmu (seria a 2-a), Progresul Spartac, CSM Slatina (seria a 3-a), Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare (din Seria a 5-a), restul au intrat de aproape o lună în vacanță.

Pentru vicecampioana seriei a IV-a, Șoimii Lipova, lunile de vară sunt cruciale pentru îndeplinirea visului de patru ani al ,,alb-albaștrilor", întoarcerea acasă, pe stadionul nou nouț construit din fondurile Cimpaniei Naționale de Investiții. De lucru nu ar mai fi mult, însă e nevoie de mobilizare și de puțin noroc pentru ca iarba ce a răsărit deja pe teren să poată fi călcată de elevii lui Flavius Sabău și Marius Ciubăncan peste două-trei luni. ,,Chiar dacă pandemia ne-a întârziat, am reușit să însămânțăm terenul și suntem încântați că după atâta timp vedem verde pe teren. Mai avem de montat scaunele la tribună, bănciled erezerve cu scaune de autocar, dar și să instalăm tabela și liftul pentru persoanele cu dizabilități. Mobilierul se asamblează în zilele ce urmează, vom avea și partea de vestiare gata în curând", spune Radu Pop, președintele secției de fotbal a Șoimilor, despre stadionul de 1510 de locuri al orașului Lipova.
Însă, ,,șoimii" de toate vârstele se vor alege și cu un teren de antrenament, în afara orașului. ,,Am reușit să primim un teren în zona Băilor Lipova. E o locație superbă la marginea pădurii unde amenajăm un teren de antrenament de iarbă, de 80 de metri lungime, util atât pentru echipele de juniori, cât și pentru cele de seniori. Apropo de juniori, din păcate, se pare că Federația merge la Liga 3-a pe regula utilizării a cel puțin doi fotbaliști născuți în anul 2001 și unul mai mare cu un an. Nu s-a mai acordat o șansă celor de 1999, care nu au apucat să joace decât un tur anul acesta. Mai multe o să aflăm săptămâna viitoare, când vom avea o întâlnire online cu cineva de la Federație, care ne va lămuri în privința dosarelor de înscriere", a adăugat Pop.
Chiar dacă președintele Iohannis și mai apoi Gurvernul au anunțat măsuri de relaxare după data de 1 iunie, inclusiv în ceea ce privește competițiile sportive, nu există certitudinea că echipele de Liga 3-a se pot întoarce în iarbă fără respectarea acelui protocolul strict impus de MTS și Ministerul Sănătății. ,,Așteptăm momentul în care putem reveni pe gazon, să ne dezmorțim. Ne mai ocupăm de mici achiziții de jucători, urmărim câțiva juniori, dar și ceva seniori. La dispoziția antrenorilor va reveni și Gherasim, după un an de zile de la operația de ruptură de ligamente.˝ a completat Radu Pop.





https://www.sportarad.ro/2020/05/29/a-rasarit-iarba-pe-stadionul-din-lipova


Cuneo

Bătrânul teatru al Oraviței, cel mai vechi din România, își recapătă strălucirea de altădată

Cel mai vechi teatru din România, construit acum mai bine de două veacuri în Banat, la Oravița, va arăta ca nou după restaurarea care e în curs de desfășurare. Construit în anul 1816 după modelul teatrului Burgtheater din Viena, edificiul a fost inaugurat oficial, un an mai târziu, în prezența împăratului Francisc I al Austriei.
De asemenea, este prima clădire din Europa luminată cu ajutorul lămpilor cu acetilenă. Un alt episod aparte din istoria teatrului orăvițean este legat de reprezentațiile din 1 și 2 septembrie 1868 ale trupei lui Mihail Pascaly, din care făcea parte și Mihai Eminescu, ca sufleur.
Teatrul "Mihai Eminescu" din Oravița va fi renovat complet în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional (Regio-POR). Lucrările au început de scurt timp, scopul intervenției fiind creșterea atractivității turistice a orașului Oravița prin restaurarea și valorificarea durabilă a acestui obiectiv de patrimoniu de clasa A.



Pe lângă restuararea și conservarea Teatrului "Mihai Eminescu", care ar urma să fie inclus în circuitul turistic local, regional și național, investiția mai cuprinde și amenajarea parcului din fața imobilului.
Valoarea totală a proiectului depășește zece milioane de lei, din care 9,28 milioane sunt finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, după cum precizează Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest. Beneficiarul proiectului este Primaria Oravița.

https://renasterea.ro/batranul-teatru-al-oravitei

Cuneo

În sfârșit, se apropie de sfârșit! Stadionul Șoimii Lipova
























Vlad94

Deși nu este strict în Reșița, aș dori să discut despre proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil Văliug-Semenic, care prinde contur.
Primăria Municipiului Reșița realizează un proiect de dezvoltare a două pârtii de schi între Semenic și Văliug și construcția unei telegondole între cele două stațiuni. În momentul de față, primăria Reșița a obținut de la Romsilva terenul pentru cele două pârtii și culoarul pentru telegondolă, iar în acest an s-a realizat defrișarea zonei proiectate și înierbarea pârtiilor. Conform declarației primarului municipiului, pârtiile ar fi practicabile (nu am văzut încă nicio informație că acestea ar fi deschise). Anul acesta ar trebui în mod normal să se liciteze construcției telegondolei și a instalației de zăpadă artificială.
Aici găsiți acordul de mediu: http://www.anpm.ro/documents/17201/47184608/PUZ+SEMENIC_1.pdf/f73c1217-56e2-493f-a256-5aa1225fff42
Traseul viitoarei telegondole și a pârtiilor au fost defrișate


O hartă realizată de mine cu domeniul schiabil



Powered by API/PUM imgur uploader

Aștept cu nerăbdare dezvoltarea domeniului schiabil de aici.