Author Topic: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii  (Read 219615 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

disney

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 539
 • Karma: +311/-4
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #735 on: October 25, 2016, 09:46:24 PM »
La raspunsul cu "blocarea" contului s-au facut ca nu inteleg intrebarea. Ar trebui ceruta lista popririlor instituite asupra conturilor: valoare, data instituire, parte solicitanta a instituirii popririi, modalitate de sistare poprire (plata, retragere solicitare sau cale legala de anulare a popririi).

^ Ma ocup de asta. ;)

disney

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 539
 • Karma: +311/-4
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #736 on: October 25, 2016, 09:48:28 PM »
Desi nu este neaparat necesar conform acelui studiu, am facut o ultima incercare de a rezolva situatia in mod amiabil si am formulat o noua reclamatie administrativa pentru expertizele tehnice contractate de CNADNR pentru loturile Lugoj-Deva lot 2 si Orastie - Sibiu lot 3.

Quote
Stimate Domnule Homor,
Stimate domnule/Stimata doamna,
 
Prin prezenta formulez o reclamatie administrativa, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare, intrucat la cererea nr. 92/41043 din data de 5 Iulie 2016 am primit un raspuns negativ, la data de 2 August 2016, de la Nicoleta Popa respectiv avizat de Claudiu Buzatu.
In urma noii reclamatiei administrative din 26 August 2016, la data de 05 Septembrie 2016 am primit din nou raspuns negativ, de data aceasta de la Nicoleta Popa, avizat de Claudia Buzatu.


In raspunsul 92/49707 ati precizat ca "documentele solicitate mai sus pot fi consultate la sediul CNADNR SA sub supravegherea personalului Directiei Tehnice si Calitate".

Fortarea de a studia aceste documente la sediul Dumneavoastra incalca dreptul meu de a primi aceste informatii in format electronic, asa cum arata cele 2 articole din HG 478/2016 citate mai jos.


Va atrag atentia ca in cazul in care refuzati din nou sa imi oferiti documentele solicitate in formatul solicitat conform HG 478/2016, va trebui sa ma adresez in justitie pentru a-mi apara dreptul prevazut de Legea 544/2001 si HG 478/2016.
 
In acest caz, pentru fiecare dintre infatisarile la Tribunal si la Curtea de Apel, urmatoarele costuri vor fi imputate CNADNR:
- bilete de avion dus-intors pina la Bucuresti, al caror pret incepe de la 3000 Euro (1 stop, cumparare 1 luna inainte)
- 60 ore de zbor efectiv (1 stop) plus 10 ore drumul dus-intors pana la cele 2 aeroporturi, care vor trebui achitate la nivelul tarifelor si salariilor de aici
- orele pierdute efectiv la Tribunal si la Curtea de Apel, care vor trebui achitate la nivelul tarifelor si salariilor de aici
 
Dupa cum se poate observa, pentru fiecare proces se poate trece usor de suma de 30000 Euro doar pentru timpul si banii pierduti, fara a mai lua in calcul daunele morale, cheltuieli pe care CNADNR ar urma sa le faca din bani publici.

Intrucat am primit raspunsuri negative pentru 3 solicitari diferite, pentru cele 3 procese dauna din bani publici ar putea ajunge usor la 90000 Euro.
 
Va atrag atentia ca prezenta reclamatie cat si raspunsul Dumneavoastra vor fi publicate cel putin pe Internet, drept dovada a faptului ca ati fost instiintat asupra cheltuielilor din bani publici pe care CNADNR ar putea trebui sa le faca in urma nerespectarii prevederilor legale in privinta accesului la informatii si documente publice care ar putea rezulta din actiunea Dumneavoastra de a nu oferi (din nou) documentele solicitate in formatul solicitat, conform HG 478/2016.


Documentele de interes public solicitate erau urmatoarele:
- "Toate expertizele tehnice contractate de CNADNR pentru loturile Lugoj-Deva lot 2 si Orastie - Sibiu lot 3".

Documentele solicitate se incadreaza in categoria informatiilor de interes public, din urmatoarele considerente:
- Documentele solicitate sunt documentele pe care furnizorul trebuie sa le predea CNADNR asa cum este stabilit in caietul de sarcini pentru licitatia "Expertiza tehnica pentru determinarea stabilitatii rambleurilor si calitatii materialului de umplutura, folosit la executia rambleurilor in cadrul Contractului "Proiectare si executie Autostrada Lugoj - Deva, lot 2: km 27+620 - km 56+220", atribuita in 2016 catre firma Geotesting, si licitatia "Servicii de expertiza tehnica privind fenomenele de degradare constatate in cadrul obiectivului de investitii Autostrada Orastie - Sibiu, lot 3: km 43+855 - km 65+965" atribuita in 2015 catre firma Proexrom, servicii platite din bani publici.
 
 
Referitor la obiectia ca nu ati putut identifica informatiile solicitate, am atasat acestui mesaj prevederile din caietul de sarcini pentru licitatia pentru expertize si fac precizarea sa doresc sa primesc toate aceste documente prevazute in capitolul 5.5 din caietul de sarcini primite de CNADNR pina la data curentei, documente care sa contina toate informatiile asa cum au fost primite de catre CNADNR, mai putin informatiile exceptate de art. 22, alin. (2-1) din noua HG 478/2016, care prevede ca "în situatia în care informatia publica solicitata se afla pe un înscris care contine atât informatii la care accesul este liber, cât si informatii exceptate de la liberul acces, informatia publica solicitata va fi comunicata, dupa anonimizarea informatiilor exceptate, prevazute la art. 12 din Legea nr. 544/2001, cu modificarile si completarile ulterioare".
 
Mentionez ca doresc aceste documente in format electronic si editabil, conform art. 15, alin. (3) din noua HG 478/2016 care prevede ca "Informatiile de interes public solicitate în scris vor fi comunicate în formatul precizat în cererea solicitantului, respectiv în scris, în format electronic sau hârtie.", respectiv conform alin. (4) din noua HG 478/2016 care prevede ca "Daca informatiile de interes public solicitate sunt disponibile în format editabil, la cererea solicitantului, acestea vor fi furnizate si în acest format.".
 
Va mai atrag atentia si asupra art. 15, alin. (5) din noua HG 478/2016 care prevede ca "În aplicarea art. 7 alin. (3) din Legea nr. 544/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, lipsa semnaturii olografe de pe solicitarea de furnizare a informatiilor de interes public transmise în format electronic nu poate constitui un motiv de nefurnizare a informatiilor solicitate."
 
De asemenea, va rog sa imi comunicati imediat numarul de inregistrare al acestei reclamatii administrative, conform art. 20, alin. (5) din noua HG 478/2016, care prevede ca "Dupa înregistrarea cererii, structurile sau persoanele responsabile de informarea publica directa au obligatia sa comunice solicitantului, direct sau electronic la adresa de e-mail furnizata, data si numarul de înregistrare a cererii."
 
Prin prezenta solicit revenirea asupra deciziei de refuz al comunicarii informatiilor de interes public solicitate in scris/in format electronic, considerand ca dreptul meu la informatie, conform legii, a fost lezat.disney

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 539
 • Karma: +311/-4
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #737 on: October 25, 2016, 09:52:19 PM »
Am adresat astazi urmatoarea solicitare de informatii publice.

Quote
Stimata Doamna, Stimate Domn,

Conform art. 7 si 9 din Legea 544 din 12 octombrie 2001 actualizata, privind liberul acces la informatiile si documentele de interes public, va solicit citeva informatii cu caracter public.

1) Va rog sa emunerati si sa detaliati toate actele semnate intre CNADNR si firma SALINI IMPREGILO intre 1 Septembrie 2015 (anul trecut, deci nu e greseala ortografica) si data prezentei. Va rog sa precizati pentru fiecare act, numarul lui si data, valoarea in discutie, data de intrare in vigoare a actului si/sau valabilitatea prevederilor, alte prevederi (aceasta lista nefiind exhaustiva).

2) a) In ce data a fost scos din contractul de proiectare si executie pentru lotul Lugoj - Deva 2 (atribuit catre SALINI IMPREGILO) sectorul E2?
b) Daca sectorul E2 inca nu a fost scos din contract, va rog sa detaliati toate motivele pentru care acest lucru inca nu s-a realizat.
c) Daca sectorul E2 inca nu a fost scos din contract, va rog sa prezentati calendarul real al demersului pentru scoaterea din contract a acestui sector.
d) Care este sau care va fi valoarea finala a contractului de proiectare si executie pentru lotul Lugoj - Deva 2 dupa scoaterea sectorului E2 din contract?

Tabelul de mai sus are 33 de pagini dar am pus aici doar pagina 1 si pagina 34. Cine e interesat de restul, poate sa imi dea PM.
Oricum, cititi cu atentie ultima coloana din ultima poza. ;)

disney

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 539
 • Karma: +311/-4
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #738 on: October 25, 2016, 10:02:46 PM »
Am adresat astazi urmatoarea reclamatie administrativa.

Quote
Stimate Domnule Homor,
Stimate domnule/Stimata doamna,

Prin prezenta formulez o reclamatie administrativa, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare, intrucat la cererea nr. 92/49708 din data de 9 August 2016 am primit un răspuns negativ, la data de 2 August 2016, de la Nicoleta Popa respectiv avizat de Claudiu Buzatu. In urma reclamatiei administrative din 23 August 2016, la data de 22 August 2016 am primit din nou raspuns negativ, de data aceasta de la Mircea Epure, avizat de Claudia Buzatu.

Documentele de interes public solicitate erau urmatoarele:

1) Va rog sa imi trimiteti lista cu toate numerele de intrare pentru toate intrarile de documente de orice tip din data de 1 Decembrie 2015 si pana la data prezentei de la firma SPEA INGEGNERIA EUROPEA SA MILANO ITALIA SUCURSALA BUCURESTI sau de la asocierea SPEA INGEGNERIA EUROPEA SA MILANO ITALIA SUCURSALA BUCURESTI - TECNIC CONSULTING ENGINEERING ROMANIA SRL.

2) Pentru fiecare din numerele de intrare mai sus mentionate, va rog sa precizati urmatoarele:
a) Data numarului de intrare
b) Obiectul intrarii
c) Tipul documentului
d) Titlul documentului
e) Numarul de pagini daca este cunoscut

Informatiile solicitate se incadreaza in categoria informatiilor de interes public.
Pentru a nu mai invoca motive diverse si a nu mai trage de timp, va aduc la cunostinta faptul ca au intrat in vigoare noile norme metodologice din HG 478/2016, pentru aplicarea Legii 544/2001 a accesului la informatiile publice.

Referitor la obiectia ca nu ati putut identifica informatiile solicitate, fac precizarea ca numerele de intrare solicitate, sunt numerele de inregistrare care se regasesc in registrul de corespondenta (registrul de intrare/iesire), acelasi registru din care ati acordat numarul 92/49708 solicitarii mele initiale pentru aceste informatii. Din acelasi registru se pot obtine si informatiile de la punctul 2) a) si 2) b), iar celelalte informatii se pot obtine din documentele carora s-au atribuit numerele de inregistrare respective.

Daca aceste informatii se regasesc pe pagini in care apar si informatii exceptate de la liberul access, prevazute la art. 12 din Legea 544/2001, va rog sa imi oferiti informatiile solicitate confirm art. 22, alin. (2-1) din noua HG 478/2016, care prevede ca "în situaţia în care informaţia publică solicitată se află pe un înscris care conţine atât informaţii la care accesul este liber, cât şi informaţii exceptate de la liberul acces, informaţia publică solicitată va fi comunicată, după anonimizarea informaţiilor exceptate, prevăzute la art. 12 din Legea nr. 544/2001, cu modificările şi completările ulterioare".

Mentionez ca doresc aceste documente in format electronic si editabil, conform art. 15, alin. (3) din noua HG 478/2016 care prevede ca "Informaţiile de interes public solicitate în scris vor fi comunicate în formatul precizat în cererea solicitantului, respectiv în scris, în format electronic sau hârtie.", respectiv conform alin. (4) din noua HG 478/2016 care prevede ca "Dacă informaţiile de interes public solicitate sunt disponibile în format editabil, la cererea solicitantului, acestea vor fi furnizate şi în acest format.".

Va mai atrag atentia si asupra art. 15, alin. (5) din noua HG 478/2016 care prevede ca "În aplicarea art. 7 alin. (3) din Legea nr. 544/2001, cu modificările şi completările ulterioare, lipsa semnăturii olografe de pe solicitarea de furnizare a informaţiilor de interes public transmise în format electronic nu poate constitui un motiv de nefurnizare a informaţiilor solicitate."

De asemenea, va rog sa imi comunicati imediat numarul de inregistrare al acestei reclamatii administrative, conform art. 20, alin. (5) din noua HG 478/2016, care prevede ca "După înregistrarea cererii, structurile sau persoanele responsabile de informarea publică directă au obligaţia să comunice solicitantului, direct sau electronic la adresa de e-mail furnizată, data şi numărul de înregistrare a cererii."

Prin prezenta solicit revenirea asupra deciziei de refuz al comunicarii informatiilor de interes public solicitate in scris/in format electronic, considerand ca dreptul meu la informatie, conform legii, a fost lezat.

EVENIMENT !!!

Au reusit sa identifice informatia ceruta. :lol: :lol: :lol:

Va sa zica exista totusi rapoartele?

Si ca sa incheie cu clasica bataie de joc, cititi cu atentie ce au spus in ultimul paragraf.

Daca e asa cum spuneti, cum de ati publicat primele 3 (TREI) rapoarte la sfarsitul anului trecut?
Pe alea cind le-ati achitat? Cind ati facut prima si singura plata pentru acest contract? Nu cumva abia in Iulie 2016? Ati numit plata chiar "avans". :lol:


adrian rosca

 • Legend
 • *
 • Posts: 2.405
 • Karma: +892/-55
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #739 on: October 28, 2016, 12:34:37 PM »


« Last Edit: October 28, 2016, 12:44:01 PM by adrian rosca »

Ionut

 • Monarch
 • Legend
 • *
 • Posts: 13.545
 • Karma: +2831/-585
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #740 on: October 28, 2016, 12:40:55 PM »
Adi, pune si pe thread-ul A1, aici nu prea se uita lumea. De fapt, toate raspunsurile oficiale trebuie puse si pe acest thread, dar si pe thread-urile dedicate proiectelor de infrastructura (ca sa fie vizibil si ca sa putem comenta in voie, altfel facem pe acest thread discutii la gramada si nu este OK). Sau macar un link catre mesajul original, complet, de-aici.

:cheers:
Stadiu la zi: Autostrăzi (A) | Drumuri Expres (DX) | Deschideri: A10 lot 3 (recepție 09.01.2018) | A10 lot 4 (nu se deschide in 2017)
Exploatare: 748,32 km A și 0 km DX | Contractați: 186,867 km A și 0 km DX | Licitație lucrări: 159,465 km A și 121,115 km DX

adrian rosca

 • Legend
 • *
 • Posts: 2.405
 • Karma: +892/-55
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #741 on: October 28, 2016, 12:44:11 PM »
Done.

pentium10

 • Executive
 • *****
 • Posts: 346
 • Karma: +189/-27
  • kodokmarton.eu
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #742 on: November 11, 2016, 03:49:26 PM »
comunicare despre situatia din judetul Mures, Marius Pascan senator din MS mai spune pe Facebookul lui si:

Lovitură devastatoare pentru județul Mureș
Solicit consecvent, de opt ani (ca prefect și senator), solidarizarea eforturilor politicienilor mureșeni, (indiferent de partidele pe care le reprezintă) pentru susținerea la București a proiectelor mari de infrastructură ale județului Mureș. Astăzi, avem o radiografie elocventă a Master Planului de Transport al României, care nu ne face deloc cinste. În afara variantei de ocolire a municipiului Târgu-Mureș, pentru care sperăm obținerea de fonduri europene în etapa a doua, năzuind finalizarea proiectului în 2018, centura Sighișoarei intră în calcule financiare abia din 2021 iar centura Reghinului s-a pierdut politic pe drumurile guvernărilor și nu mai apare în calculele naționale. Mai mult, modernizarea și extinderea Aeroportului Târgu-Mureș a rămas doar un iluzoriu deziderat, fără nicio perspectivă națională concretă.
S-a pierdut incredibil și autostrada Brașov – Târgu-Mureș iar despre Amenajarea Hidrotehnică Răstolița nici măcar nu se mai face vorbire prin guvernele României.


« Last Edit: November 11, 2016, 03:51:56 PM by pentium10 »
Waze evangelist, GDE, inmures.ro

Ionut

 • Monarch
 • Legend
 • *
 • Posts: 13.545
 • Karma: +2831/-585
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #743 on: November 18, 2016, 07:26:54 AM »
Buse la Hotnews. O sa pun pe fiecare thread detalii.
Va rog sa comentam acolo, adica pe fiecare thread.Hotnews
Stadiu la zi: Autostrăzi (A) | Drumuri Expres (DX) | Deschideri: A10 lot 3 (recepție 09.01.2018) | A10 lot 4 (nu se deschide in 2017)
Exploatare: 748,32 km A și 0 km DX | Contractați: 186,867 km A și 0 km DX | Licitație lucrări: 159,465 km A și 121,115 km DX

NGC

 • Count
 • Legend
 • *
 • Posts: 4.263
 • Karma: +2036/-34
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #744 on: November 19, 2016, 12:25:46 PM »
Model de solicitare in baza legii 544/2001

Am filtrat informatiile relevante din aceasta solicitare a lui disney si am modificat unde a fost necesar.

Quote
Stimata Doamna, Stimate Domn,

Conform art. 7 si 9 din Legea 544/2001 actualizata, privind liberul acces la informatiile si documentele de interes public, va solicit citeva informatii cu caracter public.

Mentionez ca doresc aceste informatii in format electronic si editabil, conform art. 15, alin. (3) si alin. (4) din HG 123/2002 actualizata prin HG 478/2016.

Va rog sa tineti cont de prevederile art. 22, alin. (2-1) din HG 123/2002 actualizata prin HG 478/2016, care prevede ca "în situația în care informația publică solicitată se află pe un înscris care conține atât informații la care accesul este liber, cât și informații exceptate de la liberul acces, informația publică solicitată va fi comunicată, după anonimizarea informațiilor exceptate, prevăzute la art. 12 din Legea nr. 544/2001, cu modificările și completările ulterioare".

Va rog sa imi comunicati imediat numarul de inregistrare al prezentei solicitari, conform art. 20, alin. (5) din HG 123/2002 actualizata prin HG 478/2016.

Apoi enumerati informatiile solicitate.
« Last Edit: July 04, 2017, 07:26:24 PM by NGC20 »
National Geographic Channel

tom_sawyer

 • Senior
 • ****
 • Posts: 229
 • Karma: +44/-6
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #745 on: November 19, 2016, 07:40:29 PM »
despre podul de la Braila, raspuns primit pe 14.11.2016
bgd77

 • Knight
 • Officer
 • *
 • Posts: 195
 • Karma: +98/-2
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #746 on: December 07, 2016, 08:52:41 PM »
In data de 20.11.2016 am trimis urmatoarea cerere de informatii la CNAIR:

Quote
Doresc sa aflu informatii despre urmatoarea procedura de achizitii publice:
"Proiectare si executie Autostrada Bucuresti - Brasov, Tronson Comarnic - Brasov, Lot 2: sector Predeal - Cristian, km 162+300 - km 168+600 si Drum de Legatura" (anunt SEAP 161290/16.07.2015)

1. Care este stadiul in care se afla aceasta procedura de achizitii?
2. Cand se estimeaza ca va fi aflat castigatorul acestei licitatii?
3. Directorul general al CNADNR, Catalin Homor, a mentionat in presa, in luna august, referitor la acest lot: "Pâna pe 15 septembrie, comisia de evaluare a ofertelor va emite decizia. Daca va fi una pozitiva, vom semna contractul" (sursa http://www.economica.net/primii-kilometri-de-autostrada-din-munti-ar-putea-avea-constructor-pana-pe-15-septembrie_124605.html). Care sunt motivele pentru care nu s-a intamplat acest lucru pana acum?
4. De ce acest proiect nu mai apare in cadrul documentului intitulat "Stadiul proiectelor in derulare" care este publicat pe site-ul dumneavoastra in fiecare luna (http://www.cnadnr.ro/sites/default/files/STADIULPROIECTELORINDERULARE.pdf)?

Astazi am primit raspunsul, nu chiar direct la toate intrebarile, dar cu suficiente informatii:
dumbravaandrei

 • Hero
 • *
 • Posts: 872
 • Karma: +279/-104
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #747 on: December 07, 2016, 10:22:11 PM »
 :o :o :o :shocking:
Urmatoarea cerere ar trebui sa fie cand se scoate Cristian-Brasov-Codlea la licitatie, ca altfel 8 ani vom admira marea autostrada Cristian-Rasnov.
Big like pentru solicitarea de informatii!
Nadlac - Munchen - 8 ore, legal (900 Km) | Brasov - Nadlac - 6 ore, Ilegal (470 Km)
Satu Mare  - Munchen - 11 ore, legal (1100 Km) | Satu Mare - Iasi - 9 ore, Ilegal (500 km)
Brasov - Mangalia - 4,5 ore, legal (430 Km) | Brasov - Dorohoi - 7 ore, Ilegal (380 km)
Infrastructura, frati si surori!

vancouver

 • Count
 • Legend
 • *
 • Posts: 1.967
 • Karma: +2114/-1007
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #748 on: December 21, 2016, 11:40:18 PM »
Urmatorul tronson nu este Cristian-Brasov-Codlea, ci Cristian-Codlea. Fara Brasov.
Prioritatea zero: A1 Sibiu - Pitesti. Prioritate zero virgula zero: A0 centura Bucuresti. Importante: A7 Ploiesti - Bacau; A13 Sibiu - Brasov; A3 Cluj - Oradea; A3 Ploiesti - Brasov; A12 Pitesti - Craiova. Toate NUMAI SI NUMAI cu fonduri europene (mix de fonduri).

disney

 • Knight
 • Hero
 • *
 • Posts: 539
 • Karma: +311/-4
Re: Comunicare oficiala cu MT/CNIR/CNAIR si alte institutii
« Reply #749 on: March 14, 2017, 07:56:05 PM »
Goooooood morning! :D
@CNAIR: Guess who's back? Did you miss me? Great! :p